Здравейте! След около месец по бурканите, реших да направя един смоук репорт с впечатленията ми досега. Първо ще започна от там, че тръгнах да тегля Arjan's Ultra Haze, но това се оказва рядко досадно и дори бих казал безмислено начинание - "главите" са много рехави, буквално препълвам везната и едва мърда от 0.4, самото теглене би ми отнело повече време от тримването на най-голямото цвете. И да, адски много излезе като обем. Въпреки че е рехаво, може би е нещо от порядъка на 40-50 грама. Както и да е, никога няма да разберем колко точно е дало, но нека всеки си представи някаква имагинерна стойност.
Сега смоук репорта:

- Red Hot Cookies
Red Hot Cookies - Общо взето с ароматите винаги ми е било трудно, но ще опитам да дам най-доброто от себе си. Преди да ги отрежа, буквално никое от четирите не ми миришеше на каквото и да е. Изкарах гроуа без филтър до финала без никаква миризма от палатката, дори без проблем изсуших цветята в стаята. Смея да твърдя, че така изсъхнаха по-бавно и самото сушене се получи по-добре отколкото в палатката. След няколко седмици по бурканите се появи някакъв аромат. Може би съвсем леко напомня на Blue Dream, също ми се струва че долавям нотки на ванилия, но макар че може и да пиша пълни глупости в момента. Като ефект е почти същото като Blue Dream - може би една идея по-слабо, но ми прави впечатление, че след няколко месеца по бурканите, всички стават по-силни. Все пак спрямо Blue Dream бледнее като вкус и аромат.

- Менте Green Crack
Менте Green Crack - Никога няма да разберем какъв сорт действително е била тази семка, но за пръв път гледам толкова силно изразено indica доминантно растение. Това са може би най-твърдите и плътни глави, които съм изкарвал досега. Като аромат е една идея по-плодово, но пък и не ми се струва твърде различно от Red Hot Cookies. Сори пичове, за това с ароматите и вкусовете определено не съм аз човека.

Като ефект се усеща силно изразено в тялото, доста се доближава до Black Sugar. В началото Black Sugar ми се струваше едва ли не слабо, но след година по бурканите вече маха глави вечер, та предполагам е най-добре да оставя и този сорт за няколко месеца преди да го пуша. Може би това се оказа най-безпроблемното растение в този гроу, а в началото дори не бях сигурен дали да го запазвам.

- Critical Sour Diesel
Critical Sour Diesel - единственото растение, което се изхреми. Като вкус ми миреше кофти - съжалявам.

Все едно влизам в плевня, пълна със слама. Определено не ми е приятна тази миризма. Като ефект ми се струва много балансирано, хваща доста интензивно в главата и в тялото, подоно на White Widow. Направи ми впечатление, че пуска много бързо - може би около 40-50 минути след пушене вече съвсем слабо се усещат ефектите. Въпреки мнението ми за аромата и краткото напушване, определено не мога да кажа, че е лоша реколта.

- Arjan's Ultra Haze #3
Стигаме и до
Arjan's Ultra Haze #3. Най-открояващото се и противоречиво растение. Да започна от там, че вероятрно дори 14 седмици цъфтеж му бяха малко, но вече съвсем не си заслужаваше ресурсите в моя случай. Цветовете са много рехави, като обем е много, но определено не ми хареса структурата. Като ефект е интересно - наистина прави впечатление как удря само в главата, а не в тялото. Тези 90% Sativa по спецификация изглежда са доста близо до действителността. Удря, но силата не е нещо впечатляващо, особено спрямо отлежелите сортове. Като аромат след като постоя малко, отключи някакви приятни нотки, може би по-скоро на някакви билки, не толкова на трева, но не мога да го опиша достатъчно добре. И четирите сорта бледнеят по аромат спрямо Blue Dream на Seedsman. Arjan честно казано не бих го гледал втори път дори ако е бонус семка - за мен не си заслужава.
В общи линии май е това, може след половин година да пусна ъпдейт ако при някой сорт настъпи драстична промяна в аромата или ефекта. iKAR ми беше дал много добър съвет за кюрването на най-хубавите глави в малки бурканчета, но истината е че не пуша толкова много и дори преди да извадя тази реколта, имах останали доста буркани от предишните и вече буквално нямам място - напълних цял шкаф в буркани и нямам къде да складирам повече. Дай Боже всекиму такива проблеми.

Поради тази причина мисля да отменя пролетния гроу и да направя само един зимен, който да стартирам по-късно тази година.
Преди да започна да отглеждам, нямах представа какво ще се случи и бях с последните си запази от гадна учична трева. Две години по-късно, след като попаднах в този форум, буквално имам проблеми с пространството в шкафа. Надявам се да съм допринесъл достатъчно за това общество, защото без вас едва ли щях да постигна дори близки до тези резултати. Радва ме всеки позитивен коментар и се надявам да вдъхновя повече нови членове, решили да се потопят в света на отглеждането.
Бъдете здрави и щастливи!