Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Vetrushka Outdoor 2019

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

Никога несъм използвал такива химикали и незнам колко им е half life. Но знам че тия гадини са много приспосовбими и дори само едно да оцелее ще завземат цялото растение. Аз лично изхвърлих всикчи видове почва която имах, изчистих помещенията със спирт 4 пъти и сега отглеждам само в rockwool grow cubes, което излиза дезинфекцирано от завода.

За сега нямаме проблем с растенията във външната градина. След като ги изкарахме навън от орънжерията.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Химикалите не винаги са по-добри от органичните продукти, но със сигурност се използват по-рядко.
В случая нито едното нито другото може да убие яйцата на малките гадове. Трябва да се родят, да ядът от растението да се натровят и да умрат.

Химикалите са целенасочени и имат много по-дълъг живот, като много от тях се намира вътре в системата на растението и имат живот half life от 45-60 дни (незнам колко е на Б58 точно) и работи без да се налага да се пръска често, докато малките гадове не мутират и не станат устойчиви от определената химия. Яйцата които са родени след мутацията са устойчиви също към тази определена химия.

Органичните масла като Неем Оил убива повечето вредители по същия начин като химикалите. Малките гадове ядът от него и умират, но неможе да навреди на яйцата. При повечето органични продукти half life е между 36-60 часа и затова трябва да се пръскат всеки следващ ден. за да може да се прекъсне цикъла на живот и възпроизвеждане на гадовете.

За убиването на яйцата знам 2 варианта:
- единията е да се добави алкохол в препарат за пръскане. Това действа по-много обикновен начин, алкохола като се докосне до яйцата ги обезводнява и те умират. Това съм го пробвал и ми свърши работа, но някаде бях пропуснал и започнаха да се виждат отново след 4 седмици. Което е достатъчно време ако се напръска в началото на цъфтеж. Трябва да се внимава колко алкохол се използва за да не се изгорят растенията. Аз съм ползвал готов продук който беше направен за пръскане директно. Незнам колко трябва да се смеси.
- този несъм го пробвал но е следният. RO вода ( филтрирана вода до 0 РРМ) се добавя Ph down до 4 Ph и се пръска с нея, обезводнява яйцата и умират.
#БГКоноп
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1524 times
Been thanked: 1272 times

За обеззаразяване на почва четох, че се използва разтвор формалин /не помня %, но мога да го намеря/ и се оставяше за известно време "карантинен период" да преди да я ползваш.
completely mad
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 3769 times

Ако съм го пренесъл с почвата, това е много притеснително. 4-те ми основни дупки са с еднаква пръст, от същата оборска и чкч съм носил и на другата градина с 2-та автомата. Нямам много свободно време и довечера ще прочета с какво да пръскам. Това нещо, като акари ли се води, Б58 се справя с акарите, но тези може би са по- специални.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Това са трите основни вида акари, които много обичат канабис и доста бързо развиват имунитет към химикали. Ако имаш проблем не е невъзможно да се поддържа и контролира броя на акарите в по-малки размери с различни видове препарати. И да не се махнат нацяло, можеш да ги пребориш да изкараш реколта, просто ще е много допълнителна работа.
В този момент аз бих внимавал каква точно химия изолзвам, защото ако half life но определен продук който ползваш е 45-60 дни ( това се води ефективния период на препарата) след това има доста големи количества съотетно до 90-120 дни до изчистването му от растенията.
#БГКоноп
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Постоянно ме човъркаше и се качих още днес и до двете ми градини. Трябваше да видя как са и другите 2 автомата, защото от изнасянето им преди 6 дни не бях ходил. Така или иначе, като ходих ги полях, при мен не беше валяло и бяха малко сухи. Сега наличен акарицид имах само въпросното Би 58 Топ, то покрива акарите, но не знам кои видове. Ще взема и други препарати и ще пробвам да ги преборя. Само по Gelat Og-то има такива листа, а всичко е еднакво.
Всичко е напръскано, както и в малък периметър около 2-те градини, не ми се искаше да е по този начин, но нямам избор.
Ето снимките на автоматите от 2-рото място на 24 дни са, като са от 6 дни на вън. Първото е Анестезията, второто е Крем Карамела. Снимах няколко близки снимки на листата на Gelat Og-то, но не са качествени.

Anesthesia auto
anesthesia2.jpg
anesthesia1.jpg
Cream Caramel auto
cram1.jpg
cram2.jpg
all.jpg

Това са листата от вътрешната страна. Седят малко като паяжина, типично за акарите, на доста места ги има. Ако го премахна растението и пусна друго шанса да се зарази предполагам е голям отново.
gelat1.jpg
gelat2.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Доколкото разгледах за Б58, основната ареа за използване е овошни градини. И имат малко приложение на домати с карантинен срок от 21 дни, като пише че продължителнста на действие е 8-15. Този карнтинен строк е за да е безопасно да се консумира през храносмилателния трак.

Времето за разграждане на препарата се определя от климатичните условия и ПХ-то на водата в което се намира.
Б58 е системен химикал който влиза в системата на растението и трябва да се разтвори в ПХ на клетките на растението което е около 7.5ПХ.

Разлагане на активния елемент в Б58.
Тук има описание как се разлага във вода с различно ПХ. Което може да се предполага че е подобно за разпадането вътре в растенията, въз основа на ПХ на растението.
"Dimethoate does not persist. Soil half-lives of 4 to 16 days, or as high as 122 days have been reported. Half-lives between 2.5 and 4 days were reported during drought and moderate rainfall conditions. Dimethoate breaks down faster in moist soils. It is rapidly broken down by most soil microorganisms."

Диметоатът не се запазва. Има съобщения за полуживот на паднал в почвата от 4 до 16 дни или до 122 дни. Периодът на полуразпад между 2.5 и 4 дни е докладван по време на суша и умерени валежи. Диметоатът се разгражда по-бързо във влажни почви. Той се разгражда бързо от повечето почвени микроорганизми.

"In water, dimethoate is not expected to adsorb to sediments or suspended particles, nor to bioaccumulate in aquatic organisms. It is subject to significant hydrolysis, especially in alkaline waters. Hydrolysis half-lives of 3.7 and 118 days at pH 9 and pH 7, respectively, have been estimated. Photolysis and evaporation from open waters is not expected to be significant. The half-life for dimethoate in raw river water was 8 days, with disappearance possibly due to microbial action or chemical degradation."

Във вода не се очаква диметоатът да адсорбира в седименти или суспендирани частици, нито да се натрупва в водни организми. Подлежи на значителна хидролиза, особено в алкални води. Изчислени са полуживоти на хидролиза от 3.7 и 118 дни при рН 9 и рН 7, съответно. Не се очаква фотолиза и изпаряване от открити води. Времето на полуразпад на диметоат в сурова речна вода е 8 дни, като изчезването вероятно се дължи на микробно действие или химическо разграждане.

"Dimethoate is a colorless crystalline solid with a camphor-like (mercaptan) odor. It will decompose rapidly when heated to temperatures above 80 degrees C, creating the possibility of explosion. It should never be heated above 35 degrees C. Thermal decomposition may cause toxic and dangerous fumes of dimethylsulfide, methyl mercaptane, carbon monoxide, carbon dioxide, phosphorus pentoxide, nitrogenoxides."

Диметоатът е безцветно кристално твърдо вещество с миризма на камфора (меркаптан). Той ще се разложи бързо при нагряване до температура над 80 ° C, създавайки възможност за експлозия. Никога не трябва да се нагрява над 35 градуса С. Термичното разлагане може да причини токсични и опасни изпарения на диметилсулфид, метил меркаптан, въглероден оксид, въглероден диоксид, фосфорен пентоксид, нитрогеноксиди.

Когато е наличен в растението след прибирането на реколта и се консуира във вид на пушене е когато става опасен. Приложението на доста от тези химикали е тествано ако мине през храносмилателния трак, които в малки количества показват малко до никакво влияние на хората, ако не се приема в продължителни интервали.
Последно промяна от Sofia Cannabis на 08 Юли 2019, 04:12, променено общо 1 път.
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Последните две снимки изглежда като Russet Mites (червеникави акари). Ако ги имаш на едно толкова много заразено растение и си пипал другите растения без да си измиеш ръцете, те също са заразени, но не са се размножили още.
Това което казваш прилича леко на много фин прашеч ?
- ако е да, са червеникави акари
- Аз бих го махнал това малкото, много заразено растение. (последните две снинки)
- фокусирай се на лекуване на големите растения.

Разгледах малко повече за Б-58 но специално този вид акари не го видях да е посочен на описанието за вредители с които помага.

Прахта от сяра и водноразтворима сяра ще убият Russet Mites по-време на вегетативната фаза на растеж и са безопасни, не трябва да се използват масла като Neem за няколко седмици преди и след приложението. Сярата обикновено се счита за органично приемлива субстанция, но не я използвайте, след като сте във фаза на цъфтеж.
Sulfur Plant Fungicide
#БГКоноп
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Да определено като прашец изглежда, обаче не може да се махне. На директна светлина изглежда и леко като кристален прашеца. Имам много хубав клонинг от Mama Mia, най вероятно ще го изкореня и изгоря този Gelat OG.
Това растение беше изкарано първо тази година, имаше много високи плевели, бяха избуяли около дупките. Тогава разчистих колкото за него и го засадих. След седмица, изчистих както трябва и тогава изкарвах следващите. Освен в плевелите да е била заразата и да не съм обърнал внимание и след това се разпространило, не съм имал подобен проблем до сега и не го хванах рано, така е човек се учи докато е жив :)

Това което забравих да кажа, е че гледах листата с микроскопа за трихомите, обаче не видях никъде да има нещо което да мърда. Уж знам как изглеждат, но не успях да видя жив индивид.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Да това са Russet Mites (червеникави акари) дори и Б58 да реши проблема сега ги наблюдавай често, защото ако някое от тия гадини оцелее ще снася ново поколение (възрастните живеят до 3 седмици). И отнема около 4 седмици да се разможат и да станат много видими като на последните две снимки, което ще е средата на цътеж точно когато не трябва да са там.

Тези са толкова малки че не ги виждаш да мърдат.

Снимката е от wikipedia x1400 увеличение
Прикачени файлове
Rust_Mite,_Aceria_anthocoptes.jpg
#БГКоноп
Публикувай отговор

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”