Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Втори гроу , Първа хидропоника

Семена марихуана
Аватар
kasi684
Градинар
Градинар
Has thanked: 24 times
Been thanked: 83 times

kot написа: 18 Мар 2019, 21:54
kasi684 написа: 18 Мар 2019, 21:39
kot написа: 18 Мар 2019, 21:26 Какво точно мислиш да чистиш?
Ами нали така се прави , това например General Hydroponics GHE Flora Kleen . Или по добре само вода .
Не ми отвоговри, какво точно мислиш да чистиш и от къде да го чистиш.

Иначе препоръките за флъшване веднъж седмично или пък за ползване на флора клийн са с цел предотвратяване на натрупването на твърде много хранителни вещества във почвата. Тоест хем даваш много пари първоначално за торовете, хем после ги отмиваш във канала. И междувременно вредиш супер много на растенията си. От това печелят само производителите.

Затова цаката е да даваш само нужната храна на растението ти. Много полезен уред тук е PPM метъра, с който следиш водата на входа и на изхода. При теб като гледаш във вода пак можеш да следиш колко ядат и да не ги прехранваш, по-лесно ти е даже.
Супер , благодаря за отговора . Значи само вода последните няколко дни и малко на тъмно и режа . Но ще изчакам всичките да трихоми да станат млечни и поне 20 % карамел
KAS
Аватар
kasi684
Градинар
Градинар

Един бърз въпрос , това от какво може да е ? Разтвора е 500 ppm , 5,7 pH , T=25 и влагата е 55% . Само на основни торове е .
Прикачени файлове
IMG_9046.JPG
IMG_9045.JPG
IMG_9044.JPG
KAS
Аватар
kasi684
Градинар
Градинар

Здравейте компанията , след малко повече от 11 седмици след 12/12 Амнезия фаст видя ножа . Развитието на тоз добитък направо спря след като му намалих рязко храната и нещата явно се объркаха (дет се вика тъй повече няма да правя :) ) . Оставих го на студено и тъмно денонощие и снощи го резнах . Остана с малки пуканки , но го пробвах на зелено и бих казал че е доста по слаба от колкото трябва да бъде . За сметка на това ефекта е много добър , настъпва бавно с прекрасен релакс и ако изпушиш фаса има опасност да изключиш на стола :lol: . Мигаш и е утре . В общи линии ми харесва.
Както и да е вече съм на друга вълна , израстяване на майките и клонинги за вън и подобряване на лампата . като изсъхне и узрее след месец два , ще има смоуг репорт . Благодаря ви за вниманието и насоките .

Мир . :weed4:
Прикачени файлове
IMG_9128.JPG
IMG_9126.JPG
IMG_9125.JPG
IMG_9124.JPG
IMG_9122.JPG
IMG_9108.JPG
KAS
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

kasi684 написа: 06 Апр 2019, 11:40 Здравейте компанията , след малко повече от 11 седмици след 12/12 Амнезия фаст видя ножа . Развитието на тоз добитък направо спря след като му намалих рязко храната и нещата явно се объркаха (дет се вика тъй повече няма да правя :) ) . Оставих го на студено и тъмно денонощие и снощи го резнах . Остана с малки пуканки , но го пробвах на зелено и бих казал че е доста по слаба от колкото трябва да бъде . За сметка на това ефекта е много добър , настъпва бавно с прекрасен релакс и ако изпушиш фаса има опасност да изключиш на стола :lol: . Мигаш и е утре . В общи линии ми харесва.
Както и да е вече съм на друга вълна , израстяване на майките и клонинги за вън и подобряване на лампата . като изсъхне и узрее след месец два , ще има смоуг репорт . Благодаря ви за вниманието и насоките .

Мир . :weed4:
Браво, отлично си се справил, като се има на предвид, че се учиш на хидропониката! Главите въпреки, че са много големи на мен ми изглеждат изключително симпатични и красиви. Дори тия пуканите изглеждат много яко и им се кефя как изглеждат. Да си го пушиш със здраве.

Очакваме следващият проект с нетърпение. Нали имаш клонинги? Сега на тях можеш да тестватш различни неща.

Хидрото си има свойте плюспве и минуси, както и почвата си има свойте плюсове и минуси, така всичко си има свойте плюсове и минуси. Хидрото го дават яко за добив, но пък от други неща изостава. (концентация на хранителни вещества)
Примерно ял съм огромни марули гледани на хидро, но без никакъв вкус. За същият размер марули отглеждани в почва (в Майката Земя) в нас ще им отнеме значително повече време да станат с тези размери, но с невероятен вкус. Както съм ял картофи отглеждани на хидро в парник под слънцето и такива картофи отглеждани в Земята и резултата беше същият, като с марулите. Едните картофи огромни, но безвкусни, а другите в Земята имаше и едри и дребни, но невероятно вкусни Голям любител съм на картофите..., както се казва май трябва да засея не 2 реда с картофи, а 2 декра с картофи, че да ми стигнат за годината . :D

Коза съм го гледал само в почва и кокос, на хидро не съм го гледал никога, но някой ден бих пробвал, колкото за експеримента и да се науча. Но съм виждал впечатляващи резултати на хора с органика на хидро.
Имаш мойте адмирации за волята, усилията и желанието. Давай смело напред. Следя темата ти с интерес, така че ми е любопитно какво ще направиш следващият път особено, като си добавил вече и повече светлина за цъфтежа.
Нещо по храната ще сменяш ли ?Ще добавяш ли ? Или ще ползваш тази от която имаш още?
Аватар
kasi684
Градинар
Градинар

Здравейте ,
М :D :D :D алко не ми остава време напоследък да пиша . Преди 4 дена изкарах на вън 2 Jack herer и 2 Amnesia FAST като едната амнезия беше майка да видим какво ще става . Хидрото ще го оставя повече за майки и клонинги цъфтежната камера ще я заредя с 4-те сорта които са в момента на майки и клонинги идеята е от първо лице да придобия представа каква е разликата от хидро - вътре и почва - вън . Освен Джака и Амнезията има и Durban poison и White Widow . Ей тез ще ги заложа по-късно за цъфтеж , но смятам да ги храня с 3 компонентните торове на General Hydroponics , че там по лесно мога да намалявам азота . А другата година живот и здраве ще пробвам хидрото с биоторове . Иначе разултата от проекта (който излезе около 170 грама сухо) отлежава в хладилника на 7 градуса , ще го забравя месец два :D .
Прикачени файлове
9170.jpg
9169.jpg
Майка навън
Майка навън
9161.jpg
9160.jpg
KAS
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Has thanked: 788 times
Been thanked: 841 times

Как така коза в хладилника е? То и без това кристалите хич ги няма така съвсем ... Тея китки дето си ги изкарал в такава кал ли са надоло? Каквото е и отгоре? Много опит имам с такава сбита кал - мнооого трябва да се копае.. Не са ли малко наблизо?(Наблизо са) Ако случайно ги накараш да тръгнат зверски ще трябва да ги накланяш в различни посоки ми се струва. В такава кал се копае голяма дупка и трябва доста да се погрижиш за старта на корените(разбирай твой микс поне за старта). Коза може едно малко пакетче боведа и в мазата. Да ти го държи на 60%. И да не става много топло и да е тъмно. Трябва да обърне смолите на каквито ти трябват а студа го спира това + най-сухото място на земята е на южния полюс.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

По какви показатели да ги сравниш хидрото вътре с почвата навън?Това са си различни методи и среда,малко е относително да се сравняват......Или искаш да кажеш просто кое ти допада повече и ти идва по-отръки,защото има и такъв момент кой кое го кефи?:)Хидрото ти беше много добро до цъфтежа,значи там трябва да смениш схемата с храненето малко,да:)Екстра на вън вече имаш,там те си знаят работата,като сега ще трябва да ги пазиш от налазване,изяждане и тн:)Предполагам че си пооблагородил надолу поне за начало да има по-мека почва.А коза от индора изсушен ли е,че в хладилика наистина?
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Бих ти препоръчал да вдигнеш влагата на коза, 50% е доста ниско. Най-оптимално е 62%.
Аватар
kasi684
Градинар
Градинар

Свалям го в мазата и му вдигам влажността веднага :) . Относно калта , след всичкия дъжд дето се изсипа едва ги изкопах (2 дена ги копах :lol: , просто оставих дупките един ден да поизсъхнат за да ги доизкопая ,добре че не валя пак ) . Наистина са малко нагъстичко ама имам още да сея , че другите като ги разположа по на рядко едва ще стигне мястото . Относно схемата на хранене точно за това отивам към General Hydroponics , че на Кана торовете наистина имат много азот за цъфтежа , а намалиш ли го единия компонент картинката се променя на зле както всички видяхме (общо взето там прецаках нещата най-вече).
KAS
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

До сега аз в Хидро не съм гледал, обаче някак не вярвам марка от класата на Canna, да не знаят колко азот да сложат в торовете си?
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”