Логиката, която имаш е убийствена![email protected] написа: ↑10 Сеп 2020, 20:42 Днес ходих до спота и на автомата изрязах всички листа оставих единствено по главите да има ситни листа, просто не издържах да не ги отрежа защото все си мисля че смучат излишен сок, та добре или лошо съм направил![]()
Ролята на листата е следната - 1-во да извършват фотосинтеза 2-ро да изпаряват вода (транспирация)
Фотосинтезата е процес, чрез който растенията произвеждат захари и отделят кислород като вторичен продукт.
Ако съм те разбрал правилно под въпросният "СОК" имаш на предвид "храна" нали така? И ако това е така, ще ти го кажа така - Не приятелю, те не пият сок, те го произвеждат!
Има една техника, която се прилага при фото периодните растения, която се нарича "пюринг" сиреч, почистване на голяма част от листата с цел по добра циркулация на въздуха, с което се помага за намаляването на шанса за образуването на мухал.
При автоматиците има следното правило - НЕ ПИПАЙ РАСТЕНИЕТО, защото с всяка манипулация намаляваш добива и го стресираш!
ПП относно снимката по-горе с гъсеницата/червея, където е в стъблото - да, има го тук в България и ако го хванеш много трудно можеш а се отървеш от него.
.png)