Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Блатной дневник #2 ( LED + HPS)
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

- Has thanked: 383 times
- Been thanked: 781 times
Ъпдейт!
Ден 9 от показване над почвата.
Полях го днес с чиста водичка.
Температурата беше малко ниска 21°
Влагата разбирасе висока 68-69%
Техниката очевидно работи или поне така ми се струва, ако не друго.
Има около 3-5мм между разклоненията. Но на ден 20-25 ми се струва, че ще са много малки и набити ако продължавам в същия дух. Тва разбира се не е лошо защото ще станат или поне така мисля плътни глави (colas). Все пак ще видим как ще е до тогава.
По спомен вече са на 3то или 4то разклонение.
Смятам да си взема влагоабсорбатор + овлажнител и да държа постоянна влага. Така или иначе ще са ми нужни тези техники за сушенето, че предния път станаха лай*а.
Някой да сподели влаго глупостите от кои е доволен. Трябват ми дигитални да ги настройвам (един вид да са на реле за да вклюват и изключвят) благодаря.
Снимки.
Ден 9 от показване над почвата.
Полях го днес с чиста водичка.
Температурата беше малко ниска 21°
Влагата разбирасе висока 68-69%
Техниката очевидно работи или поне така ми се струва, ако не друго.
Има около 3-5мм между разклоненията. Но на ден 20-25 ми се струва, че ще са много малки и набити ако продължавам в същия дух. Тва разбира се не е лошо защото ще станат или поне така мисля плътни глави (colas). Все пак ще видим как ще е до тогава.
По спомен вече са на 3то или 4то разклонение.
Смятам да си взема влагоабсорбатор + овлажнител и да държа постоянна влага. Така или иначе ще са ми нужни тези техники за сушенето, че предния път станаха лай*а.
Някой да сподели влаго глупостите от кои е доволен. Трябват ми дигитални да ги настройвам (един вид да са на реле за да вклюват и изключвят) благодаря.
Снимки.
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Добре се развиват нещата. Но кофичките от кисело мляко вече са им тесни, слагай ги в по-големите саксии, време е вече! Когато го правиш можеш да сложиш микориза по корена за да стане симбиозата или малко зеолит, които да стимулира свързването на двете почви.
Внимавай с поливките.
#БГКоноп
Внимавай с поливките.
#БГКоноп
- SativaLover
- Градинар

- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 91 times
само да питам за тентата 150х150х200см ли е ?
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Ще ги присъдя днес/утре най-вероятно.firstcitizen написа: ↑16 Ное 2019, 08:20 Добре се развиват нещата. Но кофичките от кисело мляко вече са им тесни, слагай ги в по-големите саксии, време е вече! Когато го правиш можеш да сложиш микориза по корена за да стане симбиозата или малко зеолит, които да стимулира свързването на двете почви.
Внимавай с поливките.
#БГКоноп
Отностно тия микоризи си нямам грам представа как, какво, кога хаха
Да, тигърче. 2,25 квадратаSativaLover написа:само да питам за тентата 150х150х200см ли е ?
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
- SativaLover
- Градинар

аз в тези кофички карам докато станат 20см т.е. 4-5 седмици... проблем ли е? сори за офтопикаfirstcitizen написа: ↑16 Ное 2019, 08:20 Добре се развиват нещата. Но кофичките от кисело мляко вече са им тесни, слагай ги в по-големите саксии, време е вече! Когато го правиш можеш да сложиш микориза по корена за да стане симбиозата или малко зеолит, които да стимулира свързването на двете почви.
Внимавай с поливките.
#БГКоноп
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Микоризата е гъба, която спомага за развитието на растението. Растнието и гъбата сключват симбиоза, като растението дава захари на гъбата, а гъбата дава в замяна фосфати и други минерали.
Купува се, вече почти във всеки гроушоп в България продават микориза. Има различни фирми и различно качество.
Има такива които ползват 1 щам, има такива които ползсват много щамове.
Аз съм ползвал няколко различни вида, но съм най-доволен от RootBetter на BetterOrganix, но него не го продават в гроушоповете. Доволен съм от RootBetter, защото е зеолит заразен с 15 щама едно микориза, 15 щама екто микориза + бактерии в нужните пропорции.
Независимо каква микориза вземеш, ако вземеш, се ползва по 2 начина. Най-ефективно, най-добре и най-икономично е когато при пресаждане поръсиш микориза по корените. Буквално една шипка е достатъчно, защото това са спори, които точно търсят корена за контакт, а така направо правиш директно контакта и всичко се развива много бързо и добре. Другият начин е като вече големи растения, които няма да пресяваш, като ги полееш с вода без хлор в която си сложил микориза. Буквално по този начин заразяваш водата с щамовете и после като водата се просмуква от почвата и така спорите достигат до корена. Но най-ефективно и икономично е по първият начин при пресаждането!!
#БГКоноп
За микоризата:
Купува се, вече почти във всеки гроушоп в България продават микориза. Има различни фирми и различно качество.
Аз съм ползвал няколко различни вида, но съм най-доволен от RootBetter на BetterOrganix, но него не го продават в гроушоповете. Доволен съм от RootBetter, защото е зеолит заразен с 15 щама едно микориза, 15 щама екто микориза + бактерии в нужните пропорции.
Независимо каква микориза вземеш, ако вземеш, се ползва по 2 начина. Най-ефективно, най-добре и най-икономично е когато при пресаждане поръсиш микориза по корените. Буквално една шипка е достатъчно, защото това са спори, които точно търсят корена за контакт, а така направо правиш директно контакта и всичко се развива много бързо и добре. Другият начин е като вече големи растения, които няма да пресяваш, като ги полееш с вода без хлор в която си сложил микориза. Буквално по този начин заразяваш водата с щамовете и после като водата се просмуква от почвата и така спорите достигат до корена. Но най-ефективно и икономично е по първият начин при пресаждането!!
#БГКоноп
За микоризата:
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Благодаря ти винаги за изчерпателните отговори, схванах идеята дори и не на 100%,но мисля, че няма за кога да поръчвам. Събота днес, те ще пристигнат вторник. За следващия гроу обещавам, че ще имам микориза!firstcitizen написа: ↑16 Ное 2019, 11:00 Микоризата е гъба, която спомага за развитието на растението. Растнието и гъбата сключват симбиоза, като растението дава захари на гъбата, а гъбата дава в замяна фосфати и други минерали.
#БГКоноп
За микоризата:
Ами проблем е, да. За 4-5 седмици трябва вече да е развито растението и даже пуснато да влиза в цъфтеж. В тая малка кофичка няма хранителни вещества отдавна преди 4-5та седмиц + това няма място за корените. Силно вярвам, че твоите корени излизат по 5 санта отдоло през дупкитеSativaLover написа:аз в тези кофички карам докато станат 20см т.е. 4-5 седмици... проблем ли е? сори за офтопикаfirstcitizen написа: ↑16 Ное 2019, 08:20 Добре се развиват нещата. Но кофичките от кисело мляко вече са им тесни, слагай ги в по-големите саксии, време е вече! Когато го правиш можеш да сложиш микориза по корена за да стане симбиозата или малко зеолит, които да стимулира свързването на двете почви.
Внимавай с поливките.
#БГКоноп
- SativaLover
- Градинар

Не, нямам такъв проблем с корените... следващия гроу мисля да пусна семенцата директо в 7 литра саксии , това дали ще е проблем?
П.С. Ще са ФАСТ версия или автоматици.... 4-5 седмици вегетация и после цъфтеж!
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Не, няма да е проблем да ги боднеш в голямата саксия. Просто трябва да направиш най-горния слой около 10см с лека почва да не изгори растението от веществата в силната. А надоло пълниш с обогатена почва.SativaLover написа: ↑16 Ное 2019, 11:20 Не, нямам такъв проблем с корените... следващия гроу мисля да пусна семенцата директо в 7 литра саксии , това дали ще е проблем?
За автоматици мисля, че ще е по-добре по-голяма саксия от 7литра. Не виждам много смисъл от тия автомати, но това е мое мнение. Тъй като можеш да накараш фотопериодното да цъфне когато искаш ти, автомата напушва за 40мин - 1час никой не ги харесва. Но все пак пробвай щом си решил ще си извадиш мнение сам.
.png)