Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2019 / Outdoor (Обща тема)

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Josep92 написа: 18 Авг 2019, 20:13
Една питанка с Байкал може ли да пръскам по време на цъфтеж. ....
Можем, но не е препоръчиелно да се пръска с него в цъфтежа. Повече ще навреди отколкото да помогне.
По-добре си го запази и на есен след брането да напръскаш почвата и я мулчираш за да се възстановява през зимата. Есента можеш да направиш още едно освежаващо пръскане по почвата с Байкал.

avatar написа: 19 Авг 2019, 14:07
firstcitizen написа: 17 Авг 2019, 17:04

Мисли за окрепването на растенията, защото като започне същинският цъфтеж и главите натежът можеш да имаш проблеми. Часта над корените е по-голяма и по-тежка от почвата и саксията, и при силен вятър има опасност от сабарянето на саксиите и нараняване на растенията при падането.

Също така предвиди хубава промивка след Рипена и 10-14 дни само на вода, защото ако Рипена не бъде добре промит остава много неприятен вкус в тревата.
Те падаха някои, едното едвам се възстанови донякъде, вече са хванати, обаче аз големи глави не очаквам. Само предното по средата има доста малки клони и се бави нещо, цъфнало е, но там може да се отчупи, та другите на основните клони гледам се трупа, аве кот такоа. Чета, че два дни преди рипен и като се завърши цикъла от10 до 15 дни или докато листата пожълтеят и някои окапят.... още два дни се промива с флора клийн, а вода после може 2-5 дена, но може и без нея, зависи и времето, какво ще е. Пък и знаеш, че не ми трябва за пушене. В тия саксии със скромния ми опит предполагам,че стават за автоматици за навън, но със сериозно слугуване.
Дори и да не ти трябва да запушене щом е отишло в пушенето отива и в маслото. Може да е някакви минимални количества, но защо изобщо да го имаш, като примес. За това е хубаво да го промиеш както трябва.
avatar написа: 19 Авг 2019, 19:01
Shorty написа: 19 Авг 2019, 17:39
Добре де , като ще го правиш на масо за лечение - защо ги гледаш с минерални торове ? Може и да ги скриеш малко с 4-ри кола и мрежа за градушка или нещо друго , но пък така може да те пита някой какво гледаш , ама от къщата до теб се вижда и дано се имате с хората защото китките не са малко и ще замиришат като поналеят главите .

"Лечението" свърши фатално, месеци вече минаха, просто вече бяха тръгнали и реших да ги отгледам до края, иначе щях да ги гледам с ......не зная и аз, но ТНС масло, след като се изчисти растението накрая си мисля, че няма значение с какво е гледано. Иначе не ми дреме от съседите, то и без това няма никой почти вече. Тук-там някои възрастни. Вече са трета седмица цъфтеж, но не смърдят много, ще видя колко ще засмърдят след още две......
Винаги има значени с какво е гледано, има значение и как е направено. Особено при екстракциите е много важно, как е направено.
Да речем, че правенето на Канабис масло, не е просто наука, а истинска алхимия и като при всяка магия качеството на продукта (билката) и начина на направата оказват влияние на крайният продукт .

Самите торове изграждат различни структури в растението. Няма как, като вкарваме различни неща да получим еднакъв резултат. (различни торове, разлнична енергия, различна мисъл, различни действия и т.н. ) Примерно има много органични компости и биодинамични препарати, които изменят микро и макро структурата на растенията. Тези неща са свързани и напълно логични. Примерно ако ториш с извлек от полски хвощ, които е богат на силиций, той заздравява клетачните стени на растенията на микро ниво, но ние го виждам ясно и с невъоражено око, защото ясно се вижда надебеляването и заздравянето на стеблото. В същото време органичните биодинамични компостни препарати имат за цел да предизвикат правилна минерализация на отделни хранително макро и микро елементи. Не само има значение дали си ползвал изкуствени торове, има значение дали си ползвал органични растителни торове или животински торове, или комбинирани биодинамични компости от растителни и животински продукти. Дори самата мисъл с която го правиш изменя структурата на нещата. Продуктите и мисълта с която го правиш са едно от ключовите неща.

Силата на мисълта е изключително силна, но въпреки това знам, че някой от вас ще го възприемат тази информация за силатана мисълта, като окултизъм и езотерика, и за това ще се върна към физическите факти и доказателства, че различните торове изграждат различна сруктура в растенията, а и от там в качеството на крайният продукт. Всъщност това е доказано, като теория в Аграрен универсистет - Пловдив . От сравнението с проби от конвенционално и биодинамично-отглеждани маслодайни рози , се вижда разлика в структурата на тъканитем идентична в почти всички повторения. На фигури 1 и 2 са показани снимки на горен и долен епидермис на лист от маслодайна роза при използвано увеличение 40х10х . На фигура 3 е представен напреченпререз на лист от цвят маслодайна роза при увеличение 40х10х .

Серията от микроскопски изследвания на тъкани от цветове на маслодайна роза ( Rosa damascena Mill. var. Kazalnlika). Микроскопските препарати и заснимането им са направени от Атанаска Стоева от катедра Ентомология на Аграрен университет Пловдив.
roza-min.JPG
roza1-min.JPG
roza2-min.JPG
roza3-min.JPG
roza4-min.JPG

Повече литература можете да намерите за Международна Научна Конференция Science & Technologies 4-5 юни 2015 година Стара Загора " ВЪВЕДЕНИЕ В БИОДИНАМИЧНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ " - Мими Найденова
" Практическо Приложение на биодинамичните препарати и изследване влиянието им върху растенията. " - Найденова М., Стоянова А., и Беев Г.
Аватар
woman420
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Здравейте!
Пуша коз от 25 годишна до ден днешен с кратки и не толкова кратки прекъсвания. От около три години чета фермата и много се кефя на всички Ви!
Тази година бях решила да си бодна и аз една-две китки, ей така за проба. Семената са рандъм от пушен коз. Та, сложих три семена за покълнване след като бяха престояли 24 във вода. Само едното тръгна. Нищо, казах си, ще го засея, пък каквото такова. Гледам на него като на моето прохождане в отглеждането. Сега да опиша как точно аз покълнвах семената. Не се сещам къде точно го видях, може и във фермата да е било. Сложих трите семенца между навлажнени тампони за сваляне на грим, след което ги затворих в опаковка от CD. Вече не се сещам за ден ли, за два ли покълна едното. Другите две разпуках на ръка с надежда да тръгнат и те, ама йок. Та, така се озовах само с едно растение. Според моето мнение доста закъснях със стартирането. Мисля, че го направих някъде по средата на май, ама може и да бъркам, защото аз изобщо не вярвах, че нещо ще стане и не отдавах такова голямо значение на време на засяване, покълнване и т.н. Тоест изобщо не съм ги следила. Поради факта, че не знаех дали е индика или сатива, а още повече, че са от аутдор реколта и не се знае бащата какъв е (най-вероятно дивак, ама знае ли човек), реших да не инвестирам кой знае какво, а просто ще трупам малко практика, към теорията, която съм чела във фермата. Бях решила, че дори и да се окаже мъж, ще си го отгледам до края, ей така, за спорта. Обаче, късмета на начинаещия проработи и цветето ми се оказа женско. Торила съм го напосоки, по усет, само с домашни бъркочи - коприва, рибен разтвор, и т.н. Все неща, които съм чела във фермата и за които огромно благодаря на всички Вас! Единствената готова ми беше подарена преди когато гледах ягоди на терасата и тогава, този, който ми я подари, каза, че може във всяка фаза от живота на кое да е растение да се ползва. Става въпрос за тор от морски водорасли.
Мъжът ми много ми се смее, защото всеки път когато съм при цветето му говоря и го галя нежно. Ама аз по принцип така процедирам с всичките си цветя, защото смятам, че всяко нещо трябва да се отглежда с любов.
Имам само една снимка на китката ми, но ми предстои до няколко дни да отида до мястото, та се надявам да я намеря в добро здраве. Стискайте палци! Като отида, пак ще снимам и покажа как я кара девойката.
14.08.2019
14.08.2019
Марихуаната може да излекува всяка болест, освен болния мозък, който вярва, че тя е наркотик :roll:
Аватар
Asda91
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 96 times
Been thanked: 228 times

Здравейте :)
Тази седмица не можах да ходя много...и ще мине по скромно с поливките и торенето...главите си дебелеят и започват да изглеждат сочни...надолу е жълтичко...ама...знаете Asda91 и жълтите листа хд
Колко време според вас има до бране...края на септември?
Хубав ден
Прикачени файлове
received_636227820202958.jpeg
received_504268293658042.jpeg
received_2385683841690105.jpeg
received_228129814752728.jpeg
received_1359154220907246.jpeg
received_910062036037276.jpeg
received_2377491335620033.jpeg
Royalgorillaa
Градинар
Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 108 times

Здравейте отново растениата пак са royalgorilla на rqs тази година станаха като карфиол чета но едва днес видях лек цъфтеж незнам на какво се дължи това закъснение имат и някакъв дефицит на нещо но не го какво е
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

woman420 написа: 23 Авг 2019, 13:59 Сложих трите семенца между навлажнени тампони за сваляне на грим, след което ги затворих в опаковка от CD. Вече не се сещам за ден ли, за два ли покълна едното. Другите две разпуках на ръка с надежда да тръгнат и те, ама йок. Та, така се озовах само с едно растение.
Някой от градинарите тук имаше подобен проблем със семена поставени в "тампони за сваляне на грим". Най-добре да използваш бяла кухненска хартия ако използваш този метод.

Растението на снимката има нужда от повече директно слънце.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Royalgorillaa написа: 25 Авг 2019, 20:29 Здравейте отново растениата пак са royalgorilla на rqs тази година станаха като карфиол чета но едва днес видях лек цъфтеж незнам на какво се дължи това закъснение имат и някакъв дефицит на нещо но не го какво е
Ще е добре до качиш снимки за да ти помогнем по-точно с проблема. От това което описваш по-ското звучи като проблем с някакви паразити/акари/буболечки които си хапват от растението.
#БГКоноп
Royalgorillaa
Градинар
Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 108 times

Ето снимки на растениата и на едно от листата по краищата на което се появяват тези жълтите те петна
1E9E7E62-CE3C-4140-BE2E-04BA7D1DC6C8.jpeg
Прикачени файлове
AA671851-6989-4561-8857-17F0F5B84EE3.jpeg
49AFB695-A484-4F02-970A-43901DECBB2F.jpeg
59D0106B-0292-4835-B102-16C215F71991.jpeg
02EDC88A-CAD9-4090-BB13-40216257F4FC.jpeg
2079B150-196D-46C5-97F7-A5CB8351D254.jpeg
BCB96122-4460-407D-AD14-8066360B1FB7.jpeg
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

Три от мен, някои са в четвърта седмица, повечето:
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Royalgorillaa написа: 27 Авг 2019, 20:56 Ето снимки на растениата и на едно от листата по краищата на което се появяват тези жълтите те петна

Как започна проблема, от колко време е проблема и с какво поливаш ?
#БГКоноп
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3744 times

Royalgorillaa написа: 27 Авг 2019, 20:56 Ето снимки на растениата и на едно от листата по краищата на което се появяват тези жълтите те петна1E9E7E62-CE3C-4140-BE2E-04BA7D1DC6C8.jpeg
При мен се получи много подобно indoor, това стана след добавянето на палмова пепел и поливане с екстракт от нея, не знаех, че е толкова алкална...
20180726_215418.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”