Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Открито 2021 / Outdoor Season 2021 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

PhenyoM- написа: 11 Юли 2021, 12:18 Разбира се , че нося ботуши няма как без тях. Въпроса е че бая си ме е страх от тия гадове... Няма ли поне някакъв начин да ги прогоня ... Не искам ги трепя ама струва ли се едно ухапване .. ? Не знам не знам ..
В огромна част от случаите змията, ще е избягала още преди да я видиш. Има по-голяма вероятност да умреш от болест предавана от комар от това да те убие змия в България, като трябва да знаеш, че ботушите ти предоставят много висока защита.
Змиите, ще направят всичко възможно, за да избегнат срещата си с теб и биха атакували само в краен случай. Единственият вариант змия да нападне човек е, ако той ѝ причини болка или застраши живота ѝ по някакъв начин.

Има репеленти срещу змии и влечуги, но до колко са ефективни не мога да кажа. По-хубавите съм ги гледал по 60-80лв
PhenyoM-
Градинар
Градинар
Has thanked: 33 times
Been thanked: 15 times

WDScorpio написа: 11 Юли 2021, 13:48
PhenyoM- написа: 11 Юли 2021, 12:18 Разбира се , че нося ботуши няма как без тях. Въпроса е че бая си ме е страх от тия гадове... Няма ли поне някакъв начин да ги прогоня ... Не искам ги трепя ама струва ли се едно ухапване .. ? Не знам не знам ..
В огромна част от случаите змията, ще е избягала още преди да я видиш. Има по-голяма вероятност да умреш от болест предавана от комар от това да те убие змия в България, като трябва да знаеш, че ботушите ти предоставят много висока защита.
Змиите, ще направят всичко възможно, за да избегнат срещата си с теб и биха атакували само в краен случай. Единственият вариант змия да нападне човек е, ако той ѝ причини болка или застраши живота ѝ по някакъв начин.

Има репеленти срещу змии и влечуги, но до колко са ефективни не мога да кажа. По-хубавите съм ги гледал по 60-80лв
Благодаря ти за бързите отговори. Благодаря на Ина и на Мезазин. Няма да вземам отрова , както каза Ина аз трябва да се съобразявам с тях. За което съм напълно съгласен с това , но страха си казва думите на моменти. А ако случайно попадна на голямата мама и тръгне към мен или стане подобна ситуация , как е най-добре да реагирам. Питам , защото съм нямал много срещи със змии особено ако идват към мен..
Аватар
WDScorpio
СЕО

PhenyoM- написа: 11 Юли 2021, 16:54
WDScorpio написа: 11 Юли 2021, 13:48

Благодаря ти за бързите отговори. Благодаря на Ина и на Мезазин. Няма да вземам отрова , както каза Ина аз трябва да се съобразявам с тях. За което съм напълно съгласен с това , но страха си казва думите на моменти. А ако случайно попадна на голямата мама и тръгне към мен или стане подобна ситуация , как е най-добре да реагирам. Питам , защото съм нямал много срещи със змии особено ако идват към мен..
Както вече споменах змиите никога не нападат без причина. Змия няма да тръгне да те гони, а само ще те нападне ако си в обсега й (буквално сантиметри до нея) и само с цел защита, защото нея я е страх много повече от теб.
Ако попаднеш на змия то най-вероятно ти си я изненадал и тя не подозира за твоето присъствие, защото ако те беше усетила то нямаше да я завариш там. Та ако попаднеш на змия най-добре е да отстъпиш няколко крачки назад и да я изчакаш да си мине по пътя и след това можеш да си продължиш и ти. Никога не я ръчкай с пръчка и не я цели с предмети, можеш да създадеш малко шум с тропане по земята с крак или да раздвижиш растителността наоколо, за да разбере за твоето присъствие.

Змиите не са агресивни животни каквито са хората и никога няма да нападнат без да има пряка заплаха за живота им.
Prpl606
Градинар
Градинар
Has thanked: 9 times
Been thanked: 46 times

Група някой ползвал ли го е ? Има ли ефект и подходящо ли е за китките ни
Прикачени файлове
Screenshot_20210711-175321_Chrome.jpg
Аватар
WDScorpio
СЕО

Prpl606 написа: 11 Юли 2021, 17:58 Група някой ползвал ли го е ? Има ли ефект и подходящо ли е за китките ни
Имаш ли конкретен проблем с който искаш да се справиш или го вземаш превантивно?

Само докато му чета описанието ми идва да се гръмна.
Как действа?

BugAway Афитек ЕК е с чисто физически механизъм на действие. Механично блокира и отстранява вредителите от растенията. След нанасяне, се разпространява върху цялата повърхност на растението, покрива телата на насекомите с триизмерна полимерна мрежа, обездвижва ги и води до смърт в рамките на минути.
Допълвам цитат от етикета
Не е продукт за растителна защита според ЕС Регламент № 1107/2009! Не съдържа
активни вещества! Не изисква регистрация като пестицид!
и още
Няма профилактично или предпазно действие – щом
растенията изсъхнат, продуктът повече не действа. Преваляване в рамките на 8-10 часа
след опръскването или бавното изсъхване може да увеличи риска от фитотоксичност,
особено при листата на круши и плодовете на ябълки. Не пръскайте при цъфтеж, има риск
от увреждане на венчелистчетата.
Prpl606
Градинар
Градинар
Has thanked: 9 times
Been thanked: 46 times

Ами имам по малко дупки по листата и именно че не е пестицит за това исках мнение
Аватар
WDScorpio
СЕО

"малко дупки по листата" е нещо нормално и не е повод за притеснение. Ако видиш, че с времето тези дупки се разпространяват и на други места е хубаво да установиш причинителя на проблема. След като знаем какво го яде можем да изберем най-доброто за справяне с проблема.

Относно препарата - Мое лично мнение е че не бих го използвал върху растения.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

Strawberry Banana getting there
Прикачени файлове
PXL_20210709_170505630.jpg
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
George
Градинар
Градинар
Has thanked: 183 times
Been thanked: 331 times

Prpl606 написа: 11 Юли 2021, 17:58 Група някой ползвал ли го е ? Има ли ефект и подходящо ли е за китките ни
Аз имах проблем с растенията и търсих да си взема Ниймазал, но нямаше в няколко агроаптеки и трябваше да си поръчам по интернет. Докато чаках да дойде си взех по препоръка от една агроаптека точно този препарат..даже съм качвал снимки в тази тема. Най-доброто нещо, което може да направиш е да го изхвърлиш. Аз така направих, но след като си съсипах растенията..
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 3769 times

George написа: 12 Юли 2021, 09:25
Аз имах проблем с растенията и търсих да си взема Ниймазал, но нямаше в няколко агроаптеки и трябваше да си поръчам по интернет. Докато чаках да дойде си взех по препоръка от една агроаптека точно този препарат..даже съм качвал снимки в тази тема. Най-доброто нещо, което може да направиш е да го изхвърлиш. Аз така направих, но след като си съсипах растенията..
Забелязал съм, че в някой агроаптеки, уж работят агрономи, обаче нищичко не разбират. Това са търговци с цел да ни вземат парите. В началото, когато аз започнах да отглеждам билката, ползвах неща, които съм виждал тук във форума, никога не съм правил такива експерименти. Лошото е, че като отидеш в аптеката и си мислиш, че всичко, което казват е истина, а то не е така. Аз си поръчвам нещата само Online, като предварително съм прочел, кога, къде, колко и с какво може да се смесва.
Миналата година търсих в аптеката до нас препарат с Триходерма Харзианум, тогава "агрономката" едва ли не искаше да ми обясни, че това са глупости, правили тестове на времето, но нямало резултат.
Тази година, отивам да търся същото нещо, обаче с наименованието на продукта Микробтима Протект, то съдържа, освен тази полезна гъба и още 10 вида, но имаше налични само малки опаковки. И започна пак да ми обяснява как на времето в института правили опити и били много доволни. И бях леко потресен, как за една зима си смени мнението на 100%. Та това е просто един търговец, който иска да си продаде стоката, която има на склад, а не реално това от което имаме нужда.

Препарата, който си ползвал, това му е в описанието, трябвало е да прочетеш или ако не си сигурен, се прави тест само на едно растение или част от него.
. Не използвайте при марули и билки – има риск от фитотоксичност.
Заключено

Обратно към “Outdoor - Външно отглеждане”