George написа: ↑12 Юли 2021, 09:25
Prpl606 написа: ↑11 Юли 2021, 17:58
Група някой ползвал ли го е ? Има ли ефект и подходящо ли е за китките ни
Аз имах проблем с растенията и търсих да си взема Ниймазал, но нямаше в няколко агроаптеки и трябваше да си поръчам по интернет. Докато чаках да дойде си взех по препоръка от една агроаптека точно този препарат..даже съм качвал снимки в тази тема. Най-доброто нещо, което може да направиш е да го изхвърлиш. Аз така направих, но след като си съсипах растенията..
Забелязал съм, че в някой агроаптеки, уж работят агрономи, обаче нищичко не разбират. Това са търговци с цел да ни вземат парите. В началото, когато аз започнах да отглеждам билката, ползвах неща, които съм виждал тук във форума, никога не съм правил такива експерименти. Лошото е, че като отидеш в аптеката и си мислиш, че всичко, което казват е истина, а то не е така. Аз си поръчвам нещата само Online, като предварително съм прочел, кога, къде, колко и с какво може да се смесва.
Миналата година търсих в аптеката до нас препарат с Триходерма Харзианум, тогава "агрономката" едва ли не искаше да ми обясни, че това са глупости, правили тестове на времето, но нямало резултат.
Тази година, отивам да търся същото нещо, обаче с наименованието на продукта Микробтима Протект, то съдържа, освен тази полезна гъба и още 10 вида, но имаше налични само малки опаковки. И започна пак да ми обяснява как на времето в института правили опити и били много доволни. И бях леко потресен, как за една зима си смени мнението на 100%. Та това е просто един търговец, който иска да си продаде стоката, която има на склад, а не реално това от което имаме нужда.
Препарата, който си ползвал, това му е в описанието, трябвало е да прочетеш или ако не си сигурен, се прави тест само на едно растение или част от него.
. Не използвайте при марули и билки – има риск от фитотоксичност.