Здравейте, бабо, дядо! Как дойдохте? Сънувам ли ви? Малко съм смутен... Нали отдавна вече уж ви няма, а виждам ви застанали пред мен???
Дойдохме, чедо. Ей ни във съня ти.
Прощавай, изненадан си. Личи!
Измолихме от Господ пет минути
да видим пак любимите очи.
А Господ само пет ли, бабо даде?
Нали добър е уж? И милостив!
Защо като изпрати ви при мене,
на време бил е толкоз пестелив?
Добър е, чедо! Той добре си знае...
понякога секундата е век.
А друг път цял живот не стига за сбогом със любим човек.
Тогаз да питам бързо.. Дядо, как си?
Подай насам измръзнали ръце.
Ти помниш ли как тихичко заспивах
в онуй сковано детско легълце?
Добре съм, сине! Всичко помня !
Креватчето ти със любов сковах.
Но друга болка тука, чедо имам...
Да взема сбогом с тебе не можах!
Затуй от дядо си да знаеш,
любов не трябва да пестиш!
Обичаш ли, на глас го казвай!
Сърце на две да не делиш!
Кажи ми, бабо.. Мама, тате... де са?
Защо не ги доведохте със вас?
Ей тъй, набързо да ги видя...
Минутка, две... Не искам час..
Сега от баба да запомниш
една тъй глупава лъжа!
Че дважди никой не умирал
и няма обич след смъртта.
Веднъж от рожба да си тръгнеш
е неизбежно, няма как.
Два пъти ако го направиш
умираш пак, и пак, и пак!
А вие... що тогаз дойдохте?
Последната ти дума ме срази!
С коя ръка сега да трия, бабо,
ей тез проклети, глупави сълзи?
Сълзите, чедо дават сила
и винаги за мъката са лек.
Дървото няма да заплаче!
Щом плачеш, значи си човек!
Ще тръгваме, че стана време
и вече видело е вън.
Кога те стигне тежко бреме,
спомни си, чедо този сън.
Почакай, дай да ви целуна!
Глава да сложа на любимо рамо...
При кой да тичам утре за да кажа,
че паднах и ожулил съм коляно?
Че скъсах панталона на дувара
с приятели кога играх....
И в кой да дойда да се сгуша, кога от нещо ме е страх?
Коляното ще мине, сине,
страхът с любов ще победиш.
За хора на сърце любими
не трябва, чедо да тъжиш.
Живота тича като вятър,
не спира нивга своя бяг,
а някога, след много време
със тебе ще си видим пак!
Автор: Асен Маринкин
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
СПАМ
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3539 times
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
- firstcitizen
- Буден

Готини са! Изглеждат, като направени от кутийка за филм.Sofia Cannabis написа: ↑15 Апр 2020, 22:06 Новите grinders са в разработване. Приемаме мнения за цветове и предпочитания.

- firstcitizen
- Буден

Аз съществувам, защото ние съществуваме
Изследване: Антрополог предложил на деца от едно африканско племе да играят в игра. Той поставил до едно дърво кошница с плодове и обявил: „Който първи дотича до дървото, ще получи всичко“. Когато им дал знак, децата се хванали заедно в ръцете си едно за друго и … започнали да тичат всички заедно, а след това всички заедно седнали и започнали да се наслаждават от вкуса на сладките плодове.
Удивеният учен ги попитал, защо са постъпили така, та нали всеки един от тях би могъл да получи наградата еднолично. Децата му отговорили: „Обонато! Нима е възможно един от нас да бъде щастлив, ако всички останали са тъжни?“ „Обонато“ (или убунту) на техния език означава „Аз съществувам, защото ние съществуваме“.
Убунту е африканско етично учение, хуманистична философия, мироглед, основано на доверието между хората и тяхната взаимна връзка. Това учение е устно, него го живеят и не го дискутират в пресата. Думата „убунту“ може да бъде преведена като „човечност по отношение на другите“, „вяра във вселенската сила на участието, обединяваща цялото човечество. Трудно е да се намери еквивалент на понятието „убунту“ в западните езици. Когато в Африка казват, че „Този човек притежава убунту“, това означава, че той е щедър, гостоприемен, дружелюбен, пълен с грижа и състрадание, дава от всичко, което има.
Реплика: Това естествено (природно) отношение към себе си, обкръжаващите и света произтича от усещането на пълната взаимна връзка между всичко в света. Такова усещане са имали хората в света до проявата на егоизма в него, както е описано в Библията, до построяването на Вавилонската Кула.
А след това хората са престанали да разбират един другиго, появили се различните езици. Егоизма, който нараснал до небесата като кула, отдалечил хората един от друг и те се разпръснали и заселили по цялата земя.
Днес произтича обратният процес : същият този егоизъм ни е съединил толкова силно в течение на хилядолетията и ние сме принудени да го поправим, ако желаем да се развиваме по-нататък, иначе той ще ни погуби.
Източник: Личен блог на Михаел Лайтман
Удивеният учен ги попитал, защо са постъпили така, та нали всеки един от тях би могъл да получи наградата еднолично. Децата му отговорили: „Обонато! Нима е възможно един от нас да бъде щастлив, ако всички останали са тъжни?“ „Обонато“ (или убунту) на техния език означава „Аз съществувам, защото ние съществуваме“.
Убунту е африканско етично учение, хуманистична философия, мироглед, основано на доверието между хората и тяхната взаимна връзка. Това учение е устно, него го живеят и не го дискутират в пресата. Думата „убунту“ може да бъде преведена като „човечност по отношение на другите“, „вяра във вселенската сила на участието, обединяваща цялото човечество. Трудно е да се намери еквивалент на понятието „убунту“ в западните езици. Когато в Африка казват, че „Този човек притежава убунту“, това означава, че той е щедър, гостоприемен, дружелюбен, пълен с грижа и състрадание, дава от всичко, което има.
Реплика: Това естествено (природно) отношение към себе си, обкръжаващите и света произтича от усещането на пълната взаимна връзка между всичко в света. Такова усещане са имали хората в света до проявата на егоизма в него, както е описано в Библията, до построяването на Вавилонската Кула.
А след това хората са престанали да разбират един другиго, появили се различните езици. Егоизма, който нараснал до небесата като кула, отдалечил хората един от друг и те се разпръснали и заселили по цялата земя.
Днес произтича обратният процес : същият този егоизъм ни е съединил толкова силно в течение на хилядолетията и ние сме принудени да го поправим, ако желаем да се развиваме по-нататък, иначе той ще ни погуби.
Източник: Личен блог на Михаел Лайтман
- Don Marijuan
- Градинар

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 794 times
При положение,че не познавате светото писание,моля,не пишете глупости,били те и цитати.Преди да цитирате нещо,в което става въпрос за друго нещо,от което си нямате и понятие,не е лошо първо да проверявате как стои въпроса.Даже е опасно да цитирате лъжи и измислици,защото така заблуждавате хората.P.S.Справка:Битие,а също така и Йосиф Флавий(Flavius Josephus).
- firstcitizen
- Буден

Това може да звучи грубо, но за да бъда честен, наистина се нуждаете от професионална психическа помощ.Don Marijuan написа: ↑18 Апр 2020, 13:43 При положение,че не познавате светото писание,моля,не пишете глупости,били те и цитати.Преди да цитирате нещо,в което става въпрос за друго нещо,от което си нямате и понятие,не е лошо първо да проверявате как стои въпроса.Даже е опасно да цитирате лъжи и измислици,защото така заблуждавате хората.P.S.Справка:Битие,а също така и Йосиф Флавий(Flavius Josephus).
Праведни братко, какво правиш в този форум? Какви са тия изкушаващи треви, които отглеждаш? хахаха
Аз съм грешник и много луд, брат, но ти си цвете за мирисане.
Моля, потърсете професионална помощ.
Поздрави, отивам да се напуша и да копам

- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
хъхъхъ ахаха недейте така е колеги
трябва да си помагаме и да се подкрепяме,МИР
- Don Marijuan
- Градинар

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 794 times
Никъде в историята за Вавилонската кула не става въпрос за егоизъм(темата на поста ти).Да,били са много сговорни и задружни,но в името на какво и с каква цел?Ами желанието им е било до построят кула до небето,за да се качат там и да убият Бог!Просто чудесни хора,живеещи в прекрасно време...P.S.Във века на информацията невежеството е избор.
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
Колеги вижте на каква снимка попаднак в феиса ,дали всичко от написаното е вярно или са попресилили нещата,как мислете?:)
- Прикачени файлове
-
- 60047849_1277903215711421_8269245687703535616_n-min.jpg (54.65 KiB) Преглеждано 1685 пъти
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
Според мен не са ги попресилили,дори има и още:)За икономическите ползи не съм икономист,но сигурно е така,виждала съм тухли от коноп смляни стъбла и пръчки,има и замазка за стена и всякакви приложения в еко строителството.Медицински има още много,не че е панацея ,както бяхме си говорили преди,но е близо до:)Аз съм убедена в ползите от това растение и съпоставени с вредите.....мъча се да се сетя за вреди?!:)
Може би има и някои негативни ефекти ,когато човек прекалява,но така е с всичко.Трябва умерено да се употребява каквото и да е,иначе писва и вреди.Не може джойнт след джойнт да палиш и да няма вреда.но пък не е кой знае какво нито свикването,нито те прави много неадекватен,една добра алтернатива на успокоителните,които сега вече масово и нашите домакини взимат.
Вейпването направо при Gала ще го рекламирам:D
Може би има и някои негативни ефекти ,когато човек прекалява,но така е с всичко.Трябва умерено да се употребява каквото и да е,иначе писва и вреди.Не може джойнт след джойнт да палиш и да няма вреда.но пък не е кой знае какво нито свикването,нито те прави много неадекватен,една добра алтернатива на успокоителните,които сега вече масово и нашите домакини взимат.
.png)