Изглеждат със страхотен зелен цвят здрави с яки стебла наперени...къде имаше проблеми то нищо не е забелязва вече..ей такова здраве ще търся и аз за моите цветя...ЧУК4yk4y написа: ↑05 Фев 2021, 09:34 Да не казвам голяма дума ама май са по добре вече.... вчера полях с 1.45ec блум меласа и кал/маг започнаха да се трихомизират и все по красиви да стават пристигна ми и препарата на canna flush обаче не ми стана мно ясно дали е удачно да го дам с торове и реших да не ги давам но на края ще го ползвам щото ми се струва че ще върши работа....
Най вероятно от следващата поливка ще добавя цъфтежния стимулатор green sensation НО ще внимавам с EC следващите няколко поливки че може и до края...
Ето и една снимка от вчера![]()
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Ми ни Хоби гроу 150w лед (2)
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
-
4yk4y
- Градинар

- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 474 times
Бе да ти кажа бая се бяха здухали в края на втората и началото на третата седмица от като смених 12/12 особенно единя badazz но и по другите имаше симптоми забавиха и разтежа и пиенето на вода но явно го хванахме навреме също и показаха признаци на пх проблеми явно заради повечето останали соли в почвата от предния грол...а аз ги третирах все едно почвата е light mix тоест давах им допълнително храна според моите наблюдения момента беше много тънък и деликатен... но благодарение но колегите Ина и Лудия влак поражения та са минимални за което им БЛАГОДАРЯ тяхните мнения ми помогнаха много!ganjalove написа: ↑05 Фев 2021, 15:13Изглеждат със страхотен зелен цвят здрави с яки стебла наперени...къде имаше проблеми то нищо не е забелязва вече..ей такова здраве ще търся и аз за моите цветя...ЧУК4yk4y написа: ↑05 Фев 2021, 09:34 Да не казвам голяма дума ама май са по добре вече.... вчера полях с 1.45ec блум меласа и кал/маг започнаха да се трихомизират и все по красиви да стават пристигна ми и препарата на canna flush обаче не ми стана мно ясно дали е удачно да го дам с торове и реших да не ги давам но на края ще го ползвам щото ми се струва че ще върши работа....
Най вероятно от следващата поливка ще добавя цъфтежния стимулатор green sensation НО ще внимавам с EC следващите няколко поливки че може и до края...
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
Може би щеше да е хубаво този готиния торф от миналия ти гроу да го премиеш хубаво престояла вода да му паднат всички соли и така стртирваш все едно е лаит микс4yk4y написа: ↑05 Фев 2021, 16:05Бе да ти кажа бая се бяха здухали в края на втората и началото на третата седмица от като смених 12/12 особенно единя badazz но и по другите имаше симптоми забавиха и разтежа и пиенето на вода но явно го хванахме навреме също и показаха признаци на пх проблеми явно заради повечето останали соли в почвата от предния грол...а аз ги третирах все едно почвата е light mix тоест давах им допълнително храна според моите наблюдения момента беше много тънък и деликатен... но благодарение но колегите Ина и Лудия влак поражения та са минимални за което им БЛАГОДАРЯ тяхните мнения ми помогнаха много!ganjalove написа: ↑05 Фев 2021, 15:13Изглеждат със страхотен зелен цвят здрави с яки стебла наперени...къде имаше проблеми то нищо не е забелязва вече..ей такова здраве ще търся и аз за моите цветя...ЧУК4yk4y написа: ↑05 Фев 2021, 09:34 Да не казвам голяма дума ама май са по добре вече.... вчера полях с 1.45ec блум меласа и кал/маг започнаха да се трихомизират и все по красиви да стават пристигна ми и препарата на canna flush обаче не ми стана мно ясно дали е удачно да го дам с торове и реших да не ги давам но на края ще го ползвам щото ми се струва че ще върши работа....
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
flush products - обикновенно раключват всички елементи и карат растението да приема само вода. В следствие растението използлва запасите в големите листа и да се ориентира към приключване на живота си.4yk4y написа: ↑05 Фев 2021, 09:34 Да не казвам голяма дума ама май са по добре вече.... вчера полях с 1.45ec блум меласа и кал/маг започнаха да се трихомизират и все по красиви да стават пристигна ми и препарата на canna flush обаче не ми стана мно ясно дали е удачно да го дам с торове и реших да не ги давам но на края ще го ползвам щото ми се струва че ще върши работа....
flush product не се използва преди да е време за flush.
Ако си в средата на отглеждането и имаш проблем може да направиш flush с вода или с разтвор от торове с които храниш в момента.
Ако имаш нужда за пояснение кажи.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
-
4yk4y
- Градинар

Точно не ми стана много ясно защото колегата ми го препуруча за следващите поливки за мен има логика.. пък и превеждам с гоогле и е възможно да има разаминаване и за това се отказах да го давам....аз до колкото разбрах при преторяване също може да се ползва давасе и после се продължава да се тори нормално но не ми стана мно ясно пък и цветята се съвзеха иначе ще е яко ако може да го уточниш че и други колеги които имат същите проблеми с преторяване ако върши работа естествено да го ползват.... а за накрая ми е ясно ще го давам последните 2-3поливки и после пак ще ползвам старата почваSofia Cannabis написа: ↑06 Фев 2021, 06:51flush products - обикновенно раключват всички елементи и карат растението да приема само вода. В следствие растението използлва запасите в големите листа и да се ориентира към приключване на живота си.4yk4y написа: ↑05 Фев 2021, 09:34 Да не казвам голяма дума ама май са по добре вече.... вчера полях с 1.45ec блум меласа и кал/маг започнаха да се трихомизират и все по красиви да стават пристигна ми и препарата на canna flush обаче не ми стана мно ясно дали е удачно да го дам с торове и реших да не ги давам но на края ще го ползвам щото ми се струва че ще върши работа....
flush product не се използва преди да е време за flush.
Ако си в средата на отглеждането и имаш проблем може да направиш flush с вода или с разтвор от торове с които храниш в момента.
Ако имаш нужда за пояснение кажи.
Е то и гоогле ко ми вика...
CANNA Flush - изхвърля ненужните хранителни вещества и минерали в растенията и субстратите.
CANNA Flush е добавка, която премахва излишната храна от субстрати и растения. CANNA Flush е добре да се използва в случай на прекомерно наторяване. Тази добавка премахва всички ненужни остатъци от тор в субстрата, без да убива полезните бактерии и гъбички. Ако CANNA Flush се използва непосредствено преди прибирането на реколтата, в субстрата или в растението няма повече излишни вещества и това гарантира, че реколтата е чиста и вкусна!
Защо да използвам CANNA Flush?
Няма нежелани ефекти върху вкуса на растението поради "отмиването" на всички излишни минерали от растението и от субстрата.
Може да се използва за всички видове основи.
CANNA Flush е по-добре от изплакване с например осмоза вода или деминерализирана вода, защото тук всичко е „убито“, включително добрите бактерии.
CANNA Flush е биоразградим.
Избягва увреждане на растенията в случай на (случайно) повишени минерали в субстратите.
Как използвате Canna Flush?
Измийте излишните хранителни вещества от източващи се субстрати
Смеси със и без почва:
Разредете 20 ml концентрат с 10 литра вода (1: 500). Поливайте растенията, докато концентратът изтече.
Поливайте еднократно растенията с нормална чешмяна вода според нормалната честота на поливане, докато изтече.
След това следвайте нормалната рутина на торене
Поливайте растенията веднъж с нормална чешмяна вода, докато изтече.
Започнете да добавяте на следващия ден според обичайната рутинна торене (при 10 до 20% дебит).
Преди прибиране на реколтата (само едногодишни култури)
Започнете една до две седмици преди прибиране на реколтата и прилагайте съотношенията и процедурите, както е описано по-горе, веднъж седмично.
Продължете да правите това в съответствие с нормалната рутинна процедура по време на прибиране на реколтата.
Повторна употреба на неактивни субстрати
CANNA Flush е идеален за почистване на неактивни основи (като експандирана глина). Добавете разредена CANNA FLUSH (40 ml до 10 литра чешмяна вода). Накиснете го за 24 часа и след това изплакнете със същото количество чешмяна вода след това. Повторете, ако е необходимо.
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1522 times
- Been thanked: 1272 times
Ще се опитам да ти обясня по друг начин. Какво има и как работи този разтвор? Не можах да видя точно на канна какво има вътре, но на други марки си пише, че съдържа органични /карбоксилни/ киселини. Те се свързват с излишната храна, като образуват трудно усвоими соли /заключват ги/ и дават време на растението да изяде част от храната, без излишъка /заключеното/ да му пречи, след което се продължава с храната с корегирани дози.
Това, че помага на микроорганизмите също не е за подценяване. Симбиозата е най-доброто решение за градината.
Мир
Това, че помага на микроорганизмите също не е за подценяване. Симбиозата е най-доброто решение за градината.
Мир
completely mad
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Crazy Train ти е описал процесите как се случват. За мен основното и най-важното е че заключва елементите.
Канна са ти обяснили че след като го използваш трябва да промиеш почвата само с вода така или иначе, не може да го оставиш да стой - техните препоръки.
Затова в такава ситуация аз или промивам с вода или с разтвор който да замени всичко натрупано в почвата.
Разтвор с торове за мен работи най-бързо и безболезнено защото не губиш време (чакане да изсъхне и да поливаш пак).
Всеки един от тези flush нормално се прави с 3:1 вода - почва. Каквото и да правиш 5 литра саксия трябва да бъде полята с 15 литра вода/разтвор когато е суха и е време за поливане за да имаш моментални резултати.
Канна са ти обяснили че след като го използваш трябва да промиеш почвата само с вода така или иначе, не може да го оставиш да стой - техните препоръки.
Затова в такава ситуация аз или промивам с вода или с разтвор който да замени всичко натрупано в почвата.
Разтвор с торове за мен работи най-бързо и безболезнено защото не губиш време (чакане да изсъхне и да поливаш пак).
Всеки един от тези flush нормално се прави с 3:1 вода - почва. Каквото и да правиш 5 литра саксия трябва да бъде полята с 15 литра вода/разтвор когато е суха и е време за поливане за да имаш моментални резултати.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
#БГКоноп
#БГКоноп
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1522 times
- Been thanked: 1272 times
При промиване с вода изтичат предимно нитратите, като най-подвижни. За това флъш разтворите имат киселини, които се съединяват /заключват/ това, което не може да се отмие.
Сам си преценяваш дали ти трябва само промивка /отравяне с азот/, или ще ползваш и разтвор, според вида и степента на преторяване.
Сам си преценяваш дали ти трябва само промивка /отравяне с азот/, или ще ползваш и разтвор, според вида и степента на преторяване.
completely mad
-
4yk4y
- Градинар

Ъп
Ден 28 12/12
Темп 28.1°
Влага 47-50%
Alga bloom 2.5мл на 1л
Кал/ маг 0.3мл на 1л
Green sensation 0.6мл на 1л
Меласа 2ч.л на 3.5
Ec 1.55
Здравей те колеги
Единя badazz и cream cheese се пръскат от цъфтеж страшна красота трихомизират се яко.... друго то badazz " преялото" все още ми изглежда малко сдухано и една идея по назад в цъфтежА за всеки случай на него му дадох по слаб разтвор тоест не му дадох green sensation силата на разтвора му беше 1.2ec...
Влагата ще е проблем но се надявам че вентилацията ми е по добра от нужното и това ще компенсира....
Друго което за 16 дена вегетатация пак ме изненадаха аз ква я мислих тя ква стана от има няма 15см сега са 85см върховете им са на 10см от лампата мно мошно ги огрявам и като цяло винаги я държа по близко от препоръчваното....
Ден 28 12/12
Темп 28.1°
Влага 47-50%
Alga bloom 2.5мл на 1л
Кал/ маг 0.3мл на 1л
Green sensation 0.6мл на 1л
Меласа 2ч.л на 3.5
Ec 1.55
Здравей те колеги
Единя badazz и cream cheese се пръскат от цъфтеж страшна красота трихомизират се яко.... друго то badazz " преялото" все още ми изглежда малко сдухано и една идея по назад в цъфтежА за всеки случай на него му дадох по слаб разтвор тоест не му дадох green sensation силата на разтвора му беше 1.2ec...
Влагата ще е проблем но се надявам че вентилацията ми е по добра от нужното и това ще компенсира....
Друго което за 16 дена вегетатация пак ме изненадаха аз ква я мислих тя ква стана от има няма 15см сега са 85см върховете им са на 10см от лампата мно мошно ги огрявам и като цяло винаги я държа по близко от препоръчваното....
.png)