Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Outdor 2020 на произвола на съдбата
-
[email protected]
- Градинар

- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 94 times
Един последен въпрос листно четох че е по добре да се тори отколкото чрез поливане вярно ли е?
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3539 times
Да, растението усвоява до 9 пъти повече хранителните вещества през стоматите (порите) при листно торене, докато през ризосферата на корена растението усвоява едва 10% от хранителните вещества. Така, че в много случай листното торене е по-ефективно. (9 пъти по-ефективно)[email protected] написа: ↑09 Сеп 2020, 19:20 Един последен въпрос листно четох че е по добре да се тори отколкото чрез поливане вярно ли е?
Но в същото време има торове, които не могат и не трябват да се дават листо, а се дават само и единствено чрез поливка. Също така в цъфтежа листото торене е опасно, ако не е органично, защото могат да полепнат соли по главите, които растението да не усвой. Неща, които после ще пушиш и ще влошат качеството и вкуса. Но дори и органично да е има пак свойте рисково заради полепване и оставане на торове по главите, както и че при листно торене заради влагата от мокренето по главите може да се образува мухал. Мухала е много вреден за растенията, както и за хората. Така, че е много важно с какво се пръска и в каква фаза на развитие се пръска. (дали е вегетация или цъфтеж)
Като цяло е в цъфтежа е хубаво да избягваш пръскане по главите, освен ако не си напълно сигурен, че няма да има натрупване на остатъчни вещества по главите и негавитни ефекти (мухал).
-
[email protected]
- Градинар

Благодаря за съвета
-
[email protected]
- Градинар

Забравих да кажа използвал съм Агриметал многократно налагаше се през дъждовните дни притеснява ме да не ги е усвоили китките и да пуша някаква пълна отрова
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
[email protected] написа: ↑10 Сеп 2020, 00:32 Забравих да кажа използвал съм Агриметал многократно налагаше се през дъждовните дни притеснява ме да не ги е усвоили китките и да пуша някаква пълна отрова
Първо не искам да те подведа и изчакай за второ мнение.
Лично аз не съм го използвал, но от бързо търсене в интернет намерих няколко интересни неща.
Това което открих е че се абсорбира от растенията и се засича до 12 дни в минимални количества което не е толкова много, но в зависимост от атмосферните условия и почвата върху която си го използвал може да е в сравнително концентрирано състояние до 223 дни в почвата.
Ако не си прекалявал с количеството би трябвало да си ОК.
Тук ти прилагам какво намерих.
"Когато се прилагат върху почвата, металдехидът се разгражда в почвата до ацеталдехид и след това CO2 и вода, като отчетеният полуживот варира между 3,17–223 дни в зависимост от условията на околната среда"
"Растенията могат да поемат металдехид, въпреки че проучване показва, че при зелките (изложени на концентрации от 17,4–68,6 mg kg − 1) то бързо се разгражда до неоткриваеми концентрации в рамките на 12 дни. Simms et al. изследвани фактори, водещи до усвояване на металдехид в маслодайна рапица и пшеница."
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
[email protected]
- Градинар

Хм според мен ще му е малко 4 седмици, аз ако бях щях да го изчакам 6 седмици
-
[email protected]
- Градинар

-
[email protected]
- Градинар

Днес ходих до спота и на автомата изрязах всички листа оставих единствено по главите да има ситни листа, просто не издържах да не ги отрежа защото все си мисля че смучат излишен сок, та добре или лошо съм направил 
-
[email protected]
- Градинар

Хайде де някой да каже не мога да спя спокойно 
.png)