Здравейте, приятели !
Благодарение на съвета на Фърст да наблюдавам растенията, за да преценя от какво имат нужда, реших че съм прекалил с близостта на прожекторите до върховете им и ги вдигнах доста...оказа се правилното решение. Сега се чувстват значително по-добре.
Между другото им метнах една ролетка...докато се опитвах да преценя правилното разстояние от върховете им до прожекторите и мога да кажа, че средното е високо около 90см, другите две по 55-60см всяко. Незнам това нормалния ръст ли е, но определено за мен е първия гигант в индора

и ме кара да подскачам от удоволствие
Дилемата ми, обаче не е за големите.
Тъй като семената от Сиидман така и не станаха растения (не обвинявам тях, просто не се получи), си поръчах отново от Сиидмафия...знам, че не ги харесвате много, но докато съм купувал от тях поне на 50% ми излизат растенията, освен това са супер бързи. В понеделник поръчах, вчера ги получих, днес ги сложих във вода....Та дилемата ми е как да постъпя с осветлението....нов бокс или при големите ?
В момента големите ми са на 12/12, но когато малките (които сега са гиганти

порастнаха над почвата, ги метнах на 24/24 за няколко дни, сетне на 18/6 и така докато стигнахме до 12/12.
Разчитам на компетентното ви мнение.
Мир и любов на всички !