Sicario00 написа: ↑06 Яну 2025, 19:31Дамм мидля че имам трипси , моята лупа е от тези смотаните 30X и не виждам мн добре но все пак улових нещо с телефона , трябва да си взема от тези за следене на трихоми утре . Първо забелязах нещо мн странно дълго бяло кафяво и беше единствено на всички растение и на горните листа не виждам трипси,но на долните мисля че това са трипси и са на всички растения и другите две също почнаха същите дефицити и всеки ден изглеждат все по зле и по зле , дайте някакъв съвет за тези трипси моля четох някъде в сайта че люта чушка и нещо друго се вари и се пръска по листата ? Днес ги полях с 1300мл всяко на две порцийки бавно водичка с cal mag 1 мл на литър и така , незнам какво друго мога да направя , мога после да ги поокастря малко отдолу да минат два три часа след поливането поне знам че трябва . Също се чудя дали да вдигна малко лампата защото тя беше на 60 см и я смъкнах на 50 см и за два дни направо всички се промениха ?Sicario00 написа: ↑06 Яну 2025, 01:27Да мисля ме махнах доста листа на два пъти и малко ме е страх да махам още , но ще ги разкарам долните само горните няма да ги барам въпреки че продължават да стават по кафяви и да изсъхват утре сутрин ще поогледам за трипси хубаво с лупа , овлажнителя е вече разкаран . Искам да благодаря сърдечно на всички които отделят от собственото си време за да помагат на другите и забелязвам колко по сплотени стават българите и това много ме радва !Inna написа: ↑05 Яну 2025, 12:56
Да, махни ги всички тези долните и всяко скапано листо според мен. Тези по-нагоре недей обаче. Най-долу на стари клони виждам доста листа скапани и ненужни. Ох, за водата как да предположим, че не я оставяш?!Също така вземи ги огледай листата внимателно отдолу като ги махаш, виж дали мънички точици или животинки се движат. Нагоре колегата отбеляза, може да имаш и някакви животинки на всичко отгоре, а това променя диагнозите. Защото и на мен нещо ни се мерна такова. За плесен не видях, но ти ги разкарай тези листа и щом 5 дни е мокра почвата, значи не съхне добре и е влажно, следователно не ти е нужен и овлажнител.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Пожълтяване и изсветляване на листата
-
Sicario00
- Градинар

- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 119 times
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Аз не мога добре да видя какво е точно, трипса е продълговат... Ех, малко в кофти момент за пръскане, ако са само листа е по-добре. Да, аз ползвам люта чушка и тютюн в цъфтеж, може и лавандула ако имаш суха, лимоново етерично масло може да се капне няколко капки в разтвора, ей такива си правя като няма какво... Но ако се движат и си сигурен, че има паразит трябва максимално бързо поне нещо да се направи, да не се оставят. Принципно се ползва нийм, но той е малко не за цъфтящи глави и не знам... Ще ти кажа аз какво бих, но това не е препоръка, само лично как бих действала. Първо се убеди добре, че имаш паразит(акари, трипс обикновено). По листата има точици, белички, може паяжинки и се движат отдолу на листото мънички неща, яйчица.... Ако е така отново бих махнала най-скапаните листа, после бих ги занесла на чешмата и измила с ръчен душ като избягвам доколкото може главите. След това ги чакам да изсъхнат и пръскам с горепосочения буламач. Междувременно, преди да ги върна, изчиствам цялата палатка с някакъв кухненски препарат, който имам. И след това ги връщам. И намалям леко лампата за ден, два, защото като боледуват и си представи и едно брутално слънце да ги пече(образно казано). След това, след два, три дни бих повторила само пръскането... И пак като са налазили не се знае дали напълно ще се махнат, ако се хванат много рано е най-успешно. Но пак да кажа, това е малко екстремно и на твоя отговорност, аз съм го правила, защото по-добре отколкото паразит да ги скапва. Е, не им е навредило, но аз с моите цветя си правя квото ми хрумне. 
-
Sicario00
- Градинар

Тъкмо се бях засилил да купувам нийм олио и Инсектициден сапунен спрей но щом казваш че не е добре ще пробвам да преваря тютюн и люта чушка (как става примерно две три люти чушки и тютюн от една цигара с качествен тютюн на среден огън за 10тина мин и после прецеждам или ? ) и ще изчакам водата да изстине и през това време ще ги измия на чешмата с ръчен душ , но все пак сега ще ида да взема една по хубава лупа да огледам преди това по добре .Inna написа: ↑07 Яну 2025, 10:50 Аз не мога добре да видя какво е точно, трипса е продълговат... Ех, малко в кофти момент за пръскане, ако са само листа е по-добре. Да, аз ползвам люта чушка и тютюн в цъфтеж, може и лавандула ако имаш суха, лимоново етерично масло може да се капне няколко капки в разтвора, ей такива си правя като няма какво... Но ако се движат и си сигурен, че има паразит трябва максимално бързо поне нещо да се направи, да не се оставят. Принципно се ползва нийм, но той е малко не за цъфтящи глави и не знам... Ще ти кажа аз какво бих, но това не е препоръка, само лично как бих действала. Първо се убеди добре, че имаш паразит(акари, трипс обикновено). По листата има точици, белички, може паяжинки и се движат отдолу на листото мънички неща, яйчица.... Ако е така отново бих махнала най-скапаните листа, после бих ги занесла на чешмата и измила с ръчен душ като избягвам доколкото може главите. След това ги чакам да изсъхнат и пръскам с горепосочения буламач. Междувременно, преди да ги върна, изчиствам цялата палатка с някакъв кухненски препарат, който имам. И след това ги връщам. И намалям леко лампата за ден, два, защото като боледуват и си представи и едно брутално слънце да ги пече(образно казано). След това, след два, три дни бих повторила само пръскането... И пак като са налазили не се знае дали напълно ще се махнат, ако се хванат много рано е най-успешно. Но пак да кажа, това е малко екстремно и на твоя отговорност, аз съм го правила, защото по-добре отколкото паразит да ги скапва. Е, не им е навредило, но аз с моите цветя си правя квото ми хрумне.![]()
-
Sicario00
- Градинар

Приготвил съм един литър вода сварих с две супени лъжици тютюн и 4 люти чушки изцедих и после ще добавя 2/3 капки лимоново етерично масло , но мисля че това не са трипси не виждам никакви вредители направих възможно най добрите снимки с новата лупа и се надявам някой да разпознае дали това са трипси аз виждам само малки бели точици и още някви продълговати бели неща като мъх ли прах ли от стаята ли незнам , но не се мърдат грам а по главите ми се струва че има само трихоми и вс е 6 там , попринцип имам проблеми със зрението и не виждам добре, моля дайте мнение дали да действам с манджата или не?Sicario00 написа: ↑07 Яну 2025, 12:54Тъкмо се бях засилил да купувам нийм олио и Инсектициден сапунен спрей но щом казваш че не е добре ще пробвам да преваря тютюн и люта чушка (как става примерно две три люти чушки и тютюн от една цигара с качествен тютюн на среден огън за 10тина мин и после прецеждам или ? ) и ще изчакам водата да изстине и през това време ще ги измия на чешмата с ръчен душ , но все пак сега ще ида да взема една по хубава лупа да огледам преди това по добре .Inna написа: ↑07 Яну 2025, 10:50 Аз не мога добре да видя какво е точно, трипса е продълговат... Ех, малко в кофти момент за пръскане, ако са само листа е по-добре. Да, аз ползвам люта чушка и тютюн в цъфтеж, може и лавандула ако имаш суха, лимоново етерично масло може да се капне няколко капки в разтвора, ей такива си правя като няма какво... Но ако се движат и си сигурен, че има паразит трябва максимално бързо поне нещо да се направи, да не се оставят. Принципно се ползва нийм, но той е малко не за цъфтящи глави и не знам... Ще ти кажа аз какво бих, но това не е препоръка, само лично как бих действала. Първо се убеди добре, че имаш паразит(акари, трипс обикновено). По листата има точици, белички, може паяжинки и се движат отдолу на листото мънички неща, яйчица.... Ако е така отново бих махнала най-скапаните листа, после бих ги занесла на чешмата и измила с ръчен душ като избягвам доколкото може главите. След това ги чакам да изсъхнат и пръскам с горепосочения буламач. Междувременно, преди да ги върна, изчиствам цялата палатка с някакъв кухненски препарат, който имам. И след това ги връщам. И намалям леко лампата за ден, два, защото като боледуват и си представи и едно брутално слънце да ги пече(образно казано). След това, след два, три дни бих повторила само пръскането... И пак като са налазили не се знае дали напълно ще се махнат, ако се хванат много рано е най-успешно. Но пак да кажа, това е малко екстремно и на твоя отговорност, аз съм го правила, защото по-добре отколкото паразит да ги скапва. Е, не им е навредило, но аз с моите цветя си правя квото ми хрумне.![]()
-
Inna
- Marijuana Mom

Ми и аз нищо не виждам тук?!А отдолу на листата? Може да се бъркаме, затова казах добре да се увериш първо, преди да действаш или да следваш нечий съвет.... И да прочетеш на няколко души съветите, обикновено има нещо общо в правилните..... Само някакви власинки, не изглежда нищо като акар или трипс?Но те се крият отдолу, така че огледай още малко да си сигурен. Тогава отлагаме миенето и пръскането. Ама пък листата остават проблем защо се скапват в такъв случай.
-
Sicario00
- Градинар

Здрасти от ден 49 попринцип като купувах семките пишеше 60 дни . Няма нищо поне благодарение на вас се информирах за тези гадинки и в бъдеще ако се появят знам как да се справя с тях . Няма и отдолу нищо днес пак огледах за всеки случай още по обстойно , но не намирам абсолютно нищо нито една гадинка само така наречените власинки отгоре на листата . Може би всичко е заради това че в началото прекалих с азота , после заради влагата и рязката промяна на температури докато проветрявах за да смъкна влагата , и водата където не изчаквах та това са грешките ми които откривам за сега , но също мисля че може да липсва чист въздух тъй като стаята в която се гледат е около 25 кв и е винаги затворена само я проветрявам по 2/3 пъти на ден (надявам се че е достатъчно) за по 5/10 мин и може би трябва да инсталирам още един филтър с вентилатор от долният изход/вход на палатката или просто да пробвам да лепна още едно вентилаторче вътре да духа за по добра циркулация на въздуха, но не знам защото горните листа все още си стават по жълти и жълти и мисля че твърде мн вятър може да им дойде тежко тъй като нали листата жълтеят и съхнат .Inna написа: ↑08 Яну 2025, 09:00 Ми и аз нищо не виждам тук?!А отдолу на листата? Може да се бъркаме, затова казах добре да се увериш първо, преди да действаш или да следваш нечий съвет.... И да прочетеш на няколко души съветите, обикновено има нещо общо в правилните..... Само някакви власинки, не изглежда нищо като акар или трипс?Но те се крият отдолу, така че огледай още малко да си сигурен. Тогава отлагаме миенето и пръскането. Ама пък листата остават проблем защо се скапват в такъв случай.
Вчера намалих само светлината от 75% на 50% за два три дни и утре мисля че трябва да са изсъхнали и ще ги полея с малко от растежните торове плюс cal-mag около 1,5мл на литър и pH на 6.30 . ( последния път в понеделник около 17:00 бяха поляти само с вода и cal-mag 1 мл на литър вода с pH 6.30 и всяко растение по 1300мл )
-
Inna
- Marijuana Mom

За паразитите само да ти кажа, най-добре е всичко внимателно измито преди употреба и всичко, което се вкарва там също да се внимава. То сега е зима, но пролет и лято е по-кофти, отвън, от други цветя.... Също акарите от складове, парцали, прахоляци, аз съм ги хващала от допир с перде примерно.
Всичко да е чисто и най-добре въобще да не налазват, това е най-добрата мярка!
Да, може би тези грешки са оказали влияние до тук. Ами храни си ги за цъфтеж и мкроелемтите, да, те пак ще станат, опитай да ги освежиш , то с всяко подобрение на нещата и те свежват....
-
Sicario00
- Градинар

Inna написа: ↑08 Яну 2025, 11:05 За паразитите само да ти кажа, най-добре е всичко внимателно измито преди употреба и всичко, което се вкарва там също да се внимава. То сега е зима, но пролет и лято е по-кофти, отвън, от други цветя.... Също акарите от складове, парцали, прахоляци, аз съм ги хващала от допир с перде примерно.Всичко да е чисто и най-добре въобще да не налазват, това е най-добрата мярка!
Да, може би тези грешки са оказали влияние до тук. Ами храни си ги за цъфтеж и мкроелемтите, да, те пак ще станат, опитай да ги освежиш , то с всяко подобрение на нещата и те свежват....
Ами за сега добавих вътре едно пречиствателно филтърче което пише че пречиства 99,7% от микрочастици до 0.3 микрона и което също допринася като вентилаторче и дава повече чист въздух и вятър отдолу и мисля че ще подпомогне включил съм го на 2ра от 3та скорост и ще видя как действа и може би утре ще го увелича . Не знам с какво друго мога да ги подобря за сега освен някой ако не даде съвет но мисля че това е достатъчно за сега а пък следващия път мисля да пробвам с феминизирани фотота и тогава задължително ще взема допълнителен филтър и вентилатор за отдолу тъй като и нали през нощния момент не трябва да влиза никаква светлина , но ще го поставя извън палатката тъй като пространството вътре е ограничено .
-
Sicario00
- Градинар

Хмм а възможно ли е тези власинки да са гъбички (брашнеста мана/Erysiphales) тъй като сега гледах едно клипче на един пичага и погазва същите такива малки бели власинки като моите и казва че се получават от висока влага като в моя случай , той ги пръска с Нийм но неговите са във вег а моите в цъфтеж дали да ги напръскам с Нийм внимателно като пазя главите или това не са гъбички моето ?Sicario00 написа: ↑08 Яну 2025, 14:38Inna написа: ↑08 Яну 2025, 11:05 За паразитите само да ти кажа, най-добре е всичко внимателно измито преди употреба и всичко, което се вкарва там също да се внимава. То сега е зима, но пролет и лято е по-кофти, отвън, от други цветя.... Също акарите от складове, парцали, прахоляци, аз съм ги хващала от допир с перде примерно.Всичко да е чисто и най-добре въобще да не налазват, това е най-добрата мярка!
Ами за сега добавих вътре едно пречиствателно филтърче което пише че пречиства 99,7% от микрочастици до 0.3 микрона и което също допринася като вентилаторче и дава повече чист въздух и вятър отдолу и мисля че ще подпомогне включил съм го на 2ра от 3та скорост и ще видя как действа и може би утре ще го увелича . Не знам с какво друго мога да ги подобря за сега освен някой ако не даде съвет но мисля че това е достатъчно за сега а пък следващия път мисля да пробвам с феминизирани фотота и тогава задължително ще взема допълнителен филтър и вентилатор за отдолу тъй като и нали през нощния момент не трябва да влиза никаква светлина , но ще го поставя извън палатката тъй като пространството вътре е ограничено .
IMG_0675.jpeg
IMG_0674.jpeg
-
Sicario00
- Градинар

Sicario00 написа: ↑09 Яну 2025, 02:12Хмм а възможно ли е тези власинки да са гъбички (брашнеста мана/Erysiphales) тъй като сега гледах едно клипче на един пичага и погазва същите такива малки бели власинки като моите и казва че се получават от висока влага като в моя случай , той ги пръска с Нийм но неговите са във вег а моите в цъфтеж дали да ги напръскам с Нийм внимателно като пазя главите или това не са гъбички моето ?Sicario00 написа: ↑08 Яну 2025, 14:38Inna написа: ↑08 Яну 2025, 11:05 За паразитите само да ти кажа, най-добре е всичко внимателно измито преди употреба и всичко, което се вкарва там също да се внимава. То сега е зима, но пролет и лято е по-кофти, отвън, от други цветя.... Също акарите от складове, парцали, прахоляци, аз съм ги хващала от допир с перде примерно.Всичко да е чисто и най-добре въобще да не налазват, това е най-добрата мярка!
IMG_0675.jpeg
IMG_0674.jpeg
.png)