Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Нов Дневник 2

Публикувай отговор
Семена марихуана
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Има си таблици с VPD по които можеш да се ориентираш , това че колега ги гледа на 40% влага въобще не означава че това е оптимално в тоя етап поне 70 % влага . Когато им дадеш оптимални условия растат с друга скорост ,това не означава че не може да ги вегетираш и на 40% , колкото по-добри условия създаваш и всичко остнало върви по-добре и обратното.
Gugi
Градинар
Градинар

Оптимално за тоя етап е 23-24 градуса и 70 % влажност.
DeutschBuds
Градинар
Градинар
Has thanked: 298 times
Been thanked: 512 times

Gugi написа: 04 Дек 2022, 12:31 Има си таблици с VPD по които можеш да се ориентираш , това че колега ги гледа на 40% влага въобще не означава че това е оптимално в тоя етап поне 70 % влага . Когато им дадеш оптимални условия растат с друга скорост ,това не означава че не може да ги вегетираш и на 40% , колкото по-добри условия създаваш и всичко остнало върви по-добре и обратното.
Има таблици да ама е много относително. По скоро това да ги спазваш тези неща трябва на някакво професионално ниво да ги гледаш. Един приятел миналото лято ги стартира на 20% влага и на 20ти ден вегетация бяха почти 2 пъти по големи от мойте, а накрая по 100 гр сухо на растение излезе. и затова го пиша това, че дори да не я спазваш стриктно пак ще си излязат хубави резултати, ако им даваш храна както и когато трябва.
Gugi
Градинар
Градинар

DeutschBuds написа: 04 Дек 2022, 13:01
Gugi написа: 04 Дек 2022, 12:31 Има си таблици с VPD по които можеш да се ориентираш , това че колега ги гледа на 40% влага въобще не означава че това е оптимално в тоя етап поне 70 % влага . Когато им дадеш оптимални условия растат с друга скорост ,това не означава че не може да ги вегетираш и на 40% , колкото по-добри условия създаваш и всичко остнало върви по-добре и обратното.
Има таблици да ама е много относително. По скоро това да ги спазваш тези неща трябва на някакво професионално ниво да ги гледаш. Един приятел миналото лято ги стартира на 20% влага и на 20ти ден вегетация бяха почти 2 пъти по големи от мойте, а накрая по 100 гр сухо на растение излезе. и затова го пиша това, че дори да не я спазваш стриктно пак ще си излязат хубави резултати, ако им даваш храна както и когато трябва.
Ами не е относително ,за някой неща няма нужда да се спори защото те са абсолютно ясни !
Написал съм ,че си има условия в които растенията се развиват най-добре ,а не че не може да ги отгледаш на 20% влага , понякога е по-добре да си замълчиш , това какво е направил твоя приятел и ти какво си направил няма как да се сравнят .
DeutschBuds
Градинар
Градинар
Has thanked: 298 times
Been thanked: 512 times

а аз съм ти написал, че дори да ги спазваш тези стойности на влагата пак накрая може да нямаш кой знае какъв резултат. Човека е напълно начинаещ и не са му нужни тия овлажнители, а да наблегне на храната, хубава циркулация на въздуха, както и температурата да е добра.Това са нещата, на които аз наблягам и резултата е налице. А пък ти си гледай таблиците и ди намери друг да се заяждаш, защото основно това можеш.
Gugi
Градинар
Градинар

DeutschBuds написа: 04 Дек 2022, 14:14 а аз съм ти написал, че дори да ги спазваш тези стойности на влагата пак накрая може да нямаш кой знае какъв резултат. Човека е напълно начинаещ и не са му нужни тия овлажнители, а да наблегне на храната, хубава циркулация на въздуха, както и температурата да е добра.Това са нещата, на които аз наблягам и резултата е налице. А пък ти си гледай таблиците и ди намери друг да се заяждаш, защото основно това можеш.
Точно ,че е начинаещ няма нужда да го заблуждаваш с не вярна информация , това че ти не знаеш за VPD е твой проблем , много е далч от префесионално просто да спазвш условията и да знаеш А и Б на отглеждането таблицата е за помощ а не за професионалисти ,това че при теб нещата са джаста праста не означава ,че и при другите трябва да е така .
SmokeMachine
Градинар
Градинар
Has thanked: 583 times
Been thanked: 347 times

Колеги моля ви не се карайте... В крайна сметка сме тук за едно и също.. Ако можем да си помогнем окей... Няма смисъл от тези неща. Уважавам и на двама ви мнението и ще се вслушам... Моля ви нека няма дразги... Пийс

Поздрави
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1478 times

Напълно съм съгласен да не враждуваме но е прав гугс когато е начинаещ ще е хубаво да свикне по правилния начин , а когато задобрее сам ще прецени как да прилага техниките но влага светлина и вода са стандартни и за един добър гроу трябва да се спазват поне аз така мисля. И хората могат с едни кафе и кроасан цел ден но не са наядени ✌️
SmokeMachine
Градинар
Градинар

Здравейте колеги,
Намерих VPD таблица и г/д нещата са в норми( t°- Влажност) Нямам това време за да я спазвам на 100% но няма и големи разлики и катаклизми.
Боря се да избегна много стрес върху цветята.

След пресаждането на 3 бр вече почват да се съвземат и да изглеждат по щастливи.
Другите станаха супер високи и са много щастливи.
Чудя се дали да не ги пресадя и тях (и те са 3)
И остават 2 малки в кофички от кисело мляко, който ще трябва да изчакам още малко.
Условиятa в боксовете са сходни.
Температура 18-19 тъмно
20-23° светло
Влажноста е 60-65% постоянно. Увлажнителя работи на най слабата степен и успява да държи тая влага.
Лампите са на 55-60см от цветята на 50 % мощност.
Чудя се да ги увелича ли на 60-65% ?
Горилите са станали доста високи и едвам се държат изправени, даже едното беше паднало и му сложих почва да го изправя.

Поздрави
Прикачени файлове
file (2).jpg
IMG_20221206_085628-min.jpg
IMG_20221206_085635-min.jpg
IMG_20221206_085628-min.jpg
IMG_20221206_085635-min.jpg
SmokeMachine
Градинар
Градинар