Каква е температурата?Smokey написа: ↑06 Окт 2022, 21:14 Проятели имам спешна нужда от помощ. В командировка от 1 седмица и цветята не изглеждат никак добре.. преди да тръгна бяха взели леко да жълтеят някои листа, но ме обърнах много внимание понеже не беше нишо фрапантно. Но днес брат ми като е ходил да ги погледне изглеждат направо все едно ще умират. Трябва да се прибера след 12 дни и ме е страх, че вече може и да е късно. Моля ви дайте ми съвети какво да му кажа да се направи за да мога да спася гроу-а. Не ми се иска целия ми труд да птоде на вятъра![]()
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Диагностика за растения в почва (снимки)
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 4813 times
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
-
Smokey
- Градинар

- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 18 times
19-20 градуса на тъмно и 26-27 на светло.Sofia Cannabis написа: ↑07 Окт 2022, 00:21Каква е температурата?Smokey написа: ↑06 Окт 2022, 21:14 Проятели имам спешна нужда от помощ. В командировка от 1 седмица и цветята не изглеждат никак добре.. преди да тръгна бяха взели леко да жълтеят някои листа, но ме обърнах много внимание понеже не беше нишо фрапантно. Но днес брат ми като е ходил да ги погледне изглеждат направо все едно ще умират. Трябва да се прибера след 12 дни и ме е страх, че вече може и да е късно. Моля ви дайте ми съвети какво да му кажа да се направи за да мога да спася гроу-а. Не ми се иска целия ми труд да птоде на вятъра![]()
- Sofia Cannabis
- Градинар

За 12 дни трябва да си голям майстор да ги убиеш, не е толкова зле положението.Smokey написа: ↑07 Окт 2022, 00:4819-20 градуса на тъмно и 26-27 на светло.Sofia Cannabis написа: ↑07 Окт 2022, 00:21Каква е температурата?Smokey написа: ↑06 Окт 2022, 21:14 Проятели имам спешна нужда от помощ. В командировка от 1 седмица и цветята не изглеждат никак добре.. преди да тръгна бяха взели леко да жълтеят някои листа, но ме обърнах много внимание понеже не беше нишо фрапантно. Но днес брат ми като е ходил да ги погледне изглеждат направо все едно ще умират. Трябва да се прибера след 12 дни и ме е страх, че вече може и да е късно. Моля ви дайте ми съвети какво да му кажа да се направи за да мога да спася гроу-а. Не ми се иска целия ми труд да птоде на вятъра![]()
Добави Cal-Mag и увелчи малко основата. Температурата не изглежда много висока но изглеждат като растения които са прегрели малко.
Поливат ли се редовно ?
#БГКоноп
#БГКоноп
-
Smokey
- Градинар

Попринцип предния ми(първия) гроу ми се случваше често да преполивам и сега ги държа по сухички. Поливам на около 3-4 дни, когато на почвата и личи че е суха и започне леко да се отдръпва от бордовете на саксията, с по 1.5 литра на саксия. Саксиите са 11 литрови.Sofia Cannabis написа: ↑07 Окт 2022, 08:06За 12 дни трябва да си голям майстор да ги убиеш, не е толкова зле положението.
Добави Cal-Mag и увелчи малко основата. Температурата не изглежда много висока но изглеждат като растения които са прегрели малко.
Поливат ли се редовно ?
Бях се притеснил сериозно, че ще умират докато ме няма, ама ти ме успокои поне малко
Извинявам се , но това за основата не го разбрах. Кое трябва да се увелучи?
Днес му казах да отиде да полее следобяд с не много силен разтвор и да добави по 1мл calmag на 1.5литра вода. Ще ви държа в течение тия дни как се развиват нещата. Благодаря
- iKAR
- Градинар

- Has thanked: 661 times
- Been thanked: 925 times
На 1.5л вода в тази фаза на цъфтеж брат ти спокойно може да им даде 1.5мл кал-маг на биобиз (което е 1мл/л) и 4.5 мл БиоФлорес (което е 3мл/л) според мен. Също мисля че Boost-а, може да го пропуснете тази поливка, той кара растенията да ядат повече, а в твоя случай имаш дефицит и докато не го наваксаш, няма смисъл да ги Boost-вате. Успех и да покажеш после положението!
-
DeutschBuds
- Градинар

- Has thanked: 298 times
- Been thanked: 512 times
Значи тука един тигър в Германия ми каза, че ако са засегнати старите листа, а по младите няма големи признаци на проблеми, както при теб означава, че проблемът е в храненето. Ако имаш приблем с влага, топлина, светлина ще бъде цялото растение зле. И така като гледам фазата, в която си написах дефицит фосфор и ми излезна проблемът, който ти имаш Като съвет мога да дам регулиране на PH между 5.9 и 6.4, защото тогава растението най - добре приема фосфора и малко да увеличиш дозите на литър, ако си слагал примерно 3 мл/л го направи 5мл/л.Махни изгорелите листа и гледай как ще се развива в следващите дниSmokey написа: ↑07 Окт 2022, 08:54Попринцип предния ми(първия) гроу ми се случваше често да преполивам и сега ги държа по сухички. Поливам на около 3-4 дни, когато на почвата и личи че е суха и започне леко да се отдръпва от бордовете на саксията, с по 1.5 литра на саксия. Саксиите са 11 литрови.Sofia Cannabis написа: ↑07 Окт 2022, 08:06За 12 дни трябва да си голям майстор да ги убиеш, не е толкова зле положението.
Поливат ли се редовно ?
Бях се притеснил сериозно, че ще умират докато ме няма, ама ти ме успокои поне малко![]()
Извинявам се , но това за основата не го разбрах. Кое трябва да се увелучи?
Днес му казах да отиде да полее следобяд с не много силен разтвор и да добави по 1мл calmag на 1.5литра вода. Ще ви държа в течение тия дни как се развиват нещата. Благодаря![]()
- Sofia Cannabis
- Градинар

Boost - помага много със стрес. Не се порпуска ако имаш с какво да дохраниш.
Bio Vega, Bio Flores - са основи (base)
Boost и всички останали допълнинтелни са добавки.
Може да следваш точните мл на IKAR той има повече опит с точно този Cal-Mag.
Bio Flores 4.5-5ml на Както са ти казали вече
Когато не се поливат правилно и имат дефицити нещата се развиват много по-бързо.
Не сме сигурни какво точно се е случило, но от това което обяснява - Вчера уж всичко беше наред днес са изсъхнали не се получава само от липса на торене за 2-3 дни на такива малки растения в такива големи саксии.
Bio Vega, Bio Flores - са основи (base)
Boost и всички останали допълнинтелни са добавки.
Може да следваш точните мл на IKAR той има повече опит с точно този Cal-Mag.
Bio Flores 4.5-5ml на Както са ти казали вече
Когато не се поливат правилно и имат дефицити нещата се развиват много по-бързо.
Не сме сигурни какво точно се е случило, но от това което обяснява - Вчера уж всичко беше наред днес са изсъхнали не се получава само от липса на торене за 2-3 дни на такива малки растения в такива големи саксии.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
DeutschBuds
- Градинар

той спомена, че проблема го е имало още като си е бил вкъщи, но явно е било в начална фаза. А снимките са 2 седмици по - късно направени
-
Smokey
- Градинар

Точно така, проблема беше в съвсем начален стадий преди около 10тина дни( когато заминавах) и затова не им обърнах внимание навреме.DeutschBuds написа: ↑07 Окт 2022, 18:05 той спомена, че проблема го е имало още като си е бил вкъщи, но явно е било в начална фаза. А снимките са 2 седмици по - късно направени
Забравих да спомена, че растенията са автоматици и затова им давам малко по малки от препоръчителните дози, но явно това ми е грешката и ще я увелича за по нататък. Днес ситринта брат ми е полял, като на 1.5литра му казах да сложи по 3.5мл bioFlores, bioBoost и 1мл calmag (pH 6.1), защото все още нямах отговори тук, а не ми се искаше да чакам с поливката, понеже вече 4ти ден не бяха поливани. На следващата поливка ще увелича малко calmag-a i базата, пък дано всичко е наред.
Пускам ви снимки от днес непосредствено след поливката и ще ви държа в течение тия дни как се развиват нещата.
Благодаря на всички отново.
-
DeutschBuds
- Градинар

4 дни са сякаш много в този стадии, а и 1.5л не. е толкова много вода. В началото докато расте не поема много вода ама в цъфтеж вече пият повече и по - бързо изсъхва. Аз слагам по 2л през 3 дни на 15л саксии. По добре свали един ден с поливанетоSmokey написа: ↑07 Окт 2022, 23:22Точно така, проблема беше в съвсем начален стадий преди около 10тина дни( когато заминавах) и затова не им обърнах внимание навреме.DeutschBuds написа: ↑07 Окт 2022, 18:05 той спомена, че проблема го е имало още като си е бил вкъщи, но явно е било в начална фаза. А снимките са 2 седмици по - късно направени
Забравих да спомена, че растенията са автоматици и затова им давам малко по малки от препоръчителните дози, но явно това ми е грешката и ще я увелича за по нататък. Днес ситринта брат ми е полял, като на 1.5литра му казах да сложи по 3.5мл bioFlores, bioBoost и 1мл calmag (pH 6.1), защото все още нямах отговори тук, а не ми се искаше да чакам с поливката, понеже вече 4ти ден не бяха поливани. На следващата поливка ще увелича малко calmag-a i базата, пък дано всичко е наред.
Пускам ви снимки от днес непосредствено след поливката и ще ви държа в течение тия дни как се развиват нещата.
Благодаря на всички отново.![]()
.png)