Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Закрито 2022 / Indoor Season 2022 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Maximus666

Здравейте колеги ,

Ден 9

Едното нещо от началото му растат гърбави листата и не знам , мисля си че нещо не му е ок в почвата . Като цяло преди 4 дена смених режима от 20/4 на 24/0 и не се чустват добре . Ще видя другите нови две двойки листа , как ще се развият ще напръскам и с ним азал за всеки случай утре :D .
температурата е 24 °C , влагата ми е зле 50-55 %
Днес ми беше второто поливане на цялата почва , и чат пат ги овлажнявам с пръскалката .
Поливам с купена минерална вода 6.9-7.4 така пише на етикета , имам капков пх тестер с епроветка , който ми показа ,че е 6 пх водата ама още по-добре ако е вярно .
Все пак имам по още 2 семена от сорт , така че имам мегдан за грешки :D

:signw:
Прикачени файлове
dgasdasdas.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
foto_no_exif (3).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Ето и резюмето плюс финал на тестовия балконски гроу, който дори не бях планирал. :D

Понеже имах неизразходвана почва, отворени големи разфасофки на течни торове, както и три семки Black Sugar, които нямах големи мераци да ги гледам, ама пък не исках да ги хвърлям, ми дойде идеята да направя малък балконски гроу в малки саксии. Инвестицията ми откъм почва и препарати я пиша нулева, защото така или иначе нямаше да се използват по-голямата част от материалите. Семките също ги пиша нула инвестиция. :D Единствено тока за балконския гроу (Да, знам колко нелепо звучи, смея се докато го пиша това :D) както и препаратите Нийм Азал за 23 лева и Лактофол Старт, който беше от порядъка на 3-4 лева. Токът не съм го смятал подробно с климатика, но със сигурност не е нещо фрапантно повече от 30-35 лева за целия гроу. А бе да го сложим 60-на лева инвестиця. На 31 май поникнаха и трите рожби в кофички от кисело мляко, само на лампа в стаята, без бокс и друга техника. 12 дни живяха под найлонови пликове и стартираха доста добре, бих казал съпоставимо с развитието когато са в палатка. На 12-ия ден ги пресадих в саксийките, които са около 4-5 литра, може би? В крайна сметка те си останаха финални. На ден 22 се падаше 21 юни - реших че е подходящия момент вече да изнеса стелт рожбите на балкона. Пълен абсурд! Веднага се издължиха зверски. На ден 33 топирах и трите моми, като от върховете взех 4 клонинга, едното го клонирах на два етажа, като 3 от тях се вкорениха успешно. На момите навън се развиваха добре, ама си растяха мега мощно. За щастие след топирането вече нямаше такова зверско издължаване и направиха доста разклонения. Да, ама виждах как вегетацията тече много бавно и дори вече на 7 август, което се падаха 68 дни от поникване и 47 дни от изкарването на балкона, нямаше никакви признаци на цъфтеж, а вече бях изчерпал всичкия арсенал от стелт инсталации на балкона и бях принуден да ги прибера, защото вече стана опсано. Просто никога не съм гледал outdoor дневници, или поне не детайлно, та изобщо не съобразих кога трябва да ги изкарам на балкона. :D На 7 август слгобих палатката и оборудването и сложих там трите майки с трите клонинга. За жалост на балгона се заразиха с вредители. Купих си Нийм Азал и започнах интензивни сесии в банята с пулвелизатор, но прецених че трябва да жертвам единия клонинг, който беше най-заразен. Изпитвах агония да го гледам няколко седмици как се бори за живот на балкона, с надежда все пак да оцелее и да завърши някак жезнения си цикъл. Него също го пръсках с Нийм Азал. Е, не успя. Грозна картинка беше. Поне за пръв път видях от първо лице какво може да причинят вредителите - какъв по-сериозен начин отсега нататък вече човек да препдриема изключително сериозни мерки за хигиената. Горчив, но в същото време изключително ценен урок. Както и да е, само няколко дни след пускане на момите на 12/12 режим вече бяхме в цъфтеж, времето от 21 юни до 8 август си е бил един естествен предцъфтеж, в което според мен е и чара на този гроу. :D В палатката вече всичко ясно. яко торене, като Bio Boost също не го смятам в инвестиция, защото така или инче беше предвиден за основния гроу, също така е 1 литър бутилка и почти не съм свалил нивото. Та днес дойде момента да теглим чертата.

Клонингите са ми първите компактни растения- ако следите дневниците ми знаете как ги издължавам всеки път. :D Единия го направих в супер извратена форма защото имаше място, пък така или иначе ми беше интересно какво ще стане. :D Главичките им се много твърди и плътни, не очаквах да са с толкова добра плътност.

Майките са ми най-дългите ракети, които съм правил досега. Каква ирония - точно на най-майтапчийския ми гору. :D В тези малки сакийки и с тази балконна вегитация, също с нула добавки освен base храни, Cal-Mag и едва няколко поливки с меласа още докато бяха на балкона. Най-дългата глава излезе 8.3 грама, айде около 7 ще е без клоните.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
А сега да теглим чертата:
Клонинг 1 даде 9.4 грама
Клонинг 2 даде 8.4 грама
Трите майки общо дадоха 62.5 грама. Не съм ги разделял, все е Black Sugar, ама да кажем грубо по малко над 20 грама на цвете. Общо ги пиша 80 грама.

Да, определено с 60 лева трудно ще си купиш 80 грама ганджа отнякъде, камо ли пък огранична, която си убеден, че не е пръскана с отрови. Ако го погледна от тази гледна точка този гроу, според мен си заслужава. :D Дали си заслужава да правим нещо такова - абсолютно не. Забавно ли ми беше - много! Натрупах ли опит - да, най-малкото за пръв път клонирах. Както и за пръв път видях как пред очите ми умира растение. Този гроу ми даде много позитивни емоции, дори за момент не съм го вземал насериозно и едва ли не направих всичко просто за да се занимавам с нещо, което ми е интересно, без да имам никакви очаквания. Опитът с клонирането за мен е най-ценното, което този гроу ми даде. Също така никъде не съм виждал точно такъв дневник. Та надявам се да ви е било интересен този гроу. :D Съвсем скоро започвам основния гроу. Живи и здрави! :stone:
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Maximus666 написа: 01 Окт 2022, 17:52
Ден 9
Ако така или иначе си решил, или се налага да поливаш с купешка вода, аз лично бих ти препоръчвал да взимаш изворна, а не минерална. Аз съм си фен на чешмяната вода, но това си зависи на кой каква му е чешмяната вода. Моята е супер, а и като се замисля, ако в по-миналия си грол бях поливал 6 саксии по 11 литра с купешка вода, това щеше да малко куца инвестиция.
Maximus666

То сега се загледах пише че е трапезна вода с ниска минерализация . Ще те послушам ще си взема изворна чел съм някъде из форума че е добре да се полива с изворна вода . Там където живея , водата е много лоша и варовита и има много лош вкус . Тука хората си купуваме вода или ходиме на едно място си точим , само за къпане и пране става . Аз лично имам кучета и котки и не им давам , чешмяна вода :)
Мерси за отговара :) Успех
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

MasterBlaster написа: 01 Окт 2022, 21:00 Ето и резюмето
Топ мастър, топ бластър :D Еекстра грол за обучение си направил, ама и 80 грама от Черната Захар не е никак лошо като за без очаквания, битки с вредители, местеници вътре вънка.. :) А на 75 стотинки грама, дет се вика и бабите от Лидъл ше ти завидят! С кеф да си го оползотвориш, ако ще и на браунита да го направиш ;) :D Любопитно ми е намислил ли си вече какви сортове ще гледаш в основния грол?
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1912 times

Ciferblastera написа: 02 Окт 2022, 01:09 здравейте нов съм тук и като цяло в отглеждането имам нужда от помощ. момци виждам какви красоти правите завиждам ви благородно :) та реших и аз да спра да хода по дилари дойде ми догуша от тях ,пфкам от над 15г имам проблем ве4ер не мога да заспивам ако не съм дръпнал една жоска, да отпусна жилката ина4е няма сън. пафкам по 10-15грама на месец, казвам вси4ко това за да разберете какво ми трабва като коли4ество да изкарвам, имам семки аутоси auto big bud , auto skunk ,jack herrer auto и black craem auto. направих един шкаф, който е с размери 57 висо4ина на 57ш , на 37 дълбочина, ще е за 1-2 растения в малки саксии 4-5л и ще ги кастра, връзвам за да има място. осветлението ми е LED панел 45w full spec 225бр. светодиоди, 60 градусов Пълен 6-лентов спектър: 380nm ~ 740nm, който включва червено / синьо / бяло / UV / IR, имам и 3х18w 3000к led крушки без предпазилите + една cfl 20w 2700k вси4ко общо 120w, две от лед крушките мога да ги заменя с 2х8w full spec но не знам дали ще е по добре с тях, просто няма как да сложа вси4ки заедно. знам 4е това което имам е зле но това са ми възможностите с това разполагам в момента , правя го с подръ4ни материали. въпроса ми е дали осветлението ще е достатъчно за това място дайте съвети какво мислите 4е ще стане от това. Благодаря предварително :–)
Здравей,

При отглеждането винаги сме на мнение, че осветлението никога не е достатъчно, и за това колкото повече светлина им осигуриш толкова по-добре.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2118 times
Been thanked: 3740 times

Здравейте колеги, при мен нещата отиват на финал. От днес са в 10-та седмица цъфтеж, останаха 2-та Critical Purple Kush, Peyote Forum и Gelat OG. Днес махнах White OG и няколко дни преди това Black Sugar. Критикълите днес ги полях само с вода, чакам да изсъхнат и ще ги махна и тях. Останалите две днес ги полях с пълна доза торове и може би им е за последно. Винаги правя 1-2 поливки с чиста вода преди да ги махна. Въпреки, че си ги отглеждам напълно органично.

Critical Purple Kush 1
CriticalPurpleKush1.jpg
CriticalPurpleKush1_2.jpg
Critical Purple Kush 2
CriticalPurpleKush2.jpg
CriticalPurpleKush2_2.jpg
Peyote Forum
PeyoteForum.jpg
PeyoteForum2.jpg
Gelat OG
GelatOG.jpg
GelatOG2.jpg
all.jpg
Tundjata

Здравейте, тепърва ще навлизам в отглеждането и имам някой въпроси да задам понеже няма кого да попитам. Първият е в growbox с размери 240x120x200см приблизително каква бройка растения мога да сложа или просто колкото се съберат и няма проблем да нямат много лично пространство, вторият ми въпрос е 2 1500w лед лампи ще бъдат ли достатъчни за този growbox?
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Здравейте на всички...вече се отказвам от sour diesela на blim byrn май беше....3 те семки дори и в сълфетка и кутия пак не тръгнаха а другите 3 са плачебни качвам снимки...(най левите) на тяхно място пуснах 3бр.пърпъл лимонада на фаст бъдс. На medical sour disela вече е над почва а all gas трябва да го пресявам вече ама ще почакат че нямам много време защото и без това ще е голяма вегетацията за да мога да взема клонинги.
Прикачени файлове
20221005_173216_copy_405x720.jpg
20221005_173239_copy_1280x720.jpg
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

BuTaMuH написа: 05 Окт 2022, 18:50 Здравейте на всички...вече се отказвам от sour diesela на blim byrn май беше....3 те семки дори и в сълфетка и кутия пак не тръгнаха а другите 3 са плачебни качвам снимки...(най левите) на тяхно място пуснах 3бр.пърпъл лимонада на фаст бъдс. На medical sour disela вече е над почва а all gas трябва да го пресявам вече ама ще почакат че нямам много време защото и без това ще е голяма вегетацията за да мога да взема клонинги.
Случват се такива неща колега , хубаво е да пускаш малко повече семена от колкото ти трябват точно заради такива ситуации.
Не че сега няма да оправиш нещата но ще се забавиш малко и ще има разлика в размера ,което ще те затрудни малко.
Другото е ,че когато имаш повече растения от колкото ти трябват можеш да избереш само най-добрите за цъфтежа .
Успех с гроуа :stone:
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”