Мина точно една седмица откакто окичих реколата да съхне в палатката. През повечето време условията са около 45% влажност на 23-24 градуса. Понякога вечер качвам до 25 градуса, което е малко над идеалния диапазон 18-22 градуса, но няма как. Въпреки по-високата температура, след седмица сушене ми се струва, че им трябва още време. Макар, че главите доста започнаха да се втвърдяват, клончетата още не се чупят. Може би им трябват още поне 4-5 дни. Изходящият вентилатор съм го пуснал на около 40%, a циркулиращият е на 1/2 степен, като е насочен леко нагоре, но не и директно срещу главите. Днес сутринта отрязах една от по-големите глави, която беше по-близо до циркулиращия вентилатор и вече около 12 часа отлежава в буркан. Ароматът е невероятен! Чудя се дали изобщо да тримвам, понеже пробвах да свия дори само от sugar leaves и пак много ми хареса ефекта. Дори да тримна някои листа, не мисля че има лошо в това да ги изпуша, защото хваща и вкусът не е толкова по-лош. Тази главуна излезе около 3 грама, предполагам големите ще са там някъде. Интересно ще ми е да видя колко ще излезе крайният резултат. Съвсем скоро за пръв път пуших от лилавото растение и ми се струва, че ароматът е по-силен, може би и хваща една идея по-бързо. Също така очите ми често изобщо не се зачервяват когато пуша от този сорт, а също не усещам да забравям както при повечето треви, които съм пушил досега. Освен това е много вдигаща, точно както очаквах и съм много доволен, че избрах този сорт за първо отглеждане!
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Blue Dream
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
- MasterBlaster
- Градинар

Вече станаха две седмици откакто съхнат в палатката, през повечето време условията си остават около 23 градуса на около 40-50% влажност. Всеки ден пробвам клонките, но все още не се чупят на две, а там където съм счупил си остава огънато след леко пукане. Вече започвам да се притеснявам да не ги пресуша. Голямата глава от снимката я сложих в буркана на 6 януари, като веднъж-два пъти на ден отварям буркана за няколко минути и снощи за пръв път я пвобвах и ми се струва добре. Чудя се дали вече да не ги прибирам, въпреки че още не се чупят на две. Ако отварям редовно бурканите в началото на кюринга ме съмнява да мухлясат или да се прецакат в друго отношение, все пак чакам за вашата препоръка преди да действам.
Иначе нещо малко настрани от темата - последните няколко месеца, още преди да стартирам първия си гроу, пушех всеки ден, без пропуск и често по няколко пъти на ден. Реших да си направя около 70 часа почивка и снощи за пръв път пробвах Blue Dream така. Свих си среднодебел 80мм джойнт, като поръсих една съвсем ситна щипка тютюн, която едва се забелязваше на фона на тревицата, защото не ми харесва как гори чисто. Е, ефектът след паузата беше меко казано покъртителен. Веднага след пушенето започна яко да ме рита в главата, усещах, че около тялото ми има енергийна сфера, която си се движи с мен.
Също така усещах някакво странно чувство в крайниците, нещо между съвсем леки иглички и съвсем леко гъделичкане - беше много приятно определено. Преди бях писал, че от Blue Dream не ми се зачервяват очите - е този път бяха просто кръв. Явно високият ми толеранс значително е пречил да усетя потенциала на ганджата. Ефектът беше в пика си в продължение на около час след пушенето, след това започна да отслабва и може би на втория час вече едва се усещаше. Мисля вече редовно да си правя такива почивки, защото осъзнах как влияят на преживяването.
Иначе нещо малко настрани от темата - последните няколко месеца, още преди да стартирам първия си гроу, пушех всеки ден, без пропуск и често по няколко пъти на ден. Реших да си направя около 70 часа почивка и снощи за пръв път пробвах Blue Dream така. Свих си среднодебел 80мм джойнт, като поръсих една съвсем ситна щипка тютюн, която едва се забелязваше на фона на тревицата, защото не ми харесва как гори чисто. Е, ефектът след паузата беше меко казано покъртителен. Веднага след пушенето започна яко да ме рита в главата, усещах, че около тялото ми има енергийна сфера, която си се движи с мен.
- BG Sun_Rise
- Градинар

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
Според мен е време да изрежеш главите и да ги сушиш на вестник за около 2 3 дни.
А относно пушенето аз съм на мнение, че колкото по дълго време пушиш и то по няколко пъти на ден толкова по-голямо количество ще ти е необходимо с всеки следващ път. Ефекта на тревата след време отслабва и организма привиква и търси по голяма доза
А относно пушенето аз съм на мнение, че колкото по дълго време пушиш и то по няколко пъти на ден толкова по-голямо количество ще ти е необходимо с всеки следващ път. Ефекта на тревата след време отслабва и организма привиква и търси по голяма доза
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Аз щях да предложа в хартиен плик за известно втеме, 16 или 24 часа, понеже няма мастило. Увиват се вътре и така се прави пак вид кюринг. Уравновесяват се вътрешната и външната влага, иначе отгоре могат да седят сухи, а пък вътре да са измамно влажни. Идеята е влагата от средата да избие при спарването навън и от там ако няма хартия да я попие просто мокри в буркана и трябва да се отварят и изваждат до някое време. Също в бурканите с влажни глави може парче хартия в началото, която да попива тази влага.BG Sun_Rise написа: ↑13 Яну 2022, 10:44 Според мен е време да изрежеш главите и да ги сушиш на вестник за около 2 3 дни.
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1321 times
- Been thanked: 2309 times
Аз пуша всеки ден от 12-13 години, както е ясно тук, отглеждам стабилни количества като за мен и приятелите ми и не се занимавам с никакви продажби. Преди години имаше периоди дето дърпах по 4 грама на ден без проблем, вмомента съм на 0.4 0.5 на ден някъде и не виждам никаква причина да усилвам дозата. Даже напротив, тревата за няколко години рязко стана още по-силна, бях споменал в някоя друга тема, че вече не мога да се насладя на една малка цигарка без да се одера космически.BG Sun_Rise написа: ↑13 Яну 2022, 10:44 Според мен е време да изрежеш главите и да ги сушиш на вестник за около 2 3 дни.
Keep on growing 
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 4813 times
Пробвал ли си концентрати? Сам да си направиш bubble hash, rosin, just hash или нещо подобно?Spiral написа: ↑13 Яну 2022, 16:00Аз пуша всеки ден от 12-13 години, както е ясно тук, отглеждам стабилни количества като за мен и приятелите ми и не се занимавам с никакви продажби. Преди години имаше периоди дето дърпах по 4 грама на ден без проблем, вмомента съм на 0.4 0.5 на ден някъде и не виждам никаква причина да усилвам дозата. Даже напротив, тревата за няколко години рязко стана още по-силна, бях споменал в някоя друга тема, че вече не мога да се насладя на една малка цигарка без да се одера космически.BG Sun_Rise написа: ↑13 Яну 2022, 10:44 Според мен е време да изрежеш главите и да ги сушиш на вестник за около 2 3 дни.
А относно пушенето аз съм на мнение, че колкото по дълго време пушиш и то по няколко пъти на ден толкова по-голямо количество ще ти е необходимо с всеки следващ път. Ефекта на тревата след време отслабва и организма привиква и търси по голяма дозасортове гонят вече 30% тхц, не че това е фактор колко е силна, но все пак... човешката дисциплина определя какво ще прави тялото, има и такива хора ,за които ти говориш, но не всички са така.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1321 times
- Been thanked: 2309 times
Да бъбъл хаш съм правил даже бях качил снимка в темата за главите миналата година май. Иначе в Испания преди 6 години някъде пробвах даб за първи път,но беше листче намазано отвътре, не от бонг така че не го брояSofia Cannabis написа: ↑13 Яну 2022, 16:06Пробвал ли си концентрати? Сам да си направиш bubble hash, rosin, just hash или нещо подобно?Spiral написа: ↑13 Яну 2022, 16:00Аз пуша всеки ден от 12-13 години, както е ясно тук, отглеждам стабилни количества като за мен и приятелите ми и не се занимавам с никакви продажби. Преди години имаше периоди дето дърпах по 4 грама на ден без проблем, вмомента съм на 0.4 0.5 на ден някъде и не виждам никаква причина да усилвам дозата. Даже напротив, тревата за няколко години рязко стана още по-силна, бях споменал в някоя друга тема, че вече не мога да се насладя на една малка цигарка без да се одера космически.BG Sun_Rise написа: ↑13 Яну 2022, 10:44 Според мен е време да изрежеш главите и да ги сушиш на вестник за около 2 3 дни.
А относно пушенето аз съм на мнение, че колкото по дълго време пушиш и то по няколко пъти на ден толкова по-голямо количество ще ти е необходимо с всеки следващ път. Ефекта на тревата след време отслабва и организма привиква и търси по голяма дозасортове гонят вече 30% тхц, не че това е фактор колко е силна, но все пак... човешката дисциплина определя какво ще прави тялото, има и такива хора ,за които ти говориш, но не всички са така.
Keep on growing 
- MasterBlaster
- Градинар

Ето я и развръзката при мен. Днес тримнах всичко и сложих по буркани. Лилавото цвете излезе 59 грама, а зеленото 54 грама, което прави общо 113 грама сухо по бурканите. Още преди празниците започнах да късам от зеленото и вероятно можеше да изкара и то 58, ако не и повече. Най-голямата глава беше 4.4 грама, всички големи глави от върховете бяха по около 4 грама. Доволен съм от резултата и като за първо гледане на цветя през живота си съм удволетворен от реколтата. Прави ми впечатление, че бурканът с лявото растение има по-силен аромат, трудно ми е да го определя, но се доближава до домашен мармалад.
Като потентност ми се струва една идея по-силно то, но може и да си внушавам. Всички листа от трима, клоните и най-малките пуканки от двете растения ги събрах и ги сложих в около 1700мл прясно мляко с 3.7 процента масленост. Около час го държах на котлона на бавен огън докато непрекъснато бърках, след което сложих капака на тенджерата го оставих да се задуши. След като се поохлади, прецедих млякото и си пийнах 2-3 глътки. Никога досега не съм пил напитка с коз, затова пийнах мъничко. След около 45 минути започнах да усещам как хваща, а малко след първия час удари мега мощно! О, как ме удариии!
Имам чувството, че беше по-мощен ритник в лицето дори от снощното зверско напушване. Имам чувството, че се нося, тануцува ми се, очите ми са мноого червени, абе наковалня! Около 2 часа държа мега добре. След това пийнах още около 3-4 глътки през интервал от 5 минути и час по-късно отново яко ме тресна. Остана около 300-400мл концентрирано мляко и тези дни се очертава зверско омазване всяка вечер. Препдолагам в хладилника млякото ще издържи поне 3-4 дни без да се развали.
Искам да използвам този пост, за да благодаря на всички, които ми помогнаха това да се превърне в реалност. Ако не беше форума, нямаше как да постигна нещо такова. Радвам се, че попаднах на това място! Специални благдарности към Sofia Cannabis, Vetrushka, Inna и CrazyTrain! Тези хора постоянно ми даваха прекрасни съвети, които винаги действаха благоприятно на гроуа. Искам да благодаря и на всички останали, които ми даваха кураж, съвети и ме подкрепяха! Очаквайте следващия гроу, който вече си има дневник.
Искам да използвам този пост, за да благодаря на всички, които ми помогнаха това да се превърне в реалност. Ако не беше форума, нямаше как да постигна нещо такова. Радвам се, че попаднах на това място! Специални благдарности към Sofia Cannabis, Vetrushka, Inna и CrazyTrain! Тези хора постоянно ми даваха прекрасни съвети, които винаги действаха благоприятно на гроуа. Искам да благодаря и на всички останали, които ми даваха кураж, съвети и ме подкрепяха! Очаквайте следващия гроу, който вече си има дневник.
- BuTaMuH
- Градинар

- Has thanked: 1512 times
- Been thanked: 860 times
Браво колега! Друго си е зимно време да отвориш шкафа и да видиж 1-2 буркана...а не да званиш по дилъри и да трепериш от страх кой тее видял.MasterBlaster написа: ↑13 Яну 2022, 23:48 Ето я и развръзката при мен. Днес тримнах всичко и сложих по буркани. Лилавото цвете излезе 59 грама, а зеленото 54 грама, което прави общо 113 грама сухо по бурканите. Още преди празниците започнах да късам от зеленото и вероятно можеше да изкара и то 58, ако не и повече. Най-голямата глава беше 4.4 грама, всички големи глави от върховете бяха по около 4 грама. Доволен съм от резултата и като за първо гледане на цветя през живота си съм удволетворен от реколтата. Прави ми впечатление, че бурканът с лявото растение има по-силен аромат, трудно ми е да го определя, но се доближава до домашен мармалад.Като потентност ми се струва една идея по-силно то, но може и да си внушавам. Всички листа от трима, клоните и най-малките пуканки от двете растения ги събрах и ги сложих в около 1700мл прясно мляко с 3.7 процента масленост. Около час го държах на котлона на бавен огън докато непрекъснато бърках, след което сложих капака на тенджерата го оставих да се задуши. След като се поохлади, прецедих млякото и си пийнах 2-3 глътки. Никога досега не съм пил напитка с коз, затова пийнах мъничко. След около 45 минути започнах да усещам как хваща, а малко след първия час удари мега мощно! О, как ме удариии!
Имам чувството, че беше по-мощен ритник в лицето дори от снощното зверско напушване. Имам чувството, че се нося, тануцува ми се, очите ми са мноого червени, абе наковалня! Около 2 часа държа мега добре. След това пийнах още около 3-4 глътки през интервал от 5 минути и час по-късно отново яко ме тресна. Остана около 300-400мл концентрирано мляко и тези дни се очертава зверско омазване всяка вечер. Препдолагам в хладилника млякото ще издържи поне 3-4 дни без да се развали.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
foto_no_exif (3).jpg
- MasterBlaster
- Градинар

Въпреки, че повечето клончета на се чупеха, явно съм пресушил материала и главите стоят доста твърди и сухи. Особено по-малките главички са изсъхнали и отвътре и ми се струва, че го няма този аромат, който го имаше в някои от тестовите глави. Следващия път по-бързо сушене.
.png)