Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Ден 52 цъфтеж

Краят е близо. Приключих с храненето и макар че вчера можех да дам на по-гладното растение още една храна, дадох само вода и меласа. Сменил съм местата на растенията, за до може по-мощния вентилатор да духа първо в по-гъстите глави, качил съм и по-малкия вентилатор горе, както се вижда, за да брули и той през главите. Общо взето им остава по една вода, после мощно засушаване, студ, мрак и вадя сабята :) По груба преценка когато ги режа, малкото с по-дебелите глави ще е тамън около 60-70% кехлибарени трихоми за повече вкус и ударно напушване (реално по неговата готовност се водя), а голямото и по-рехаво ще е млечно в пика на ТХЦ. Иска ми се да изчакам и то да поналее мъничко, но в никакъв случай не искам малкото да презрява и да стане с морфинов ефект. Всякакви финални съвети са добре дошли! Благодаря на всички ви!
M.jpg
S.jpg
D.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Търпение трябва в отглеждането на растения. Все пак си ги чакал месеци наред. За брането ще ти трябват няколко грола докато разбереш как ти допадат на зрялост и на ефект. То и от сорт до сорт зависи, както и от фенотип до фенотип, както и от човек до човек. Така, че това най-лесно се учи като отглеждаш клонинги и ги обереш в различна фаза на цъфтежа. Като с яблките, едни ги харесват зелени, а други добре узрели.
Вярвам, че на теб щяха да ти допаднат една идея по-зелени. (примерно на 90% млечни и 10% кехлибар или на първи кехлибарение) Също така имай под внимание, че растението продължава да зрее и докато съхне.
Аз лично ги харесва по-узтрели, но това си е мой вкус. С колеги сме изпадали в големи спорове и дебати на тази тема за брането. Да, има един период в който смолата е най-потентна и свежа. Тогава растенията направо си сият и си показват, че им е пика, но аз лично ги предпочитам умишлено много узрели.
Най-лесно се учи това с практика. Като направиш няколко грола ще разбереш, как ти допадат.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

То все още не е късно да взема такова решение и да ги отрежа по-рано. Ще го премисля днес утре, ще разгледам внимателно трихомите на двете и може и грола да приключи по-рано. Защото тя малката с дебелите глави, тепърва започва "кехлибарената" фаза и то съвсем съвсем в началото, а по-рехавата още не е достигнала изцяло млечни. Благодаря ти за съвета, може и набързо да преанпиша плана за действие. Аз именно от гледна точка на търпението гледам да не избързам с рязането, и затова бях планирал другата седмица петък да режа (ден 63 цъфтеж), но може и да се реша да е по-рано. Иначе знам, че процеса продължава докато съхнат, че и после по бурканите се случват още чудеса с трихомите, но си прав, че само опитът ще ми изгради представата кога искам да ги отрежа, а все още го няма. Прав си и за другото, каквото и да направя оттук до края, ще съм доволен от крайния резултат :)
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

Bubblegummer - e mild strain не мисля че ще имаш този тежък ефек който описваш колкото и да е узрял.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Колеги, студът и сушата си казаха думата, и по-малкото растение показа лек розово-морав отенък, иначе кехлибаризирането (вероятно няма такава дума) на трихомите като че ли нещо се забави, или просто аз съм очаквал да се случи по-бързо, но просто ще изчакам колкото трябва, пък и така другото растение ще поналее още. Чопнал съм си вече една пуканка и чакам да се изсуши за да дегустирам. При всички положения когато ги бера ще са в различна фаза и все ще е база за сравнение, въпреки че са различни китки. Въпреки, че няма друго съществено като ъпдейт, се изкефих на порозовяването и реших да споделя с вас:
BB.jpg
2.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

На мен ми се случва по цели седмици да не могат да станат бели трихомите, после още седмици-кехлубарени..... Затова му викат прозорец за бране, започва от някъде, примерно откакто станат бели, но не е един, два дни,а седмици след това.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 59 цъфтеж

Днес ги полях финално с много малко вода,и това е. Още един-два дни ще са на режим, след това 48 часа тъмно и ги режа. Опитах от "тестовата" пуканка и съм много доволен. Въпреки че не е кюрната има сладък вкус, ефекта може и да е лек, за хората, които от дълго време употребяват качествена марихуана, но за мене след всичките улични чубрици, които съм пушил, е направо зверска. От 4-5 дъпки: очите кръв, устата суха, тъпата усмивка, ниското кръвно, стана ми весело и се смазах много, от ученик не се бях смазвал така.. доволен съм, и мисля че като се изсуши и кюрне както трябва, определено ще е най-добрата трева, която съм пушил някога.
1.jpg
А.jpg
Весели празници на всички! После ще пусна репорт и равносметка на целия грол!
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Оскуби и излишните и скапани листа в такъв случай. Да останат само главите оголени и техните листенца....
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

Реколтата изглежда отилично, все пак имаше доста затруднения.

От сега за напред ще става все по-лесно, а отностно силата това зависи повече от вида който отглжедаш.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ето ги подстригани преди финала :) Умишлено съм оставил малка част от големите листа, за да забавят съхненето поне в първите дни, после периодично може би ще свалям листа според как се движи влагата. Ако успея да ги задържа 7-10 дни да съхнат преди да почнат да се кършат малките клонки свободно, ще е перфектно. В момента имат още малко странен мирис растенията, но главичката, която изсуших (и то далеч не перфектно) се "поизчисти", изсветля и ухае добре, така че вярвам, че с правилно сушене и кюринг, ароматът на дъвка ще се завърне след няколко седмици :)
T.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”