Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Закрито 2020-21 / Indoor Season 2020-21 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
stillugly

Здравейте !

Не съм сигурен дали трябва да отворя нова тема тъй като имам няколко фундаментални въпроса, въпреки че изчетох доста.

Абсолютно начинаещ съм и искам да си проверя възможностите и евентуално да имам ново хоби, както и да спра да завися от други хора.
Решил съм да опитам с няколко автоматики като за първи grow. Бюджета ми е малко под 2000 лв. и имам нужда от вашите съвети, как да ги похарча най-разумно. Не търся количество, а качество.
Това към което съм се спрял като начало е Mars Hydro TSW 2000W Led със комплект палатка 120х120х200 см, изходящ вентилатор, филтър и станция за температура и влажност. Това което прочетох е че тези размери позволяват и TSW 3000W Led модела за по-добри резултати, който мога да поръчам отделно и да се сдобия с останалото от препоръчан от вас магазин тук и по-важното какво друго ще ми е необходимо. Мястото където ще разположа setup-a е стая вкъщи която не се използва, има отопление, радиатор от централно парно с термоглава с приблизителни градуси и средна влажност около 60% (имам и dehumidifier, ако се наложи).
Ако избера готовия сетъп на Марс, ще имам нужда от:
- pH метър, EC метър (моля някой да ми обясни реалната функция и полза на този уред, тоест по какъв начин мога да го използвам за да ми бъде максимално полезен.
- Почвен микс - наистина ми е много трудно да разбера от къде и с какъв почвен микс да се сдобия в България (София).
- Нутриенти - отново не знам от какво и колко ще имам нужда
- Овлажнител - ако е необходим
- Допълнителни вентилатори за движение на въздуха (колко и какви)

Със сигурност пропускам още важни неща, необходими за да започна и ви моля за помощ, насока и съвети.

Благодаря предварително !
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

stillugly написа: 23 Сеп 2020, 17:38 Здравейте !

Не съм сигурен дали трябва да отворя нова тема тъй като имам няколко фундаментални въпроса, въпреки че изчетох доста.

Абсолютно начинаещ съм и искам да си проверя възможностите и евентуално да имам ново хоби, както и да спра да завися от други хора.
Решил съм да опитам с няколко автоматики като за първи grow. Бюджета ми е малко под 2000 лв. и имам нужда от вашите съвети, как да ги похарча най-разумно. Не търся количество, а качество.
Това към което съм се спрял като начало е Mars Hydro TSW 2000W Led със комплект палатка 120х120х200 см, изходящ вентилатор, филтър и станция за температура и влажност. Това което прочетох е че тези размери позволяват и TSW 3000W Led модела за по-добри резултати, който мога да поръчам отделно и да се сдобия с останалото от препоръчан от вас магазин тук и по-важното какво друго ще ми е необходимо. Мястото където ще разположа setup-a е стая вкъщи която не се използва, има отопление, радиатор от централно парно с термоглава с приблизителни градуси и средна влажност около 60% (имам и dehumidifier, ако се наложи).
Ако избера готовия сетъп на Марс, ще имам нужда от:
- pH метър, EC метър (моля някой да ми обясни реалната функция и полза на този уред, тоест по какъв начин мога да го използвам за да ми бъде максимално полезен.
- Почвен микс - наистина ми е много трудно да разбера от къде и с какъв почвен микс да се сдобия в България (София).
- Нутриенти - отново не знам от какво и колко ще имам нужда
- Овлажнител - ако е необходим
- Допълнителни вентилатори за движение на въздуха (колко и какви)

Със сигурност пропускам още важни неща, необходими за да започна и ви моля за помощ, насока и съвети.

Благодаря за поста,

Много добре си се ориентирал да си отглеждаш сам вместо да разчиташ на някой друг.

- Mars Hydro TSW 2000W (комплект), ще ти върши добра работа.
- автоматици се отглеждат много по-трудно от photoperiod - вземи си photoperiod.
- малък стенен вентилатор е достатъчен за движението на въздуха вътре.
- овлажнител не ти трябва
- pH метър, EC метър (може TDS meter) трябва да си купиш

Почвен микс и торове - Как мислиш да отглеждаш Органично или Минерално (Сол) ?
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1912 times

Здравей и добре дошъл.

Реалните разходи за всичко нужно няма да надвишат 1000лв
Трябва доста добре да помислиш дали искаш нещо толкова голямо като 120х120 - има няколко причини да избереш нещо по-компактно от това да е широко. Едното е че в по-малко пространство светлината не се разсейва излишно в пространството, а се отразява от стените и се връща към растенията. Другото е че не ти трябва толкова силна вентилация и по-голям филтър с по-малък бокс.
Ако аз трябваше да избирам щях да си взема 100х100 не повече
Относно ЛЕД-а според мен TSW 2000 (310W еквивалент на 450W HPS) е напълно достатъчен за това пространство но ако имаш излишни 1000лв си вземи TS3000 (450W еквивалент на 1000W HPS )
Панел TSW2000 $260.99
Палатка 100х100х180 US$102.99
Тотал - 363,98$ = 609,52лв

От България
Филтър CAN-Lite 300PL (300m3/h) - 89.00 лв.
Вентилатор PK125-L Ø125mm 400m³/h - 188.00 лв.
Въздуховод Alu-Flex 125mm, 10m - 43лв.
Саксия 18L - 5.50 лв. х 4 = 22лв
ТОТАЛ - 342лв = 10% отстъпка от сайта на growshop-bg = 310,90лв
ГРАНД ТОТАЛ - 920,42 и това е цена ако вземеш панел и бокс от марс хидро, а останалите неща от БГ

Таймер и влагомер има във всяка железария.

ATAMI Janeco Light Mix 50L - 30лв (отглеждал съм в тази почва и нямам забележки)

PH EC метри ти трябват единствено ако отглеждаш с минерални торове в противен случай са безполезни
За торове можеш да се насочиш към Guanokalong течните им торове.
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

stillugly написа: 23 Сеп 2020, 17:38 Здравейте !

Тва което ти е казал Скорпио е повече от готова информация от която ще си доволен.
Аз лично ползвам 315м3 изкарващ, но бих заложил тук на по-голям.
Ph метър винаги е добре да имаш. Особенно когаго си не сигурен.
Има органични торове които вдигат ПХ и трябва да се коригира. Така, че вземи 68лв ефтинджос.
Както Софията каза се насочи към фотопериодните, гледат се по-лесно.

Успех.
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 388 times
Been thanked: 303 times

Искам да ви покажа сорт, който харесах наскоро и опита ми да го отгледам с минимални разходи за ток. Все още съм в началото на цъфтежен режим 12/12 така, че още няма образувани съцветия, но по-натам ще покажа още снимки.

Сорт: Pineapple Kush - 1бр.
Площ: 50х40см = 0,2 м2 (адаптиран стар хладилник с два рефлектора за намаляне поглъщането на светлина от стените)
Саксия: - 7л.
Почва: Compo Sana за цъфтящи (добавен перлит около 10-15% и 20%-25% тор от ЧКЧ) - малко е силна за млади растения, така, че да се има предвид.
Торове: Grow и Bloom на BioBizz, по-късно ще добавя TopMax, меласа последните седмици.
Обдухващ вентилатор 70мм от компътър за растението и един 120мм нискооборотен, сложен върху радиатора на лед диодите. С този вентилатор се постига оптималната температура за работа на лед диодите при почти стайна температура. На пипане радиатора е хладен с пуснат вентилатор, при спрян вентиалтор е около 55 градуса, в зависимост от стайната температура варира малко. Консумацията на 2та вентилатора е едва 3-4 W/h

Осветление: DIY осветление от 1 COB с 45 диодa Cree J 3030, 4000k, Ra>80, 50W и 2 бр. SMD модула с Epistar диоди 5730, 3000к, Ra>80, 10W всеки модул. Обща мощност 70W и около 10 000 лумена светимост. При върховете на растението осветеността е над 30 000 lux, сензора на телефона не показва по-големи стойности. Нямам възможност да измеря PAR и PPFD но, наблюдавайки растежа, явно светлината е доста добре към момента. Възможно е да добавя на по-късен етап, високо-ефективна лед крушка от 20W, 2700K и 2400lm при Ra>80.
Прикачени файлове
IMG_20200927_121132.jpg
IMG_20200927_121108.jpg
IMG_20200927_121002.jpg
Аватар
stillugly

Здравейте отново и благодаря на всички за съветите !

- Ще гледам органично и според изчетеното дотук, май трябва да се спра на биобиз почвени миксове. (ако ли не, дайте съвети).
- Също ще имам нужда от съвети за "добавките", които ще ми бъдат необходими.
- Безопасно ли е да поръчам лампата (комплекта с личната ми credit/debit карта (останалите неща ще закупя лично вероятно с кеш).

*Това което обаче ме притеснява най-много е пречката ми да си поръчам семки. Опитах с регистрация в Coinbase, които ми поискаха не само лична карта, а копия от битови сметки за последните 3 месеца, bank statement и още куп неща. - Моля ви, дайте ми съвет от опит как най-безопасно да подходя в настоящата ситуация.

Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1912 times

stillugly написа: 28 Сеп 2020, 22:49 Здравейте отново и благодаря на всички за съветите !

- Ще гледам органично и според изчетеното дотук, май трябва да се спра на биобиз почвени миксове. (ако ли не, дайте съвети).
- Също ще имам нужда от съвети за "добавките", които ще ми бъдат необходими.
- Безопасно ли е да поръчам лампата (комплекта с личната ми credit/debit карта (останалите неща ще закупя лично вероятно с кеш).

*Това което обаче ме притеснява най-много е пречката ми да си поръчам семки. Опитах с регистрация в Coinbase, които ми поискаха не само лична карта, а копия от битови сметки за последните 3 месеца, bank statement и още куп неща. - Моля ви, дайте ми съвет от опит как най-безопасно да подходя в настоящата ситуация.

За почва БиоБиз не са зле и трябва да ти свършат работа.
Торовете на Guanokalong са доста качествени и на приемливи цени.
Пазаруването с карта е безопасно - все още не сме стигнали до ниво на полицейщина в която се следят транзакциите и с правят райдове на всеки, които си купи лампа :D :D :D :D

Конкретно за Coinbase когато имаш Level 1 верификация (снимка на лична карта и кредитна карта) можеш да правиш транзакции до 3000$ на седмица. Не ти е нужно да верифицираш адрес (поне до преди време беше така)
В почти всяка една легитимна борса за крипто, ще ти искат тези данни.
Ако не успееш просто си плати семената с карта, нищо няма да стане. Аз лично пазарувам с крипта, защото имам много в наличност и дават бонуси за пазаруване в крипто. Преди да може да се плаща с крипто съм купил сумати семки с личната ми карта.

ПП
"копия от битови сметки за последните 3 месеца"
Поправка - Копие от битова сметка (една) ОТ последните 3 месеца" която е на твое име и адрес
Ток, вода, телефон, парно, телевизия, интернет
На сметката трябва ясно да се виждат имена и адрес
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1506 times
Been thanked: 1257 times

Здравей Косач,
За почва, ползвал съм канна тера и останах повече от доволен от нея. Да не говорим, че след това я вложих в следващи проекти, като я освежих с ЧКЧ и доломит.
За био-бизз нямам лични наблюдения. Още като проучвах какво да взема, като видях отзивите за торовете им и се отказах. За други не мога да кажа, не съм ползвал.
Вече сам си правя почвите, според случая.
Успех! :passg:

пс: Офффф, май трбе сменям очилата. На косача почва не му требе...ама то и другия ник нейм си го бива, ъглито. :stone:
completely mad
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1506 times
Been thanked: 1257 times

Пазаруването с карта е безопасно - все още не сме стигнали до ниво на полицейщина в която се следят транзакциите и с правят райдове на всеки, които си купи лампа :D :D :D :D

Мене понеже ме гони параноя не поръчвам нищо на мое име и по възможност от друго населено място. Така спя по-спокойно.
Мир
completely mad
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 388 times
Been thanked: 303 times

Harvester написа: 27 Сеп 2020, 13:34 Искам да ви покажа сорт, който харесах наскоро и опита ми да го отгледам с минимални разходи за ток. Все още съм в началото на цъфтежен режим 12/12 така, че още няма образувани съцветия, но по-натам ще покажа още снимки.

Сорт: Pineapple Kush - 1бр.
Площ: 50х40см = 0,2 м2 (адаптиран стар хладилник с два рефлектора за намаляне поглъщането на светлина от стените)
Саксия: - 7л.
Почва: Compo Sana за цъфтящи (добавен перлит около 10-15% и 20%-25% тор от ЧКЧ) - малко е силна за млади растения, така, че да се има предвид.
Торове: Grow и Bloom на BioBizz, по-късно ще добавя TopMax, меласа последните седмици.
Обдухващ вентилатор 70мм от компътър за растението и един 120мм нискооборотен, сложен върху радиатора на лед диодите. С този вентилатор се постига оптималната температура за работа на лед диодите при почти стайна температура. На пипане радиатора е хладен с пуснат вентилатор, при спрян вентиалтор е около 55 градуса, в зависимост от стайната температура варира малко. Консумацията на 2та вентилатора е едва 3-4 W/h

Осветление: DIY осветление от 1 COB с 45 диодa Cree J 3030, 4000k, Ra>80, 50W и 2 бр. SMD модула с Epistar диоди 5730, 3000к, Ra>80, 10W всеки модул. Обща мощност 70W и около 10 000 лумена светимост. При върховете на растението осветеността е над 30 000 lux, сензора на телефона не показва по-големи стойности. Нямам възможност да измеря PAR и PPFD но, наблюдавайки растежа, явно светлината е доста добре към момента. Възможно е да добавя на по-късен етап, високо-ефективна лед крушка от 20W, 2700K и 2400lm при Ra>80.
9 ти ден 12/12

Направих първо засушаване за да обогатя на максимум почвата с кислород, съответно да си живуркат добре микроорганизмите. Така подготвям средата за засилване на количеството органичен тор. Ще включа минимални дози от Топ Макс на БиоБиз към обичайното торене с Гроу и Блуум към момента по 2мл/л от двете и 1мл/л Топ Макс. На 2-3 поливки с тор следва една с чиста вода. Разбира се, и се гледа как реагира растението. Ако усетя нужда, до седмица може да увелича милилитрите на 3/3/1. Все пак саксията не е много голяма а всичко по растението са добре осветени върхове.
Прикачени файлове
DSC_1071.jpg
DSC_1070.jpg
DSC_1069.jpg
DSC_1066.jpg
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”