Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Sawyer17 Моят дневник

Семена марихуана
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

Inna написа: 20 Апр 2020, 11:42 Под 400 в ХИД лампи не бих купувала тепърва,защото за вег всичко ново ги бие и е по-удобно за тесни пространства:)Те стават ако са 400-600 или 1000 вата ,CMH и прочее за големи помещения ОК,но иначе за малки гроуове ако трябва да е нещо до 250 вата осветление леда ще се представи много по-добре от малки ХПСта и МХта.Вас
Абсолютно съгласен,Лед диодите имат около 100 лумена на ват,ХИД лампите и те имат толкова някъде ама Лед-а може да се сложи на два пъти по близко разстояние,за млади растения са пушка,а Epistar пуснаха на пазара чип,който има изключителна яркост от 150 лумена на ват за студената светлина и 135 лумена на ват за топло бяла,някакви двойни чипове,но енергията,която ползват е колкото единичен,това е рекорд лумен/ват,не знам по напред във времето още какви чудеса ще се случват :)
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Може да разгледате и да видите кои ЛЕД са добри. Дори и без да разбирате никакъв англииски ясно се виждат номерата/резултатите от тестовете.

https://www.youtube.com/channel/UCSZwj4 ... lVFxS54qdA
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

и аз съм нов, но като чета за ЛЕД светлината, бих си позволил да споделя своя опит. Имам 4-5 и повече несполучливи опита (в смисъл нисък добив, голяма загуба на семена и растения и т.н,) и 2-3 сполучливи. В момента също ми върви поредната партида. Гледам само индор и само с ЛЕД. Започнах с 1 прожектор 100в (наистина беше 150-200лв, сега са по 50-100), после купих още 1, след това 2 и така. Лично аз съм доволен от резултатите и сметката за тока. Миналата есен си купих употребявана (отново ЛЕД) лампа с бели, червени и сини диоди. Проста и евтина е, малка е, вероятно китайче. Ползвам я когато растенията минат в режим 12/12 (а също и преди това). Цъфтежа се получаваше и без нея, но смятам, че сега улеснявам растенията си. С 2 думи (според мен) с ЛЕД може да се гледа нормално индор - от семка (вече имам и първи опити с клонинги) през цялата вегетация и цъфтеж. Аз съм купувал лед-прожекторите ...да кажем средно за по 100лв/бр. и са от Практикер, Бриколаж и Хоум Макс (където хвана някой промоция), както и 2 пъти по интернет от обяви в ОЛХ и Базар БГ. Успех с проекта ! Както беше писал first проби, проби, проби...не се страхувай да опитваш. МИР на всички !
"Освен сега, има и после !"
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

new vilager написа: 21 Апр 2020, 13:09 и аз съм нов, но като чета за ЛЕД светлината, бих си позволил да споделя своя опит. Имам 4-5 и повече несполучливи опита (в смисъл нисък добив, голяма загуба на семена и растения и т.н,) и 2-3 сполучливи. В момента също ми върви поредната партида. Гледам само индор и само с ЛЕД. Започнах с 1 прожектор 100в (наистина беше 150-200лв, сега са по 50-100), после купих още 1, след това 2 и така. Лично аз съм доволен от резултатите и сметката за тока. Миналата есен си купих употребявана (отново ЛЕД) лампа с бели, червени и сини диоди. Проста и евтина е, малка е, вероятно китайче. Ползвам я когато растенията минат в режим 12/12 (а също и преди това). Цъфтежа се получаваше и без нея, но смятам, че сега улеснявам растенията си. С 2 думи (според мен) с ЛЕД може да се гледа нормално индор - от семка (вече имам и първи опити с клонинги) през цялата вегетация и цъфтеж. Аз съм купувал лед-прожекторите ...да кажем средно за по 100лв/бр. и са от Практикер, Бриколаж и Хоум Макс (където хвана някой промоция), както и 2 пъти по интернет от обяви в ОЛХ и Базар БГ. Успех с проекта ! Както беше писал first проби, проби, проби...не се страхувай да опитваш. МИР на всички !
Точно за това използвам хид лампи.
Няма как да си позволя грола да даде фира и да остана без коз. А моите наблюдения, когато решавах с какво ще гледам бяха ,че при ледовете се берат много ядове. Съгласен съм, че вече има много нови и качествени панели, но има и ментета.
Мир.
completely mad
Аватар
Sawyer17
Градинар
Градинар
Has thanked: 3 times
Been thanked: 16 times

Проблема е ,че няма как да вдигна височината и лед явно е единственият вариант. Поне такова впечатление оставиха другите фермери, иначе обмислях ХИД с доста силен култюб.
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

Ледчетата са страхотни и се развиват растенията много добре под тях,НО! до 40 ден най много от развитието на растението,после в цъфтежа е хубаво да се смени с ХПС или МХ Хид ако иска човек да изкара хубав грамаж и добив или в краен случай фито лампа,но с такава лампа трябва да е гледал и преди човек да знае да има опит с такива лампи иначе разни диод4ета бели топло бели и разни такива прожектори една МХ лампа ще ги бие ,да не говоря за ХПС.
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

Мощните прожектори по 100 вата сигурно по ще се получат нещата и ще има глави,но с маломощните диоди в белия и топло белия спектър ще е доста трудна работа да направи човек хубави глави,така си мисля,понеже съм си правил опити с такива диоди по 1 ват и то доста пъти и все разочерован оставах,с 200-300 вата такова осветление си правех опити и накрая не това което очакваш.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”