Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Pablo's първи дневник

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

grustman написа: 28 Яну 2023, 22:44 Това където се е появило е от прекалено овлажняване и липсва на циркулация на въздух
От старите градинари знам,че понякога дори на 40% влага във финала мухлясват глави и се хвърлят! така че добре е да си прецени човека.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 473 times
Been thanked: 1478 times

Да си прецени аз казвам през какво съм минал и чета и съм чел когато няма поток от въздух всичко мухлясва
Аватар
Pablo
Градинар
Градинар
Has thanked: 45 times
Been thanked: 96 times

Изходящият вентилатор ми е на 50% (6 инчов) ще го направя на 70% да кажем и вътре циркулационният върти без да спира.

няма да им пускам увлажнителят и ще видя дали ще се оправи. Без него са на 50% което също е ок.

Ще увелича лампиона на 40% 40см да видим как ще са... прекалено много с еиздължават слаби са им стеблата и им натежават листата... не е ГУТ изобщо...
"Ако А е успехът в живота, тогава А = X + Y + Z. Работата е Х; Забавлението е Y; а Z е да си държиш езика зад зъбите."
- Алберт Айнщайн
:roll:
Аватар
Pablo
Градинар
Градинар

Притеснявам се, че в стаята също има конденз... още от преди , както и черни точки тук там по стените... пак от преди. Мухъла си е някакъв вид гъба спори ли там не знам точно, но ме е шубе да не се разпространи и да съсипе 3 месеца труд... да кажем живот и здраве
"Ако А е успехът в живота, тогава А = X + Y + Z. Работата е Х; Забавлението е Y; а Z е да си държиш езика зад зъбите."
- Алберт Айнщайн
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Да, влагата и липсата на циркулация са идеални условия за гъби и мухъл. И ако виждаш петна, то значи спори има в стаята. Ще е хубаво да проветриш дълго, често да отваряш и да ги изчистиш със сода и оцет, или препарат за мухъл, поне където ги виждаш по стени и тн. Но има някаква главна причина да става конденз,която също трябва да се оправи, иначе все ще си мухлясва. а и те като пораснат и ги поливаш обилно ще им става доста влагата ... Също влагоабсорбатор или там ако пускаш отопление в стаята може да помогне. Иначе докато растат няма да мухлясат, но в цъфтежа напълно възможно.И са опасни мухълите като цяло.
SmokeMachine
Градинар
Градинар
Has thanked: 583 times
Been thanked: 347 times

Pablo написа: 29 Яну 2023, 09:04 Изходящият вентилатор ми е на 50% (6 инчов) ще го направя на 70% да кажем и вътре циркулационният върти без да спира.

няма да им пускам увлажнителят и ще видя дали ще се оправи. Без него са на 50% което също е ок.

Ще увелича лампиона на 40% 40см да видим как ще са... прекалено много с еиздължават слаби са им стеблата и им натежават листата... не е ГУТ изобщо...
По добре на 100% вентилацията да може да дърпа влагата... Ако имаш климатик в стаята го пусни да духа а 22 ° те много сушат въздуха. Моята вентилация работи нон стоп на 100%

Поздрави
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1335 times
Been thanked: 2320 times

Pablo написа: 29 Яну 2023, 09:04 Изходящият вентилатор ми е на 50% (6 инчов) ще го направя на 70% да кажем и вътре циркулационният върти без да спира.

По-принцип ветреца също помага да се заздравят стеблата, не знам как ти е разположен обдухващия, но е хубаво да виждаш как има леко трептене в листата. Аз отделно ползвам силикатова/микро елементова добавка, от която съм много доволен, стабилно удебелява стеблата и разклоненията.
Keep on growing :stone:
DeutschBuds
Градинар
Градинар
Has thanked: 298 times
Been thanked: 512 times

Значи при мен първия път беше около 85 - 95% влага по време на вегетацията и при мен видях едно бяло като паяжина върху почвата. При положение, че изкарващия работи на макс и вътре обдухващия духа отвисоко насочен към растенията и саксиите.. И пак излезе тази паяжина под едно от листата. С пръста я натиснах леко да я махна и то сякаш изведнъж все едно се разтопи от допира с кожата и така никакъв проблем до 50 ден цъфтж, когато видях, че листенцата по главите съхнат както и самите глави и като отворих главата цялата беше е мухъл и стеблото беше полу изгнило със същата тази паяжина. Било силно разпространимо и ако има други растения на 95% ще са заразени и те, както и при мен стана с Амнезия Лемон и трябваше по рано да я режа.
Аватар
Pablo
Градинар
Градинар

Здравейте,

Днес е 7ми ден от полагането им в почва.
Изходната вентилация е на 75% , циркулационният вентилатор работи 3ти ден вече не духа директно в тях, но листенцата постоянно трептят.
Едното китче (малка китка) което беше с патерица се заздрави и я махнах, другото още чака.
Сякаш листата много порастнаха а стеблата още не се бяха заздравили.

Четох за мухъла - то си е зараза има спори в стаята и за това са се заразили и самите цветя - вентилаторите си работят има циркулация, просто спорите си отиват навсякъде (мамичката им).
Обработих навсякъде където видях и не видях с оцет и сода , надявам се да съм се справил добре, махна се от стените.
Иначе понеже стаята е външна и някък има конденз винаги през дограмата - хем е хубава незнам си там колко камерна точно заради конденза я сменихме с най-добрата и продължава да има... ако не се оправи ще пробия дупка някъде в стената или в стъклото за да минава въздух и така според мен няма да има... но сега е рано.

Изглеждат добре (поне на мен) има две които са леко като... нащърбени едни такива като едно от тях е с леко оклюмали листа.

Почвата беше суха като бръкнах с пръста и ги полях с по 100мл на саксийка преварена вода ( престоялата беше хванала един грозен филм и реших да не я пробвам) вчера. Много съм неук за да преценявам на око колко съм ги полял и миналият път със 100мл ги полях всичките с пулверизатора хаха. Сега сипвах директно от мензурата бавно и полека.

Само двете най-малки които в началото изпуснах си имаха още влага на тях съм сипал съвсем съвсем малко няколко капки само отгор еей тъй.

Лампата е на 35% и на 33-4см. Влажността е 45-49% температурата 23.5- 24 градуса по целзий а през тъмният период 22.

Климатика в стаята работи постоянно на 22.5 градуса да поддържа въздуха що-годе топъл.

Отварям 2 пъти на денонощие (по някой път пропускам) вратата широко за не повече от 2-3 минути. Стаята е 8 квадрата и температурата в палатката пада веднага на 18-19 градуса.

Поздрави на всички и успех!
Благодаря на всички за мненията!
:passj:
Прикачени файлове
20230131_012805 - Copy.jpg
20230131_011628 - Copy.jpg
- Алберт Айнщайн
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Pablo написа: 31 Яну 2023, 02:26 Здравейте,

Днес е 7ми ден от полагането им в почва.
Изходната вентилация е на 75% , циркулационният вентилатор работи 3ти ден вече не духа директно в тях, но листенцата постоянно трептят.
Едното китче (малка китка) което беше с патерица се заздрави и я махнах, другото още чака.
Сякаш листата много порастнаха а стеблата още не се бяха заздравили.

Четох за мухъла - то си е зараза има спори в стаята и за това са се заразили и самите цветя - вентилаторите си работят има циркулация, просто спорите си отиват навсякъде (мамичката им).
Обработих навсякъде където видях и не видях с оцет и сода , надявам се да съм се справил добре, махна се от стените.
Иначе понеже стаята е външна и някък има конденз винаги през дограмата - хем е хубава незнам си там колко камерна точно заради конденза я сменихме с най-добрата и продължава да има... ако не се оправи ще пробия дупка някъде в стената или в стъклото за да минава въздух и така според мен няма да има... но сега е рано.

Изглеждат добре (поне на мен) има две които са леко като... нащърбени едни такива като едно от тях е с леко оклюмали листа.

Почвата беше суха като бръкнах с пръста и ги полях с по 100мл на саксийка преварена вода ( престоялата беше хванала един грозен филм и реших да не я пробвам) вчера. Много съм неук за да преценявам на око колко съм ги полял и миналият път със 100мл ги полях всичките с пулверизатора хаха. Сега сипвах директно от мензурата бавно и полека.

Само двете най-малки които в началото изпуснах си имаха още влага на тях съм сипал съвсем съвсем малко няколко капки само отгор еей тъй.

Лампата е на 35% и на 33-4см. Влажността е 45-49% температурата 23.5- 24 градуса по целзий а през тъмният период 22.

Климатика в стаята работи постоянно на 22.5 градуса да поддържа въздуха що-годе топъл.

Отварям 2 пъти на денонощие (по някой път пропускам) вратата широко за не повече от 2-3 минути. Стаята е 8 квадрата и температурата в палатката пада веднага на 18-19 градуса.

Поздрави на всички и успех!
Благодаря на всички за мненията!
:passj:
Когато си имал конденз със старата дограма (дървената) след смяната си запечатал стаята и вместо да диша през дървената сега е херметик и въздуха неможе да циркулира.другото което е задната стена северната трябва да бъде изолирана от вън! Най вериятно тя е причината за таенето на влагата.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”