Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

Ето и една домашна рецепта за triacontanol изключително лесна и изключително потребна.
Казва се alfalfa tea или на българсики люцерна - това се прави само с накисване без да се добавя нищо (меласа или някакви други въглехдрира)
Накисваш една шепа смляна люцерна в 1 литър вода оставяш да престой 24-48 часа - прецеждаш , разреждаш 1:1 и прискаш лисно.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2122 times
Been thanked: 3743 times

Sofia Cannabis написа: 23 Ное 2021, 01:02 Ето и една домашна рецепта за triacontanol изключително лесна и изключително потребна.
Казва се alfalfa tea или на българсики люцерна - това се прави само с накисване без да се добавя нищо (меласа или някакви други въглехдрира)
Накисваш една шепа смляна люцерна в 1 литър вода оставяш да престой 24-48 часа - прецеждаш , разреждаш 1:1 и прискаш лисно.
По същия начин се прави и прехваления продукт на Biobizz Bio Heaven, само че има и Соя :)
Аватар
Shevica
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 54 times
Been thanked: 30 times

Здравей , бих взел под внимание съвета на Sofia Cannabis , за това че трябва повечко храна !
Ти ги бустваш и им разпалваш метаболизма и в същото време те са си гладни от преди това, в почвата на дали имаш храна с тая дълга вегетация , храни си ги на всяка полива както и буста се дава на всяка , можеш да направиш по-слаб разтвор което е доста по-добре от чиста вода . Обърнах ти внимание , че са гладни още преди да пуснеш 12/12 .

Успех :weed:
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Гладно се оправя много по-лесно от претореното. Проблема на растенията беше с Cal, Mag и N, a той имаше торове с който можеше да си оправи проблема с едно торене. Вместо това му изписахте 100 неща от които изобщо няма нужда и само го шашкаха ( дестилирана вода, английска сол и т.н.)
Гуаното и Bio Floret са си основна храна, а гуаното няма да се освободи веднага. След глад ако ги претори ще обърка много растенията.

Тор от Alfaalfa ползвам от години и става и без да е дробена люцерната. Ако е дробена процеса става по-бързо. Става и с прясна и със сушена, но аз я ферментирам умишлено по-дълго време. Отглеждам люцерна, която не я пръскам с нищо. Не случайно растението е кръстено AlfaAlfa. Правил съм си торове и само от цветове на люцерната и от семена ( SST ).
viewtopic.php?f=6&t=5&p=45&hilit=alfaalfa#p45

Много баби, хилаво дете.

iKAR ти си решаваш, какво да правиш, но подлагай на проучване и проверка всичко, което ти каже някой (независимо дали съм аз или някой друг) и прави това, което резонира, като отговор в теб и усещаш, че това е правилното. Като искаш ги зобай с всяка поливка.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

"Проблема на растенията беше с Cal, Mag и N, a той имаше торове с който можеше да си оправи проблема с едно торене. "

Радвам се че сме на едно мение.
Cal-Mag - се оправя с Cal-Mag препоръчано
N - дефицит в цътеж се оправя с завишени дози на bloom основа (био флорет) - препоръчано.

Всички останали неща са хубави и бяха препоръчани защото няма да навредят.
#БГКоноп
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Ден 34 цъфтеж

Цъфтежа си върви, обаче и жълтеенето продължава, понеже след миналата поливка ми се стори, че започват да позеленяват пак, засуших хубаво и днес пак полях с Bio Floret (2мл/л), К+Амино (0.5 мл/л) Ризотоник (0.5 мл/л) и Бууст (2мл/л). На последната снимка обаче ясно се вижда, че жълтеенето отдолу е продължило + нови кафеникави петънца тук таме. Когато ги видя на живо не мога да преценя добре как са листата спрямо миналия път, може би защото плодовете са променят сравнително бързо и това ме обърква. Затова и реших да им дам още цъфтежна храна сега, с намалено К+Амино и ризотоник. Сега ще видя дали нещата ще се влошат драстично и какво ще се случва. Не знам вече, тези дни ще пристигне ЕЦ метъра и се надявам той да ми донесе някаква яснота, иначе ги поливам с ПХ6.5 и излиза ПХ6.5 отдолу. Гладни ли са сега, преторени ли са, само с вода ли да поливам другия път, параноясалият ми мозък вече си представя нуждата от флъшове и прочее други неща, с които не съм никак добре запознат.. надявам се скоро да установя какъв е проблема :( Проблема е в лявото, днясното ухае по-силно и по-добре и като цяло не забелязвам да се влошава..
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
def.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

iKAR написа: 25 Ное 2021, 19:58 Ден 34 цъфтеж

Цъфтежа си върви, обаче и жълтеенето продължава, понеже след миналата поливка ми се стори, че започват да позеленяват пак, засуших хубаво и днес пак полях с Bio Floret (2мл/л), К+Амино (0.5 мл/л) Ризотоник (0.5 мл/л) и Бууст (2мл/л). На последната снимка обаче ясно се вижда, че жълтеенето отдолу е продължило + нови кафеникави петънца тук таме. Когато ги видя на живо не мога да преценя добре как са листата спрямо миналия път, може би защото плодовете са променят сравнително бързо и това ме обърква. Затова и реших да им дам още цъфтежна храна сега, с намалено К+Амино и ризотоник. Сега ще видя дали нещата ще се влошат драстично и какво ще се случва. Не знам вече, тези дни ще пристигне ЕЦ метъра и се надявам той да ми донесе някаква яснота, иначе ги поливам с ПХ6.5 и излиза ПХ6.5 отдолу. Гладни ли са сега, преторени ли са, само с вода ли да поливам другия път, параноясалият ми мозък вече си представя нуждата от флъшове и прочее други неща, с които не съм никак добре запознат.. надявам се скоро да установя какъв е проблема :( Проблема е в лявото, днясното ухае по-силно и по-добре и като цяло не забелязвам да се влошава..

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
def.jpg
Не виждам Cal-Mag добавен днес

Гласувам за Гладни АЗ
#БГКоноп
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Добавен е! Пропуснал съм да го напиша,ошашкал съм се вече. Много му се чудих, заради Нано Бриит-а, който пръсках, обаче реших да сложа и добавих най-напред него, 0.5мл/л (по таблица го дават 6-8 седмица 0.5-0.8 мл/л за дефицити). Даже като видях снимките си помислих че той ги е изгорил, но после стоплих че снимките са 15 минути след поливката днес и няма как да се е отразил кал-маг от нея, ох .. дано си прав и да тръгнат на добре.
Аватар
BG Sun_Rise
Градинар
Градинар
Has thanked: 103 times
Been thanked: 352 times

По принцип се въздържам от коментари, но ще изкажа мнение. Понеже четох коментарите на софия канабис, че няколко пъти ти написа да слагаш максимума по таблица според производителя. Чета ти дневника и виждам, че не взимаш под внимание неговите коментари. Аз на моите цветя не слагам буустър защото не виждам смисъл от него,но според мен когато се добавя в разтвора буустър трябва да се завиши и храната това е по пътя на логиката. След като буустъра кара цветята да се хранят интензивно и да искат повече храна а ти им даваш 1/2 от това което трябва да ядат те ще продължават да се хранят от листата.... Замисли се сам това е все едно ти да ходиш на фитнес всеки ден да харчиш калории зверската а да се храниш като човек който седи нон стоп пред компа и не харчи никакви калории
Искаш да пушиш качество - отгледай си го сам! :weed4:
https://instagram.com/growbgsun?utm_medium=copy_link
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Не искам да те заблуждавам.
Да се оправят напълно няма, сега целта е да не стават по-зле.

Също така сега прочетох коментара на BG Sun_Rise и искам да коментирам, че Аз не следя схемите на всеки кометрар - колко пише в табличата и колто точно давате вие.
Знам как работят линийте на повечето пройзводители (използвал съм доста различни), не съм използвал всички но основната идея е една (без значение дали са минерални или органични) - отглеждане на растени. Тези компаний инвестират много за да са конкуренти, в продуктите им ако се използват както те са препоръчали има всичко за отглеждането на здрави растения.

Също има едно грешно разбиране че поизводителите искат да ви убият и изгорят растенията с техните максимални дози. - Да възможно е но няма да стане от едно поливане.
#БГКоноп
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”