Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Хладилник за първи indoor / purple punch auto 2 бр. мнени, критики и ПОМОЩ !

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

renesanz написа: 22 Яну 2021, 23:47 Ей ги от преди малко. Така нема и да предположи, че има нещо. Се ще има да дръпнеме :stone: ;)
DSC_0576 (1).jpg
ganja renesanz :roll: ето 1 поподробна картинка на нещата,къде по колко се усвояват,разгледай я и си я запази:)
Прикачени файлове
Elementi.jpg
Elementi.jpg (135.12 KiB) Преглеждано 1957 пъти
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

renesanz много се радвам, че си в Гръсти и че гледаш. Качи снимка да видим, как се развиват. Между другото при проблем с недостиг или pH не е препоръчително да се късат листа, защото растението ползва хранителните вещества от листата и един вид "изпива" листата за да продължи да живее и да прави глави, смоли и т.н.
Даааа знам, че е дразнщо да ги гледаш такива :D

Аз за Cal, Mag, Fe и CO2 ползвам листно Nano Breathe на BetterOrganix, но поръчките от чужбина идват бавано заради Короната.
https://betterorganix.com/bg/shop/nano-breathe/

В хладилник се получават нещата и ме кефи, как си направил бокса, напълнил си го и е екстра, но ти споделям, че още преди 8 години с един приятел разглобявахме хладилници да ги ползваме за боксове и знаеш ли още тогава до какво заключение достигнахме в момента в който растенията не бяха в хладилника, а в по-голям бокс резултата беше Уау. Съвета ми е ако можеш намери начин за следващият гроу бокса да ти е 1-2 педи по-широко и колкото се можеш по-висок това ще ти спести много неприятности и ще ти вдигне много добива въпреки, че ползваш същата лампа, торове и почва... само заради повече пространство и височина ще видиш, че добива ще е повече дори е възможно двойно повече. Знам, че имаш премеждия с роднини и че отглеждаш в хладилник за да е по-стелт и те разбирам отлично, защото и аз съм имал перипети с роднини, както и повечето хора от форума имат премеждия с роднините си трябват да крият хобито си от тях, което е разбираемо, защото всичко идва заради закона и преследването от затвора! Ако беше легално много от роднините ни ще са ЗА или няма да имат нищо против, но нелегалността ги плаши, защото са коректни и примерни граждани и ги разбирам. Но мисълта ми беше, че ако бокса следващият път ти е една идея по-широк и по-висок ще бъдеш много по-доволен и ще ти е много по-лесно.
В момента показваш един отличен пример, че човек като иска може да се получи. Да в хладилник се получава и е много по-лесно и много повече отколкото в PC box, но и хладилника имасвойте недостатъци и това са височината и широчината.
При отглеждането с Лед задължително трябва да даваш допълнително Cal и Mag. Така, че за следващият грпу трябва да си го набавил. Sofia Cannabis също ти е препоръчал много хубав продукт с които ще забравиш за проблемите с тези микроелементи.

Още нещо, това фолио прави горещи точки. Една бяла боя на стената отразява по-добре и не прави горещи точки.

Следя ти проекта с голям интерес и да знаеш, че ти се кефя :)
Успех
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар
Has thanked: 292 times
Been thanked: 359 times

Благодаря за укоражителните думи фърст 👍. И на мен ми се иска да си взема бокс, но на този етап просто няма как да стане.Дори и хладилника ще се наложи да премахна след 2-3 години мах. Щото детето, като проговори и нали се сещате 😁 ще има - мойят татко гледа цветя в хладилника 😬😆😁. Той и сега, като го виде как свети и само на там го дърпа. Иначе за сега екстра къше се оказа. Даже с бащата щори монтирахме в стаята и не се усети. Миризма никаква няма 😏😏. По принцип с 250 гр изкарвам цялата година, че и с1-2 човека на гърбът ми. Смятам, че ще мога да покривам нуждите си с хладилничето целогодишно дори и да не показвам пълният потенциал на растенията. Аз не вярвах да ги докарам до положението, което са в момента и съм много доволен от себе си и от постигнатото. Трагнах с идеята за 20-30 гр.., но така като гледам ще е повече 🤔. Знам, че ми трябва височина, но това е положението. Не мога нито да скова по-голям бокс нито да си купя палатка, защото живея в двустаен панелен апартамент и всяка една иновация се набива на очи, а наще си го знаят този хладилник просто, като стария хладилник на бабето който си седи неизползваем в ъгъла 😁🤗. Апартамента не е мой а си е на бащата и нема - нема довтаса и почне да рови и да си търси некви негови си работи - каде е това, каде е онова, тука бех оставил еди що си - абе опасен агент е от едното време. 😬. Онзи ден малкия го хванал за ръката и го дърпа към хладилника та износи (интересно му е поне виде кво става на неколко пъти свети там блести ✨). И дъртия вика хладилниче дедко, вътре се крие кумчо вълчо и ако не слушаш ще те гризне 😬😁😁. Извинявайте, че ви занимавам със семейството си, но се опитвам да ме разберете, че няма мърдане от този хладилник и ще се наложи да се примиря с него и екстремните условия на отглеждане - все пак е по-добре от нищо нали? 😏
Иначе взимам на предвид нещата и съветите, който споделихте 👌. Също така не пипам и засегнатите листа, защото знам, че има какво да се смуче и от тях.
Та така - филма е на 6 при мене 😬😁🤗
DSC_0576.jpg
DSC_0576.jpg
DSC_0576.jpg
DSC_0574.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

То това ти е първия път с този хладилник, пък представям си като му свикнеш още! И аз намирам, че страхотно се получи, не очакеах дори, че така ще стане в тези саксии и хладилник, браво!
Да, това е много досадно да ти идват и да ти ровят там, където живееш с жена ти, и ние бяхме така с мъжа ми. Веднъж докато бяхме на море техните дошли(апартамента беше техен, уж ни го оставиха, но пак идваха неканени и си ровеха, което е супер дразнещо, но са си в правото), да перяли килимите?! И бяха намерили гардероба, за щастие празен, но на терасата имах оставени осеменени цветя с готови семки, както и няколко останали да доцъфтяват. И не ми се сеща какъв тъп филм беше, та чак и на баща ми докладвали и го довели да види!Сякаш могат да ме уплашат с него хаха да не съм на 15😬И ги изхвърлили, викам вие нормални ли сте, така ще ги види кой знае кой, така и не разбрах как и къде са ги хвърлили. Така че внимавай, внимавай и с малкия, защото като нищо баща ти можеше да отвори и е страшна досада. Мен не ме уплашиха, нито нещо ми направиха, но адски ме вбесиха всичките!!!!!!! С децата е друг филм, те са опасни и като малки и като големи. Дъщеря ми е на 13!Научена е да не обръща никакво внимание а това, тя откак е родена аз не съм спирала да гледам вън или вътре по нещо. Много особено е положението и нямам търпение да се легализира и промени, наистина ми е дошло до гуша, а не виждам защо аз трябва да спирам или да се срамувам от нещо си......
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Кофти е работата Инче. И аз с жената не смея да изляза и да остава апартамента без надзор точно поради случката, която описа, което не е нормално 🤔. Абе се ше се разбере няма начин, но квото дойде 😐😎
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

Сложи му нещо за заключване.....поне малкият да не отваря вътре...и аз съм в 2стаен ...без деца ма като пуша един джоинт в кухнята и комшиите разбират ...по баните смърди...също....комшу чак пристига за дръп...ка.....хах
Mezzazine
Градинар
Градинар
Has thanked: 451 times
Been thanked: 576 times

Точно това се чудехме и ние .....защо сме престъпници......кво толкова правим.....крадем ли ....хора ли наранява ме.......че ни сочат с пръст.и ни съдят ...глоби....хората по света забравиха.....
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Здравейте :passj:
Вече съм сигурен, че проблема при мен, който бавно но сигурно се задълбочава не е от недостиг на кал. маг. По принцип им давам кал. маг. още от началото на цъфтежа и то в по големи дози от препоръчаното, а и проблема се локализира точно на разклоненията, който се намират под лампата. Просто е много интензивна светлината там и изпитват топлинен и светлинен стрес, както го спомена и София канабис. Мина ми през акъла да направя някакъв потенциометър с, който ще мога да регулирам интензивността на светлината, но това ще отнеме време и изключих този варянт. Ето какво роди моята глава :D. Изтеглих си като приложение на телефона един LUX метър. Знам, че тези приложения не са никак точни и са далеч от точните данни, който ще покаже един професионален LUX метър, но с него ще имам представа дали съм на прав път, към идеята, която ми се роди в главата, а тя е да намаля интензитета на светлината с 1/4.
И така - замерих с телефона колко LUX показва на 10 см. под лампата- 32000 LUX. Купих няколко шлема тези, който сега ги използват масово за корона вируса. Поиграх си малко с тях и разбрах, че два ще ми свършат работа. Почнах да ги матирам с водна шкурка 1000. Матирам - подлагам ги под лампата пак на 10 см. и гледам с измисленото приложение колко LUX показва. И така докато не го докарах до 24000 LUX, което е намаляване с 1/4 интензитета на светлината. Преди интервенцията 32000 LUX.
Сега имам една по мека и благоприятна светлина, което го виждам и с прости очи. Отделно, когато си сложа ръката над главите не усещам такава топлина както преди.
И така сега ми остава да наблюдавам и да видя ще се задълбочават ли проблемите и как ще се развиват главите.
Какво мислите :passj: ?
DSC_0586.JPG
DSC_0578.JPG
DSC_0579.JPG
DSC_0580.JPG
DSC_0583.JPG
DSC_0584.JPG
DSC_0585 (1).jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

renesanz написа: 28 Яну 2021, 11:02 Здравейте :passj:
Вече съм сигурен, че проблема при мен, който бавно но сигурно се задълбочава не е от недостиг на кал. маг. По принцип им давам кал. маг. още от началото на цъфтежа и то в по големи дози от препоръчаното, а и проблема се локализира точно на разклоненията, който се намират под лампата. Просто е много интензивна светлината там и изпитват топлинен и светлинен стрес, както го спомена и София канабис. Мина ми през акъла да направя някакъв потенциометър с, който ще мога да регулирам интензивността на светлината, но това ще отнеме време и изключих този варянт. Ето какво роди моята глава :D. Изтеглих си като приложение на телефона един LUX метър. Знам, че тези приложения не са никак точни и са далеч от точните данни, който ще покаже един професионален LUX метър, но с него ще имам представа дали съм на прав път, към идеята, която ми се роди в главата, а тя е да намаля интензитета на светлината с 1/4.
И така - замерих с телефона колко LUX показва на 10 см. под лампата- 32000 LUX. Купих няколко шлема тези, който сега ги използват масово за корона вируса. Поиграх си малко с тях и разбрах, че два ще ми свършат работа. Почнах да ги матирам с водна шкурка 1000. Матирам - подлагам ги под лампата пак на 10 см. и гледам с измисленото приложение колко LUX показва. И така докато не го докарах до 24000 LUX, което е намаляване с 1/4 интензитета на светлината. Преди интервенцията 32000 LUX.
Сега имам една по мека и благоприятна светлина, което го виждам и с прости очи. Отделно, когато си сложа ръката над главите не усещам такава топлина както преди.
И така сега ми остава да наблюдавам и да видя ще се задълбочават ли проблемите и как ще се развиват главите.
Какво мислите :passj: ?
Не е лоша идея ще покажеш резултатите. Такива тестове не се срещат често, ще следя развитието.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
renesanz
Градинар
Градинар

Ето ме отново 4 дни по-късно. Смело мога да твърдя ,че работата с маските върши работа. Сложих даже още една маска ,която прикрепих с две магнитчета ,че не ми се сваляше пак лампата. Третата маска сложих , защото с две маски долавях лека топлинка с ръка над главите.Сега с три маски над главите не усещам топлина на ръката. Искам да попитам трябва ли да се усеща лекичка топлина или не ????????????
Промените ,който долавям са следните:

1. Проблема с петната и избледняването се стопира. Дори листата ,който леко бяха трагнали да бледнеят каточели възвърнаха зеленият си цвят. Разбира се некротиралите петна и участаци си останаха
.
2. Като цяло почна да се усеща доста повече миризма като отворя хладилника , дори и в стаята ,като влезна се долавя леко , което ме притеснява :passg:

3. Главите на едното растение ( другото е поне 2 седмици назад с цъфтежа ) станаха твърди та твърди - сравнение с преди бяха някакви аеро. Вече и пръстите ми лепкат доста повече след докосване на главите.

4. Температурата спадна с поне 2 градуса , а влажноста се вдигна с 10%.

5. Избиха повече трихоми и по листата.

Имам една лупа и ги наблюдавам. Малко ми е неудобно ,защото по-задното растение е по- напред в цъфтежа и засега него го дебна. Долавяма само прозрачни трихоми ,може и млечни да има ,но ми е супер трудно да се ориентирам какви точно са. Немога да си намуша глашата за да погледна хубаво. Лупа и фенерче съм хванал треперим и мъка , но смятам ,че са прозрачни и тук там някой млечен ми се привижда. Смятам ,че имат още доста време до ножа -особено това ,което е по-назад в цъфтежа. Тук искам да задам и един важен въпрос .Кога или по-точно при какво съотношение на трихомите ( прозрачни , млечни, кехлибарени) трябва да почна да ги подкарвам само на вода ,че като завърша тези две седмици на финала да са 50/50 млечни -кехлибарени ???????????????????????????????????????
DSC_0577.jpg
DSC_0583.jpg
DSC_0581.jpg
DSC_0584.jpg
DSC_0585.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”