Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Въпроси от бъдещ фермер

Цялата важна информация на едно място
Публикувай отговор
Семена марихуана
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1007 times

ph_Chart_3.208114926_std.gif.jpg
ph_Chart_3.208114926_std.gif.jpg (103.74 KiB) Преглеждано 1384 пъти
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Здравейте, гръсти фенове! :stone: Радвам се, че форумът успя да се спаси и вече всичко е наред! Прекарах последните няколко седмици в четене и преди да предприема каквото и да е, ще се радвам да ми дадете някои насоки. Досега никога не съм гледал каквото и да е растение, затова и в началото ми беше пълна каша като започнех да чета. Сега смея да кажа, че някои неща ми се изясниха, но все пак имам доста чуденки.

И така - по същество: Имам желанието да започна първия си домашен grow, но имам един основен проблем - пространството. В помещението има климатик. Мислех си да започна с палатка Mammoth Pro 60 и HPS лампа Sylvania 250W с CoolTube, но ме притеснява дали палатката не е твърде малка и дали лампата няма да държи твърде висока температура повреме на светлия период, както и че височината е само 160см. Другият вариант, за който си мисля е Mammoth Pro 90, но го предпочитам само ако наистина сте убедени, че в малката няма да е добра идеята, заради ограниченото пространство в стаята. Що се отнася до вентилацията - обмислям да използвам филтър CAN LITE 300PL 300m3 с изкарващ вентилатор CAN-FAN RK 125L/350. Вътре ще има поне един циркулиращ вентилатор и евенуално някакъв канален на входа. Тук не ми е ясно какъв контролер ще ми трябва за контрол на изкарващия вентилатор и какви са вариантите. :roll: За почва съм се спрял на BioBizz ALL-Mix, като мисля да взема Try-pack-а с торове на BioBizz, който съдържа Bio-Grow, Bio-Grow и Top-Max торове, всеки по 250ml. За семена се спрях на феминизирани Blue Dream, като ако взема голямата палатка мисля да сложа заедно и едно авто растение, заедно с феминизираното. (Все още не мога да преценя дали фотопериодно или авто растение е по-доброто начало) За саксиите се колебая дали първо да ползвам мънички и след това да пресаждам, или дирекно да засея семката в 15-литрова саксия: притеснява ме дали няма да прецакам корените при пресаждането.

Засега май е това, ще се радвам на всякакви мнения и препоръки! :passj:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Според мен опитай първо фотопериодни само, защото са щадящи на грешки, докато аутото цъфва, каквото и да си го направил и каквото стане-стане🙂С пресаждане, корените не се прецакват, напротив, развиват се по-добре с едно, две пресаждания, също и поливането и грижите са по лесни в малки съдове, или в чашки до 500мл Да те подсетя всички саксии и консумативи, които вкарваш там и самата палатка предварително измий с препарат, защото налази ли нещо(като акари, които не се виждат по консумативите, но са държани в какви ли не складове) става ужас.
Лампата ако имаш възможност си вземи лед 150,200 вата, може да разгледаш Марсовете в банера или други модели. Но е далеч по удобно от хпс 250.
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Благодаря за бързия отговор! Видях, че в сайта на Mars Hydro има готови китове - спрях се на този с MARS HYDRO TS 1000 LED и палатка 70х70х160см, който излиза 434.55 долара и остава само да купя семената, почвата и торовете. Какво мислите за този кит, дали ще е добър старт за човек, който никога не се е занимавал? :oops:
MixedGreens
Градинар
Градинар
Has thanked: 491 times
Been thanked: 235 times

я съм с него и също бях без никакъв опит. Ако си в къща ок, за апарт ще трябва да си го обезшумиш ако вече не пращат вент с регулация на мощността. Мн съм доволен. Виж Mary's diary. Ще трябва да си вземеш и вент вътре да върти въздуха.
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 768 times
Been thanked: 443 times

MixedGreens написа: 01 Сеп 2021, 19:49 я съм с него и също бях без никакъв опит. Ако си в къща ок, за апарт ще трябва да си го обезшумиш ако вече не пращат вент с регулация на мощността. Мн съм доволен. Виж Mary's diary. Ще трябва да си вземеш и вент вътре да върти въздуха.
Ако е панелка си мисля че няма да има проблем с високите децибели.
:roll:
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Доколкото видях в ревютата на кита, има два варианта за контролер на вентнилатора - ръчен контрол с потенциометър, който има три степени и автоматичен контролер, който следи температурата и влажността в реално време и е по-скъп. Странно, че не са ти пратили контролер на вентилатора, MixedGreens. Също така на картинката в кита фигурира тристепенния контролер. И още една питанка - когато поръчвате от Mars Hydro, вашият адрес ли пишете? Явно в този момент вече започва да ме гони параноя и ми се иска да го измисля така, че реално никъде да не фигурира адреса.

Колкото до семките - снощи поръчах 5 семки Blue Dream феминизирани + 5 семки Black Sugar феминизирани + 3 семки White Widow също феминизирани. Сложих и застраховката от доъпнителни 8EUR и се надявам всичко да бъде наред. Идеята ми е в 70х70х160см палатката да сложа заедно една семка Blue Dream и една семка Black Sugar. От клипа на firstcitizen видях, че е препоръчително да се сложат две капки от K+ Amino на Better Organix във водата, където накисва семките. Каква е алтернативата на този субстракт, който може да се поръча от България?

Ако стават твърде много въпросите, ще си направя собствена тема, за да не цапам тук. Благодаря!
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Не е фатално комплекта да ти е на адреса, макар че разбира се по-добре да го получиш другаде. Иначе не е нещо забранено,напълно легално си е. Мен досега никой не ми е обърнал внимание какво поръчвам иначе. Ако искаш вземи го през банера, така ще ни помогнеш и на нас😁
К-амино ако нямаш точно него може да се разтвори доста разредено мъничко тор от червей(или има такива течни в шишенца) , има и др при покълване, бактерии разни, хората дори разтварят малко захар, меласа, но много мъничко....
Ако нямаш нищо и така ще тръгнат.
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Inna, благодаря ти за съветите! Ще използвам банера и кода за отстъпка от Mars Hydro, разбира се! Проучих нещата с комплекта - когато си поръчаш кит не ти дават никакъв контролер на вентилатора, но може да се регулира чрез регулатор на напрежението като този на Cornwall. https://www.urbanbotaniks.com/product/3 ... nwall.html
Както и да е, доста по-евтино излиза да се купи вентилатор+филтър CAN и затова се спрях на CAN-FAN RK 125L/350 и филтър CAN LITE 300PL 300m3, като обмислям да го контролирам именно с регулатор на Cornwall. Само LED-а и палатката остават от Mars Hydro засега. За циркулиращ обмислям да сложа един Cornwall 15W с щипка.
MixedGreens
Градинар
Градинар
Has thanked: 491 times
Been thanked: 235 times

Не пропускай и таймер, много по удобно е от ръчното пускане/спиране. Направо си направи тема ако питаш мен. Когато аз си поръчвах беше без контролер вента сега нз как е. Аз когато поръчвах семки комплект и торове ги поръчах на адреса на 1 фр. Той нямаше нищо напротив. И след това си ги взех. Всичко пристигна без никакви проблеми. Ако си ги бях поръчал на моя адрес вс щеше да е 1 към 1. Съмнявам се някой да се занимава с тебе за 2 растения, въпреки че в Пловдив имаше 1 такъв случай...........
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”