- ph_Chart_3.208114926_std.gif.jpg (103.74 KiB) Преглеждано 1384 пъти
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Въпроси от бъдещ фермер
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1007 times
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
Здравейте, гръсти фенове!
Радвам се, че форумът успя да се спаси и вече всичко е наред! Прекарах последните няколко седмици в четене и преди да предприема каквото и да е, ще се радвам да ми дадете някои насоки. Досега никога не съм гледал каквото и да е растение, затова и в началото ми беше пълна каша като започнех да чета. Сега смея да кажа, че някои неща ми се изясниха, но все пак имам доста чуденки.
И така - по същество: Имам желанието да започна първия си домашен grow, но имам един основен проблем - пространството. В помещението има климатик. Мислех си да започна с палатка Mammoth Pro 60 и HPS лампа Sylvania 250W с CoolTube, но ме притеснява дали палатката не е твърде малка и дали лампата няма да държи твърде висока температура повреме на светлия период, както и че височината е само 160см. Другият вариант, за който си мисля е Mammoth Pro 90, но го предпочитам само ако наистина сте убедени, че в малката няма да е добра идеята, заради ограниченото пространство в стаята. Що се отнася до вентилацията - обмислям да използвам филтър CAN LITE 300PL 300m3 с изкарващ вентилатор CAN-FAN RK 125L/350. Вътре ще има поне един циркулиращ вентилатор и евенуално някакъв канален на входа. Тук не ми е ясно какъв контролер ще ми трябва за контрол на изкарващия вентилатор и какви са вариантите.
За почва съм се спрял на BioBizz ALL-Mix, като мисля да взема Try-pack-а с торове на BioBizz, който съдържа Bio-Grow, Bio-Grow и Top-Max торове, всеки по 250ml. За семена се спрях на феминизирани Blue Dream, като ако взема голямата палатка мисля да сложа заедно и едно авто растение, заедно с феминизираното. (Все още не мога да преценя дали фотопериодно или авто растение е по-доброто начало) За саксиите се колебая дали първо да ползвам мънички и след това да пресаждам, или дирекно да засея семката в 15-литрова саксия: притеснява ме дали няма да прецакам корените при пресаждането.
Засега май е това, ще се радвам на всякакви мнения и препоръки!
И така - по същество: Имам желанието да започна първия си домашен grow, но имам един основен проблем - пространството. В помещението има климатик. Мислех си да започна с палатка Mammoth Pro 60 и HPS лампа Sylvania 250W с CoolTube, но ме притеснява дали палатката не е твърде малка и дали лампата няма да държи твърде висока температура повреме на светлия период, както и че височината е само 160см. Другият вариант, за който си мисля е Mammoth Pro 90, но го предпочитам само ако наистина сте убедени, че в малката няма да е добра идеята, заради ограниченото пространство в стаята. Що се отнася до вентилацията - обмислям да използвам филтър CAN LITE 300PL 300m3 с изкарващ вентилатор CAN-FAN RK 125L/350. Вътре ще има поне един циркулиращ вентилатор и евенуално някакъв канален на входа. Тук не ми е ясно какъв контролер ще ми трябва за контрол на изкарващия вентилатор и какви са вариантите.
За почва съм се спрял на BioBizz ALL-Mix, като мисля да взема Try-pack-а с торове на BioBizz, който съдържа Bio-Grow, Bio-Grow и Top-Max торове, всеки по 250ml. За семена се спрях на феминизирани Blue Dream, като ако взема голямата палатка мисля да сложа заедно и едно авто растение, заедно с феминизираното. (Все още не мога да преценя дали фотопериодно или авто растение е по-доброто начало) За саксиите се колебая дали първо да ползвам мънички и след това да пресаждам, или дирекно да засея семката в 15-литрова саксия: притеснява ме дали няма да прецакам корените при пресаждането.Засега май е това, ще се радвам на всякакви мнения и препоръки!
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
Според мен опитай първо фотопериодни само, защото са щадящи на грешки, докато аутото цъфва, каквото и да си го направил и каквото стане-стане
С пресаждане, корените не се прецакват, напротив, развиват се по-добре с едно, две пресаждания, също и поливането и грижите са по лесни в малки съдове, или в чашки до 500мл Да те подсетя всички саксии и консумативи, които вкарваш там и самата палатка предварително измий с препарат, защото налази ли нещо(като акари, които не се виждат по консумативите, но са държани в какви ли не складове) става ужас.
Лампата ако имаш възможност си вземи лед 150,200 вата, може да разгледаш Марсовете в банера или други модели. Но е далеч по удобно от хпс 250.
Лампата ако имаш възможност си вземи лед 150,200 вата, може да разгледаш Марсовете в банера или други модели. Но е далеч по удобно от хпс 250.
- MasterBlaster
- Градинар

Благодаря за бързия отговор! Видях, че в сайта на Mars Hydro има готови китове - спрях се на този с MARS HYDRO TS 1000 LED и палатка 70х70х160см, който излиза 434.55 долара и остава само да купя семената, почвата и торовете. Какво мислите за този кит, дали ще е добър старт за човек, който никога не се е занимавал? 
-
MixedGreens
- Градинар

- Has thanked: 491 times
- Been thanked: 235 times
я съм с него и също бях без никакъв опит. Ако си в къща ок, за апарт ще трябва да си го обезшумиш ако вече не пращат вент с регулация на мощността. Мн съм доволен. Виж Mary's diary. Ще трябва да си вземеш и вент вътре да върти въздуха.
- mravkatrevoman
- Градинар

- Has thanked: 768 times
- Been thanked: 443 times
Ако е панелка си мисля че няма да има проблем с високите децибели.MixedGreens написа: ↑01 Сеп 2021, 19:49 я съм с него и също бях без никакъв опит. Ако си в къща ок, за апарт ще трябва да си го обезшумиш ако вече не пращат вент с регулация на мощността. Мн съм доволен. Виж Mary's diary. Ще трябва да си вземеш и вент вътре да върти въздуха.

- MasterBlaster
- Градинар

Доколкото видях в ревютата на кита, има два варианта за контролер на вентнилатора - ръчен контрол с потенциометър, който има три степени и автоматичен контролер, който следи температурата и влажността в реално време и е по-скъп. Странно, че не са ти пратили контролер на вентилатора, MixedGreens. Също така на картинката в кита фигурира тристепенния контролер. И още една питанка - когато поръчвате от Mars Hydro, вашият адрес ли пишете? Явно в този момент вече започва да ме гони параноя и ми се иска да го измисля така, че реално никъде да не фигурира адреса.
Колкото до семките - снощи поръчах 5 семки Blue Dream феминизирани + 5 семки Black Sugar феминизирани + 3 семки White Widow също феминизирани. Сложих и застраховката от доъпнителни 8EUR и се надявам всичко да бъде наред. Идеята ми е в 70х70х160см палатката да сложа заедно една семка Blue Dream и една семка Black Sugar. От клипа на firstcitizen видях, че е препоръчително да се сложат две капки от K+ Amino на Better Organix във водата, където накисва семките. Каква е алтернативата на този субстракт, който може да се поръча от България?
Ако стават твърде много въпросите, ще си направя собствена тема, за да не цапам тук. Благодаря!
Колкото до семките - снощи поръчах 5 семки Blue Dream феминизирани + 5 семки Black Sugar феминизирани + 3 семки White Widow също феминизирани. Сложих и застраховката от доъпнителни 8EUR и се надявам всичко да бъде наред. Идеята ми е в 70х70х160см палатката да сложа заедно една семка Blue Dream и една семка Black Sugar. От клипа на firstcitizen видях, че е препоръчително да се сложат две капки от K+ Amino на Better Organix във водата, където накисва семките. Каква е алтернативата на този субстракт, който може да се поръча от България?
Ако стават твърде много въпросите, ще си направя собствена тема, за да не цапам тук. Благодаря!
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
Не е фатално комплекта да ти е на адреса, макар че разбира се по-добре да го получиш другаде. Иначе не е нещо забранено,напълно легално си е. Мен досега никой не ми е обърнал внимание какво поръчвам иначе. Ако искаш вземи го през банера, така ще ни помогнеш и на нас
К-амино ако нямаш точно него може да се разтвори доста разредено мъничко тор от червей(или има такива течни в шишенца) , има и др при покълване, бактерии разни, хората дори разтварят малко захар, меласа, но много мъничко....
Ако нямаш нищо и така ще тръгнат.
К-амино ако нямаш точно него може да се разтвори доста разредено мъничко тор от червей(или има такива течни в шишенца) , има и др при покълване, бактерии разни, хората дори разтварят малко захар, меласа, но много мъничко....
Ако нямаш нищо и така ще тръгнат.
- MasterBlaster
- Градинар

Inna, благодаря ти за съветите! Ще използвам банера и кода за отстъпка от Mars Hydro, разбира се! Проучих нещата с комплекта - когато си поръчаш кит не ти дават никакъв контролер на вентилатора, но може да се регулира чрез регулатор на напрежението като този на Cornwall. https://www.urbanbotaniks.com/product/3 ... nwall.html
Както и да е, доста по-евтино излиза да се купи вентилатор+филтър CAN и затова се спрях на CAN-FAN RK 125L/350 и филтър CAN LITE 300PL 300m3, като обмислям да го контролирам именно с регулатор на Cornwall. Само LED-а и палатката остават от Mars Hydro засега. За циркулиращ обмислям да сложа един Cornwall 15W с щипка.
Както и да е, доста по-евтино излиза да се купи вентилатор+филтър CAN и затова се спрях на CAN-FAN RK 125L/350 и филтър CAN LITE 300PL 300m3, като обмислям да го контролирам именно с регулатор на Cornwall. Само LED-а и палатката остават от Mars Hydro засега. За циркулиращ обмислям да сложа един Cornwall 15W с щипка.
-
MixedGreens
- Градинар

- Has thanked: 491 times
- Been thanked: 235 times
Не пропускай и таймер, много по удобно е от ръчното пускане/спиране. Направо си направи тема ако питаш мен. Когато аз си поръчвах беше без контролер вента сега нз как е. Аз когато поръчвах семки комплект и торове ги поръчах на адреса на 1 фр. Той нямаше нищо напротив. И след това си ги взех. Всичко пристигна без никакви проблеми. Ако си ги бях поръчал на моя адрес вс щеше да е 1 към 1. Съмнявам се някой да се занимава с тебе за 2 растения, въпреки че в Пловдив имаше 1 такъв случай...........
.png)