Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Операция новобранец 2019 LED Grow
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4017 times
- Been thanked: 4814 times
Не бих използвал сушилнята.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- NinjaDuck
- НинджаДък

- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 841 times
Брато ти описваш контролиран процес. При него няма нищо контролирано. Бас хващам че няма да има НЕ изхермено растение от семките плод на хермафродит. А полена влиза дори по-лесно от това което описваме. В моята част на България имаш женско - имаш семки. Сериозно подготвено помещение пак няма да ти помогне много много ако уцелиш цъфтежа на диваците.Да не говорим за парници и стаи на които им се отварят прозорци и врати да се смени въздуха. Аз разбирам ,че има научни обяснения а у - аз говоря от наблюдения. Съмнява ме че китките не ги знаят тез научните неща и си карат по лесната.Ако е опрашено от дивак имаш ген от дивак,ако е опрашено от мъжко имаш регуларки ако е опрашено от херми имаш.. Абе колкото и да не му разбирам тез семки не са за сеене.. за хвърляне са.
- NinjaDuck
- НинджаДък

- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 841 times
За сушилнята аз пак - моята си гледна точка да прокарам - а ти направи каквото ти харесва. То не е само да го изсушиш има и още няколко процеса. Цаката лично за мен е тези процеси да приключат едновременно. Обръшането на ТХЦ-а в ТХЦ-б става БАВНО. И да го изсушиш и да не го тебе те вълнуват смолите. Абсолютният общ момент на всичките ми изкъртващи китки е - бавното сушене. Целия процес е около 40(рехавите индор глави дори те съхнаха 15тина дни) дни за мен. Реално 10-14 дни да е 65% влагата и още няколко дни да падне бавно до 61. Пак ще си взема боведа тази година макар че имаше фал с коза за готвене.
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

- Has thanked: 383 times
- Been thanked: 781 times
Пак съм аз.
Оглеждах ги днес. Всички китки имат мъжки и женски полови белези. Тук там има по 1-2 семки, огледах УЖ внимателно за "банани", но не видях никъде. Така ще е, много тъпи стресови моменти имаше които им причиних без никаква полза за мен.
Дадох им малко въглехидрати да хапнат.
Ще кача малко снимки, ако някой забележи нещо което не е наред, моля да сподели. Снимките са правени с телефон, не са кой знае с какъв хубав фокус, но тва е.
Скъсах 2 неща от едното цвете, не съм сигурен пистил ли е или "банан" моля за съвет.
Снимки.
Оглеждах ги днес. Всички китки имат мъжки и женски полови белези. Тук там има по 1-2 семки, огледах УЖ внимателно за "банани", но не видях никъде. Така ще е, много тъпи стресови моменти имаше които им причиних без никаква полза за мен.
Дадох им малко въглехидрати да хапнат.
Ще кача малко снимки, ако някой забележи нещо което не е наред, моля да сподели. Снимките са правени с телефон, не са кой знае с какъв хубав фокус, но тва е.
Скъсах 2 неща от едното цвете, не съм сигурен пистил ли е или "банан" моля за съвет.
Снимки.
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Нищо не виждам аз поне по снимките(но съм малко с диоптър,нека някой колега погледне),но и не се виждат чак толкова семки заформящи се.Поне на тези глави аз не виждам ни банани,нито нещо мъжко.....Би могло и да са бананчета това,но от тук не мога да видя дали са,като че ли не......Те са ярки жълти,иначе лесно се различават,думата бананче ги описва идеално:)Или цветче може да бъде с висящи от него бананчета или само едно единично бананче тук там из главите.
Мисля,че няма да е толкова фатално опрашването,надявам се,а иначе изглеждат доста апетитно,няма да е загуба:)Но семките имай предвид да не разчиташ на тях,може да си ги пробваш някъде си навън без много грижа ако прецениш.Семките в последствие се чистят,след като обереш,те и сами ще изпадат,сега няма смисъл да не чоплиш главите.Бананчета и мъжки цветчета ако видиш тях махай да не опрашват още.Сила пак ще има,така изглежда:)Според мен като за пръв път си е супер работата.Има и още време още да надебелеят.Тъй като нямам снимка на мъжко за да ти покажа нагледно ето мъжки хмел,чиито цветове са едно към едно с мъжката марихуана,направо са си същите.
Затова ги считат за братовчеди,чак ме учуди колко много прилича!Това,което виси от цветчетата наричаме условно "бананчета" и всяко такова бананче пуска жълт прашец като лудо!!!!:DКогато има изхермяне може в самите глави на марихуаната да има само по едно единично бананче без това цялото цветче и трудно може да се забележат навсякъде.Обикновено такова бананче има ярко жълт,лимонен цвят и се вижда,различно е от останалата част на главата.зависи колко е свежо,както тези някои са по зеленки,а други кафяви вече.
Също така когато се надуят самите плодници на главите(топченцата с космите)те също могат да те заблудят,че има семка в тях,понеже са надути,но да няма в действителност,това ще свикнеш след някой и друг гроу всичкото добре да го различаваш:)
Мисля,че няма да е толкова фатално опрашването,надявам се,а иначе изглеждат доста апетитно,няма да е загуба:)Но семките имай предвид да не разчиташ на тях,може да си ги пробваш някъде си навън без много грижа ако прецениш.Семките в последствие се чистят,след като обереш,те и сами ще изпадат,сега няма смисъл да не чоплиш главите.Бананчета и мъжки цветчета ако видиш тях махай да не опрашват още.Сила пак ще има,така изглежда:)Според мен като за пръв път си е супер работата.Има и още време още да надебелеят.Тъй като нямам снимка на мъжко за да ти покажа нагледно ето мъжки хмел,чиито цветове са едно към едно с мъжката марихуана,направо са си същите.
Също така когато се надуят самите плодници на главите(топченцата с космите)те също могат да те заблудят,че има семка в тях,понеже са надути,но да няма в действителност,това ще свикнеш след някой и друг гроу всичкото добре да го различаваш:)
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

- Has thanked: 383 times
- Been thanked: 781 times
Благодаря ти, Инка! Днес също ги гледах внимателно, банани не се виждат. Надявам се да няма и да не излязат.
Много смола има по тези които ги дават 55дни цъфтеж, а те вече са на ден 59 цъфтеж. Направо като ги пипна и ми се залепят двата пръста хах. Ще им дам още няколко дни.
Иначе ми се виждат почти готови 2-3 от тях.
Много смола има по тези които ги дават 55дни цъфтеж, а те вече са на ден 59 цъфтеж. Направо като ги пипна и ми се залепят двата пръста хах. Ще им дам още няколко дни.
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Супер, че лепнат. Но готови няма, стискай зъби и чакай още за да е узряло както трябва. ( поне 2 седмици имаш, което означава, че можеш пак да наториш още 1 ) Покажи ги след 2 седмици отново тогава да се преценява. Също така можеш да даваш и меласа, която е захари и ще подобри вкуса и още повече смоли ще имат.АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑07 Сеп 2019, 15:54 Благодаря ти, Инка! Днес също ги гледах внимателно, банани не се виждат. Надявам се да няма и да не излязат.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4017 times
- Been thanked: 4814 times
firstcitizen ти дал много добър timeline за кога евентуално ще са готови. Това което пишят на пакетчетата е ориентировачно, никога не е точно.
Погледни нещата от тази страна - грижил си се 3 месеца за растенията, плащал си ток притеснявал си се дали ще оцелеят.
Сега накрая когато са здрави развиват се добре и само трябва да изчакаш малко ти искаш да ги резнеш в грешният момент.
И не ги пипай толкова много, аз на мойте растения главите ги пипам само като ги тримвам. Не ги пипам дори когато ги бера.
Погледни нещата от тази страна - грижил си се 3 месеца за растенията, плащал си ток притеснявал си се дали ще оцелеят.
Сега накрая когато са здрави развиват се добре и само трябва да изчакаш малко ти искаш да ги резнеш в грешният момент.
И не ги пипай толкова много, аз на мойте растения главите ги пипам само като ги тримвам. Не ги пипам дори когато ги бера.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
На снимките не мога да видя банани, но те по принцип трудно се виждат и на живо. Иначе това на последната снимка определено не са банани.
Явно са се изхермили щом казваш, че си видял топки, но не си постнал снимки. Топките се виждат лесно и би трябвало да следиш за тях. Правилото е да се премахне това растение веднага, защото дори и да махнеш топките най-вероятно ще се появят нови, а и може да има топки на място което не се виждат.
Понякога се изхермят от нестабилна генетика. Последния гроу три семки от един сорт две се изхермиха и изглеждаха по един и същ начин, а третото, което не се изхерми изглеждаше съвсем различно. Много ми беше важен тоя сорт и реших да ги запазя и да премахвам топките от време на време. При тримването намерих макс 2-3 семки.
Явно са се изхермили щом казваш, че си видял топки, но не си постнал снимки. Топките се виждат лесно и би трябвало да следиш за тях. Правилото е да се премахне това растение веднага, защото дори и да махнеш топките най-вероятно ще се появят нови, а и може да има топки на място което не се виждат.
Понякога се изхермят от нестабилна генетика. Последния гроу три семки от един сорт две се изхермиха и изглеждаха по един и същ начин, а третото, което не се изхерми изглеждаше съвсем различно. Много ми беше важен тоя сорт и реших да ги запазя и да премахвам топките от време на време. При тримването намерих макс 2-3 семки.
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Иначе при мен имаше банани на реколтата, която я държах 70-90 дни, защото листата бяха много зле и трихомите неузрели. Та накрая явно решават, че ще се мре и трябва да се възпроизведат и правят банани.
Относно дали са готови растенията ти, според мен не са. От моя опти, когато външно главите са готови им трябват още две седмици за да станат трихомите готови. Затова без микроскоп не си е работа.
Относно дали са готови растенията ти, според мен не са. От моя опти, когато външно главите са готови им трябват още две седмици за да станат трихомите готови. Затова без микроскоп не си е работа.
.png)