Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

iKAR ˟ Bubblegummer ˟ LED ˟ 2021

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Аз до сега никога не съм поливал с дестилирана вода, за мен растенията са ти гладни и това с водата не виждам смисъл в него.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Значи ще нахраня на следващата поливка поне голямото с калий и фосфор, а може би и малкото, но с по-малко храна и ще проследя какво се случва. Благодаря много за бързия отговор!
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

Чай от ЧКЧ може да им даваш, но нека първо засъхнат хубаво. И недей с дестилирана вода, ползвай престояла. С дестилираната се првят промивки и накрая се полива със слаб разтвор основен тор, понеже азота (калция и магнезия също са под формата на нитрати) се измива най-лесно, като по-подвижен от фосфатите. Това прежълтялото ако е държано преполято е нормално да е така, даже може и проблем с корените да се е появил. Нека изсъхне хубаво преди да полееш.
:passj:
completely mad
MixedGreens
Градинар
Градинар
Has thanked: 491 times
Been thanked: 235 times

можеш да видиш и в моя дневник и аз имах изсветляване на листата.
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

Vetrushka написа: 12 Ное 2021, 16:45 Аз до сега никога не съм поливал с дестилирана вода, за мен растенията са ти гладни и това с водата не виждам смисъл в него.
Точно! Отмиват се нитратите с дестилираната вода. Сега чай от ЧКЧ би оправил нещата. Може и коприва.
completely mad
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

За мен тия гимнастики в цъфтеж са пълна глупост.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

iKAR написа: 12 Ное 2021, 16:40 Ден 21 цъфтеж

Та, както написах поляти са днес с дестилирана вода с кал-маг, общо 1400мл. на двете (за да не съхнат твърде бавно). Голямото нещо не се наперва качествено и продължава да си изглежда или дефицитно или петорено. Това жълтеене започвам да го забелязвам леко и по долните листа на малката, и се замислям дали не е магнезиев дефицит (много съм слаб още в разпознаването, никакъв опит, нито съм сигурен в другите условия, най-вече тия лоши преполивания, които им бях направил, но сега би трябвало да са ок). И се чудя да започвам ли да им давам нещо от следващия път и какво да е. Та ще ми трябва малко помощ от публиката.. На следващата поливка ще са минали 10-те дни, за които КрейзиТрейн прогнозира по снимките, че имат запас от калий и азот. Ще им добавя гуаното, и ще си запиша за другия грол да го добавям от по-рано. Иначе имам и заредени чайове от чкч и гуано.
Main.jpg
Top.jpg
Side.jpg
Detail Big.jpg
Def Big 2.jpg
Def Big.jpg
Запаса им на Азот от свършил преди 10 дни, имаш сравнително напреднал Азотен дефицит с тези жълти листа.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Да, гладнички са, също и защото са запълнили вече саксията, а оттам нататък става по-сложно и добавките влизат в действие. Сега в цъфтеж трябва ти да ги дохранваш доста.Ако са били прехранвани в растеж също после дават често дефекти като цъфнат. И при мен стана нещо подобно, саксиите са ми по 7 литра последните, а и др грешки имаше.... Значи в случая азота не се спира, ами от всичко да има😁. Твоите колко литра бяха? После като ги обереш виж им корените, сигурно почва няма да се вижда, дали и сега като погледнеш отдолу дупките не стърчат? Като цяло повечето от тези растения не са саксийни и навън корените са им метри, както и те самите, ние индор в малки съдове ги ограничаваме и трябва да ги храним допълнително, някои не са претенциозни, други пък много ядат.....
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

11 литра са саксиите, отдолу няма коренчета все още да се показват. На следващата поливка ще ги нахраня с азот и цъфтежна храна и се надявам да не съм прецакал нещата до степен да не излезе нищо, разчитам на това че са жилави и ще някакси ще ги върна в правия път :) Благодаря!
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар

Ден 25 цъфтеж

Предвид колко бяха изгладнели, пресъхнали и след 2те дестилирани води, вчера добавих по 50мл. гуано на саксия и полях с общо 2 литра коктейл от К+Амино, коприва, чай от гуано и Био-Флорет (стойности горе долу по дневника на MixedGreens, който ползва БетърОрганикс и е имал известни проблеми с недохранване, а копривата и гуаното по логика, скромен опит и усет, хем да има, хем да не предобря жестоко). Извиних им се за причинените щети поради невежеството ми, проверих температура, влага и лумени, придърпах каквото беше тръгнало да се издига над "платото" и ги затворих. Снимките са от днес, 24 часа след поливката. Знам, че няма да стане с магическа пръчка, няма да върна вече излишно погубените листа, но мисля че се ободриха и тръгват пак в правилната посока. Сега чуденето ми на следващата поливка какво да дам. Чиста вода точно сега мисля, че е излишно, предвид напредналите дефицити. Кал-маг, меласа, БиоКана Бууст и Ризотоник е едното комбо, което ми се върти в главата. Чай от ЧКЧ, меласа и чай от Гуано е другото. И третото е да дам пак стабилна доза от цъфтежните (К+Амино 1-0-6 и био Био-Флорет 3-0-8) + чай гуано и евентуално коприва за голямото.
Main.jpg
Side.jpg
Един от върховете на голямото може би ще се опитам да го привържа леко към центъра и ще завъртя саксията, така че да оптимизирам пространството под лампата, че тази дупка ми бърка в здравето.
Един от върховете на голямото може би ще се опитам да го привържа леко към центъра и ще завъртя саксията, така че да оптимизирам пространството под лампата, че тази дупка ми бърка в здравето.
Малкото от дясно
Малкото от дясно
Голямото от ляво
Голямото от ляво
От сега мога да кажа, че за мен този грол е успешен, независимо от крайния резултат, защото натрупах много полезни знания. Благодаря!
:passg:
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”