Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Въпроси от бъдещ фермер

Цялата важна информация на едно място
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
VasilIliev
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Здравейте, интересува ме от къде мога да си закупя от България торове? И какви трябва да бъдат те. Благодаря предварително!
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

VasilIliev написа: 21 Апр 2021, 03:55 Здравейте, интересува ме от къде мога да си закупя от България торове? И какви трябва да бъдат те. Благодаря предварително!
Торове за върешно или за външно отглеждане? (може да се ползват едни и същи, но има и разлики и за това те питам . Има голям избор от гроушопове в България. В поста ще ти дам само 2 примера, но потърси и ти в търсачка, (като ecosia/google) думичките growshop или гроушоп за да намериш и други магазини ако имаш нужда от по-специфични артикули и цени. Бих ти препоръчал да ториш органично примерно с guanokalong, защото са ефективни и почтви всички гроушопове ги продават, а и са лесни за ползване от неопитни хора. Ако си фен на "безплатните неща" можеш да пробваш сам да си приготвниш някой домашни торове, които са много работещи и струват съвсем малка инвестиция от към пари, но малко повече пот и миризма. Има много хубава и полна тема за домашно приготвени торове и ако ще ториш на вън силно ти препоръчвам да разгледаш и тази темата.

urbanbotaniks.com/

https://growshop-bg.com/

viewtopic.php?f=6&t=5
Faraona
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 2 times

Здравейте и от мен, един бъдещ градинар. Имам палатка 60,60 на 140, лампа на Марс хидро тс 600. Въпроса ми е по колко часа трябва да работят вентилатори те. Този които вкарва въздух и този които го върти вътре?? На какво време да ги пускам
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Faraona написа: 23 Апр 2021, 14:02 Здравейте и от мен, един бъдещ градинар. Имам палатка 60,60 на 140, лампа на Марс хидро тс 600. Въпроса ми е по колко часа трябва да работят вентилатори те. Този които вкарва въздух и този които го върти вътре?? На какво време да ги пускам
Ако говорим за вече отраснали растения, вентилатора който изкарва не бива да се спира никога. Ако вече са цъфнали и спре тока бъди сигурен, че 10 мин. цялата ти стая ще мирише на коз, това малко или много зависи от състоянието на палатката.
Faraona
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 2 times

Vetrushka написа: 23 Апр 2021, 14:16
Faraona написа: 23 Апр 2021, 14:02 Здравейте и от мен, един бъдещ градинар. Имам палатка 60,60 на 140, лампа на Марс хидро тс 600. Въпроса ми е по колко часа трябва да работят вентилатори те. Този които вкарва въздух и този които го върти вътре?? На какво време да ги пускам
Ако говорим за вече отраснали растения, вентилатора който изкарва не бива да се спира никога. Ако вече са цъфнали и спре тока бъди сигурен, че 10 мин. цялата ти стая ще мирише на коз, това малко или много зависи от състоянието на палатката.
Ами питам като цяло, целия период от поникване до обиране на растенията не ми е ясно в кои период на растението по колко време трябва да работи вентилатора.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Не се спира.
Fashionfox
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

Здравейте колеги ! Бебетата са ми на близо 10 дена вече , а от 2 дена забелязах как на 3,4 от тях им клюмнаха листата по този начин . Светлината ми и лед прожектор 100w 4500к 8000lm , държа го на около 30см. Поливам през 2,3 дена с по 200 мл престояла вода . Като ден преди да клюмнат ги полях с жълт кристалон , който разтворих 2гр на литър и полях от него около 200мл. Вчера полях само с вода с идеята да промия , ако е от кристалона , но резултата е нулев... Възможно ли е да е от него .. температурата ми денем е около 24,25 , нощем около 19 . Влагата денем около 40,50 , нощем до 70% .. Помагайте със съвети ..
Прикачени файлове
20210428_080057.jpg
20210428_080041.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Fashionfox написа: 28 Апр 2021, 10:52 Здравейте колеги ! Бебетата са ми на близо 10 дена вече , а от 2 дена забелязах как на 3,4 от тях им клюмнаха листата по този начин . Светлината ми и лед прожектор 100w 4500к 8000lm , държа го на около 30см. Поливам през 2,3 дена с по 200 мл престояла вода . Като ден преди да клюмнат ги полях с жълт кристалон , който разтворих 2гр на литър и полях от него около 200мл. Вчера полях само с вода с идеята да промия , ако е от кристалона , но резултата е нулев... Възможно ли е да е от него .. температурата ми денем е около 24,25 , нощем около 19 . Влагата денем около 40,50 , нощем до 70% .. Помагайте със съвети ..
Здравей, преполиваш и други грешки!!!! Чудя се как още е живо... Преполиването прави слаб разсад. в момента коренчето му е супер малко и тънко и си го удави за това е клюмнало, a 200 мл вода е много за тази фаза!!! Първите дни можеш изобщо да не го поливаш ако предварително ти е леко вжна почвата. Първите дни аз не поливам а с пръскалка пръсвам съвсем леко по горният слой на почвата само около стеблото, колкото леко да се навлажни. Пуста лакомия... за какво му е на това "бебе" кристалон?!?! Кристалона толкова ранна фаза още повече ти спъва нещата. То си има хранителни вещества в почвата и на този етап не му трябва кристалон!!! На този етап само престояла вода (по малко) или ако даваш нещо то да е коренов стимулатор, или бактерии или микоризни гъби.

На твое място бих пуснал нови семки и следващият път с по-малки поливки. Кристалона бих го подарил на някоя бабичка (която не харесвам особено :D ).

Местя постовете във въпроси от бъдещ фермер
Fashionfox
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

Забравих да уточня , че 200 мл давам на 20 растения общо и то с пръскалце , само от горе... ако го оставя на суша , няма ли да живне ?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Fashionfox написа: 28 Апр 2021, 11:30 Забравих да уточня , че 200 мл давам на 20 растения общо и то с пръскалце , само от горе... ако го оставя на суша , няма ли да живне ?
Да, остави го на сухо, има голям шанс да живне. Но все пак бъди умерен с поливките и никакво торене докато не направи 6 листа . Дори и да живне старта няма да е същият, ако имаш семки, пусни семки. Още имаш време! Добре гледано растение със силен старт само за няколко дни ще размине тези, които са на 10 дни с проблем.
От опит ти казвам, че силният старт е много важно нещо, после и в късен етап растенията се развиват със съвсем друг интензитет.
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”