Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Блатной дневник #2 ( LED + HPS)

Заключено
Семена марихуана
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

Ъпдейт!

Ден 54
Ден 27 от 12/12

Полях днес с домашна меласа + малка доза блуум.

PH 6.8-6.9

All seems doing great at this point.

Топирането след като обърнах режима на 12/12 не им се отрази както аз очаквах, пробвах - вече няма да пробвам така, кот такоа.

Снимки.
Прикачени файлове
IMG_20191230_172603.jpg
IMG_20191230_172545.jpg
IMG_20191230_172517.jpg
IMG_20191230_172506.jpg
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

Здравей. Кога точно ги топира? Как се измерва пх-то и как го стабилизираш? Прекрасен дневник, поздрави !
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Goshkata1997 написа: 30 Дек 2019, 23:01 Здравей. Кога точно ги топира? Как се измерва пх-то и как го стабилизираш? Прекрасен дневник, поздрави !
Благодаря ти.

Топирах ги на 5-ти, 6-ти ден след като смених режима на 12/12 щото си викам кво па толко, сигурно ще се получи нормално топиране. Ама не.

Според мен е окей да се топира едно разстение след 12-ти,13-ти ден от покълване! Но това е мое мнение.

pH-то го измервам с уред разбира се. Струваше мисля около 60лв.
Можеш да го нагласяш по няколко начина.
Фосфорна киселина, оцет. Като оцета много от колегите казват, че не държи стабилно pH - аз не съм много на тва мнение. Има отклонение с 3-5 десети, което за мен си е стабилно.

Другия вариянт е да ползваш тор с нагласено pH. Но мисля, че само при цъфтежните торове го има това, не съм сигурен. Новобранец съм все още :) най-сигурния начин е pH метър от някой гроу шоп. Успех.
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

advanced nutrients ph perfect
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Пичове... Нещата пак не са добре. Писна ми с тва отглеждане, е*ал съм го. Не е за мен!
Прикачени файлове
IMG_20200102_122437.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

АУЕ БЛАТНОЙ написа: 02 Яну 2020, 12:29 Пичове... Нещата пак не са добре. Писна ми с тва отглеждане, е*ал съм го. Не е за мен!
Какъв мислиш че е проблема тук ? - нямаш проблем на тази снимка
Защо се ядосваш ?
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Sofia Cannabis написа: 03 Яну 2020, 03:03
АУЕ БЛАТНОЙ написа: 02 Яну 2020, 12:29 Пичове... Нещата пак не са добре. Писна ми с тва отглеждане, е*ал съм го. Не е за мен!
Защо се ядосваш ?
Най-вероятно си е помислил, че растението се е изхермило и има и мъжки полови белези, а то си е женско и всичко е ток :) :D
Много от новите градинари не могат да направят разлика между женски плодник, чашка и мъжки топки с полен/пръшец.

Pistils ( Пистили) най-лесно мога да ти обесня, че изглеждат като "бели косми", като по това ще познаеш, че растнието е женско.
Calyx ( Чашелистче e на български, а на латински е sepalum) се нарича елипсичката от която излизат Pistils. Каликсът е първата част на цвета, което се образува. Той е съставен от струпване от малки листа, които се оформят в спирала близо до мястото, където цветето се среща със стъблото, и се състои от чашелисти, които представляват мънички листа, които защитават цвета в основата му.

Каликсът е в основата на цвета, което държи всичко заедно. Той осигурява стабилност на цвета и създава защитен пашкул за репродуктивните органи на растението.

Всички цъфтящи растения имат чашки, но чашите на женските растения канабис са заветни стоки. Хахаха ;)

Каликсът е част от пъпката, която от своя страна може да бъде част от много по-голямата глава. Каликсът съдържа много от най-важните растителни части, включително:
Пистили, които са репродуктивните органи на растението, включително дългите бели косми, наречени стигми
Трихоми, които са смолните жлези, които осигуряват канабиноиди, включително психоактивеното THC

Пистилите и чашката са най-плътните канабиноидни части на растението. Смолата е силно концентрирана в чашката и плодника, така че тази зона на растението, която се добива и продава като пъпка канабис. Каликсът е това, което държи всички сочни части на пъпката в един хубав и спретнат пакет. Чашелистчета лесно се забелязват в развиващите се растения. Когато едно стръкче започне да развива мънички цветя), наличието на чашка с дълга бяла пестилатна коса ще показва пола на растението, или така наречените "бели косми".

Женските пъпки винаги ще произвеждат дълга "бяла коса". Мъжките растения, от друга страна, ще развият малки "пакети" в които се съдържа цветния прашец, които в крайна сметка ще завият надолу в така нарачените "топки"/ "тъшаци".

П.П. Стресът наистина може да изхерми растенията.

#БГКоноп
Прикачени файлове
vegg17.jpg
vegg17.jpg (93.06 KiB) Преглеждано 1856 пъти
fbd7.jpg
fbd7.jpg (139.03 KiB) Преглеждано 1856 пъти
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Защо се ядосваш ?
firstcitizen написа:
Защо се ядосваш ?
Най-вероятно си е помислил, че растението се е изхермило и има и мъжки полови белези, а то си е женско и всичко е ток :) :D
Много от новите градинари не могат да направят разлика между женски плодник, чашка и мъжки топки с полен/пръшец.

Pistils ( Пистили) най-лесно мога да ти обесня, че изглеждат като "бели косми", като по това ще познаеш, че растнието е женско.
Calyx ( Чашелистче e на български, а на латински е sepalum) се нарича елипсичката от която излизат Pistils. Каликсът е първата част на цвета, което се образува. Той е съставен от струпване от малки листа, които се оформят в спирала близо до мястото, където цветето се среща със стъблото, и се състои от чашелисти, които представляват мънички листа, които защитават цвета в основата му.

Каликсът е в основата на цвета, което държи всичко заедно. Той осигурява стабилност на цвета и създава защитен пашкул за репродуктивните органи на растението.

Всички цъфтящи растения имат чашки, но чашите на женските растения канабис са заветни стоки. Хахаха ;)

Каликсът е част от пъпката, която от своя страна може да бъде част от много по-голямата глава. Каликсът съдържа много от най-важните растителни части, включително:
Пистили, които са репродуктивните органи на растението, включително дългите бели косми, наречени стигми
Трихоми, които са смолните жлези, които осигуряват канабиноиди, включително психоактивеното THC

Пистилите и чашката са най-плътните канабиноидни части на растението. Смолата е силно концентрирана в чашката и плодника, така че тази зона на растението, която се добива и продава като пъпка канабис. Каликсът е това, което държи всички сочни части на пъпката в един хубав и спретнат пакет. Чашелистчета лесно се забелязват в развиващите се растения. Когато едно стръкче започне да развива мънички цветя), наличието на чашка с дълга бяла пестилатна коса ще показва пола на растението, или така наречените "бели косми".

Женските пъпки винаги ще произвеждат дълга "бяла коса". Мъжките растения, от друга страна, ще развият малки "пакети" в които се съдържа цветния прашец, които в крайна сметка ще завият надолу в така нарачените "топки"/ "тъшаци".

П.П. Стресът наистина може да изхерми растенията.

#БГКоноп

Дърти ташаци са тва! Или аз съм луд нз..
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Не си луд, незнаещ си и точно за това си тук, защото не знаеш АБВ-то. Хах Това е 100% женско растение, а как щеше да я резнеш ей тъй :D
Цитирал си поста ми, но прочете ли го... Разгледай снимката дето те притеснява и погледни какво съм писал...
Разгледай малко снимки на женски канабис растения. Да ти е първи грол разбирам да не знаеш, как изглежда женско цъфтящо растение, но това ти е поне вторият. С практиката ще свикнеш да ги разпознаваш. ;)

#БГКоноп

:joint:
Прикачени файлове
На твоята снимка, която те притеснява виждам едно нормално разиващо се красиво женско растение...
На твоята снимка, която те притеснява виждам едно нормално разиващо се красиво женско растение...
IMG_20200102_122437.jpg (94 KiB) Преглеждано 1886 пъти
В ляво е Женско (Female )<br />В дясно е Мъжко ( Male )
В ляво е Женско (Female )
В дясно е Мъжко ( Male )
jensko myjko.jpg (83.73 KiB) Преглеждано 1886 пъти
В ляво е Мъжко ( Male )<br />В средата е Женско (Female)<br />В дясно е Хермафродит ( Hermaphroditus )
В ляво е Мъжко ( Male )
В средата е Женско (Female)
В дясно е Хермафродит ( Hermaphroditus )
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

АУЕ БЛАТНОЙ написа: 03 Яну 2020, 07:57 Дърти ташаци са тва! Или аз съм луд нз..

Не полудявай, всичко си е нормално, няма ташаци на тази снимка.
#БГКоноп
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”