Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

INDOOR 2025 обща тема

Заключено
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Vetrushka написа: 25 Ное 2025, 09:50 Здравейте колеги, снимките на момичета са от вчера. Това се пада 24-ти ден 12/12 или 14-ти ден от реалния цъфтеж. Започнах вече да им давам от цъфтежните торове на Bio Canna, както и допълнително калций и магнезий, като добавката от калций я давам самостоятелно не я смесвам с основното хранене. LED панела вече е пуснат на 100% , като за сега е една идея по високо, тази седмица ще го приближа на 30-40 см, сега е на около 50 см. Под лампата малко лъже камерата на телефона, затова съм пуснал 2, които са без лампа.

1.jpg
4.jpg
2.jpg
3.jpg
Ухаа,яки връхчета се заформят!
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Здравейте колеги ето ги девойките в края на 3-та седмица цъфтеж. На всяка поливка им давам BIo Flores и Bio Boost, както и веднъж седмично им давам и кал-маг. Смятам на следващата поливка, да им сложа по литър чкч и 100 гарама Complete Organix, сухите торове на Kalong. Вече 3-4 пъти храня по тази схема и съм доволен. Нямат дефицити и не не слагам от 10 шишенца с капкомера, някак е и по лесно, а и е 100% органично. Влагата малко я намалих и вече подържам 50-55%, температура светло 25-28 и през тъмната част 18-20 градуса.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
Germaneca
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Какво греша най-вероятно всичко
Прикачени файлове
17646724991341538894334110339328.jpg
17646724699681079254664310184438.jpg
17646724414976134648299895553844.jpg
17646723889388880703081853796523.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Germaneca написа: 02 Дек 2025, 12:49 Какво греша най-вероятно всичко
Някакви подробности?🔮😄
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Честно да ви кажа,при все че условията ми не са въобще идеални все пак забелязвам,че размера на главите под тези лампички ТС 600 и ТС 1000 ,макар и две работещи заедно,има таван и колкото и да са свежи цветята и нахранени главите все пак не могат да надхвърлят определени размери големите отгоре.И затова си взех една лампа от новите им ФЦ с тези Самсунг EVO чипове 300 вата,все ще им е по-яка от тия двете морално остарели и доста ползвани вече.Пък после ще я пусна евентуално нея в една палатка 1/1м за растеж,а ще си купя някаква като вашите над 400,500 вата за цъфтеж в друга палатка.Засега само ще океся на тези новата лампа да видим от средата на цъфтежа как ще се отрази,би трябвало и да пече по-малко от тези ламаринени,а на следващите ще сложа и бялото.Когато я получа ще ви я снимам.Не е от БГ гроу шоп,защото тук е с 200 лева нагоре.....
Прикачени файлове
Още няколко дни под старите лампи
Още няколко дни под старите лампи
20251203_102335.jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

Vetrushka написа: 01 Дек 2025, 09:42 Здравейте колеги ето ги девойките в края на 3-та седмица цъфтеж. На всяка поливка им давам BIo Flores и Bio Boost, както и веднъж седмично им давам и кал-маг. Смятам на следващата поливка, да им сложа по литър чкч и 100 гарама Complete Organix, сухите торове на Kalong. Вече 3-4 пъти храня по тази схема и съм доволен. Нямат дефицити и не не слагам от 10 шишенца с капкомера, някак е и по лесно, а и е 100% органично. Влагата малко я намалих и вече подържам 50-55%, температура светло 25-28 и през тъмната част 18-20 градуса.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
Уаууу, боНба са! Аз се старая да взимам пример, но все още нямам възможност за грол над 1 квадрат. За калциево-магнезиевата добавка какво ти е мнението, онази в черното шише, че аз имам такава, но остана, неразопакована, защото други неща ми дойдоха на главата и сега нямам възможност да гледам. Гледам ториш с торовете на канна, как правиш дозите, с оглед на това, че ползваш и други добавки? За чкч, предполагам на биобиз ползваш, какво ти е мнението за него? Към почвения микс какво друго добавяш, аз съм се запасил с перлит и зеолит?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

Inna написа: 03 Дек 2025, 11:21 Честно да ви кажа,при все че условията ми не са въобще идеални все пак забелязвам,че размера на главите под тези лампички ТС 600 и ТС 1000 ,макар и две работещи заедно,има таван и колкото и да са свежи цветята и нахранени главите все пак не могат да надхвърлят определени размери големите отгоре.И затова си взех една лампа от новите им ФЦ с тези Самсунг EVO чипове 300 вата,все ще им е по-яка от тия двете морално остарели и доста ползвани вече.Пък после ще я пусна евентуално нея в една палатка 1/1м за растеж,а ще си купя някаква като вашите над 400,500 вата за цъфтеж в друга палатка.Засега само ще океся на тези новата лампа да видим от средата на цъфтежа как ще се отрази,би трябвало и да пече по-малко от тези ламаринени,а на следващите ще сложа и бялото.Когато я получа ще ви я снимам.Не е от БГ гроу шоп,защото тук е с 200 лева нагоре.....
Нямам търпение да видя твой грол нашироко :roll:. Дано нямаш ядове с електрониките... Иначе за лампите съм съгласен, всичко дето е по снимки на брийдърите са под някакви панели дето са цяла софра. Аз на моя грол с мимозите от 23та бяха надули стабилно, ама толкоз, тука на кой бях виждал едни по-солидни глави под малка лампа на мастър бластър ли не мога да се сетя, но тва е....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Peggy Zina написа: 03 Дек 2025, 17:19
Inna написа: 03 Дек 2025, 11:21 Честно да ви кажа,при все че условията ми не са въобще идеални все пак забелязвам,че размера на главите под тези лампички ТС 600 и ТС 1000 ,макар и две работещи заедно,има таван и колкото и да са свежи цветята и нахранени главите все пак не могат да надхвърлят определени размери големите отгоре.И затова си взех една лампа от новите им ФЦ с тези Самсунг EVO чипове 300 вата,все ще им е по-яка от тия двете морално остарели и доста ползвани вече.Пък после ще я пусна евентуално нея в една палатка 1/1м за растеж,а ще си купя някаква като вашите над 400,500 вата за цъфтеж в друга палатка.Засега само ще океся на тези новата лампа да видим от средата на цъфтежа как ще се отрази,би трябвало и да пече по-малко от тези ламаринени,а на следващите ще сложа и бялото.Когато я получа ще ви я снимам.Не е от БГ гроу шоп,защото тук е с 200 лева нагоре.....
Нямам търпение да видя твой грол нашироко :roll:. Дано нямаш ядове с електрониките... Иначе за лампите съм съгласен, всичко дето е по снимки на брийдърите са под някакви панели дето са цяла софра. Аз на моя грол с мимозите от 23та бяха надули стабилно, ама толкоз, тука на кой бях виждал едни по-солидни глави под малка лампа на мастър бластър ли не мога да се сетя, но тва е....
То и аз нямам търпение да ти кажа.Но....по-натам дай Боже! Все пак си мисля,че ще се усети разлика и сега с по-нови диоди и тн.Лампите са едно от най-важните неща като цяло.Ще я покажа да я разгледаме,тя е някаква средна класа лампичка,е от тия двете е сто пъти по-нова поне...После ще ми е за растеж някога си,че 300 вата са писали за 1/1,но за цъфтеж ми малее.....
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

Peggy Zina написа: 03 Дек 2025, 17:00
Vetrushka написа: 01 Дек 2025, 09:42 Здравейте колеги ето ги девойките в края на 3-та седмица цъфтеж. На всяка поливка им давам BIo Flores и Bio Boost, както и веднъж седмично им давам и кал-маг. Смятам на следващата поливка, да им сложа по литър чкч и 100 гарама Complete Organix, сухите торове на Kalong. Вече 3-4 пъти храня по тази схема и съм доволен. Нямат дефицити и не не слагам от 10 шишенца с капкомера, някак е и по лесно, а и е 100% органично. Влагата малко я намалих и вече подържам 50-55%, температура светло 25-28 и през тъмната част 18-20 градуса.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
Уаууу, боНба са! Аз се старая да взимам пример, но все още нямам възможност за грол над 1 квадрат. За калциево-магнезиевата добавка какво ти е мнението, онази в черното шише, че аз имам такава, но остана, неразопакована, защото други неща ми дойдоха на главата и сега нямам възможност да гледам. Гледам ториш с торовете на канна, как правиш дозите, с оглед на това, че ползваш и други добавки? За чкч, предполагам на биобиз ползваш, какво ти е мнението за него? Към почвения микс какво друго добавяш, аз съм се запасил с перлит и зеолит?
Този гроу е на 2 торби почва към нея съм сложил съм една ЧКЧ — от този на BioBizz. Имам и купуван на едро от OLX, но него го ползвам само в градината. Добавил съм почти 2 литра Complete Organix на Kalong и малко зеолит. Слагам и доломит — около грам на литър почва. По принцип добавям и лава и вермикулит, но този път нямах и реших да е без тях.

Преди няколко дни им направих допълнително торене (top dressing). След като улегна почвата, добавих на всяка саксия около литър ЧКЧ и по около 100 грама от сухия тор на Kalong. От торовете на BioCanna при всяка поливка давам BioBoost, а цъфтежния го дозирам около 20 мл на 10 литра вода (2 мл на литър).

Добавката за калций давам веднъж седмично, но сега ще я пропусна заради допълнителните вещества, които сложих, тъй като си имат запас от минерали от доломита.
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 388 times
Been thanked: 303 times

Inna написа: 03 Дек 2025, 19:14 То и аз нямам търпение да ти кажа.Но....по-натам дай Боже! Все пак си мисля,че ще се усети разлика и сега с по-нови диоди и тн.Лампите са едно от най-важните неща като цяло.Ще я покажа да я разгледаме,тя е някаква средна класа лампичка,е от тия двете е сто пъти по-нова поне...После ще ми е за растеж някога си,че 300 вата са писали за 1/1,но за цъфтеж ми малее.....
Inna написа: 04 Дек 2025, 14:16 Еха!🤩Ама и натрийката си ги прави!И градинаря и всичко разбира се.Но в другата тема се заговорихме за светлината и че слабоватите лед лампички,макар че си вършат задоволителна работа за мини гроучета,все пак ги правят до едно размерче главици най-много и това си е.Дори едвам се свързват топките към върха.😄Аз си ги харесвам,ама обичам тупалки като тия.😁И малко по-рехавички стават,не знам може би ако е нещо 500 вата и по-ново...Иначе за тлъстината и плътността има и други фактори,знам ама.....
Реших да използвам през цъфтежа схема за светлината - MH/HPS/MH. Повече син спектър /с МH/ за началните 3 седмици на цъфтежа /за да остане по-компактно растенито/ и после през последните 2, когато зреят трихомите за да е по-богат терпеновия спектър. С други думи, трябва да са по-вкусни и ароматни glawite, от колкото само с HPS. Останалите седмици, когато цветовете дебелеят, ще ги карам на HPS с подобрен син спектър /гроу версиите/. И така, докато си купя някой мощен лед. И при мен с маломощните ледове не мога да ги надуя така, дори не се доближават. Samsung EVO H диоди и поне 300 вата, като лампата, която си взела сега, мисля, че ще е друга работа. Плътността на фотосинтетичния поток е най-голям в сравнение с други марки диоди. Ще споделиш резултата, като я изпробваш.

Газовите лампи, като ХПС и МХ харчат малко повече ток, а PPFD при еднаква консумация е по-ниско от колкото при качествените ледове. Обаче имат едно голямо предимство. Могат да предложат добра реколта дори при по-ниски температури, тъй като имат силен инфрачервен спектър и затоплят самото растение. Т.е. дори да не отопляваш добре помещението през зимата, реколтата пак може да е добра със занижени разходи за отопление в сравнение с лед. През лятото предимствата са за ЛЕД-а. Най-голямото предимство за мен лично на HPS/MH e високата енергия на фотона, който "пробива" до по-ниските части на растенията и успява да надуе и узрее и по-долните цветове. При ЛЕД е по-разумно да се отглеждат цветове само 30-50см /силен лолилопинг/ под повърхността на върховете /според мощността на лампата/. Всичко надолу няма да налее и узрее достатъчно, дори да е направено обезлистяване и светлината да прониква добре. На HPS, тази дълбочина на "пробиване" е по-голяма, поне с 30% при идентични мощности.
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”