Harvester написа: ↑15 Окт 2020, 20:34
xploder написа: ↑11 Авг 2020, 10:23
Здравей.
Инфо за процеса:
07.06 - Ден 1 над почва (20/4)
20.06 - преместено в по-голяма саксия
27.06 -полято с вода
01.07 - допълнени саксиите с почва + полято с вода
08.07 - полято с вода
12.07 - Яйчени черупки на прах + Вода
17.07 - Вода
18.07 - започнах да намалям времето за достигане режим 12/12
24.07 - Вода + Меласа
30.07 - В режим 12/12 / добавена още почва + полято с вода и меласа
03.08 - Вода + Меласа
07.08 - Вода + Меласа + Банан + Коноп
==============================================================
42 дни вег + 12 дни превключване към 12/12 /// 12 дена цъфтеж = Общо 66дни до момента.
==============================================================
Осветление - ЛЕД ПАНЕЛ (нямам инфо за него, но съм го ползвал и при предния гроу)
Температура - Светла част - 31-32 градуса / Тъмна част - 28 градуса /// Влажност между 40 и 55%
Почвата - Купешка /използвана многократно до сега/ + Торф + Керамзит за аерация.
Това е всичко което мога да кажа за растението. Благодаря много!
Знам, че вече е твърде късно за този проблем, но ми е интересно как при температури 31-32 градуса се полива веднъж на седмица, като гледам датите. Колко литра са саксиите и с колко вода е поливно? И да, защо няма допълнително торене за толкова време? Проблема ти се е появил, когато си започнал поливане през 4 дни или тогава си опитвал да коригираш проблема?
Защо си избрал керамзит за аерация? Торфната смес на Лактофол ми е позната и е добре аерирана, има кокос 50%, перлит и зеолит, е вярно не по много, но в комбинация са ок, може още малко перлит например, но малко. Обикновено керамзита е с едра фракция, дори и по-ситния вариант за посипка в строителството, но той пък съдържа и доста прах. Питам от любопитство.
Здравей!
Много благодаря за отговора/въпросите. Няма късно време за да говорим за проблеми и евентуално решение.
Та.. Поливам по този начин защото изчаквам хубаво да изсъхнат (прилагам метода с повдигането на саксиите). Другата причина
за "редките" поливки беше, че самото цвете се забави доста. Като гледам на другите колеги китките на същото време вегетация, направо моите са кльощави. Саксиите са малки, не знам колко точно, ако ще ти подмогне това Ф 25/ високи 22-23см. Мястото не ми позволява за по-големи.
Моят метод за "торене" е био - поливам с коприва, банан, коноп, меласа, черупки от яйца на прах. Такива неща.
Кермезита беше поредния експеримент който си правя. Видях че се използва и за тази функция и реших да пробвам. Не мисля, че ще повторя.
Благодаря още веднъж!