Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Sea of Green (SoG)

Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Kollegah написа: 19 Ное 2020, 18:01 Хрумна ми една идея...

Може да се взимат клонинги преди растенията да се преместят за цъфтеж... примерно по два клонинга от всяко. При това положение ще имат 8 седмици да се вкоренят и да дръпнат малко.

Как мислите?
Примерно..... Дори твърде бързо се хващат и растат, та трябва да ги бави човек🙂Но и майките и после клонините могат да се кълцат и оформят безкрайно, както ти е нужно. Да, става.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Ами аз съм правила много клонинги, но не винаги се хващат еднакво бързо, затова си смятам 2 седмици някъде е вкореняването, давам си максималното време..... Можеш да видиш в темата ми от кога как съм започнала (имах вкоренени от пролетта и ги пазех случайно) и за колко време докъде съм с цъфтежа. Клонингите си ги държа толкова големи, колкото може при мен, няма място.А и майки и клонинги големи за пазене дълго време е излишно. Може да се мине с едно помещение за майки и семки....... Те тия майки могат да бъдат съвсем малки. Могат да се държат месеци джуджета ако решиш в чашки и веднага щом ги пресадиш те си избухват. Иначе бих ги вкоренявала по едри, след което мигновено ги пускам 12/12,никакви седмици вег🙂С по един връх в малки саксийки.
Има много начини да се направи,всеки си прави план и си го изпълнява.
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

new vilager написа: 18 Ное 2020, 14:48 1.Семената (досега не съм имал 100% кълняемост, независимо откъде купувам или получавам семена - винаги има "фира"). Същото е и с клонингите (стават, но не всички са перфектни и високодобивни). Това може да ви се струва че няма отношение към въпроса, ама има. Когато си планирал време и в боксовете са сложени растенията (едните във фаза на цъвтеж, другите във вегитация, третите са още семенца) и се окаже че не покълнат 10 от 10 ? а покълнат4 от 10 ? Тези които покълнат и станат на второ листо ги местим в първи бокс, ама са само 4, през това време купуваме (чакаме поне 1 седмица) или вземаме от приятел семена и продължаваме с опита да попълним първа фаза ? Не винаги се получава, освен ако нямаш на склад семенца. През това време растенията си растат и се налага да се местят, боксовете не се оползотворяват на 100% както си планирал и т.н.
Всичките тия неща би трябвало да си ги предвидил още преди да почнеш да отглеждаш. Писал съм какво е решението и преди. Ако плана ти е да имаш 10 семена купуваш не 10 а 20. Едни няма да покълнат, други ще излязат много слаби растения, трети котката ти ще ги наръфа, както не един съфорумник е писал, че е станало при него. Така накрая можеш да селектираш половината най-здрави растения и си ти. :)
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Клонинги е играта за СоГ, но тъй като не продават готови трябва да се започне щеш не щеш със семена.......Иначе купуваш 10,15 клонинга(колкото там ти е индивидуалното място и план) и ги цъфваш скорострелно.Ако можеш да си купиш комплект за tissue culture ето това сигурно спестява време и място! 🤩
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

kot написа: 20 Ное 2020, 03:23
new vilager написа: 18 Ное 2020, 14:48 1.Семената (досега не съм имал 100% кълняемост, независимо откъде купувам или получавам семена - винаги има "фира"). Същото е и с клонингите (стават, но не всички са перфектни и високодобивни). Това може да ви се струва че няма отношение към въпроса, ама има. Когато си планирал време и в боксовете са сложени растенията (едните във фаза на цъвтеж, другите във вегитация, третите са още семенца) и се окаже че не покълнат 10 от 10 ? а покълнат4 от 10 ? Тези които покълнат и станат на второ листо ги местим в първи бокс, ама са само 4, през това време купуваме (чакаме поне 1 седмица) или вземаме от приятел семена и продължаваме с опита да попълним първа фаза ? Не винаги се получава, освен ако нямаш на склад семенца. През това време растенията си растат и се налага да се местят, боксовете не се оползотворяват на 100% както си планирал и т.н.
Всичките тия неща би трябвало да си ги предвидил още преди да почнеш да отглеждаш. Писал съм какво е решението и преди. Ако плана ти е да имаш 10 семена купуваш не 10 а 20. Едни няма да покълнат, други ще излязат много слаби растения, трети котката ти ще ги наръфа, както не един съфорумник е писал, че е станало при него. Така накрая можеш да селектираш половината най-здрави растения и си ти. :)
да, това е ясно...аз писах в смисъла на това, че колегата ей така малко наизуст говори без да е опитал. Едно е на теория, съвсем друго на практика - това имах предвид с писанията си тук. Иначе - да, ясно е, че повечето неща могат да се предвидят и да се подготви човек за изненади, НО САМО ак оима опит, а това не става само с четене на чужди дневници и форуми, а с практика - проби, грешки, отново и отново. Това имах предвид :-)
"Освен сега, има и после !"
new vilager
Градинар
Градинар

Sofia Cannabis написа: 18 Ное 2020, 20:03
new vilager написа: 18 Ное 2020, 14:48 това, за което говорите го правя от 27 септември 2019г. (и няколко пъти съм писал за това). Разликата между това, което Kollegah е описал като план и това, което аз правя от повече от година е, че аз ползвам само ЛЕД за осветление. Ползвам 2*10в крушки ЛЕД в бокса за семена и/или в парника на клонингите, 2 прожектора *100в бяла светлина в бокса за вегетация и 2 прожектора *100в бяла светлина + 600в фул спектър в бокса за цъфтеж, Другат аразлика с плана на колегата е, че боксовете ми не са палатки, а са със стени, за да не си пречат режимите на осветление/тъмнина (пътил съм от такива грешки).
Иначе всичко друго е същото и като организация, и дори саксиите ми са 11л квадрати(най-големите, де).
На компа, от който пиша в момента нямам снимки, но утре мога да пусна, ако имате желание, за да видите боксовете, организацията, лампите, вентилацията и т.н.
Отностно сметките за добива - съм абсолютно НЕсъгласен. ....поне аз не съм стигал до такива добиви, въпреки непрекъснатия от повече от година гроу. Причините са няколко и вероятно всеки се досеща :
1.Семената (досега не съм имал 100% кълняемост, независимо откъде купувам или получавам семена - винаги има "фира"). Същото е и с клонингите (стават, но не всички са перфектни и високодобивни). Това може да ви се струва че няма отношение към въпроса, ама има. Когато си планирал време и в боксовете са сложени растенията (едните във фаза на цъвтеж, другите във вегитация, третите са още семенца) и се окаже че не покълнат 10 от 10 ? а покълнат4 от 10 ? Тези които покълнат и станат на второ листо ги местим в първи бокс, ама са само 4, през това време купуваме (чакаме поне 1 седмица) или вземаме от приятел семена и продължаваме с опита да попълним първа фаза ? Не винаги се получава, освен ако нямаш на склад семенца. През това време растенията си растат и се налага да се местят, боксовете не се оползотворяват на 100% както си планирал и т.н.
2. Добива никога не мога да го нацеля колко ще бъде, колкото и да планирам и да се старая. Никога не знам какво съм изкарал окато не изсуша всичко и докато не отрежа главите и догкато не ги сложа на кантара. Имал съм големи и леки глави, както и малки и тежки. Вадил съм 100г от 3 растения и 99 г от 12 растения. :-)
Иначе плана е добър - аз лично гледам именно така, само че не гоня добив за продажба, имам съвсем други съображения.
:-) мир на всички !
п.п. Някой беше казал ....."Ако искаш да разсмееш Господ - сподели плановете си." :-)
Всичките проблеми които си описал могат да се премахнат с клониране. Това което си описал те поставя в ситуация която ти позволява да имаш над 95% еднакви растения (не говоря за еднакви гени, защото при клонирането гените са еднакви вече) ако си нагласиш времето и плануваш всичко много добре.

Не си спомням дали имаш дневник, но ако имаш за цел всичко да ти е еднакво си направи дневник и ще ти пиша там или ми пиши директно.

имам няколко дневника, но спрях да споделям всяко отглеждане - мисля, че е излишно спамене. Пиша вече само, когато имам проблем или се сблъскам с нещо, на което не намирам отговор във форума.
Смисъла на написаното от мен не е, че не знам как да се справя с проблема, напротив. Имах предвид, че го правя на практика достатъчно отдавна, за да съм минал през грешките и пробите, но с личен опит. Едно е да се гради теория, друго е човек да го е опитал сам. Това имах предвид :-)
new vilager
Градинар
Градинар

ето снимки от моите боксове. В момента първият е празен, защото всички отидоха във втория - на 1212, а нови не предвиждам, защото след края на гроува прекъсвам за кратък ремонт и не искам следи, миризми или други неща да насочат външни хора към тайните ми :-)

:hookah:
Прикачени файлове
ето и прожекторите в бокса за цъфтеж. Също не съм го мерил като големина, но е около 5-6 кв.м.
ето и прожекторите в бокса за цъфтеж. Също не съм го мерил като големина, но е около 5-6 кв.м.
IMG_20201120_100707.jpg
бокса за вегетация. Сега е празен. В него от семки отгледах пейотите от Сиидман и регулар. Не съм го мерил точно, но е малко по-малко от 2 кв.м.
бокса за вегетация. Сега е празен. В него от семки отгледах пейотите от Сиидман и регулар. Не съм го мерил точно, но е малко по-малко от 2 кв.м.
големите са АК47, в средата на 5-и месец от семки. Още няколко дни и отиваме на рефюз и жътва.
големите са АК47, в средата на 5-и месец от семки. Още няколко дни и отиваме на рефюз и жътва.
10 пейот + 1 регулар - от семки до това състояние отраснаха в първия бокс на 2*100в прожектори. От няколко дни са вече тук - във втория бокс на 12/12
10 пейот + 1 регулар - от семки до това състояние отраснаха в първия бокс на 2*100в прожектори. От няколко дни са вече тук - във втория бокс на 12/12
единствения останал екземляр от регулар семки -женски
единствения останал екземляр от регулар семки -женски
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Имаш много място, мисля че може по добре да се запълни и малко да се понагласи Могат да бъдат в ъгъл ако не го пълниш цялото. Но хубави кратунки! Лампите по близо, а прожекторите какви келвини?Ще се родиш с един, два свестни панела като за там, а ако искаш цялото да се освети......
Има нещо с поливката, може би често поливаш и не съхне надолу или нещо друго, но листата малко така ми седят?
Браво най-сетне снимки😉
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Да, много далече са лампите.
new vilager
Градинар
Градинар

kot написа: 21 Ное 2020, 04:18 Да, много далече са лампите.
...всъщност са на 40 см от най-високите растения. Просто така изглежда. Няма как да ги сложа иначе, освен отстрани.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”