Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

zzigzag написа: 16 Апр 2019, 12:21 Дали е light burning или почвата е много силна?
Лампата е 270W и е на 30 см над растенията.

IMG_20190416_121350.jpgIMG_20190416_101314.jpgIMG_20190416_101051.jpg
Къде го видеха тоя перлит,дето са го писали хаха?!:)
zzigzag
Градинар
Градинар
Has thanked: 40 times
Been thanked: 110 times

Има перлит
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

zzigzag написа: 16 Апр 2019, 12:21 Дали е light burning или почвата е много силна?

Най-вероятно е светлинно изгаряне и почвата им идва твърде силна. Вдигни Леда по-нависоко.
За вбъдеще ползвай по-бедна почва за стариране на семената. Готовите почвени смеси с минерални торове не са удачни за стартиране на семена. За стартиране на семена трябват по-бедни почви. Като цяло на тия готовите почвени миксое не съм им любител, защото не съм бил доволен от тях, но всеки градинар е различен.

Винаги можеш да ги направиш почвата в саксията на 2 пласта. Горният пласт слагаш по-беден почвен микс, а по-надолу слагаш по-богат почвен микс. Така избягваш изгаряня, а и растението се развива добре.
zzigzag
Градинар
Градинар

firstcitizen написа: 16 Апр 2019, 15:01

Най-вероятно е светлинно изгаряне и почвата им идва твърде силна. Вдигни Леда по-нависоко.
За вбъдеще ползвай по-бедна почва за стариране на семената. Готовите почвени смеси с минерални торове не са удачни за стартиране на семена. За стартиране на семена трябват по-бедни почви. Като цяло на тия готовите почвени миксое не съм им любител, защото не съм бил доволен от тях, но всеки градинар е различен.

Винаги можеш да ги направиш почвата в саксията на 2 пласта. Горният пласт слагаш по-беден почвен микс, а по-надолу слагаш по-богат почвен микс. Така избягваш изгаряня, а и растението се развива добре.
...по-високо от 30 см?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Щом идва силна вдигаш лампата. Няма значение см... разстоянието го определят растенията. Панела не е ли дошъл с опътване на какво разстояние да започваш грола на него? Ти на пълна мощ ли си го пуснал? Няма ли по-слаб "вег" режим? Само с опити и наблюдения ще разбереш на какво разстояние да го държиш.

Също така и почвата е дошла силна.

Ще се оправят и ще се развият чудесно.
zzigzag
Градинар
Градинар

Намалих лампата-моя грешка и дано се окаже от това,че я бях пуснал на 100%
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

Почвата я засуших, както ме посъветвахте, имаше слънце тия дни, надигнаха се, правят голямо стебло, едното дете загина, а беше първото, което тръгна, дълги са стеблата, но тънки. Преди май месец не смятам да ги вадя, идеята ми е в 20 литрови саксии, не е проблем мястото, нито водата, чета, чета, но не откривам, дали сега е подходящо с нещо да ги полея, слаби са им корените. Моля за съвет. Благодаря предварително, да не пускам празни постове, че заемат място. 8-) Индики са това, HINDU KUSH FEMINIZED и WHITE RUSSIAN FEMINIZED.

Изображение
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

avatar написа: 17 Апр 2019, 17:47 Почвата я засуших, както ме посъветвахте, имаше слънце тия дни, надигнаха се, правят голямо стебло, едното дете загина, а беше първото, което тръгна, дълги са стеблата, но тънки. Преди май месец не смятам да ги вадя, идеята ми е в 20 литрови саксии, не е проблем мястото, нито водата, чета, чета, но не откривам, дали сега е подходящо с нещо да ги полея, слаби са им корените. Моля за съвет. Благодаря предварително, да не пускам празни постове, че заемат място. 8-) Индики са това, HINDU KUSH FEMINIZED и WHITE RUSSIAN FEMINIZED.

Изображение
Измъчил си ги много, но хубави сортове си избрал, макар, че White Russian цъфти по-дълго. Също така ще ти кажа, че от брийдър до бийдър има разлика, така че и Банката е важна.
Не ги поливай с нищо!! Системно си ги преполивал, личи си как си ги давил... . Поръси съвсем малко суха почва от горе. (не повече от 1 пръст суха почва) Така малко или много... сухата почва отгоре ще дръпне от влагата.
Облицовай чашките. Най-лесно става с вестник/списание и ластик (ластичка от най-тънките и евтини). Става ефективно и бързо.

Светлина им трябва... . Ако скоро не подобриш нещата ще трябва да мислиш за други семки.
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 79 times
Been thanked: 92 times

Благодаря! Тъкмо се прибрах, теглих един душ и сътворих това:
Просто в момента, няма как да взема цфл, има магазин наблизо, но тия живеят в 1975 г. Хем, че продават лампи и какво ли не 20 г. сигурно. Днес, вече вчера се бях наточил и изненада.
Банката е сийдс мафия, за пръв път купувам семки, аз имам и две мнения във фермера със същия рег, но.... :cry: :cry: :cry:
Нямам идея, какво им е реномето, но дойдоха за ден. Пък и т.нар. ми учител ми я препоръча, разочарован съм от него, понеже само иска, но не дава. Та той ми каза да пълня саксиите с каквото ги пълня, поливам ги до протичане, после с лъжица натискам почвата да е плътна и след това слагам покълналите семки на сантиметър, аз ги покълвах с памук и вода на тъмно, интересно половината направиха по 2 см корен на втория ден, другите по половин на петия, но тръгнаха всичките.

Изображение

Изображение
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Has thanked: 788 times
Been thanked: 838 times

Пич учителя ти грам идея няма какво прави. Супер злобен съвет прочетох по-горе. Аз едва ли не я пускам милиграм по милиграм почвата в съдинките на ръка за да е пухкаво и гледам даже да не я докосвам след това пръстта да не се сбие ,човека ти казал да тъпчеш. Всякакви цепий съм слушал как няма проблем че е толкоз надъгав старта те после се оправяли(да ама на цената 60-70% от крайния си потенциал). На снимките по-горе виждам само и единственно как НЕ се прави. Имаше една реплика за триците и маймуните.. Първо проверяваш обстановката,че е добра за гледане - температура ,влага ,проветрение, СВЕТЛИНА, почва(или каквото си решил) и тогава чак следва - посяване на семка. Ама поне 3-4 неща виждам които са ПРОТИВ китките. Не можа ли да имитираш някой дневник. Дори Ветрушка даде МНОГО добро инфо колко лукса е навън колко е под МХ лампа.. и ти си пуснал това недоразумение да им свети. Чети повече не са майтапи това което са написали хората. Няма да откриеш нов вид старт и да изхитриш схемата. Единственния наигран до тука си ти , защото е очевадна липсата на четене. Все пак ще стискам палци да се промени нещо. Много ми се ще да ти тръгнат нещата. Като за начало светлината не е в помощ а ги мъчи. В тая позиция до дни ще те напуснат.
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”