Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

new vilager РЕСТАРТ

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1522 times
Been thanked: 1272 times

"Включително печки за отопление. Не се топлиш с печка която консумира 100 Watt/h а се топлиш с печка която консумира 600 Watt/h. защото печка която е 100 Watt/h не отделя много топлина. (ако използваш раличен изтояник на енергия, въглища или петрол ще имаш различна формула за смятане)"

Благодаря за разяснението! Тъкмо това умувахме с жената с какво да се топлим тази зима. Аз мислех климатик, ама за какво да набивам толкова пари, като мога да си взема акумулираща печка. Хем няма да ми бучи на главата и да ми вее.
Мир
completely mad
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

Sofia Cannabis написа: 04 Окт 2019, 17:34 Аз не пръсткам растенията ако не се налага да пръскам с Neem Oil. Поливам с вода/торове само като е необходимо.
Растенията са доста силни в началото на живота си. В последните 2-3 седмици от цъфтеж трябва да се полагат най-много грижи за растенията.

26 С е перфектна температура!

Какво ЛЕД използваш и колко Watts консумира?
В момента използвам 2 прожектора от по 200w всеки, с по 90lm/w, т.е. всеки с по 18 000lm. Имам ги от миналата година (първите си опити) Като ги избирах наблягах на лумените, като си мисля, че те са най-важни. Т.е. колкото повече лумени, толкова по-добре. Е, разбира се и ватовете, защото консумацията на електричество също е фактор. Досега не съм използвал традиционните (флуорисцентни лампи, ХПС или други) и незнам колко ток (като левчета за месец) биха консумирали, за да постигнат 2*18000 лумена. Мога да говоря за себе си и да кажа, че от предните си провали/опити, токът ми не е надхвърлял 20лв/месец, като се има предвид, че нямам друго включено освен ЛЕД прожекторите на режим18/6, а по-късно и на 24/24 и вентилаторите, които са на режим 4*1час в периода 9,00-18,00ч.
Относно топлината, която излъчват....наистина излъчват и топлина, която се чувства и като си подложиш дланта под тях, но смятам, че е далеч от нужното за да поддържам 25-27 градуса в помещението. Затова днес закачам инфрареда и ще споделям опит.
"Освен сега, има и после !"
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

new vilager написа: 07 Окт 2019, 15:28
Sofia Cannabis написа: 04 Окт 2019, 17:34 Аз не пръсткам растенията ако не се налага да пръскам с Neem Oil. Поливам с вода/торове само като е необходимо.
Растенията са доста силни в началото на живота си. В последните 2-3 седмици от цъфтеж трябва да се полагат най-много грижи за растенията.

26 С е перфектна температура!

Какво ЛЕД използваш и колко Watts консумира?
В момента използвам 2 прожектора от по 200w всеки, с по 90lm/w, т.е. всеки с по 18 000lm. Имам ги от миналата година (първите си опити) Като ги избирах наблягах на лумените, като си мисля, че те са най-важни. Т.е. колкото повече лумени, толкова по-добре. Е, разбира се и ватовете, защото консумацията на електричество също е фактор. Досега не съм използвал традиционните (флуорисцентни лампи, ХПС или други) и незнам колко ток (като левчета за месец) биха консумирали, за да постигнат 2*18000 лумена. Мога да говоря за себе си и да кажа, че от предните си провали/опити, токът ми не е надхвърлял 20лв/месец, като се има предвид, че нямам друго включено освен ЛЕД прожекторите на режим18/6, а по-късно и на 24/24 и вентилаторите, които са на режим 4*1час в периода 9,00-18,00ч.
Относно топлината, която излъчват....наистина излъчват и топлина, която се чувства и като си подложиш дланта под тях, но смятам, че е далеч от нужното за да поддържам 25-27 градуса в помещението. Затова днес закачам инфрареда и ще споделям опит.
И това с лумените не е точно така, те ти дават 18К лумена, обаче от какво разстояние и каква площ покриват? 400 Вата хубава HPS лампа е 137 лумена на ват. А ето как се изменят лумените при различното разстояние от планта.
HPS-Light-Distance-Chart.jpg
HPS-Light-Distance-Chart.jpg (183.49 KiB) Преглеждано 2588 пъти
new vilager
Градинар
Градинар

:hookah:
Снимките са от 9, 11, 13.
Мисля, че добре се развиват растенията.
Сега се чудя 2 неща - дали да не вдигна нагоре осветлението и другото - кога да ги пресадя в по-големи саксии. Имам 5,5 литрови...Подходящи ли са ? Или са малки ? Така или иначе в тези няма как да останат.
Моля за коментари, мнения, препоръки.
Хубав ден на всички братя и сестри ! :weed5:
Прикачени файлове
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
09.10.
11.10.
11.10.
11.10.
11.10.
11.10.
11.10.
11.10.
11.10.
11.10.
11.10.
8-20191009.jpg
7-20191009.jpg
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
13.10.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

new vilager написа: 15 Окт 2019, 11:04 :hookah:
Снимките са от 9, 11, 13.
Мисля, че добре се развиват растенията.
Сега се чудя 2 неща - дали да не вдигна нагоре осветлението и другото - кога да ги пресадя в по-големи саксии. Имам 5,5 литрови...Подходящи ли са ? Или са малки ? Така или иначе в тези няма как да останат.
Моля за коментари, мнения, препоръки.
Хубав ден на всички братя и сестри ! :weed5:
Този път ми харесва и по-добре се развиват. Но се издължават и това означава, че лампата трябва да им се смъкне. Наблюдявай растенията, те ще ти кажат какво искат... дали да приближиш или да отдръпнеш лампата. Ако се издължават = искат лампата по-близо. Имат леко накърдени листа на горе, което може би са начални признаци на топлинен стрес. Ако смъкнеш лампата и топлината ще е повече и ще затвърди топлинният стрес. Тези температури на снимите максималните ли са, които стават или? Ако можеш насочи вентилатора да духа към лампите на хоре така, че да измества топлият въздух на горе.
Сега на какво осветление ги гледаш?

В колко литра искаш да са в крайни саксии? Колко време ще ги вегетираш? Намери си микориза и я сложи по корените при пресаждането. Реално можеш и в 5.5. литровете да ги изцъфтиш. (аз лично предпочел 7 литрови) Или ти искаш да им дадеш по-дълга вегетация в по-големи саксии?

Влагата ти 21% ли е? Ниска е.
Внимавай с поливането и с пръскането по листата.

Наблегни на осветлението и вентилацията, това са ключови неща във вътрешното (indoor) отглеждан.

Тази почва е по-добре.

Успех!
new vilager
Градинар
Градинар

Благодаря, first ! Непременно ще опитам с микориза и в саксии от поне 7л (питах за 5,5, защото имам такива). Осветлението ми е лед прожектори 100+200w + 250w infrared, който ми осигурява предимно топлината. Има си регулатор, в момента поддържа 25-27 градуса на почти 1/3 от възможностите си. За пръв ползвам инфраред, но засега съм доволен. Ще сторя това и с вентилатора и с микоризата. Ще добавя още един 100 или 200w лед прожектор (ползвам това, защото съм скаран с тока и незнам как да си сглобя натриева или халогенна лампа...ако намеря готов кит- ще си купя такава). Смятам, че след като ги пресадя тези дни, ще се наложи да увелича и площта на осветлението.
Температурите през денонощието са различни, като през нощта падат ...до 21-22, през деня са 26-27...всъщност помещението ми е без прозорци и реално в режим 18/6 температурата 26-27 е в повече от 15-16 часа такава. С около градус-градус и половина пада и когато се включат вентилаторите. Те сменят въздуха преди, по обед и следобед - 3 пъти по час за светлата част на деня.
Влагата ми е ниска. Смятам да сложа овлажнител. От гъбите имам доста опити с тях. За този бокс мисля, че с овлажнител за домашни условия ще постигна бързо влага от около 40-45%. Ще опитам и ще споделя по-нататък.
С поливането...спрях да пръскам с пулвелизатора и да мокря листата и стеблата и само поливам в почвата около стеблото по малко, като започнах да сменям - хранене - поливане-поливане - хранене. През ден. мисля, че така почвата е в отлично състояние - саксиите са леки, не са наводнени.
За вегитацията ще чета....още имам много да уча....Този път семената не са авто, т.е. сам трябва да им натъкмя периодите.
Поздрави на всички братя и сестри !
Мир на всички !
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Имаш доста опции за готови HPS fixtures ако искаш да използваш HID технология.

Отличен избор са и двете тук: Gavita Pro 6/750e DE FLEX или ако искаш повече мощност Gavita Pro 1000e DE

Също така можеш да разгледаш CMH fixtures, 630 Watts ще имаш много добри резултати.

Разгледай какво се продава и винаги можеш да провериш тук дали някой е използвал или използва това което си харесал.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

new vilager написа: 16 Окт 2019, 16:41 С около градус-градус и половина пада и когато се включат вентилаторите. Те сменят въздуха преди, по обед и следобед - 3 пъти по час за светлата част на деня.
Такава схема с вентилатор за първи път чувам, а чета дневници и се занимавам от 2010-та година. Това някой ти го каза или как реши на такъв режим да ти е вентилатора?
Сега са ти още малки цветята и не е голям проблем, обаче след някоя и друга седмица ще стане. Вентилаторите не трябва да се изключват изобщо, единствено обдухващите, когато не свети лампата, макар аз не спирам нищо през целия период на отглеждане.
new vilager
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 17 Окт 2019, 10:19
new vilager написа: 16 Окт 2019, 16:41 С около градус-градус и половина пада и когато се включат вентилаторите. Те сменят въздуха преди, по обед и следобед - 3 пъти по час за светлата част на деня.
Такава схема с вентилатор за първи път чувам, а чета дневници и се занимавам от 2010-та година. Това някой ти го каза или как реши на такъв режим да ти е вентилатора?
Сега са ти още малки цветята и не е голям проблем, обаче след някоя и друга седмица ще стане. Вентилаторите не трябва да се изключват изобщо, единствено обдухващите, когато не свети лампата, макар аз не спирам нищо през целия период на отглеждане.
не, никой не ми го е казал. Това е от опита ми с отглеждането на гъби. Помещението ми е без прозорци и няма как да не работят вентилатори, за да освежават въздуха. Те са няколко в цялото помещение (на стените - едните вкарват въздух отвън, другите изкарват въздуха навън). На този режим са, защото работейки за около час сменят изцяло въздуха в помещението. Другия вентилатор е за обдухване при самите растения. Щом е по-добре да не се изключват въобще- ще го направя.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

new vilager написа: 17 Окт 2019, 10:27
Vetrushka написа: 17 Окт 2019, 10:19
не, никой не ми го е казал. Това е от опита ми с отглеждането на гъби. Помещението ми е без прозорци и няма как да не работят вентилатори, за да освежават въздуха. Те са няколко в цялото помещение (на стените - едните вкарват въздух отвън, другите изкарват въздуха навън). На този режим са, защото работейки за около час сменят изцяло въздуха в помещението. Другия вентилатор е за обдухване при самите растения. Щом е по-добре да не се изключват въобще- ще го направя.

Въздуха в бокса трябва всяка минута да се сменя от 3 до 5 пъти обема на бокса. Вентилаторите не трябва да се спират изобщо!
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”