Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Re: Re: Дневник вътрешно отглеждане - начинаещ

Заключено
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Това с 2-те шепи Гуано не съм съгласен, ако саксията е малка ще ги изгори, като едното нищо. Производителя си е казал колко да се ползва, не си правете експерименти. Дори е написано в началото да се сложи половин доза от торта. Миналата година си изгорих всички стайни цветя с гуано. Само като се сетя колко много съм давал, а майка ми на вилата на теменужки сложи по 2 щипки и от септември, като са цъфнали още не спират, а моите ги пресаждах, защото бяха изгорени.

Дозата е 50 грама гуано (една мерителна чашка) за 7 литра почва.
Аватар
NinjaDuck
НинджаДък
НинджаДък
Has thanked: 788 times
Been thanked: 841 times

Дам аз малко неглиже - шепата ми е точно колкото мярката им 58гр мисля че събира а слагам 2 шепи на моите саксии(14 литра). Прав е Ветрушката с коментара. Аз отсъдих в главата си че ме пита колко да добави в пресяването си и на принципа че да пресее поне във двойна саксия така си ги и написах..
Сега да добавя от мен - тея китки са отгледани с доста по малко от това и можеха да изядат без да има никакво"изгаряне" с дори 50% отгоре на препоръчителната доза ако се подаде на малки дози често и се отлага правилно - друг е въпроса че ще остане във вкуса после. То се отдава бавно и постепенно. Няма да се плашиш те могат да са мнооого консумиращи.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

User написа: 06 Мар 2019, 10:06 Здравейте познати и непознати имам един въпрос тези дни ще пускам цветето на 12/12. Та мисълта ми е ще може ли да ми дадете някакъв конкретен почвен микс ( не купешки)?
Разполагам със кокосови тухли, чкч и гуано на прах. Посъветваха ме за чернозем да добавя също, но във моят край почвата не е такава.
Благодаря!
Vetrushka написа: 06 Мар 2019, 12:04 Това с 2-те шепи Гуано не съм съгласен, ако саксията е малка ще ги изгори, като едното нищо. Производителя си е казал колко да се ползва, не си правете експерименти. Дори е написано в началото да се сложи половин доза от торта. Миналата година си изгорих всички стайни цветя с гуано. Само като се сетя колко много съм давал, а майка ми на вилата на теменужки сложи по 2 щипки и от септември, като са цъфнали още не спират, а моите в София ги пресаждах, защото бяха изгорени.

Дозата е 50 грама гуано (една мерителна чашка) за 7 литра почва.
NinjaDuck написа: Дам аз малко неглиже - шепата ми е точно колкото мярката им 58гр мисля че събира а слагам 2 шепи на моите саксии(14 литра). Прав е Ветрушката с коментара. Аз отсъдих в главата си че ме пита колко да добави в пресяването си и на принципа че да пресее поне във двойна саксия така си ги и написах..
Сега да добавя от мен - тея китки са отгледани с доста по малко от това и можеха да изядат без да има никакво"изгаряне" с дори 50% отгоре на препоръчителната доза ако се подаде на малки дози често и се отлага правилно - друг е въпроса че ще остане във вкуса после. То се отдава бавно и постепенно. Няма да се плашиш те могат да са мнооого консумиращи.
Съгласен съм с вас, че с гуаното трябва да се внимава, зашото е силно, а и отдава баво. Както и че по-малко е по-добре от повече. Аз като цяло в последно време съм започнал да торя по-малко и с по-ниско NPK. В момента в които започнах да ползвам органични торове видях разликата. Буквално растението можеш да го "свикнеш" (дресираш) дали да расте с високо NPK или с ниско. Защо торя по малко? Защото растенията се расвиват по-добре, по-виртуозно, добива не изостава, но имат по-висока концентрация на вещестева. (Това наблюдение не ми е само върху конопа, но и върху други култури като домати, пипер, тикви и т.н.)

Торовете на BetterOrganix са с ниски стойности на NPK, но са богати на живот, защото са "живи торове" и от там идва магията. Всъщност това ме провокира да започна да торя по-малко, което започнах да го правя и с домашните си торове.

В последно време ползвам гуано все по-малко за да не се меси на гъбните взаимооношения на растенията ми, защото при мен фосфора идва основно от микоризата, а азота от бактериите. Но и преди това аз ползвах по-малко гуано от предписаното на производителя.
Колко гуано давам? 50 мл гуано на 10 литра почва (саксия) и много често дори давам под 50 мл гуано, защото не пълня дозатора. Знам, че вие говорите за гуаното в грамове, но аз го меря в мл обем и 50 мл сухо гуано е още по-малко от 50 грама сухо гуано.

Също така забелязвам, че тази тендеция на минимализъм се прехвърля с генетичния материал от майката в семката. Майките на кросовете ми съм ги торил с живи торове (домашни и от BOX ) и сега забелязвам, че растенията от тези семената предпочитат органична храна и ниско NPK. Вярвам, че ако се продължи с тази тенденция растенията ще искат още по-малко хранителни вещества за развитието си.

Каква е ползата от това? Ползата е по-здрави растения, които имат приличен добив с по-малки нужди и по-малко изрзаходван ресурс, и усилия.

Също така вярвам, че растенията трябва от време на време да гладуват,а не да са постоянни сити и наторени. Съдя за това по себе си и по други растения. Просто когато съм преял първо не ми се прави нищо, а искам да си почивам за да "смеля" храната и второ не освоявам храната, а я изсирам неосвоена. Но когато ям малко и рядко... се движа, действам и мисля много повече... не мога да стоя на едно място, а когато ям тогава малко ... освоявам всичко и тялото ми се стреми да изразходва всичко, а това което изкарва е много малко. Това нещо освен върху себе си съм го тествал и върху растенията. Буквално с по-малко можеш да получиш повече.
Просто виждам положителено развитие и при глада, а след глад като растението се натори настава много пищен растеж/цъфтеж.
Също така вярвам, че е по-добре недохранени от колкото преторени. Недохранването можеш по-лесно да се коригира, а и създава по-малко проблеми и стрес от колкото преторяването.

User ако нямаш нищо против сложи някоя снимка в темата, че да стане по шарено зелена :))) За почвения микс съм ти писъл на лично съобщение, но ще го споделя и тук почвеният микс, които се прави много лесно, евтино и съм много доволен от резултатите: Чернозем + био хумус от чкч + кокос, а ако добавиш и домашен компост е чист бонус! Сравнително евтин е този почвен микс, но много качествен, а ако чернозема си го събереш, компоста ако си го направиш, ти остава да си купиш чкч-то (което също можеш да си направиш сам) и кокосовите тухли, които не са скъпи.
Не е необходимо допълнително обогатяване на този почвен микс с гуано или други торове, но ако го направиш е чист бонус към нещата, защото растенията ще получат по-голямо разнообразие на хранителните вещества и разнообрази на формата в която ще ги получат.

П.П. Ползвам си почвените миксове многократно, като преди употреба ги и слагам малко органични торове или батерии. Хубавото е че като една и съща почва я ползвам многократно положителни почвени батерии вече ги има в почвата и не е необходимо повторното им добавяне, но ако дам допълнително положителни почвени бактерии е чист бонус.
П.П. Дори и ако не искате си ползвате повторно почвения микс можете да го сложите на компостера и така да си обогатите компотера. Ще останете доволни!
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”