Психеделиците в процес на декриминализиране в Санта Крус

Място за дискусия, изследване и проучване на един от най-мистериозните и проницателни ентеогени на Земята.
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Мнения: 1993
Регистриран на: 04 Дек 2018, 20:34
Has thanked: 5554 times
Been thanked: 3486 times

Санта Круз може скоро да стане третият град в САЩ, който да декриминализира рекреационната употреба на психаделични растения след Денвър и Оукланд. Заседанието на Комитета за обществена безопасност (PSC), проведено на 3 ноември в полицейското управление Санта Крус, доведе до единодушно предложение за внасяне на резолюция, декриминализираща психеделиците за гласуване от Общинския съвет.
oak.png
oak.png (543.23 KiB) Преглеждано 656 пъти
iboga-min.jpg
iboga-min.jpg (48.14 KiB) Преглеждано 653 пъти
Според декриминализираните растения Santa Cruz филиал Athonia Cappelli, резолюцията за декриминализиране на ентеогенните растения е поставена пред PSC от членове на кампанията Decriminalize Santa Cruz. Кампанията е част от по-голямо национално движение за облекчаване на законите, свързани с употребата на психаделични вещества.

Докато ентеогенните растения все още биха били незаконни съгласно федералното и калифорнийското законодателство, тази резолюция ще насочи местните правоприлагащи органи да деприоритизират разследванията, арестите и съдебните преследвания, свързани с ентеогенните растения.

Двадесет души се изявиха в подкрепа на резолюцията, като надвишиха опозицията, която беше съставена от двама души. ( 20 ЗА на 2 Против ) Много от свидетелите в подкрепа на резолюцията, разработена за положителните въздействия, които ентеогенните растения са оказали върху психичното им здраве.

Доказано е, че една доза псилоцибин драстично подобрява депресията и тревожността на човек“, казва по време на срещата Доктор по когнитивна психология Кели Маккормик ( Kelly McCormick ) . „В проучване на терминални пациенти, страдащи от тревожност и депресия в края на живота, по-голямата част от хората [които са приемали псилоцибин] съобщават, че тяхната тревожност е отшумела.“

Маккормик ( McCormick )също отбеляза, че халюциногенните растения не са доказали, че предизвикват пристрастяване и посочи все повече доказателства, че ентеогенните растения могат да се борят със зависимостта в случаите на злоупотреба с никотин и опиоиди.

Привържениците също изразиха критики към политиката на САЩ към ентеогените и политиката за наркотици като цяло. Шон Кътлър, президент на Младите американци за свободата на UCSC, беше сред тях. Cutler отбеляза законността и сравнително високата опасност от вещества като алкохол и тютюн.

„Това показва, че политиката за наркотици в Америка е напълно лицемерна“, каза Кътлър. „Не става въпрос за общественото здраве, а за засилване на европейските културни норми. Европейците дойдоха тук и казаха: в Европа е културно подходящо да пиете алкохол, но вашите гъби? Това е странно, затова ще го направим незаконно, защото искаме да наложим на вашия начин на живот. "

Les Gripkey е жителката на Santa Cruz, която се противопоставя на декриминализацията, изрази многобройни опасения, включително потенциала за отрицателни реакции към психеделичните вещества и наситеността на изследванията по темата. Едно от най-важните му притеснения беше въздействието върху непълнолетните.

„Основното въздействие на декриминализирането ще бъде публичното нормализиране на тези халюциногени, а зелената светлина увеличава култивирането и рекреационната употреба“, заяви Грипи по време на срещата. „Въпреки че тази резолюция може да е насочена към малко малцинство, което се надява да се възползва, тя изпраща общото послание на всички, включително младите хора, че този наркотик е безопасен. В много случаи не е така. "

Докато PSC беше единодушно подкрепен от резолюцията до края на заседанието, тя не беше пощадена от контрол. Членът на Общинския съвет и комисия по безопасност Дона Майерс изрази загриженост относно формулировката на резолюцията.

„Има някакъв акцент в [резолюцията на Санта Круз], който не е бил в [Оукланд],“ каза Майерс по време на срещата. „Резолюцията на град Оукланд е много ясна около компонента на декриминализацията, докато нашият има някакъв много специфичен език за подкрепа на използването, отглеждането и продажбата.“

Яснотата на резолюцията ще диктува как органите на реда ще взаимодействат със случаи на психеделично отглеждане, употреба или разпространение в рамките на град Санта Крус.

Даниел Флиппо, които е заместник-началник на операцията в полицейския отдел в Санта Круз, обясни, че макар че ведомството няма големи опасения относно въздействието на декриминализиращите психеделици от само себе си, съществува значителна загриженост относно яснотата на резолюцията при насочване на правоприлагащите органи.

„Декриминализацията не означава непременно, че са взели държавен закон и го направиха вече не престъпление“, каза Флипо. „Изявление, че Санта Крус подкрепя употребата при определени обстоятелства? Или че не искат никакво принудително изпълнение на наркотика? Какво ще стане, ако имате някой, който продава в кампуса на средното училище? Не казвам, че това се случва, но училището може да иска да наложим държавното законодателство, поради което се нуждаем от повече яснота. "

С единодушна подкрепа от членовете на PSC и условни благословии на спешните служби на Santa Cruz, резолюцията за декриминализиране вече ще бъде гласувана от Общинския съвет в средата на Януари. Това събитие представлява поредната победа за привържениците на ентеогенните растения.

„Лекарства като това могат да предложат този вид пълноценен опит и наистина да помогнат на хората да осъзнаят най-психично здравото си състояние. Наистина смятам, че не бива да отказваме на хората тази възможност “, каза докторът по когнитивна психология Кели Маккормик. „Всеки трябва да има право на собствено познание и да изследва различни пътища за това как да живее пълноценен живот“.

#БГКоноп

Информация за :
viewtopic.php?f=8&t=37

References:

cityonahillpress
Публикувай отговор

Обратно към “Халюциногени / Ентеогени (растения, гъби, кактуси и други психаделици )”