Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

White Widow SoG 100x100x200cm 600W HPS

Заключено
Семена марихуана
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

Като го смятам за 3 месеца 270гр минимум ще ми се падат по около 3 грама на ден, което е задоволително. На мен и 2гр ми стигат на ден да пуша. Бокса ще стигне дори за двама пушачи по 1,5гр на ден. Но ако искаш да си правиш хашиш, масло и разни др. ще ти трябва повече 5-6гр на ден. Затова мисля да направя още един такъв бокс до този, но се чудя ХПС или ЛЕД да използвам... дали пак да е 1 кв.м. или да е по-малък ?! 600вата ХПС срещу 416вата ЛЕД ?! От ХПС лятото ще става много горещо и няма да може да работи на 600вата, пък ако са 2 по 600 в една стая през лятото не ми се мисли какво ще става! Явно този бокс ще се ползва на пълен капацитет само пролет-есен-зима... другия вариянт е ЛЕД - 416вата, вместо 600вата ХПС и донякъде си решавам проблема с температурата през лятото!

П.С. Много е високо пХ на водата - 7.5 и повече!
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

Топло им е на растенията.
Това е много разпространено във всички дневници които се случват в момента. Всички имат много високи температури в помещенията за отглеждане. Или ако Температурата не е прекалено висока в цялото помещение Лампата е прекалено близо и има същият ефект.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар

Температурата през деня е 27-28 градуса, вечер е 21-22градуса... влажност 40-70%

Малко близко им идва до върховете лампата, затова и вече не ползвам Бууст ( +10% ) , а си е само на 600вата
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

SativaLover написа: ↑27 Ное 2019, 09:10 Като го смятам за 3 месеца 270гр минимум ще ми се падат по около 3 грама на ден, което е задоволително. На мен и 2гр ми стигат на ден да пуша. Бокса ще стигне дори за двама пушачи по 1,5гр на ден. Но ако искаш да си правиш хашиш, масло и разни др. ще ти трябва повече 5-6гр на ден. Затова мисля да направя още един такъв бокс до този, но се чудя ХПС или ЛЕД да използвам... дали пак да е 1 кв.м. или да е по-малък ?! 600вата ХПС срещу 416вата ЛЕД ?! От ХПС лятото ще става много горещо и няма да може да работи на 600вата, пък ако са 2 по 600 в една стая през лятото не ми се мисли какво ще става! Явно този бокс ще се ползва на пълен капацитет само пролет-есен-зима... другия вариянт е ЛЕД - 416вата, вместо 600вата ХПС и донякъде си решавам проблема с температурата през лятото!

П.С. Много е високо пХ на водата - 7.5 и повече!
Кефиш ме какви сметки правиш постоянно :) рибата още в морето а ти слагаш да загрява тигана :) чакай малко първо хвани рибата,после я отлюспи после я почисти и тогава слагаи тигана :mrgreen:
Между ХПС и лед лампа аз съм да си вземеш ХПС,ти поне имаш опит с тея лампи а и за мен грола с хпс лампа е много по лесен от грола с лед лампа а и хпс-то е доказана здрава,мощна немска машина която работи на 100% и докарва до 1грам на ват.Пролет-есен-зима ще си гледаш и губиш едни 3 месеца само лятото когато е най горещо.Какъв модел е лед лампата?искам да я видя,че съм маняк на това осветление.Спри малко да ги храниш както казва Фърст и слушаи какво каза софия канабис,като допълнение пази дистанция 40см лампата от главите за 400вата хпс и 60см за 600 ватови,това е минимума.Успех и качвай снимки често да гледаме и ние как се развива джунглата.
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар

това е лампата SCO-416

Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

Готина е лампата,но и парите са доста 900лв и модела,който казваш се оказа не 416 вата а (actual power 300w).С такава мощност 300в реални има и за 350лв.
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар

Ами може да взема другия модел 540, който е 400вата чисто. Въпроса е дали си заслужава 1200лв за лампа, като 600вата ХПС за 300лв ще ми свърши същата работа... само дето няма да мога да ползвам бокса през лятото! ( ще търся варианти аутдор )

EDIT: Сега видях едни други лампи :

Viparspectra V900 - 390вата чисти за 555евро 2бр. лампи ( тъкмо за двата бокса по една и направо махам ХПС през лятото ) Тези лампи ги дават за площ 150х150х200см, аз мисля да ги ползвам за 100х100х200см!

Иначе сега ще ги полея само с вода за последно ( малко глад ) и после почвам хортигроу + блумбастик ... ще коригирам пХ до 6.0 - 6.5 и така... още 31 дни!
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

ganjalove имахме същият разговор с АУЕ БЛАТНОЙ и той сега сам се увери че ЛЕД не работи дори близо до резултатите на HPS.
SativaLover ако си решил да използваш ЛЕД няма значение кое ще си купиш, Няма да имаш HPS резултати.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

Както казваш ХПС 600в за 300лв комплект ще ти свърши същата работа аз даже си мисля,че много повече ще изкараш от колкото с лед лампата.Гледах пак разни лампи китайците дават 350 ватова за 350лв идвати по левче на ват,но колко ще изкара човек с нея,най много 350 грама а с хпс 600в за същите пари сигурно спокойно може да изкараш 500гр.Не се хвърляй с 1000лв за една лампа,товаа е апсурдно,всичко се случва,представи си ти испуши някои драйвер дето захранва диодите или някой вентилатор да спре да бачка ще ти се изпекът диодите и после се чудиш какво да правиш,ще те е яд че си хвърлил толкова пари.
Добре си направил да полееш само с вода,този хортигрол май ще се окаже доста силен,трябва по по-малко да слагаш да не ги предозираш бързо бързо,както казват някой играчи тука да ги преподобриш набързо :mrgreen:
Последно промяна от ganjalove на 28 Ное 2019, 23:28, променено общо 1 път.
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар

Sofia Cannabis написа: ↑27 Ное 2019, 22:45 ganjalove имахме същият разговор с АУЕ БЛАТНОЙ и той сега сам се увери че ЛЕД не работи дори близо до резултатите на HPS.
SativaLover ако си решил да използваш ЛЕД няма значение кое ще си купиш, Няма да имаш HPS резултати.
Да на 100% съм съгласен аз и затова му казвам по добре да си вземе хпс комплект и да играе на сигурно и да не се занимава с лед лампи.
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”