В тази тема ще смеся двете в малки количества в едно бурканче(най-добре да се правят малки количества и да се изразходват за да си запазят максимално качествата,тъй като олиото от семена не трябва да стои дълго отворено,съхранява се на студено след отваряне)за да мажа една бенка,която съм мазалка и преди ,нос прекъсвания.За съжаление не разполагам с никакви данни за пропорции,така че аз ще си определя пропорциите и ще експериментирам с тях....Освен това давам и на свекърва ми да си маже ръцете,което и помага срещу артрит и остеопороза(има ги и двете накуп).По нейни наблюдения(тя не употребява никакви забранени или упойващи вещества,възрастна жена е,затова не посмя да пие по лъжичка,от страх)подуването на ставите и нощните ревматитни болки изцяло са изчезнали,макар че състоянието и беше много тежко,сега пръстите и са много по-малко схванати и доста по-подвижни!
Аз ще го изполвам за мазане на една бенка,която вече съм мазала няколко пъти(за съжаление с прекъсвания,защото не винаги имах олио,тъй като го раздадох,но ефект определено се наблюдава,остава да разберем какво ще с случи и позитивно ли ще е то хаха),но с цветове и листа,накиснати в конопено олио от семена. Засега ще събера повече материали и след като(ако постигна успех)ще публикувам тук целия опит.Този път реших да проведа експеримента без прекъсване и да използвам РСО(Рик Симпсън оил или конопено олио)смесено с това от семената,наместо да накисвам листа и цветове в мазнината.Струва ми се,че ще е по-концентрирано така.Започвам да мажа вечерно време по веднъж от тази вечер-21.012019г.Може да добавя и сутрешно мазане.
Разполагам с лични свидетелства за спиртна тинктура от марихуана(именно марихуана,а не коноп,но може би би могло да се използва и диворастящия братовчед) при бронхопневмония,които също бих искала да споделя подробно,но тук ще е за бенката и за какво друго може да се ползват тези две неща-маслото и олиото или микса между тях(който аз намирам за най-удачен и по-лесно усвоим ако трябва да се нанася върху кожата или да се яде).
.png)