Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Операция новобранец 2019 LED Grow

Заключено
Семена марихуана
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

Sofia Cannabis написа: ↑12 Сеп 2019, 19:03 Ако имаш конкретни въпроси на генетика и как можеш да си по-ефективен в следващият гров, ще се радвам да ти помогна. Както виждаш всички тук имаме различни техники. Моята цел е ефективност с отлични резултати и качество.

Ако сложиш нормално растение на 12/12 от семка ще изкараш по-добри резилтати от Аutoflower в повечето случай.
Имаш по-добри гени и по-високи нива на ТНС, също така имаш много повече стрест поносимост.
Получаваш по-добри резултати с 50% по-малко използвана енергия за осветление.

Благодаря ти за подкрепата на теб и Фърст! Вие ми помагате от самото начало!

Направил съм си няколко извода за следващото гледане!

-ще гледам повече разстения (на същата лампа или повече) с по-малко вегетация и по-бързо да станат.
-ще използвам по-малки саксии
-ще използвам едни и същи сортове поради причината, че нямам отделно място за сушене
-ще оползотворя съветите ти отностно как да ги храня, че трябва да се разбърква на всеки добавен тор, а не да сложа всичко и да бъркам..
-на 80% съм сигурен, че ще добавя още една лампа за този бокс.
-вероятно ще имам кислород
-ще бъде по-мащабно
-ще набавя влагоабсорбатор и овлажнител
-ще взема PPM метър.
-ще пробвам с други торове(мисля, че тези на General работят много добре, може и да не пробвам други, нз)

Ще се радвам, ако добавиш нещо и от теб @SofiaCannabis!!!
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

Ето така бих направил твоят grow tent 150х150.

- чисто Коко
- 16 растения в 12л. саксия свяко (аз препочитам високи пластмасови)
- 600 Watt HPS aircooled, След като изкараш една реколта с 600 ще преминеш на 1000 Watt HPS aircooled (20 растения)
- dehumidifier only
- wall fan
- въглероден диоксид Со2

Tова е всичко което се намира вътре в grow tent. Филтер за миризмата е в статя извън grow tent за да филтрира въздуха.

Торове, тези който изпозлваш сега са хубави. Ако имаш още много останало от тях аз бих ги изполввал първо тях.
Схемата за поливане ще е доста различна от това което правиш сега. Няма да има вече такива празни поливания само с вода.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Малко ъпдейт.

Поръчах 60-100х микроскоп и огледах всички китки. Две от тях имаха 40/60% кафяви/бели трихоми. Останалите чисто млечни.

Какво да правя? Визуално, едното от 2те изглежда рехавичко, другото е плътна тиква хубава.

Снимки малко.
Прикачени файлове
IMG_20190916_204500.jpg
IMG_20190916_204518.jpg
IMG_20190916_204532.jpg
IMG_20190916_204544.jpg
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Без микроско и въпреки размазаните снимки от тука виждам, че са зелени и имат още за чакане преди бране.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Това едното изглежда много изсъхнало, какво е положението при него на трихоми?
Каква ти е влагата в през тъмният период ?
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Sofia Cannabis написа: Това едното изглежда много изсъхнало, какво е положението при него на трихоми?
Каква ти е влагата в през тъмният период ?
Само то е така, не зная защо..
Бях на почивка за 3дни в гърция. Преди да тръгна трябваше да полея и забравих.. Общо са станали около 5дни без вода. Прибирам се и естествено веднага ги полях, лошото обаче беше, че шибания контролер за изключване/включване се е преебал и не цъка/изгася... Неам идеа колко време са стояли така. Всички глави като ги пипах бяха меки, а преди да тръгна бяха твърди. Днес трябва да купя 1 таймер и да го сложа. Тоя е 2рия за тоя гроу..
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Ако са стояли няколко дни на светлина се опитват да се върнат във Veg. (затова главите са по-рехави)
Ако това се е случило и преди, след смяната на 12/12 най-вероятно от това имаш семки в главите.

Това изсъхналото го бери за да не мухляса.
Останалите аз не биг ги държал повече от 5-7 дни защото след толкова дълго време светлина точно преди бране, ще започнат да образуват мъжки банани.
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Sofia Cannabis написа: ↑17 Сеп 2019, 17:27 Ако са стояли няколко дни на светлина се опитват да се върнат във Veg. (затова главите са по-рехави)
Ако това се е случило и преди, след смяната на 12/12 най-вероятно от това имаш семки в главите.

Това изсъхналото го бери за да не мухляса.
Останалите аз не биг ги държал повече от 5-7 дни защото след толкова дълго време светлина точно преди бране, ще започнат да образуват мъжки банани.

Не са стоели на светло, а на тъмно.. Предполагам ефекта е обратен некъв от рода, че вече ще се бере и пак нещо се е бъгнали. Нз.

Тва изсъхналото беше твърдо и то и сега си е мекичко. Да го режа така ли? Трихомите да му ги гледам ли или ножа направо?
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Ако "Трихомите" са готови режи, Ако имаш дргуги с готви "Трихомите" аз бих ги отрязал. Плъсността зависи най-вече от Вида и от лампата с която се отглежда.
Някой видове не са толкова плътни като други.
За останалите ако са стояли на тъмно можеш да продължил цъфтеж още няколко дни предполага, (несъм имал такива ситуации)

Трябва да обясняваш точно какво се случва за да ти даваме по-добри мнения.
Влагата е много важна сега, трябва да е доста ниска.
#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Sofia Cannabis написа: Ако "Трихомите" са готови режи, Ако имаш дргуги с готви "Трихомите" аз бих ги отрязал. Плъсността зависи най-вече от Вида и от лампата с която се отглежда.
Някой видове не са толкова плътни като други.
За останалите ако са стояли на тъмно можеш да продължил цъфтеж още няколко дни предполага, (несъм имал такива ситуации)

Трябва да обясняваш точно какво се случва за да ти даваме по-добри мнения.
Влагата е много важна сега, трябва да е доста ниска.
Няма готови трихоми. Вече станаха 2 такива изсъхнали, неам представа кво се случва.. Изсъхват така все едно са умрели.

Днес като ги гледах под микроскопа забелязах за 3-4 секунди как пълзи някаква ларвичка. Помъчих се да я видя без лупа, но се усетих, че щом го виждам малкичко с лупа за окото ще е невидимо. Някой идеи?

Днес полях с коктейлче, мисля утре да ги видя пак в кво положение са и евентуално да им дам още някой ден и да ги отрежа тия 2те изсъхналите.

Температура - 28°
Влажност 42% при засушена почва. Предполагам ще отиде към 50тинс
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”