Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Super Lemon Haze X RS11

Семена марихуана
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1330 times
Been thanked: 2318 times

Sawyer17 написа: 21 Юли 2026, 15:39
Spiral написа: 16 Юли 2026, 21:22
Tapatop написа: 16 Юли 2026, 02:56

не беше ли жега за сушенето?
Чинията я бях оставил в супер суха стая точно с тази цел, да изсъхне по-бързо преди температурата да убие терпините, доволен съм, лимона много се усеща. Иначе много ми се иска да го направя като про-тата вмомента, там със fresh frozen трева и freeze dry машинката, ама си е стабилна инвестиция, а и не знам дали искам да минавам на концентрати изцяло, че да влизам в този филм :D .
Колко материал използва и колко хешка излезна? Аз от няколко години се занимавам с концентрати (пресирам) и съм доста заинтересован да си направя bubble hash, та ми е интересно какъв материал и колко си използвал за този красив хеш
Използвам само захарните листенца от главите, които събирам като си правя сухия трим. Като количество не мога да ти кажа, но не е много със сигурност. За да имаш някаква представа, не знам дали знаеш тези кофи дето ги даваха в лидъл пълни с портокали примерно като пускаха промоция :lol: . Самата кофа е 10Л, макс 30% да е била пълна с кристалните листа. Изкарах към 6грама и нещо сега, миналата година изкарах към 13-14 грама ако не се лъжа, от по-малко листа, но не беше толкова жълт. Цаката на бъбъл хеша е с минимална физическа сила да обработиш материала, за да минат само кристали без излишен "зелен" материал и този път, мисля че го постигнах. Иначе както споменах по-горе и аз имам мерак за концентрат, ама със замразена мокра трева и тн. Ти как пресоваш направо директно трева или? Колко излиза горе долу?
Keep on growing :stone:
Аватар
Sawyer17
Градинар
Градинар
Has thanked: 3 times
Been thanked: 16 times

Spiral написа: 21 Юли 2026, 16:12
Sawyer17 написа: 21 Юли 2026, 15:39
Spiral написа: 16 Юли 2026, 21:22
Чинията я бях оставил в супер суха стая точно с тази цел, да изсъхне по-бързо преди температурата да убие терпините, доволен съм, лимона много се усеща. Иначе много ми се иска да го направя като про-тата вмомента, там със fresh frozen трева и freeze dry машинката, ама си е стабилна инвестиция, а и не знам дали искам да минавам на концентрати изцяло, че да влизам в този филм :D .
Колко материал използва и колко хешка излезна? Аз от няколко години се занимавам с концентрати (пресирам) и съм доста заинтересован да си направя bubble hash, та ми е интересно какъв материал и колко си използвал за този красив хеш
Използвам само захарните листенца от главите, които събирам като си правя сухия трим. Като количество не мога да ти кажа, но не е много със сигурност. За да имаш някаква представа, не знам дали знаеш тези кофи дето ги даваха в лидъл пълни с портокали примерно като пускаха промоция :lol: . Самата кофа е 10Л, макс 30% да е била пълна с кристалните листа. Изкарах към 6грама и нещо сега, миналата година изкарах към 13-14 грама ако не се лъжа, от по-малко листа, но не беше толкова жълт. Цаката на бъбъл хеша е с минимална физическа сила да обработиш материала, за да минат само кристали без излишен "зелен" материал и този път, мисля че го постигнах. Иначе както споменах по-горе и аз имам мерак за концентрат, ама със замразена мокра трева и тн. Ти как пресоваш направо директно трева или? Колко излиза горе долу?
Пресирам трева, хеш и кииф, но всичко е купувано от улицата, та не мога да изпипам качеството докато не си я отгледам сам тревата. Относно колко излиза е много разтегливо понятие, тревата дава най-малко, но смолата която излиза е доста красива с хубави терпени, разбира се това много зависи от самата трева. Хеш и кииф дават доста повече като количество, но смолата е доста по-тъмна, поради наличието на хлорофил в самият продукт, за мен не е проблем разбира се , зависи за какво ще използвам смолата. Наскоро си купих вейпарайзер за смола и всичко минава там, но преди си правих вейп капсули и постоянно се запушваха. Пресирането е цяла наука, всичко е много относително, много зависи от материал, пресата и температура на пресиране и тн. В твоят случай ако пресираш този хеш ще изкараш доста добра смола и то може би към 3+ грама чиста смола, препоръчвам ти да си купиш мрежички за пресиране с дадени микрони, например 90 микрона , за да извлечеш предимно чиста смола, можеш и 25 микрона за по-високо качество, може да използваш и филтер за кафеварка като обвиеш цялото топче хеш с филтера и го пресираш, това ще свърши работа. За метода който ти искаш със замразена трева ще извлечеш изключително чист материал, който можеш директно да го сложиш в капсула за вейп и не би трябвало да се запушва както ставаше при мен. Това е висш пилотаж извличане на смола, който за нашите географски ширини е доста труден за постигане, но не и невъзможен. Най-големият проблем с този метод е набавянето на свежо откъсната трева и замразяването й , а ти имаш тази възможност, та нищо не ти пречи да инвестираш едни 50г примерно и да започнем лека-полека.
Tapatop
Градинар
Градинар
Has thanked: 23 times
Been thanked: 90 times

Нещо наспамихме дневника с тоя хаш 😅
Спомням си преди повече от 15 години си правехме (butane hash oil) от по-кофти материал и това ми е единствения опит с извличане на концентрат но е един от най-опасните защото работиш все пак с газ. Има вариант да го правиш и с по-безопасния газ (c02 ако не се лъжа) но иска по-специализирана апаратура. Имам материал за Bubble hash oil заедно с кофа и 5-6 различни чувала с различни микрони, мислех да взема преносима пералня за разбиването на замразения материал (около 30-40 евро) до колкото знам много зависи от материала какво ще ти пусне като количество (8-20%) но проблема е след извличането, замразяването на хашиша-рендосването му и последващото сушене (около 14 дена на 18 градуса температура) в момента такива температури за сушенето са непосилни и тук идва риска. Има ли смисъл от цялата занимавка за извличането му се чудя, като не всеки си пада по концентрати?
Вие как процедирате със съхранение на готовия хашиш?
Как го употребявате, пушене или в ядене?
Аватар
Sawyer17
Градинар
Градинар
Has thanked: 3 times
Been thanked: 16 times

Tapatop написа: 23 Юли 2026, 21:03 Нещо наспамихме дневника с тоя хаш 😅
Спомням си преди повече от 15 години си правехме (butane hash oil) от по-кофти материал и това ми е единствения опит с извличане на концентрат но е един от най-опасните защото работиш все пак с газ. Има вариант да го правиш и с по-безопасния газ (c02 ако не се лъжа) но иска по-специализирана апаратура. Имам материал за Bubble hash oil заедно с кофа и 5-6 различни чувала с различни микрони, мислех да взема преносима пералня за разбиването на замразения материал (около 30-40 евро) до колкото знам много зависи от материала какво ще ти пусне като количество (8-20%) но проблема е след извличането, замразяването на хашиша-рендосването му и последващото сушене (около 14 дена на 18 градуса температура) в момента такива температури за сушенето са непосилни и тук идва риска. Има ли смисъл от цялата занимавка за извличането му се чудя, като не всеки си пада по концентрати?
Вие как процедирате със съхранение на готовия хашиш?
Как го употребявате, пушене или в ядене?
Аз лично си купих вейп за масла - puffco pivot и си пуша така маслото и хем маже, хем е икономично и лесно. Не го мисля какво качество е хеша и ще запуши ли вейпа, ако е в капсула, отделно не мирише толкова много, правиш две дръпки и си готов, изпушил си количество тхц колкото от една цигара.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”