Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

INDOOR 2025 обща тема

Заключено
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Harvester написа: 05 Дек 2025, 10:27
Inna написа: 03 Дек 2025, 19:14 То и аз нямам търпение да ти кажа.Но....по-натам дай Боже! Все пак си мисля,че ще се усети разлика и сега с по-нови диоди и тн.Лампите са едно от най-важните неща като цяло.Ще я покажа да я разгледаме,тя е някаква средна класа лампичка,е от тия двете е сто пъти по-нова поне...После ще ми е за растеж някога си,че 300 вата са писали за 1/1,но за цъфтеж ми малее.....
Inna написа: 04 Дек 2025, 14:16 Еха!🤩Ама и натрийката си ги прави!И градинаря и всичко разбира се.Но в другата тема се заговорихме за светлината и че слабоватите лед лампички,макар че си вършат задоволителна работа за мини гроучета,все пак ги правят до едно размерче главици най-много и това си е.Дори едвам се свързват топките към върха.😄Аз си ги харесвам,ама обичам тупалки като тия.😁И малко по-рехавички стават,не знам може би ако е нещо 500 вата и по-ново...Иначе за тлъстината и плътността има и други фактори,знам ама.....
Реших да използвам през цъфтежа схема за светлината - MH/HPS/MH. Повече син спектър /с МH/ за началните 3 седмици на цъфтежа /за да остане по-компактно растенито/ и после през последните 2, когато зреят трихомите за да е по-богат терпеновия спектър. С други думи, трябва да са по-вкусни и ароматни glawite, от колкото само с HPS. Останалите седмици, когато цветовете дебелеят, ще ги карам на HPS с подобрен син спектър /гроу версиите/. И така, докато си купя някой мощен лед. И при мен с маломощните ледове не мога да ги надуя така, дори не се доближават. Samsung EVO H диоди и поне 300 вата, като лампата, която си взела сега, мисля, че ще е друга работа. Плътността на фотосинтетичния поток е най-голям в сравнение с други марки диоди. Ще споделиш резултата, като я изпробваш.

Газовите лампи, като ХПС и МХ харчат малко повече ток, а PPFD при еднаква консумация е по-ниско от колкото при качествените ледове. Обаче имат едно голямо предимство. Могат да предложат добра реколта дори при по-ниски температури, тъй като имат силен инфрачервен спектър и затоплят самото растение. Т.е. дори да не отопляваш добре помещението през зимата, реколтата пак може да е добра със занижени разходи за отопление в сравнение с лед. През лятото предимствата са за ЛЕД-а. Най-голямото предимство за мен лично на HPS/MH e високата енергия на фотона, който "пробива" до по-ниските части на растенията и успява да надуе и узрее и по-долните цветове. При ЛЕД е по-разумно да се отглеждат цветове само 30-50см /силен лолилопинг/ под повърхността на върховете /според мощността на лампата/. Всичко надолу няма да налее и узрее достатъчно, дори да е направено обезлистяване и светлината да прониква добре. На HPS, тази дълбочина на "пробиване" е по-голяма, поне с 30% при идентични мощности.
Да,точно,много точно казано за приникването на ЛЕД vs HPS.И това с МХ първите седмици е много добра идея,защото,да,те две,три седмици само растат и ХПС-то е твърде"оранжево" за тази цел,издължава ги излишно в този период,макар и да е подобреното за цветя.То имаше и градинари,които си ги гледаха от-до на ХПС-то,но за растеж то въобще не беше оптимално,особено пък за бебета.А и МХ-то си спомням(при това улично,аз съм гледала с улични също хаха и им пусках обратния цвят ЦФЛ около тях да стане по-гроу😆🤦‍♀️)ги правеше като пици и гъсти.А пък за накрая не съм го знаела,че пак е подходящо,много интересно!Никога не съм имала дигитален дросел и кул тюб,мъжа ми ги връзваше там както си знае,а мен ме беше страх от тях.😆Най-вече да не ги напръскам с нещо!И най-вече затова,за удобство държа на ЛЕД-а,но да е хубав и разбира се и другите условия да му отговарят.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Тука ми излезе някакео клипче,което ми се стори интересно по тази тема....
Harvester
Градинар
Градинар
Has thanked: 400 times
Been thanked: 305 times

Да, много важен акцент се прави във видеото относно силната светлина, от едно положение нагоре иска допълнителен CO2 за да може да се справи растението с интензитета на светлината и температурите трябва да са малко под и близки до 30 градуса за да се завиши усвояването на допълнителния въглероден диоксид.
Този тип е собственик на марката за растителни лампи MIGRO. Кефи ме, че е проучил много добре фотосинтетичния процес и в частност този на канабиса и прилага наученото в продуктите си, както е при всеки успешен бизнес всъщност. Създава много експерименти с различни светлинни решения и ги показва на потенциалната клиентела и така се рекламира доста успешно в САЩ.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Harvester написа: 05 Дек 2025, 13:16 Да, много важен акцент се прави във видеото относно силната светлина, от едно положение нагоре иска допълнителен CO2 за да може да се справи растението с интензитета на светлината и температурите трябва да са малко под и близки до 30 градуса за да се завиши усвояването на допълнителния въглероден диоксид.
Този тип е собственик на марката за растителни лампи MIGRO. Кефи ме, че е проучил много добре фотосинтетичния процес и в частност този на канабиса и прилага наученото в продуктите си, както е при всеки успешен бизнес всъщност. Създава много експерименти с различни светлинни решения и ги показва на потенциалната клиентела и така се рекламира доста успешно в САЩ.
Да,много са му интересни и полезни!Следя го отдавна,много сравнения на какви ли не лампи и неща прави и много е навътре с материала,професионалист е очевидно,да.👍
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Последна снимка под старите лампи и после ще изчакам два,три дни и ще снимам под новата.Вие не знам от там дали ще забележите веднага ако има разлики в развитието на главите,но аз мисля че добре ще разбера ако е по-добра,поне към края ще стане ясно ако не друго,доста цъфтеж им остава...Другите условия си остават същите,бутафорен гардероб и вентилация,но приемливи стойности на темп и влажност,като сега очаквам и тем да падне с един,два градуса и да стане още малко по-добре.Че моите две си пекат колкото и да е в това пространство....Може и да поразместя и оскубя малко пак,че те макар и по-малко от друг път пак се завряха с листа.И затова съм решила друг път 6 в малко по-големи платнени и да залепя бяло все пак.Тук ясно се вижда до къде пробиват двата леда,затова ги снимах отстрани.Могло е още да се изчистят надолу,но нищо,нека има някои средни и дребни за екстракции.😄
Прикачени файлове
20251208_122458.jpg
20251208_122444.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2127 times
Been thanked: 3747 times

Някой от вас добавял ли е допълнително CO2, аз нещата на теория ги знам, но никога не съм добавял. Освен системите с бутилки, гледам вече почти на всякъде предлагат и ей такива торби https://growshop-bg.com/izmervashti-ust ... le-co2-bag Чудел съм се дали да тествам някой път.
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1336 times
Been thanked: 2321 times

Vetrushka написа: 08 Дек 2025, 14:22 Някой от вас добавял ли е допълнително CO2, аз нещата на теория ги знам, но никога не съм добавял. Освен системите с бутилки, гледам вече почти на всякъде предлагат и ей такива торби https://growshop-bg.com/izmervashti-ust ... le-co2-bag Чудел съм се дали да тествам някой път.
И аз много се интересувах преди и от цялото проучване стана ясно, че едва ли не от торбите или като цяло СО2 няма кой знае какъв смисъл, ако работи изкарващ вент. Трява да е затворена среда и бутилката е по-удачно, но пак трябва да се следи с машинка колко е наситеността в палатката през светлия период да не се прекалява. По-големи градуси, по- голяма влага, твърде голяма занимавка ми изглеждаше да се захващам. Както каза в поста за лампите, с лед вадя сравнително повече от ХПС, че да вкарвам и СО2. Иначе в ютуб съм гледал много сериозни резултати, готино е. За торбите казват, че може да има ефективност при малка палатка, щото със слаба лампа може да минеш без изкарващ вент и да ти се получи наситеността, за нашите палатки бая торба ще трябва да се сложи :D .
Keep on growing :stone:
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Ето ги девойките в началото на 5-та седмица цъфтеж. Миналата седмица им направих top dresing около литър на саксия ЧКЧ на Bio Bizz и по една чашка около 100 грама Complete Organix. Bio Flores съм го намалил на около 20 мл. на 10 литра вода, а Bio boost го давам по 40. Наблюдавам ги как вървят и при нужда ще вдигна още малко Bio Flores. Сега влизат в периода който искат много вода, саксиите също са им малки 14 литрови и през два дни искат поливане. Лед панела съм го пуснал на 40 см от близкия връх до него, работи на 100% от 2 седмици и определно се чустват добре. Започнаха да миришат вече както си му е реда. от 9 растения са 7 сорта и миризмата е убийствена. Доста лепкави стават и съм доволен за тази фаза от развитието какво показват. За следващия indoor смятам да пробвам в по големи саксии. Гледах какви размери има от квадратните и може би ще пробвам в 25 литрови. Пак ще се съберат 9 в 120х120 см. Темепературата през светлия период е 25-29 градуса с 45% влага, а през тъмната им част пада до 19-22 и около 55% влага.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Spiral написа: 09 Дек 2025, 00:17
Vetrushka написа: 08 Дек 2025, 14:22 Някой от вас добавял ли е допълнително CO2, аз нещата на теория ги знам, но никога не съм добавял. Освен системите с бутилки, гледам вече почти на всякъде предлагат и ей такива торби https://growshop-bg.com/izmervashti-ust ... le-co2-bag Чудел съм се дали да тествам някой път.
И аз много се интересувах преди и от цялото проучване стана ясно, че едва ли не от торбите или като цяло СО2 няма кой знае какъв смисъл, ако работи изкарващ вент. Трява да е затворена среда и бутилката е по-удачно, но пак трябва да се следи с машинка колко е наситеността в палатката през светлия период да не се прекалява. По-големи градуси, по- голяма влага, твърде голяма занимавка ми изглеждаше да се захващам. Както каза в поста за лампите, с лед вадя сравнително повече от ХПС, че да вкарвам и СО2. Иначе в ютуб съм гледал много сериозни резултати, готино е. За торбите казват, че може да има ефективност при малка палатка, щото със слаба лампа може да минеш без изкарващ вент и да ти се получи наситеността, за нашите палатки бая торба ще трябва да се сложи :D .
На мен Бокса ми е в малка стая 12-13 квадрата, която е затворена. Изкарвам директно в нея, много ми пада влагата, ако изкарвам извън жилището и смятам, че Co2 няма да го губя. Ще го мисля за напред, да взема да напрвя един тест, но да за да има ефект трябва да е по толо при китките и ще го умувам малко :)
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

И аз само знам,че трябва да е затворено....Не съм взимала,защото не съм стигнала до изгъзиците.Ами ако живееш в много мръсен град примерно,брои ли се,че имат повече CO2?😆
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”