Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Помощ в градинарството
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Ние това си го знаем и повтаряме безкрайно.Че българските села ще живнат не,ами ще забогатеят!При това от нещо ползотворно и полезно.Но вместо това младите по селата и градчетата готвят метаамфетамин,тази отвратителна зараза и отрова.Защото е лесно и бързо.А съм разговаряла с хора,всеки казва,че ако можеше да се гледа трева,никой не би се занимавал с тази гадост проклета.Но явно на властите изнася повече да тровят с китайска химия,да се дишат балони и Диона ли ква беше тая овца тъпа да рекламира как си чертае незнайно какво върху телефона в колата?!!!!Вкарано легално от тези същите власти,това може?!!!
-
ttanichkaaа
- Has thanked: 6 times
Току-що ги насях. За пръв път ми е, нямам идея дали изобщо ще покълнат. Във всяка саксия има по 1 семка,закупени от 2fast4buds.com - Panty puch autoflower. Ще бъда благодарна ако някой сподели мнение и ме посъветва всичко ми е от полза. Сложих ги на прозореца на светлина и топлина за момента. Намокрих леко пръста и ги засадих на 1см дълбочина и пак полях с впръскване отгоре.
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 397 times
- Been thanked: 305 times
1. Използвай метода в мокра салфетка или между памучни тампони, отново влажни разбира се (не трябва да са прекалено мокри) в зип пликчета например, да не съхнат бързо. Така шанса да покълне е по-голям, просто се налага да провериш след 24-48 часа, какво е положенито. Гледай да е приятна стайна температура и това е с покълването.ttanichkaaа написа: ↑28 Сеп 2025, 15:24 Току-що ги насях. За пръв път ми е, нямам идея дали изобщо ще покълнат. Във всяка саксия има по 1 семка,закупени от 2fast4buds.com - Panty puch autoflower. Ще бъда благодарна ако някой сподели мнение и ме посъветва всичко ми е от полза. Сложих ги на прозореца на светлина и топлина за момента. Намокрих леко пръста и ги засадих на 1см дълбочина и пак полях с впръскване отгоре.
2. Защо в различни чашка и малка саксия? Прави си еднакво нещата, особено, когато сорта е един и същ или са направо клонинги от едно растение. Както си го направил ще трябва поетапно да пресадиш в по-големи, защото чашката ще се "изчерпи" по-рано и ще си създаваш дребни неудобства, не че е голяма болка.
3. Не бързай да ториш, ако си със захранена почва.
Щом ти е за първи път е добре да си пунеш тема в съответния раздел, за да може по-организирано да ти се дава помощ от форума и да стигнеш до задоволителни резултати от първия път. Напиши си основните характеристики на сетъпа, светлина, площ, субстрат, торове и какъв сорт ще гледаш и евентуално каква технология на отглеждане си предвидил . Така ще се намалят излишните уточняващи въпроси и по-бързо ще получаваш адекватен отговор.
Успех!
-
Inna
- Marijuana Mom

Здравей,добре дошла!Първо прочети повечко и по-специално за ауто как се гледа.Ако нямаш лампа,не ги започвай в края на септември на призорец,защото ще си изхабиш семките,много е къс деня,яма слънце вече....Ако искаш да използваш дневната светлина,тогава се почва пролет или лято.Първо се подготви,после започни като цяло.ttanichkaaа написа: ↑28 Сеп 2025, 15:24 Току-що ги насях. За пръв път ми е, нямам идея дали изобщо ще покълнат. Във всяка саксия има по 1 семка,закупени от 2fast4buds.com - Panty puch autoflower. Ще бъда благодарна ако някой сподели мнение и ме посъветва всичко ми е от полза. Сложих ги на прозореца на светлина и топлина за момента. Намокрих леко пръста и ги засадих на 1см дълбочина и пак полях с впръскване отгоре.
-
Inna
- Marijuana Mom

Нещо любопитно,може да ви е интересно.Аз мисля да си го пробвам из градинките,не би навредило с нищо,а знам че и охлювите не се кефели.Интересно в саксия,която не е на земята дали пак има смисъл,там почвата пак ли е -,а въздуха +?
-
Harvester
- Градинар

Във видеото има кадър около секунда, в който се вижда медна спирала в саксия. Интересно ще е да се пробва паралелно със и без медната спирала с по 2-3 бройки, за да се направи директното сравнение.Inna написа: ↑01 Яну 2026, 23:02 https://youtu.be/iwxJk1j33rM?si=fD4N7rekSlXT6GVT
Нещо любопитно,може да ви е интересно.Аз мисля да си го пробвам из градинките,не би навредило с нищо,а знам че и охлювите не се кефели.Интересно в саксия,която не е на земята дали пак има смисъл,там почвата пак ли е -,а въздуха +?
-
Inna
- Marijuana Mom

Да,вярно.Еидях и други в саксии.Аз забих една медна тръбичка на едно от моите,но беше с друга цел,просто нямах с какво да го подпра.Но сега е с антена.
Звучи интересно обяснението,възможно е да има някскъв ефект...Иначе съм ползвала медна тел около стъблото на малко разстоянийце,ъова като мярка за охлюви беше и работи май.Също съм забивала около стъблото,защото бях чела,че и помага против разни фунги в почвата около растението,но това не знам дойолко е и колко достоверно.Но нито един начин не би навредил да се пробва....Само се чудя в една открита градина ако забиеш такива и има буря,няма ли да тресне?!
-
Harvester
- Градинар

Тези "антени" са токова ниско, че разрядите на статично напрежение, в 99,9 % от случаите биха ударили нещо по-високо наоколо. Не бих се притеснявал за това. А приложението на намотана медна тел за охлювите не е лоша идея.Inna написа: ↑04 Яну 2026, 15:21 Да,вярно.Еидях и други в саксии.Аз забих една медна тръбичка на едно от моите,но беше с друга цел,просто нямах с какво да го подпра.Но сега е с антена.Звучи интересно обяснението,възможно е да има някскъв ефект...Иначе съм ползвала медна тел около стъблото на малко разстоянийце,ъова като мярка за охлюви беше и работи май.Също съм забивала около стъблото,защото бях чела,че и помага против разни фунги в почвата около растението,но това не знам дойолко е и колко достоверно.Но нито един начин не би навредил да се пробва....Само се чудя в една открита градина ако забиеш такива и има буря,няма ли да тресне?!
-
Inna
- Marijuana Mom

Ето пък едно с магнит.
-
Inna
- Marijuana Mom

Ето един вариант за лесно завъждане на полезни бактерии и човека добре и ясно обяснява,препоръчвам ви целия му канал за био градинарство.А предлага и интересни инструменти.
.png)