Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

First Grow Newbie

Публикувай отговор
Семена марихуана
Талибана
Градинар
Градинар
Has thanked: 33 times
Been thanked: 32 times

Здравейте, нов във форума бивш пушач (не пуша активно над 10 12 години) който търси различни хобита.. Живея в Германия както знаете тук вече е легално та от скука реших да се пробвам да отглеждам ей така за спорта .. Нямам представа ако изкарам реколта какво ще я правя, най вероятно ще я дам на някого да се почерпи ей така .. Взех си семена директно от банката за семена в Холандия, купих палатка, инвестирах в лампа която по мнение на гледащи тук в Германия е добра и доста прилична ( аз нямам представа не ги разбирам) .. Та взех си OG kush auto и Royal Dwarf auto като за първи семена да пробвам с тях .. покълнаха, засях ги в специална почва отново,но нещо сгавих и растеж няма .. на 8ми ден са и като съдя по други растения бавят се с растежа .. едното пожълтя горе долу цялото, а другото пожълтя в краищата на листата..Проба грешка.. Онзи ден засях друго като му контролирах влагата отгоре с шишенце отрязано (на другите не бях сложил) и в момента то ги подминава на растеж и е здраво и зелено ... Въпроса ми е възможно ли е да не растат поради факта че ги поливах с дестилирана вода само и да им липсват нутриенти? От утре или вдругиден почвам да ги торя леко да видим .. Малко дълго стана но ... Слагам и някоя снимка .. Поздрави
Прикачени файлове
20250726_211829.jpg
20250726_211757.jpg
20250726_100540.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Здравей!Не се торят от толкова малки,в тази огромна за тях саксия има тор за седмици,дори да е лайт микс.По ринцип се торят по-големички и много леко с намалени дози от написаното в началото.Тук по-скоро става нещо с поливането,понеже е малко сложно малко бебе в голяма сакдия,първоначално трябва да нагодиш по колко и през колко време,да не е нон стоп мокренето или все само в средата.Хубаво е цялата почва да е била леко овлажнена преди засаждането.За,да не изпръхва на места.Също не съм сигурна за тази дестилирана еода,май по-добре си ги поливай с престояла,не знам каква ви е там,но сигурно ще е по-добре.....Иначе всичко изглежда добре нагласено и хубаво,само това,поливката трябва да нагласиш и да следиш темп и влажност да са им приятни,да не е много жега.Ако искаш вече нещо да им добавяш,то може коренов стимулатор,макар че минават и без.....
Талибана
Градинар
Градинар

Ето още една от грешките ми явно .. Не навлажних почвата преди да ги засея въобще, направо ги засях даже не я разрових просто изсипах от чувала.Може и това да е било съдбоносно.. Сложих овлажнител, вентилатор циркулира въздуха около тях, температурата мисля е леко висока ( варира 27, 28). Лампата ми е димирана 240в. В момента е на 25% на около 45 см височина.. Ясно няма да торя с нищо, незнам защо така се получиха... 😞
Талибана
Градинар
Градинар

Вече поливам с нормална вода а колко време трябва да престои ?
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ами някъде 24 часа,да няма хлор,да е отворена.И други колеги ще се включат със съвети,има и по-разбирачи от мен,но сега явно всички са по почивки.😄Успех!
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Едно денонощие както каза Ина. При стартиране на бебета е желателно почвата да е преварително навлажнена, приятно влажна, а не мокра до кости . И НЕ се полива 1-2 седмици ,според условията ти идеята е да накараш корена да търси вода, иначе като го удавиш във вода си загнива и умира. Тор само и единствено коренов стимулатор и то най-рано седмица след показването! Eто ти един полезен линк, че и мене може да ме няма. Най-долу са и всички останали статии. https://grysti.com/2020/01/27/%d0%bf%d1 ... %82%d0%bd/
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Талибана
Градинар
Градинар

МНОГО благодаря за информацията и линковете, уникални сте .. ! А имате ли някакви идеи на какво може да се дължи бавния растеж ? 4 5 дни след първите две засях друго в същата почва, същата палатка и сега то е малко по голямо от тях ? Единственото различно е че му сложих купол (чашка) отгоре.. Забелязвам че сякаш едното е вирнало листенца нагоре сякаш има светлинен стрес, но другото не е така но пък е жълто ... Незнам доста се обърквам...То си е цяла философия ...
Талибана
Градинар
Градинар

Помагайте хора не върви тоя разсад ... Правя всичко както трябва от това което съм изчел а то е доста и въпреки това се влошават .. едното вирна яко листа нагоре и има изгорели участъци по листата а другото е все така жълто .. Растеж никакъв абсолютно никакъв ..
Температура 26,27 , влага има имат си и чашки отгоре да им държи влага, вентилатор циркулира въздуха по нагоре от тях .. лампата 240в на 50 см димирана на 25% .. почвата е light mix.. Моите съмнения или почвата нещо не е ок макар че уж е специална за коноп, или аз направих грешка в началото като оставих вентилатора на нивото на разсада и ги духа постоянно .. друго незнам кво може да е почвам да се отчайвам една сума пари за оборудване и сумати грижи аз за децата толкова не съм се грижил и треперил дет са вика и пак нищо .. гледам хора сеят на перваза, поглеждат го 2 пъти в седмицата и гърмят ....
Талибана
Градинар
Градинар

Ето някой снимка как изглеждат.. както и на почвата и лампата
Прикачени файлове
20250725_140357.jpg
Screenshot_20250725_200736_OTTO.jpg
20250728_120424.jpg
20250728_203415.jpg
20250728_203427.jpg
20250728_203523.jpg
Талибана
Градинар
Градинар

Мисля че разбрах от къде идва проблема .. електропроводимоста на почвата е много висок за разсад 1.5 .. И изгарят и не растат, язък за семената.. Пресадих в друга почва ако оцелеят, оцелеят .. сега взимам по лека почва ще направя пак с този моя микс но в средата ще сложа лека почва и се надявам да потръгнат ако и тогава не тръгнат вече незнам явно не е за мен тая работа.. Поздрави
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”