Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Vetrushka (indoor №1 2025)

Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2118 times
Been thanked: 3740 times

Здравейте колеги и за много години.
Нова година, нов проект :)
Дядо Коледа мина при мен, бил съм послушен миналата година и ми направи много хубав подарък, който сега ще тествам за 1-ви път.
Взех си от комплектите, които предлагаха за празниците. И сега започвам малко по на широко. Общо взето всичко е ново от техниката.
Палатката е вече 120 х 120 х 200 см, новият панел е Mars Hydro FC 4800-EVO със по хубавите чипове на Samsung LM301H EVO. Реших да ползвам същите съдове, почва, добавки както си го правех до сега, за да видя разликата в осветлението. Изкарващия вентилатор е комплект с техния филтър на Mars Hydro. Хубавото е че, има сонда за температура и влага и по този начин си регулира сам оборотите. За целта с мобилното приложение, трябва да се зададат при какви стойности какво да прави. По този начин контрола в палатката е много по добър. Панела, както и вентилатора ползват общо мобилно приложение, където има различни благинки за настройка. Все още не съм се задълбал на дълбоко, но основните неща ми станаха ясни.
И така....
Почвата е Bio Canna, като ще я обогатя с допълнително ЧКЧ, Complete Organix, Зеолит, Вермкулит, доломит и лава за микро елементи. Ще си ползвам течните торове на Bio Canna, Bio Rhizotonic, Bio Flores, Bio Boost, като този път ще добавям и допълнително Cal-Mag от серията на Bio Bizz, последният път го забавих и имах проблеми с калцият.

Сортовете този път са :

Green House Seeds : Super Critical
Barneys Farm: Mimosa EVO
Humboldt Seeds: Sapphire OG
Pyramid Seeds: Anesthesia

От последния сорт бях много доволен преди години, вечер за преди лягане беше перфектен. Толкова пъти все се каня да го пусна отново и накрая се отказвах. От Humboldt скоро не съм взимал нищо, гледам опаковката е различна. Преди бяха едни дървени кубчета и в тях бяха семките, но и тази не е лоша.

За сега съм стартирал почвата за началните саксии, винаги гледам поне 2-3 дни по рано да я намокря, като добавям от Bio Rhizotonic всеки ден я пребърквам по малко и чак тогава слагам семките, които са накиснати във вода от снощи и днес или утре ще ги сея. Когато започнат да излизат и покажат признаци на живот ще обновя дневника.

Пожелавам на всички, много доходна и спорна година :weed:
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 717 times
Been thanked: 1008 times

Гледам си се запасил с бройка :) , няма да остананеш разочарован от Мимозата. Язък за Хумболт , че са зарязали класичеките опаковки, много им се кефех, сега така не мога да ги различа от масовката... Мисля си аз за грол с почва и торове на биокана само, почвата става ли за цъфтеж без да се добавя нещо към нея? В смисъл целя се към грол с продукти на една марка за минимално ядове, даже от биокана казват , че почвата им е разработена специално за тяхните торове. А вентилатора на Марс как е откъм шум а у готов ли е за ползване със щепсел и всичко останало без хамалогии?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Ще следя темата с интерес.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

Да ти е честита новата придобивка , сега да видим какви тупалки ще направиш :)
Ще следя с интерес :)
Успех !
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Peggy Zina написа: 15 Яну 2025, 22:57 Гледам си се запасил с бройка :) , няма да остананеш разочарован от Мимозата. Язък за Хумболт , че са зарязали класичеките опаковки, много им се кефех, сега така не мога да ги различа от масовката... Мисля си аз за грол с почва и торове на биокана само, почвата става ли за цъфтеж без да се добавя нещо към нея? В смисъл целя се към грол с продукти на една марка за минимално ядове, даже от биокана казват , че почвата им е разработена специално за тяхните торове. А вентилатора на Марс как е откъм шум а у готов ли е за ползване със щепсел и всичко останало без хамалогии?
Не съм я гледал мимозата, но четох хубави неща за него и реших да го пробвам.
До сега никога не съм гледал само с техните торове. Винаги съм добавял и Complete Organix и ЧКЧ, другите неща които слагам са по скоро глезотии и мисля, че може и без тях. Complete Organix го слагам главно заради органиката в него, да има повече и различни бактерии. Изкарващия е малко по голям от този който имам на CAN и ми се струва, като шум че е малко по - малко, но е с по голям отвор. На CAN ми беше Ф 110, а този е Ф150 и не свисти толкова въздуха.
Сега обмислям, дали стария вентилатор, да не го ползвам като вкарващ, да не ми сгъва палатката в средата. Но трябва някакъв филтър да сложа, да не вкарва боклуци. Аз все още не съм ги посял, вчера не бяха потънали всички семки и като ги натиснах, вече паднаха на дъното. Та сигурно днес ще ги сея и слагам в бокса. Относно щепселите, няма никаква грижа, всичко си е по ЕУ стандарт и няма никакви драми.
Интересно, когато правих поръчката, точно преди коледните празници, я направих в един ден със семките от Гърците, както и техниката, нещата от марс хидро, дойдоха по бързо, още на 27-ми, а семките на 30-ти. Все пак всичко дойде за по малко от седмица и бях много впечатлен.

Чудя се, тука по нашите гроу шопове защо продават с такава голяма надценка, направо не ми го побира главата. Модела на панела който взех FC 4800, да не се бърка с FC Е4800, който е с китайски ледове, го продават за близо 1200 лв. А от техния сайт, целия сет, Палатка, Панел, Изкарващ, Филтър, Обдухващ, Очила, Две мржи за scrog, 5-6 текстилни саксии, механичен таймер, ножички за тримване, въздухопровод, въженца за монтаж на панела с регулиране, както и крепежни елементи за филтъра, метални скоби, две дъна за палатката и доставка, беше около 850 евра. Разликата е много голяма...
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 16 Яну 2025, 10:03
Peggy Zina написа: 15 Яну 2025, 22:57 Гледам си се запасил с бройка :) , няма да остананеш разочарован от Мимозата. Язък за Хумболт , че са зарязали класичеките опаковки, много им се кефех, сега така не мога да ги различа от масовката... Мисля си аз за грол с почва и торове на биокана само, почвата става ли за цъфтеж без да се добавя нещо към нея? В смисъл целя се към грол с продукти на една марка за минимално ядове, даже от биокана казват , че почвата им е разработена специално за тяхните торове. А вентилатора на Марс как е откъм шум а у готов ли е за ползване със щепсел и всичко останало без хамалогии?
Не съм я гледал мимозата, но четох хубави неща за него и реших да го пробвам.
До сега никога не съм гледал само с техните торове. Винаги съм добавял и Complete Organix и ЧКЧ, другите неща които слагам са по скоро глезотии и мисля, че може и без тях. Complete Organix го слагам главно заради органиката в него, да има повече и различни бактерии. Изкарващия е малко по голям от този който имам на CAN и ми се струва, като шум че е малко по - малко, но е с по голям отвор. На CAN ми беше Ф 110, а този е Ф150 и не свисти толкова въздуха.
Сега обмислям, дали стария вентилатор, да не го ползвам като вкарващ, да не ми сгъва палатката в средата. Но трябва някакъв филтър да сложа, да не вкарва боклуци. Аз все още не съм ги посял, вчера не бяха потънали всички семки и като ги натиснах, вече паднаха на дъното. Та сигурно днес ще ги сея и слагам в бокса. Относно щепселите, няма никаква грижа, всичко си е по ЕУ стандарт и няма никакви драми.
Интересно, когато правих поръчката, точно преди коледните празници, я направих в един ден със семките от Гърците, както и техниката, нещата от марс хидро, дойдоха по бързо, още на 27-ми, а семките на 30-ти. Все пак всичко дойде за по малко от седмица и бях много впечатлен.

Чудя се, тука по нашите гроу шопове защо продават с такава голяма надценка, направо не ми го побира главата. Модела на панела който взех FC 4800, да не се бърка с FC Е4800, който е с китайски ледове, го продават за близо 1200 лв. А от техния сайт, целия сет, Палатка, Панел, Изкарващ, Филтър, Обдухващ, Очила, Две мржи за scrog, 5-6 текстилни саксии, механичен таймер, ножички за тримване, въздухопровод, въженца за монтаж на панела с регулиране, както и крепежни елементи за филтъра, метални скоби, две дъна за палатката и доставка, беше около 850 евра. Разликата е много голяма...
Търговийка, брат и те трябва да сложат хляб на масата :D Аз затова от гроу шоп пазаря само торове, дреболийки и мърч . Например на лидл продават по-евтини и по - читави обдухващи вентилатори, и с хубава гаранция, а от гролшоп обдухващите се чупеха през грол :? . Вече който има излишни пари и не му се чака, не го спирам.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Здравейте при мен започнаха да излизат малките, но нещо много ниска кълняемост. От Анестезията няма нито едно показано, а от Мимозата само 1. Семките са засадени в Петък вечер и за сега има общо 8 тръгнали. Аз се целях в минимум 9, но в крайна сметка колкото толкова.

Пуснал съм семките в Bio Canna почвата и съм полял Bio Rhizotonic и друго не съм добавял. Стартирал съм ги в 2 литра саксии в които ще имат едно топиране, след което ще ги местя в 14 литра.
Почвата за финалните саксии вече е готова. Микса, който съм направил е 2 чувала Bio Canna почва, 1 чувал ЧКЧ на Bio Bizz, 7-8 литра Вермикулит, 7-8 литра Зеолит, един пакет Вулканична лава, този път ползвах доста едра фракция и затова сложих по малко. 140 грама доломита и 3 кг. Complete Organix. Всичко съм го полял 18 литра вода, като към нея съм добавил по 4 мл. литър Bio Rhizotonic. Ами за сега е това, надявам се да излезе още някое да мога да си ги пусна 3х3 саксии.

Последните снимки са от приложението за осветлението и вентилацията. Панела има интересна настройка, да имитира изгрев/залез, уж се променя малко цветната температура но, не съм забелязал кой знае каква разлика. Другото хубаво нещо е, че сега се елиминира нуждата от таймер, всичко се настройва през приложението. Вентилатора съм го спрял, за да мога да поддържам по висока температура. За сега панела е на 24/0 докато не се покажат всички.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
Screenshot_2025-01-21-09-30-25-853_com.mz.mziot.jpg
9.JPEG
10.JPEG
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Добре, че беше едната снимка, да се сетя да си купя и аз доломит :) Честно преди години като съм го ползвал , не знаех какво са магнезиеви и калциеви дефицити. Колкото до бебетата - изчакай два-три дена, все трябва да се пръкнат още някои....Аз затова от гърците гледам да си купувам по-нови сортове, но имаше един лаф - прясната стока е в оборотния магазин. ;) Фактор са на регионално ниво - обслужване, а у нямат грешка, но не и на международно ниво като Seedsman. Но смятам, че ще е идейно да развиваме и партньорство с тях, банери ли ще е, какво ще е , ако сте заинтересовани кажете...
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Не успях да пиша, смотания грип така ме тръшна, че 3-4 дни направо не знаех къде се намирам с температура до 39 градуса. Малките са вече на 10-на дни, но ще са само 6. От семките на пирамид сийд Анастезията, тръгаха само 2 и то са нещо дефектни. Ще разчитам на 1 Мимоза, 2 Супер Критикъл и 3 Сапфир ОГ, те най - добре тръгнаха 3 от 3.
Нещо тия таймери и автоматика не сработват при мен. Не спира панела на време и няколко дни откараха на 24/0. Пуснах си на стария електронен таймер да ми е мирна главата :) Много съм доволен от обдухващия вентилатор на Марса, смятам по натам да взема още един.
Този път ще сложа старите да духат от долу. Надявам се по този начин да се намалят малките мушици. Този път смятам да приложа на всички LST и да са само с едно топиране.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Здравейте колеги малките направиха 20 дни в тези саксиики от 2 литра и вече им идва тясно. Искат да се поливт всеки ден и саксийката направо олеква. Вече няколко пъти ги изпускам за поливане. Последните няколко поливания им давам и Bio Vega заедно с Bio rhizotonic. Ще гледам днес да ги преместя във финалните саксии. Двете които са най - в дясно са бъгнатите, ама нещо се окопитиха и почнаха да растат и те. Сямтам, като ги преместя да не ги топирам веднага, ще го направя след 5-тото разклонение и след това ще приложа LST. Малко ще променя начина спрямо предните пъти. Мисля да сложа и мрежа този път за укрепване и по добре да подредя връхчетата.
IMG_20250214_072916.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”