Нова година, нов проект
Дядо Коледа мина при мен, бил съм послушен миналата година и ми направи много хубав подарък, който сега ще тествам за 1-ви път.
Взех си от комплектите, които предлагаха за празниците. И сега започвам малко по на широко. Общо взето всичко е ново от техниката.
Палатката е вече 120 х 120 х 200 см, новият панел е Mars Hydro FC 4800-EVO със по хубавите чипове на Samsung LM301H EVO. Реших да ползвам същите съдове, почва, добавки както си го правех до сега, за да видя разликата в осветлението. Изкарващия вентилатор е комплект с техния филтър на Mars Hydro. Хубавото е че, има сонда за температура и влага и по този начин си регулира сам оборотите. За целта с мобилното приложение, трябва да се зададат при какви стойности какво да прави. По този начин контрола в палатката е много по добър. Панела, както и вентилатора ползват общо мобилно приложение, където има различни благинки за настройка. Все още не съм се задълбал на дълбоко, но основните неща ми станаха ясни.
И така....
Почвата е Bio Canna, като ще я обогатя с допълнително ЧКЧ, Complete Organix, Зеолит, Вермкулит, доломит и лава за микро елементи. Ще си ползвам течните торове на Bio Canna, Bio Rhizotonic, Bio Flores, Bio Boost, като този път ще добавям и допълнително Cal-Mag от серията на Bio Bizz, последният път го забавих и имах проблеми с калцият.
Сортовете този път са :
Green House Seeds : Super Critical
Barneys Farm: Mimosa EVO
Humboldt Seeds: Sapphire OG
Pyramid Seeds: Anesthesia
От последния сорт бях много доволен преди години, вечер за преди лягане беше перфектен. Толкова пъти все се каня да го пусна отново и накрая се отказвах. От Humboldt скоро не съм взимал нищо, гледам опаковката е различна. Преди бяха едни дървени кубчета и в тях бяха семките, но и тази не е лоша.
За сега съм стартирал почвата за началните саксии, винаги гледам поне 2-3 дни по рано да я намокря, като добавям от Bio Rhizotonic всеки ден я пребърквам по малко и чак тогава слагам семките, които са накиснати във вода от снощи и днес или утре ще ги сея. Когато започнат да излизат и покажат признаци на живот ще обновя дневника.
Пожелавам на всички, много доходна и спорна година
.png)