Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Пожълтяване и изсветляване на листата

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Sicario00
Градинар
Градинар
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Седмица 8/Ден 52 Ламата е включена на 50% за три дни само беше така , но след час два е включвам на 75% тя е на около 50см от върха на всички растения освен от номер 2 там е на 40см (то е по високо) и мисля да я смъкна с 10см след два три дни , темп 24гр и влажност 42/45% .
Днес полях всяко растение с по 1,5Л наторена вода по схемата на bio bizz с торовете , но само 35% от торовете по график + cal-mag:
6 литра вода 35%pH 6.30
* Bluh Complex: 15мл това е на 30% защото съдържа азот а нали в началото прекалих с азота
* Phosphor Plus: 8.75 мл
* Super Vit: 1капка
* Power Zyme = 7 мл
* Boost = 7 мл
* Cal mag = 6мл
на растение номер 1 вече му се показват кафявите цветове по главите , трихомите и листата жълтеят (горните колкото и леш да ми изглеждат не ги барам само кълцам от долните )
След поливанката в 8 сутринта изтекоха около 100 мл долу (само от растение номер 3 нищо не изтече странно и остана най тежко сякаш зада цялата вода може би трябва да добавя нещо да минава по добре водата ) и реших да проверя изтеклата вода:
pH беше около 6.10 което мисля че е ниско и дали ще може да си усвои всичко с тва pH ? Със
EC метъра показа ppm:740 и µS(микросименса):1500 което ми се струва много вие как мислите ?
сега се нуждая от вашата помощ да не прецакам нещата накрая , казвайте ако нещо не съм разбрал правилно.
Така до колкото съм наясно трябва да следя трихомите от прозрачни да станат около 50% млечни/облачни и тогава за да премахна натрупаните соли в субстрата правя Flushing/Промивка само с чиста вода pH 6.30 като промия всяка саксия с поне 3пъти на нейния размер моите са 15ки значи по 45 литра вода на саксия лол това не е ли доста ? След това продължавам да ги гледам на 22гр и 45/50% влажност още около около 7 дни и поливам само с вода pH 6.30 докато на горните глави трихомите не станат около 80% млечни и 20% кехлибарени за да може по това време на по долните глави трихомите да станат около 100% млечни (също четох че може последните 48часа да ги оставиш напълно на тъмно за да ги стресираш да произвеждат повече трихоми дали да пробвам с тези автоматици или по добре не?) и тогава да режа и да слагам да се сушат , но преди да ги отрежа трябва почвата да е суха на 2/3 см все едно е готова за следващо поливане или ? Сушим на тъмно с вентилатора но не директно към цветята температура 18/20гр и влажност 55/60% за около 12/14 дни докато клонките не се чупят лесно ?
IMG_0772.jpeg
IMG_0773.jpeg
IMG_0774.jpeg
IMG_0776.jpeg
IMG_0775.jpeg
IMG_0784.jpeg
IMG_0785.jpeg
Sicario00
Градинар
Градинар

48 часа след последната поливанка още са леко влажни и тежки скасиите утре сутрин ще ги полея с вода 6.30lH и cal-mag 1мл на литър ( отново по 1,5л всяка) . Въпроса ми е дали да махна напълно сдуханите листа които са по нагоре като тези които съм оградил или по добра идея е да не ги закачам, посъветвайте ме моля ! Растение номер 2 е най засегнато и попринцип е най развито по височина но изглежда главите му най трудно се развиват .
Темп 25гр влажност 45%
IMG_0835.jpeg
IMG_0836.jpeg
IMG_0837.jpeg
IMG_0834.jpeg
IMG_0829.jpeg
IMG_0832.jpeg
IMG_0830.jpeg
IMG_0840.jpeg
Sicario00
Градинар
Градинар

Sicario00 написа: 13 Яну 2025, 15:55 48 часа след последната поливанка още са леко влажни и тежки скасиите утре сутрин ще ги полея с вода 6.30lH и cal-mag 1мл на литър ( отново по 1,5л всяка) . Въпроса ми е дали да махна напълно сдуханите листа които са по нагоре като тези които съм оградил или по добра идея е да не ги закачам, посъветвайте ме моля ! Растение номер 2 е най засегнато и попринцип е най развито по височина но изглежда главите му най трудно се развиват .
Темп 25гр влажност 45%IMG_0835.jpeg
IMG_0836.jpeg
IMG_0837.jpeg
IMG_0834.jpeg
IMG_0829.jpeg
IMG_0832.jpeg
IMG_0830.jpeg
IMG_0840.jpeg
IMG_0838.jpeg
Banderas
Градинар
Градинар
Has thanked: 5 times
Been thanked: 60 times

Ще погледна напред в бъдещето , и ще ти кажа с моя опит за 50 000 евро какво ще стане според мен. Имаш поне три-четири седмици да станат готови , но спокойно. Вероятно няма да ги дочакаш. Вече е започнало горенето на малките листа в главите. След няколко дена вероятно ще започне гниене от вътре на вън в главите , и ще изсъхнат преди да са готови. Виж някой който трупа знания от клипчета в интернет да ти помогне. Някой като мравката. Ако и той не ти помогне отиваш в шопа , взимаш си препарат за изчистване на почвата , промиваш всяка саксия с 10-15 литра вода с 6,1-6,2 ph , и спираш всякаква храна. Само , cal-mag , и витамините използваш. Процесът който в стартирал при теб не може да го спреш. Може да само да го забавиш. Също така не си толкова специален за мен , даже хич , че да тръгвам да се хваля , и да те впечатлявам с какви средства разполагам , и какви инвестиции правя.
Sicario00
Градинар
Градинар

Banderas написа: 14 Яну 2025, 00:13 Ще погледна напред в бъдещето , и ще ти кажа с моя опит за 50 000 евро какво ще стане според мен. Имаш поне три-четири седмици да станат готови , но спокойно. Вероятно няма да ги дочакаш. Вече е започнало горенето на малките листа в главите. След няколко дена вероятно ще започне гниене от вътре на вън в главите , и ще изсъхнат преди да са готови. Виж някой който трупа знания от клипчета в интернет да ти помогне. Някой като мравката. Ако и той не ти помогне отиваш в шопа , взимаш си препарат за изчистване на почвата , промиваш всяка саксия с 10-15 литра вода с 6,1-6,2 ph , и спираш всякаква храна. Само , cal-mag , и витамините използваш. Процесът който в стартирал при теб не може да го спреш. Може да само да го забавиш. Също така не си толкова специален за мен , даже хич , че да тръгвам да се хваля , и да те впечатлявам с какви средства разполагам , и какви инвестиции правя.
Еее стига де братле вярвам че не съм ти толкова специален и ми е ясно че не си се хвалил , но така го каза някак си присмиващо и затова така ти отговорих , мислех че до две седмици трябва да са готови тъй като са към края на 5та седмица в цъфтеж а от там където ги купих пишеше 7 седмици че е цъфтежа , мн жалко . Направо утре отивам да го купувам тоя препарат и да действам благодаря за съвета оценявам го! може ли да ми препоръчаш някой такъв препарат ? Вярвам че ще изкарам нещо за дърпане не го правим с цел продажба….
Banderas
Градинар
Градинар
Has thanked: 5 times
Been thanked: 60 times

През моите очи видях една тема с постове обвити в паника. Това което направих беше един блед опит за база за сравнение , и че няма място за паника. Грешката винаги е има в играта. Проблема с който се сблъскваш е доста труден за диагностициране. На мен лично ми трябваше доста време за да разбера какво се случва. Лошото е че няма информация за това в форумите . В даден стадии от развитието на растението по някакъв начин лед осветлението идва в повече . Тогава растението спира да се развива , и да усвоява храната. Ние продължаваме да храним по график , храната се трупа в почвата , и вероятно това заключва усвояването на cal-mag ,и започват проблемите. С пожълтяването ,и точките по големите листа си мислим че има недостиг на нещо , и правим грешката да продължим с храната , дори и да е увеличим. И това е резултата. Много тор , която не се усвоява. Растението започва да гори и си ебало майката. Няма значение какъв препарат за изчистване ще вземеш. А седмиците които пишат че ще са готови растенията са много относителни. Зависи какви условия имаш. Храна , влага температура,стрес , CO2.
Sicario00
Градинар
Градинар

Banderas написа: 14 Яну 2025, 08:10 През моите очи видях една тема с постове обвити в паника. Това което направих беше един блед опит за база за сравнение , и че няма място за паника. Грешката винаги е има в играта. Проблема с който се сблъскваш е доста труден за диагностициране. На мен лично ми трябваше доста време за да разбера какво се случва. Лошото е че няма информация за това в форумите . В даден стадии от развитието на растението по някакъв начин лед осветлението идва в повече . Тогава растението спира да се развива , и да усвоява храната. Ние продължаваме да храним по график , храната се трупа в почвата , и вероятно това заключва усвояването на cal-mag ,и започват проблемите. С пожълтяването ,и точките по големите листа си мислим че има недостиг на нещо , и правим грешката да продължим с храната , дори и да е увеличим. И това е резултата. Много тор , която не се усвоява. Растението започва да гори и си ебало майката. Няма значение какъв препарат за изчистване ще вземеш. А седмиците които пишат че ще са готови растенията са много относителни. Зависи какви условия имаш. Храна , влага температура,стрес , CO2.
Иначе четох за Cal-Mag че не може да се усвои от растенията ако поливаш с pH под 6.30 затова сега отивам да взема препарат и започвам промивка но с pH 6.30
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1314 times
Been thanked: 2236 times

Banderas написа: 14 Яну 2025, 08:10 Лошото е че няма информация за това в форумите . В даден стадии от развитието на растението по някакъв начин лед осветлението идва в повече . Тогава растението спира да се развива , и да усвоява храната.
Здравей, ще помоля да си обосновиш теорията преди някой, който не разбира, да я види и да повярва. :) Как по-точно ти и само ти от " всички форуми" стигна до това заключение и колко опита, и експерименти си правил с различни варианти на гледане и оборудване? Просто като стар член на форума ще бъде безотговорно от моя страна, да не ти ги задам тези въпроси.
Keep on growing :stone:
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1314 times
Been thanked: 2236 times

Sicario00 написа: 14 Яну 2025, 00:36
Banderas написа: 14 Яну 2025, 00:13 Ще погледна напред в бъдещето , и ще ти кажа с моя опит за 50 000 евро какво ще стане според мен. Имаш поне три-четири седмици да станат готови , но спокойно. Вероятно няма да ги дочакаш. Вече е започнало горенето на малките листа в главите. След няколко дена вероятно ще започне гниене от вътре на вън в главите , и ще изсъхнат преди да са готови. Виж някой който трупа знания от клипчета в интернет да ти помогне. Някой като мравката. Ако и той не ти помогне отиваш в шопа , взимаш си препарат за изчистване на почвата , промиваш всяка саксия с 10-15 литра вода с 6,1-6,2 ph , и спираш всякаква храна. Само , cal-mag , и витамините използваш. Процесът който в стартирал при теб не може да го спреш. Може да само да го забавиш. Също така не си толкова специален за мен , даже хич , че да тръгвам да се хваля , и да те впечатлявам с какви средства разполагам , и какви инвестиции правя.
Еее стига де братле вярвам че не съм ти толкова специален и ми е ясно че не си се хвалил , но така го каза някак си присмиващо и затова така ти отговорих , мислех че до две седмици трябва да са готови тъй като са към края на 5та седмица в цъфтеж а от там където ги купих пишеше 7 седмици че е цъфтежа , мн жалко . Направо утре отивам да го купувам тоя препарат и да действам благодаря за съвета оценявам го! може ли да ми препоръчаш някой такъв препарат ? Вярвам че ще изкарам нещо за дърпане не го правим с цел продажба….
Реколта ЩЕ има, няма да ти изсъхнат растенията преди техния край, много по фатални ситуации съм имал :lol: . Проблема го бяхме установили нали така- високо ЕЦ. Вида на растенията няма да се оправи, но това не значи, че няма да изкараш докрай, Мини си ги с един изчистващ препарат, щом искаш, аз ползвам Flash Clean на terra aquatica. Това дето си чел също е правилно, че под 6.3 ПХ калция и магнезия по-трудно се усвояват, откакто се върнах на ПХ 6.3-6.4 почти нямам такива проблеми, преди гледах с 6.1-6.2. Не забравяй, че това са автота и те не прощават много грешки. Другия път с фото и с нови знания ;)
Keep on growing :stone:
Sicario00
Градинар
Градинар

Spiral написа: 14 Яну 2025, 11:17
Sicario00 написа: 14 Яну 2025, 00:36
Реколта ЩЕ има, няма да ти изсъхнат растенията преди техния край, много по фатални ситуации съм имал :lol: . Проблема го бяхме установили нали така- високо ЕЦ. Вида на растенията няма да се оправи, но това не значи, че няма да изкараш докрай, Мини си ги с един изчистващ препарат, щом искаш, аз ползвам Flash Clean на terra aquatica. Това дето си чел също е правилно, че под 6.3 ПХ калция и магнезия по-трудно се усвояват, откакто се върнах на ПХ 6.3-6.4 почти нямам такива проблеми, преди гледах с 6.1-6.2. Не забравяй, че това са автота и те не прощават много грешки. Другия път с фото и с нови знания ;)
Благодаря , да ще ги промия веднъж с 15 литра тъй като PPM ми се стори високо последния път беше около 750 а знаете ли оптимално колко трябва да бъде по време на цъфтежа мисля около 500/550макс ?
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”