Може би ги мъчи и че до сега ги поливах само с чешмяна вода и не се досетих че трябва поне да я оставя поне за 24 часа да се изпари хлора , но тъкмо разбрах за това и също поръчах прочистващ филтър за чешмата даже с uv лъчи да убива микроорганизми бактерии и тн…mravkatrevoman написа: ↑03 Яну 2025, 22:05 На мен ми изглеждат на преторени . Сивото гниене за което говори колегата според мен е на снимка 10/13. Което може да е хлор от поливането ако си мокрил листата.Може и плесен да е . Обаче аз на 7/13 снимка виждам някакви бели точици ,които приличат на трипси или нещо подобно . На голямото листо което е вдясно на снимката .В лявата част на листото виждам нещо . Махай го тоя овлажнител засега гониш 45-50 % максимум . Навън последния месец е достатъчно влажно даже предостатъчно в моя случай предполагам и при теб нещата са горе долу същите . Има преполивано , преторено и може би още нещо, което ги мъчи .
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Пожълтяване и изсветляване на листата
-
Sicario00
- Градинар

- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 119 times
-
Sicario00
- Градинар

Само не разбрах да ги махам ли тези листа да не тръгне към другите или да ги оставя за сега?Sicario00 написа: ↑03 Яну 2025, 22:48Може би ги мъчи и че до сега ги поливах само с чешмяна вода и не се досетих че трябва поне да я оставя за 24 часа да се изпари хлора , но тъкмо разбрах за това и също поръчах прочистващ филтър за чешмата даже с uv лъчи да убива микроорганизми бактерии и тн…mravkatrevoman написа: ↑03 Яну 2025, 22:05 На мен ми изглеждат на преторени . Сивото гниене за което говори колегата според мен е на снимка 10/13. Което може да е хлор от поливането ако си мокрил листата.Може и плесен да е . Обаче аз на 7/13 снимка виждам някакви бели точици ,които приличат на трипси или нещо подобно . На голямото листо което е вдясно на снимката .В лявата част на листото виждам нещо . Махай го тоя овлажнител засега гониш 45-50 % максимум . Навън последния месец е достатъчно влажно даже предостатъчно в моя случай предполагам и при теб нещата са горе долу същите . Има преполивано , преторено и може би още нещо, което ги мъчи .
-
Sicario00
- Градинар

Ако става въпрос за тези бели които сега пращам снимка тези точици които ти приличат на трипси това мисля че е от влагата когато е работил овлажинтеля който го зареждах с вода от чешмата и добавено BIO Down на bio bizz с което си смъквам pH-тоmravkatrevoman написа: ↑03 Яну 2025, 22:05 На мен ми изглеждат на преторени . Сивото гниене за което говори колегата според мен е на снимка 10/13. Което може да е хлор от поливането ако си мокрил листата.Може и плесен да е . Обаче аз на 7/13 снимка виждам някакви бели точици ,които приличат на трипси или нещо подобно . На голямото листо което е вдясно на снимката .В лявата част на листото виждам нещо . Махай го тоя овлажнител засега гониш 45-50 % максимум . Навън последния месец е достатъчно влажно даже предостатъчно в моя случай предполагам и при теб нещата са горе долу същите . Има преполивано , преторено и може би още нещо, което ги мъчи .
Те по скоро ми приличат на петънца и същите ги има по вентилатора забелязах а под него седеше овлажнителя и винаги го пусках на макс докъто проветрявах за 5 мин стаята щото падаше под 40% влажността в палатката и после в стаята като падне влажноста на 50% като затворя прозорците и си го спирах волажнителя(беше сложно но много ми се бавише поръчката влагоабсорбатора който е вече тук) … утре ще дезинфекцирам цялата палатка с 3% разтвор на водороден пероксид щото има и по нея малко от това бялото и също вентилатора ще се почисти .
-
Sicario00
- Градинар

Ден 45 днес сутринта все още беше леко влажно почвата и исках да махна гадните листа имаше доста но прочетох че е хубаво да полееш с 200мл вода всяко растение и след 2/3 часа да режеш листата тогава е най подходящия момент и така и направих , полях с pH 6.30 и малко Cal-mag разреден 1 мл на литър вода и отрязах доста гадни листа но оставих тези които не са разрушени повече от 25% ( надявам се да не се стресират много сега ) . Преди това дезинфекцирах цялата палатка и саксиите и поддържам влажност 45% / темп 22 градуса / лампа на 75% 50 см от всяко растение . Опънах един SCROG ,моля дайте мнение за него както и за дренажа на саксиите дали да направя още дупки ?
-
Sicario00
- Градинар

Къс ъпдейт махнах SCROG-а тъй като след няколко клипчета стигнах до извода че съм малко закъснял с него и въобще не трябва да се докосват главите в момента , малко след дъжд качулка ама все пак . Минаха 3/4 часа след подкастрянето и едното долу в ляво изглежда малко стресирано другите за сега биват по моя преценка .
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Да, махни ги всички тези долните и всяко скапано листо според мен. Тези по-нагоре недей обаче. Най-долу на стари клони виждам доста листа скапани и ненужни. Ох, за водата как да предположим, че не я оставяш?!Sicario00 написа: ↑03 Яну 2025, 22:50Само не разбрах да ги махам ли тези листа да не тръгне към другите или да ги оставя за сега?Sicario00 написа: ↑03 Яну 2025, 22:48Може би ги мъчи и че до сега ги поливах само с чешмяна вода и не се досетих че трябва поне да я оставя за 24 часа да се изпари хлора , но тъкмо разбрах за това и също поръчах прочистващ филтър за чешмата даже с uv лъчи да убива микроорганизми бактерии и тн…mravkatrevoman написа: ↑03 Яну 2025, 22:05 На мен ми изглеждат на преторени . Сивото гниене за което говори колегата според мен е на снимка 10/13. Което може да е хлор от поливането ако си мокрил листата.Може и плесен да е . Обаче аз на 7/13 снимка виждам някакви бели точици ,които приличат на трипси или нещо подобно . На голямото листо което е вдясно на снимката .В лявата част на листото виждам нещо . Махай го тоя овлажнител засега гониш 45-50 % максимум . Навън последния месец е достатъчно влажно даже предостатъчно в моя случай предполагам и при теб нещата са горе долу същите . Има преполивано , преторено и може би още нещо, което ги мъчи .
- mravkatrevoman
- Градинар

- Has thanked: 769 times
- Been thanked: 448 times
Белите кръгчета са или от хлора или от това сиво гниене . Трипситата са едни бели леко продълговати насекоми много малки виж снимка 7 от въпросния пост. Дай им малко почивка . Когато преполееш винаги почва да мирише на застояло вътре в палатката . Проветрявай по често добави още вентилатори ако имаш нужда за да се върти повече въздуха . Полива се бавно на всеки 500 мл да речем проверявай колко тежи саксията и винаги имай 1 на ум ,че самите растения си тежат и те колкото са по големи тежат повече дори и със суха почва . Това ти е главния проблем според мен ,че бързаш да поливаш . Прави си график и си пиши колко от кое слагаш . Прегледай си схемата на поливане аз съм бъркал много пъти и съм наливал повече или по малко от даден продукт . Като цяло само ти можеш да стигнеш до извода къде точно грешиш . Ние подхвърляме неща ,които сме бъркали или сме виждали някой друг да бърка . Всичко с времето си и ако имаш желание ще имаш по-добри и по-добри резултати всеки път .Sicario00 написа: ↑03 Яну 2025, 23:15Ако става въпрос за тези бели които сега пращам снимка тези точици които ти приличат на трипси това мисля че е от влагата когато е работил овлажинтеля който го зареждах с вода от чешмата и добавено BIO Down на bio bizz с което си смъквам pH-тоmravkatrevoman написа: ↑03 Яну 2025, 22:05 На мен ми изглеждат на преторени . Сивото гниене за което говори колегата според мен е на снимка 10/13. Което може да е хлор от поливането ако си мокрил листата.Може и плесен да е . Обаче аз на 7/13 снимка виждам някакви бели точици ,които приличат на трипси или нещо подобно . На голямото листо което е вдясно на снимката .В лявата част на листото виждам нещо . Махай го тоя овлажнител засега гониш 45-50 % максимум . Навън последния месец е достатъчно влажно даже предостатъчно в моя случай предполагам и при теб нещата са горе долу същите . Има преполивано , преторено и може би още нещо, което ги мъчи .
Те по скоро ми приличат на петънца и същите ги има по вентилатора забелязах а под него седеше овлажнителя и винаги го пусках на макс докъто проветрявах за 5 мин стаята щото падаше под 40% влажността в палатката и после в стаята като падне влажноста на 50% като затворя прозорците и си го спирах волажнителя(беше сложно но много ми се бавише поръчката влагоабсорбатора който е вече тук) … утре ще дезинфекцирам цялата палатка с 3% разтвор на водороден пероксид щото има и по нея малко от това бялото и също вентилатора ще се почисти .
IMG_0504.jpeg
IMG_0505.jpeg
IMG_0507.jpeg

-
Sicario00
- Градинар

Порпинцип ги огледах и не виждам трипси , но утре сутрин пак ще ги поогледам по добре с лупата и мисля че главно проблема е във водата където не я изчаквах да се изпари хлора не бях запознат повече с това и втория проблем според мен е влажността тъй като доста време ми закъсняваше влагоабсорбатора и мн често влажността беше на 60% даже сутрин като ги погледна винаги ставаше 70% и трябваше винаги да проветрявам цялата стая за да смъкна влажността и навън е супер студено и може резките промени в температурата също да са допринесли , но се чудя дали да добавя още един вентилатор в долната дупка на палатката да вкарва повече чист въздух и за по добра циркулация , моля дайте съвет с някой модел и за него ще ми трябва ли филтър ако вече съм поръчал едно филтърче което да стои вътре в палатката да пречиства от прах , бактерии и тн ?mravkatrevoman написа: ↑05 Яну 2025, 21:48Белите кръгчета са или от хлора или от това сиво гниене . Трипситата са едни бели леко продълговати насекоми много малки виж снимка 7 от въпросния пост. Дай им малко почивка . Когато преполееш винаги почва да мирише на застояло вътре в палатката . Проветрявай по често добави още вентилатори ако имаш нужда за да се върти повече въздуха . Полива се бавно на всеки 500 мл да речем проверявай колко тежи саксията и винаги имай 1 на ум ,че самите растения си тежат и те колкото са по големи тежат повече дори и със суха почва . Това ти е главния проблем според мен ,че бързаш да поливаш . Прави си график и си пиши колко от кое слагаш . Прегледай си схемата на поливане аз съм бъркал много пъти и съм наливал повече или по малко от даден продукт . Като цяло само ти можеш да стигнеш до извода къде точно грешиш . Ние подхвърляме неща ,които сме бъркали или сме виждали някой друг да бърка . Всичко с времето си и ако имаш желание ще имаш по-добри и по-добри резултати всеки път .Sicario00 написа: ↑03 Яну 2025, 23:15Ако става въпрос за тези бели които сега пращам снимка тези точици които ти приличат на трипси това мисля че е от влагата когато е работил овлажинтеля който го зареждах с вода от чешмата и добавено BIO Down на bio bizz с което си смъквам pH-тоmravkatrevoman написа: ↑03 Яну 2025, 22:05 На мен ми изглеждат на преторени . Сивото гниене за което говори колегата според мен е на снимка 10/13. Което може да е хлор от поливането ако си мокрил листата.Може и плесен да е . Обаче аз на 7/13 снимка виждам някакви бели точици ,които приличат на трипси или нещо подобно . На голямото листо което е вдясно на снимката .В лявата част на листото виждам нещо . Махай го тоя овлажнител засега гониш 45-50 % максимум . Навън последния месец е достатъчно влажно даже предостатъчно в моя случай предполагам и при теб нещата са горе долу същите . Има преполивано , преторено и може би още нещо, което ги мъчи .
IMG_0504.jpeg
IMG_0505.jpeg
IMG_0507.jpeg
-
Sicario00
- Градинар

Да мисля ме махнах доста листа на два пъти и малко ме е страх да махам още , но ще ги разкарам долните само горните няма да ги барам въпреки че продължават да стават по кафяви и да изсъхват утре сутрин ще поогледам за трипси хубаво с лупа , овлажнителя е вече разкаран . Искам да благодаря сърдечно на всички които отделят от собственото си време за да помагат на другите и забелязвам колко по сплотени стават българите и това много ме радва !Inna написа: ↑05 Яну 2025, 12:56Да, махни ги всички тези долните и всяко скапано листо според мен. Тези по-нагоре недей обаче. Най-долу на стари клони виждам доста листа скапани и ненужни. Ох, за водата как да предположим, че не я оставяш?!Също така вземи ги огледай листата внимателно отдолу като ги махаш, виж дали мънички точици или животинки се движат. Нагоре колегата отбеляза, може да имаш и някакви животинки на всичко отгоре, а това променя диагнозите. Защото и на мен нещо ни се мерна такова. За плесен не видях, но ти ги разкарай тези листа и щом 5 дни е мокра почвата, значи не съхне добре и е влажно, следователно не ти е нужен и овлажнител.
-
Sicario00
- Градинар

Дамм мидля че имам трипси , моята лупа е от тези смотаните 30X и не виждам мн добре но все пак улових нещо с телефона , трябва да си взема от тези за следене на трихоми утре . Първо забелязах нещо мн странно дълго бяло кафяво и беше единствено на всички растение и на горните листа не виждам трипси,но на долните мисля че това са трипси и са на всички растения и другите две също почнаха същите дефицити и всеки ден изглеждат все по зле и по зле , дайте някакъв съвет за тези трипси моля четох някъде в сайта че люта чушка и нещо друго се вари и се пръска по листата ? Днес ги полях с 1300мл всяко на две порцийки бавно водичка с cal mag 1 мл на литър и така , незнам какво друго мога да направя , мога после да ги поокастря малко отдолу да минат два три часа след поливането поне знам че трябва . Също се чудя дали да вдигна малко лампата защото тя беше на 60 см и я смъкнах на 50 см и за два дни направо всички се промениха ?Sicario00 написа: ↑06 Яну 2025, 01:27Да мисля ме махнах доста листа на два пъти и малко ме е страх да махам още , но ще ги разкарам долните само горните няма да ги барам въпреки че продължават да стават по кафяви и да изсъхват утре сутрин ще поогледам за трипси хубаво с лупа , овлажнителя е вече разкаран . Искам да благодаря сърдечно на всички които отделят от собственото си време за да помагат на другите и забелязвам колко по сплотени стават българите и това много ме радва !Inna написа: ↑05 Яну 2025, 12:56Да, махни ги всички тези долните и всяко скапано листо според мен. Тези по-нагоре недей обаче. Най-долу на стари клони виждам доста листа скапани и ненужни. Ох, за водата как да предположим, че не я оставяш?!Също така вземи ги огледай листата внимателно отдолу като ги махаш, виж дали мънички точици или животинки се движат. Нагоре колегата отбеляза, може да имаш и някакви животинки на всичко отгоре, а това променя диагнозите. Защото и на мен нещо ни се мерна такова. За плесен не видях, но ти ги разкарай тези листа и щом 5 дни е мокра почвата, значи не съхне добре и е влажно, следователно не ти е нужен и овлажнител.
.png)