Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Пожълтяване и изсветляване на листата

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Sicario00
Градинар
Градинар
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Banderas написа: 29 Дек 2024, 08:40 700-800€? Един месец? ,😄😄😄 Пич , последната ми инвестиция беше близо 50 000 евро и отделих повече от година от времето си. Нещата не винаги се получават. Това е цяла наука , и си трябва време . Следващия път си вземи феминизирани семки като за начало.
Ден 39-ти , послушах съвета ти ! Сутринта промих мн бавно всяко растение с по 10л вода с pH 6,50 и след това смесих 6 литра вода с 25% от торовете които трябва да добавя по графика тоест :
Bluh Complex: 7.5 мл
* Phosphor Plus: 3.75 мл
* Super Vit: 1 капка
* Power Zyme = 3 мл
* Boost = 3 мл
И по 1,5Л на всяко растение Cal-mag пропуснах ,но ще купя понеделник и на следващото поливане ще го ползвам само с вода и после ще редувам торене с вода през два дни като cal-mag слагам постоянно и постепенно увеличавам процентите на торовете но ме бяха съветвали да не използвам повече от 50% от графика на торовете до края на процеса , какво мислите ?
Също накрая след промивката и торенето от последната изтекла вода премерих с pH-то и то беше 6,60 и после с EC метъра премерих mS/cm и то беше 1030 и PPM беше 515 .
Вдигнах лампата на 60 см и сега чакаме за добри резултати , ако имате някакви съвети или забележки ще се радвам да ги чуя . Бандерас брат ми евала че си инвестирал 50хил и една година ако чакаш тва да ти кажа, явно ти е смешно че съм инвестирал по малко от теб но нали се сещаш че когато си аматьор не е хубаво да скачаш толкова на високо като падаш да не си счупиш врата . Затова реших да започна с възможно най-минималната инвестиция, съобразена с бюджета ми, подходяща за първи опит така че незнам какво искаше да ми кажеш с това твое изказване (може би да се похвалиш че си имал 50K ли не знам :D ?) , приятно прекарване на Нова Година на всички мн съжалявам ако нещо съм те засегнал надявам се всичко да е наред !
IMG_0338.jpeg
IMG_0337.jpeg
IMG_0345.jpeg
IMG_0342.jpeg
IMG_0350.jpeg
IMG_0354.jpeg
IMG_0355.jpeg
IMG_0356.jpeg
IMG_0370.jpeg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Е това е лична палатчица,а онова-бизнес начинание.И аз гледам в гардероб,много по-мизерно хаха,споко,даже само почва съм купувала последните два,три гроуа и това мен ме радва,да спестя максимално.
Скапаните листенца по-добре ги махни,няма какво да ги мъчат.а чопленето на листа е по-добре еднократно и накуп в подходящи моменти,обаче умерено.А не всеки ден по малко,така им идва по-стресиращо.И аутотата много не се чоплят,само най-долу и най-наложителното....Това жълтеене сега е ефект от преторяване преди.Щом си ги измил ,храни си ги сега с умерени дози до края почти.Трябват им цъфтежните,а азотеца силно намален....Пак ще станат яко според мен.Да,друг път опитай фотопериодни,а не ауто,те дават повече мегдан за грешки и поправки....
Sicario00
Градинар
Градинар

Inna написа: 30 Дек 2024, 11:41 Е това е лична палатчица,а онова-бизнес начинание.И аз гледам в гардероб,много по-мизерно хаха,споко,даже само почва съм купувала последните два,три гроуа и това мен ме радва,да спестя максимално.
Скапаните листенца по-добре ги махни,няма какво да ги мъчат.а чопленето на листа е по-добре еднократно и накуп в подходящи моменти,обаче умерено.А не всеки ден по малко,така им идва по-стресиращо.И аутотата много не се чоплят,само най-долу и най-наложителното....Това жълтеене сега е ефект от преторяване преди.Щом си ги измил ,храни си ги сега с умерени дози до края почти.Трябват им цъфтежните,а азотеца силно намален....Пак ще станат яко според мен.Да,друг път опитай фотопериодни,а не ауто,те дават повече мегдан за грешки и поправки....
Естествено всеки гледа според условията и възможностите му и да скапаните листенца ги махнах повечето наведнъж останаха две три умиращи на едното растение, но ще ги махна след 3/4 дни да не го стресирам допълнително . Да ще продължавам да ги торя умерено , но мисля да не давам повече от 50% което е по графика на торовете освен ако не видя някакъв дефицит , какви дефицити мога да получа ако им липсва от цъфтежната храна ? И според мен ще станат яки и определено следващия път ще пробвам с фотота просто исках да пробвам и автоматичните също и реших първо с тях да започна тъй като стават по бързичко това е самата истина :)
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Cal-Mag добави, и оправи рН 6.5 е високо
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

И 5 милиона да инвестираш в оборудване ,не си ли инвестирал достатъчно часове в четене,гледане на клипове и не си отглеждал даже чушка, пак ще има хора, които и в гардероба ще имат по-добри резултати . Дали е за хвалене ,че си набутал 50к и не си имал резултати?С пари можеш да си купиш доста неща ама не и знания .
:roll:
Sicario00
Градинар
Градинар

Sofia Cannabis написа: 02 Яну 2025, 02:19 Cal-Mag добави, и оправи рН 6.5 е високо
Хей , благодаря за съвета, ако 6.5 е високо мисля да поливам с 6.3 или още по ниско е нужно?
Sicario00
Градинар
Градинар

За много години на всички ! Днес сме ден 44 и минаха точно 5 дни след промивката от тогава не съм ги поливал тъй като все още почвата е много леко влажна и саксиите са леко тежки , ще ги полея утре сутрин рано със вода само с cal-mag, но забелязвам че все още се развива дефицита с жълтите листа въпроса ми е дали да ги махна тези които са над 50% умиращи или да не го правя тъй като все пак са автоматици и последния път ги чоплих няколко часа след промивката като махнах по 7/8 листа наведнъж от всяко растение освен от онези две отзад те изглеждат добре само най отдолу имаха по 1/2 листа за махане . Има три вида лоши листа които забелязвам , пожълтели после сякаш преминават от жълто към кафяво като изгаряне и изсъхване и на едното растение долу в ляво на снимката забелязвам леко лилави цветове образуващи се на листата само най горе на едно листо близко до главите дали да го махна заедно с долните пожълтели листа и на другото растение също да премахна лошите жълти и кафяви листа наведнъж направо или най добре да не ги барам или да изчакам ? И кога е най добре да се премахват листа , след поливане или преди поливане ?
Темперетурата през деня е 24 вечерта около 20градуса и влажността до сега беше 50%/60% но днес ми пристигна влагоабсорбатора след 15 дни закъснение на доставката заради празниците и вече ще мога да регулирам влажността по добре тъй като до сега често се налагаше да проветрявам и сега съм го настроил на 45% .
И според вас нормални ли е толкова време да съхнат след промивката поливах ги супер бавно от 7/8 сутринта до 12 ч и почвата ми се струва леко твърда в момента сравнение с преди…?
IMG_0484.jpeg
IMG_0497.jpeg
IMG_0498.jpeg
IMG_0499.jpeg
IMG_0485.jpeg
IMG_0487.jpeg
IMG_0490.jpeg
IMG_0488.jpeg
IMG_0489.jpeg
IMG_0491.jpeg
IMG_0493.jpeg
IMG_0494.jpeg
IMG_0495.jpeg
:weed: :passg:
Аватар
Prototype046
Градинар
Градинар
Has thanked: 46 times
Been thanked: 390 times

Сиво гниене и плесен се вижда по листата от влагата явно или ги поливаш повече или нямат добър дренаж,почисти бокса с кислородна вода или спрей против бактерии с алкохол. затова е добре да се взимат с uv диоди ленти ,пречиствател на въздуха също е добра идея
Sicario00
Градинар
Градинар

Prototype046 написа: 03 Яну 2025, 20:51 Сиво гниене и плесен се вижда по листата от влагата явно или ги поливаш повече или нямат добър дренаж,почисти бокса с кислородна вода или спрей против бактерии с алкохол. затова е добре да се взимат с uv диоди ленти ,пречиствател на въздуха също е добра идея
Здрасти не разбрах по всички листа ли имаш в предвид че това е гниене и плесен или само по това единствено листо което сивее горе до главата , да ги махам ли тези листа според вас ? Пречиствател ще купя утре но uv led лампата ще я оставим за по напред …
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

На мен ми изглеждат на преторени . Сивото гниене за което говори колегата според мен е на снимка 10/13. Което може да е хлор от поливането ако си мокрил листата.Може и плесен да е . Обаче аз на 7/13 снимка виждам някакви бели точици ,които приличат на трипси или нещо подобно . На голямото листо което е вдясно на снимката .В лявата част на листото виждам нещо . Махай го тоя овлажнител засега гониш 45-50 % максимум . Навън последния месец е достатъчно влажно даже предостатъчно в моя случай предполагам и при теб нещата са горе долу същите . Има преполивано , преторено и може би още нещо, което ги мъчи .
:roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”