Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

3 in 1 Indoor 2024 by Peggy Zina

Семена марихуана
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1330 times
Been thanked: 2318 times

Peggy Zina написа: 06 Дек 2024, 11:47 Продължавам грола със смесени чувства, измахах сдуханите листа, да имат място и да наливат - полях ги с престояла чешмяна вода с добавени само ензими и ризотоник, даже меласа не сложих, а исках още да се озахарят още. Пх на р-ра беше 7 и нещо 8, не съм слагал добавка за качване, полях до протичане отдолу, ще го измеря довечера до де си изтече всичко, саксиите са повдигнати да си тече спокойно каквото има, на следващата поливка може ли да дам меласа и още нещо и как да процедирам?
Може да дадеш, да. Меласата най-вече служи за храна на микробиалния живот в почвата, не е толкова пряко свързано с образуването на трихоми и без него ще си захаросат.
Keep on growing :stone:
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Spiral написа: 06 Дек 2024, 18:23
Peggy Zina написа: 06 Дек 2024, 11:47 Продължавам грола със смесени чувства, измахах сдуханите листа, да имат място и да наливат - полях ги с престояла чешмяна вода с добавени само ензими и ризотоник, даже меласа не сложих, а исках още да се озахарят още. Пх на р-ра беше 7 и нещо 8, не съм слагал добавка за качване, полях до протичане отдолу, ще го измеря довечера до де си изтече всичко, саксиите са повдигнати да си тече спокойно каквото има, на следващата поливка може ли да дам меласа и още нещо и как да процедирам?
Може да дадеш, да. Меласата най-вече служи за храна на микробиалния живот в почвата, не е толкова пряко свързано с образуването на трихоми и без него ще си захаросат.
Работата е от един дерт та на друг :x , измерих водата под саксиите - ниско пх, сега направих втори флъш и след като почна да тече яваш явяш - капка на 2-3 секунди замерих, вече пх беше в оптимума, да я махна ли тази вода или сабале да взема пак от нея за проба? Сега ми седят мокри по кости всичките, да не загният? Приследващо поливане как да процедирам - пх , нутриенти а у какви? Аз планирам 1-2 поливки до брането. Сега към другия дерт - забелязох тези гадини на повърхността на почвата бели, пръчковидни по няколко мм, като ливна вода се гърчат ,напръсках превантивно почвата и стеблата с нийм, те до 40я см листа и глави немат, как да процедирам от тука нататък? Щото суша в бокса, после ще гледам в него а у , от тая почва в саксиите ще става ли нещо , че аз си изсипвах старите почви от гроловете в компостера?
Прикачени файлове
foto_no_exif_(38)-min[2].jpg
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Охо, гадини, това е ново инфо!Обаче не мога нищо да видя в заграденото. Но едва ли са хубави....А по листата нещо? Може за краен случай да се пръска с люта чушка и тютюн и в цъфтеж, но ти ди доста напред и не знам, не бих мокрила сега главите.... Не я ползвай почвата и не я слагай в компостера за всеки случай. Чувала съм, че може да се пече на 90 градуса за час и така се стерилизира. Ако имаш къде такива упражнения,може да я опечеш и така щяла да става.... А цветенцата трябва да си изсъхват добре, иначе да, може да се сдухат и/или мухлясат. Остави ги добре да си изсъхнат, да имат нужда от поливка. ще решиш после накъде като дойде време за следващо поливане и видиш как са.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Inna написа: 07 Дек 2024, 10:09 Охо, гадини, това е ново инфо!Обаче не мога нищо да видя в заграденото. Но едва ли са хубави....А по листата нещо? Може за краен случай да се пръска с люта чушка и тютюн и в цъфтеж, но ти ди доста напред и не знам, не бих мокрила сега главите.... Не я ползвай почвата и не я слагай в компостера за всеки случай. Чувала съм, че може да се пече на 90 градуса за час и така се стерилизира. Ако имаш къде такива упражнения,може да я опечеш и така щяла да става.... А цветенцата трябва да си изсъхват добре, иначе да, може да се сдухат и/или мухлясат. Остави ги добре да си изсъхнат, да имат нужда от поливка. ще решиш после накъде като дойде време за следващо поливане и видиш как са.
Белите пръчковидни точки . Огледах щателно главите и листата, да чукна на дърво няма по тях. Сега измерих пх-то от всичката изкапана вода, пак е в светлозелено, напръсках ги пак , почвата и стеблата, после какви дезинфекционни мерки да предприема като рязна китките и ги сложа да се сушат, освен кислородната вода?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ако са някакви гадинки само в почвата, тогава няма смисъл да се мият и тн главите. Най-добре си е просто да се изсушат добре, да са на проветриво, обичайните неща....Аз още не мога да ги видя, с очила съм и пак не мога. 😂Ако можеш ги снимай по-ясно, за да определим какви са. За борба с почвени животинки знам за калиев перманганат разтвор и се полива с него. Това е чист калий, розова химия. Но сега да не ги оливаме с всякакви глупости да не се обърка нещо друго. Нийма е добре също дето си пръснал, може и по стъблата долу, само не по главите.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Привет отново! Гледам форума го няма, малеее , настръхнах, докато го нямаше и се чудех какво да правя си оправих пх-то 3 -те замервания на водата под саксиите в различни интервали, показаха стойности в оптимума, малко след дъжд качулка, но за другия път да зная. Вече са в началото на 9-та седмица от 12/12, полети за последно, спрях им и топлото -така и така температурите са вдигнаха, отделно и смолите да отидат където трябва.... Ако не друго , поне Пърпъл Пънч-а полилавя :) Като напръсках няколко пъти стеблата с нийм, гадините вече не ги видях повече.Вече хвърлям поглед към следващия проект, хванах едната празна саксия и я надупчих със свредела за показно, така ок ли е ?
Прикачени файлове
9dqx3p (1).jpg
foto_no_exif_(54)-min[1].jpg
foto_no_exif_(53)-min[1].jpg
foto_no_exif_(52)-min[1].jpg
foto_no_exif_(51)-min[1].jpg
foto_no_exif_(50)-min[1].jpg
foto_no_exif_(49)-min[1].jpg
foto_no_exif_(48)-min[1].jpg
foto_no_exif_(47)-min[1].jpg
foto_no_exif_(37)-min[1].jpg
foto_no_exif_(46)-min[1].jpg
exifread.com_clean_IMG_20241213_122329-min[1][1].jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

3,2,1 кой цъфтял, цъфтял, ,за мене тази година сезонът приключи, догодина вече с нови сили и изчистил пропуските от предишните гролове. Преди провисването да ги суша, съм почистил бокса с кислородна вода, а лампата забърсах със суха кухненска хартия. Саксиите са изтърбушени от старата почва, почистени с кислородна вода и разпробити с бормашина, за по - добра аерация при следващия грол. Вече догодина ще ги бурканизирам. Благодаря на всички, които се включиха със съвети и препоръки!
Прикачени файлове
foto_no_exif (48).jpg
foto_no_exif (46)-min.jpg
foto_no_exif (47)-min.jpg
foto_no_exif (48)-min.jpg
foto_no_exif (49)-min.jpg
foto_no_exif (50)-min.jpg
foto_no_exif (51)-min.jpg
foto_no_exif (52)-min.jpg
foto_no_exif (53)-min.jpg
foto_no_exif (54)-min.jpg
foto_no_exif (55)-min.jpg
foto_no_exif (56)-min.jpg
foto_no_exif (57)-min.jpg
foto_no_exif (58)-min.jpg
foto_no_exif (59)-min.jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

За много години! Бая са се чиросали, но нормално след толкова сушене... Вече всичко е тримнато и сложено в пликовете при боведите да отлежава. Най-много пусна пърпъл пънча - 50 грама, двете Мимози 72г, общо 122гр от 3 растения, продължавам да гоня целта си - 200г+ от тази палатка. To be continued...... Благодаря на всички, които ми помагаха! Моля Ина да заключи дневника и да отвори 2те общи теми, когато може ;)
Прикачени файлове
foto_no_exif (47).jpg
Mimosa Evo
Mimosa Evo
Mimosa Evo
Mimosa Evo
Purple Punch
Purple Punch
Purple Punch
Purple Punch
Purple Punch
Purple Punch
foto_no_exif (49).jpg
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”