Английска сол, (Mg) дефицит

Цялата важна информация на едно място
Семена марихуана
Аватар
thetarget
Нов Градинар
Нов Градинар
Мнения: 17
Регистриран на: 04 Дек 2018, 21:19
Been thanked: 54 times

Магнезиев сулфат е химичен компонент съдържащ мaгнезий и сулфат с формула MgSO4.

Английска сол е кристализиран магнезиев сулфат. Това е естествен минерал, които се съдържа във всички живи същества. Химичното му име е Magnesium Sulphate Heptahydrate (or Hydrated) с формула MgSO4·7H2O.

Името на минерала е Epsomite (MgSO4 + 7H2O). Често срещани имена са Kieserite (MgSO4 + H2O, Hydrated Magnesium Sulphate)
Hexahydrite (MgSO4 + 6H2O).

Магнезиев сулфат се съдържа в 95% от минералните води! До 2% от Океанската морска сол е Магнезиев Сулфат. Магнезиев Сулфат е от голямо значение за абсорбирането/поглъщането на звуците в морската вода.

Човешкото тяло също се нуждае от Магнезиев Сулфат.

Този прост минерал се съдържа често в много малки количества, като съставка на различните торове и хранителни добавки и хората често наблюдават дефицит в растенията си. От стотици години се използва и в медицината за различни цели и решаването на редица здравословни проблеми.

Когато се използва повърхностно, примерно в банята, магнезиевия сулфат се абсорбира през кожата, този минерал изкарва токсините от тялото, успокоява нервната система, помага за спадането на подутини и отоци, релаксира мускулите и т.н.

За киснене на крака: Намалява болката, отсранява мириса и изглажда грубата кожа при киснене. Добави 1/2 купичка с Epsom Salt в голям тиган/тава с гореща вода.

Накисни изкълчванията или натъртванията: Прибави 2 купички Epsom Salt в гореща вана и кисни. Или частично използвай в горещ компрес, използвай студен компрес да отстраниш ожилване и нахапване от инсекти.

Epsom Salt може да бъде използван и в отглеждането на корали в аквариум, като употребата там трябва да бъде много внимателна, в смисъл точната концентрация, която е нужна на коралите за да стабилизарт така важните за тях йони трябва да бъде изчислена точно.

Тази сол оригинално е добивана от изпаряването на изворни води, където минерала се намира.

За растенията epsom salts доставя два основни химикала, от които те имат нужда или Магнезий и Сяра, като те се абсорбират/приемат както през листата, така и през корените на растението. В разредено състояние растенията имат нужда от нея, тя е също благоприятна за микро флората на почвата/компоста и стимулира микро масата.
Предозирането, както всичко друго може да навреди и да вземе демидж на почвата и фауната в нея. Както всичко, което е извън баланс. Ако растението не се нуждае от това не му давай.

При големите растения отглеждани на вън в почва, с добър баланс на хранителни елементи, никога няма да се забелязва/трябва нужда от Mg дефицит. Причината е че кореновата система е без лимитна и може да достигне огромни размери - 1000 - 2000 литра почва. Нуждата на канабис растението от Mg нарастват при узряването и ще бъдат в своя пик, около третата седмица на цъфтенето 12/12. Изобилието по това време е важно за улесняване на преминаването към режим на пълно цъфтене. Понеже отглежданите вътре растения ратът в саксии те имат ограничена коренова маса, това е и ситуацията в която ти най вероятно ще наблюдаваш проблема. Нужно е да се работи върху Mg дефицита в ранна фаза.
Проявявенто на Mg дефицит при канабиса се показва по долните големи листа първо, после и по всички останали, зеленото между вените на листото става малко по светло - като много ранен симптом. Ако наблюдаваш подобно нещо в тази фаза това означава, че растението ти казва Имам нужда от Mg сега!


Дозировка за впръскване:

1 равна чаена лъжица до 1 чаена лъжица с връх на литър вода.

Дозировка за поливане:

1 изравнена супена лъжица до 1 супена лъжица с връх на 5 литра вода.

Разтвори солта в гореща вода първо за да си сигурен, че се е разтворила добре.

Употреба:

1. Пулверизиране след като лампите са изключени. Повтаряй това на всеки три дни докато не забележиш подобрение.

2. Употреба при поливане: веднъж по време на вегетация и два пъти по време на цъфтеж (ден 10 и ден 35)

* Използвай Английска сол само ако има знаци на Mg дефицит. В противен случай това не е нужно.

КРЕДИТ: RIPP
Публикувай отговор

Обратно към “Индекс на Важните Теми”