Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2023 / Outdoor Season 2023 (Обща тема)
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
Най тъпото е че е пъпно с охлюви
- Prototype046
- Градинар

- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 390 times
Препоръчително ли е да се топират тея ,които са аутдоор ,ще подобри ли добива или обратно и колко пъти трябва да се топира върха ,защото не съм го прилагал аутдоор ,как мислите ?
-
Alldayerrday
- Been thanked: 2 times
Привет група. Имам питане относно преместване на растение от почвата на друго място пак в почва . Проблема ми е следния- поникна едно красиво цвете от рандом семка в двора ми около асмите ( дори не помня кога съм я хвърлил там) , но стана твърде високо ~40см все още няма признаци за пол. Иска ми се да го преместя на по скришно място ,отново в почвата, за да видя как ще се развие. Някакви съвети отностно това как да го разкопая , за да не нараня корените евентуално. Дълбоко ли се копае , в голям радиус ли ? След това голяма дупка ли да направя , за новото засаждане? Всякакви съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително на озовалите се.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Изкопаваш колкото ти е възможно и настрани и надолу и цялото го вдигаш с лопатата и в следващата дупка с хубава почва, рохкава, малко торчица.... Може да полееш с нещо за корени след засаждането ако имаш, чай от калифорнийски червей, нещо специализирано, може и чай от върба..... Само не съм сигурна дали цялото нещо ще си заслужава, исвен ако не си сигурен каква може да е семката.
-
dyff
- Нов Градинар

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 16 times
Двама човека успешно сме премествали храст 1 метър висок в начален цъфтеж, и по-малки няма проблем самичък да преместиш с този метод.Alldayerrday написа: ↑08 Юни 2023, 08:31 Привет група. Имам питане относно преместване на растение от почвата на друго място пак в почва . Проблема ми е следния- поникна едно красиво цвете от рандом семка в двора ми около асмите ( дори не помня кога съм я хвърлил там) , но стана твърде високо ~40см все още няма признаци за пол. Иска ми се да го преместя на по скришно място ,отново в почвата, за да видя как ще се развие. Някакви съвети отностно това как да го разкопая , за да не нараня корените евентуално. Дълбоко ли се копае , в голям радиус ли ? След това голяма дупка ли да направя , за новото засаждане? Всякакви съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително на озовалите се.
Изкопава се окръжност около цветето под лек ъгъл към него колкото можеш по-дълбоко, после леко се напъва от всички страни по вече изкопаното и накрая с един по-силен напън на лопатата или лопатите от две противоположни страни го вадите. Размера на окръжносста: полкото по-голям по-добре, зависи от физическите ти възможности и размера на лопатата. Не го мисли как да не му скъсаш корените. Корени неминуемо ще се скъсат, няма как. Кореновата система с пръстта в нея се слагат в здрав наилонов чувал или торба зависи от размера и се притиска и увива около корена да не почне да се изронва при транспорта. Транспортира се и се слага на предварително приготвено място за да не се губи излишно време. Полива се. Колкото по-голямо е растението толкова по-голям стрес. Може и седмици да се възстановява. Всички до сега са ми оцелявали. Много голям плевел няма умиране
-
Prpl606
- Градинар

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 46 times
И мен ме интересува дали да топирамPrototype046 написа: ↑07 Юни 2023, 16:23 Препоръчително ли е да се топират тея ,които са аутдоор ,ще подобри ли добива или обратно и колко пъти трябва да се топира върха ,защото не съм го прилагал аутдоор ,как мислите ?
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Може да се топира, може да не се, зависи на вас каква форма и височина ви трябва, преценката е на градинаря. Но топирането не се започва в къщи от разсада, защото формата и размера се променят сто пъти до преди да цъфне и след като цъфне и твърде ранно топиране се обезсмисля, не че не може, но твърде късо стъбло навън и разчепени клони може да се получат, а и трябва да се топира няколко пъти така или иначе. Поне аз ако съм ще ги пусна навън без топиране, ще гледам как растат с връх и ще преценя на по късен етап докъде и как да са според мястото и сортовете . Подпирането като попораснат обаче е задължително, защото често падат целите.Prpl606 написа: ↑13 Юни 2023, 08:15И мен ме интересува дали да топирамPrototype046 написа: ↑07 Юни 2023, 16:23 Препоръчително ли е да се топират тея ,които са аутдоор ,ще подобри ли добива или обратно и колко пъти трябва да се топира върха ,защото не съм го прилагал аутдоор ,как мислите ?
-
Млад фермер
- Нов Градинар

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 13 times
- grustman
- Градинар

- Has thanked: 473 times
- Been thanked: 1478 times
На първо време го поливай че е жадноМлад фермер написа: ↑13 Юни 2023, 12:35 Привет група !
Вчера пресадих цветето вече в по голяма саксия
В която мисля да остане
Въпросат ми е след като съм го преместил колко време след това мога да го топирам .![]()
![]()
![]()
-
Prpl606
- Градинар

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 46 times
Пробвал съм и двата варянта ,добива кото цяло май е един и същ ,никога обаче не успявам да ги задържа прави без да ги привързвам особенно като направят хубави глави направо се чупи клона ,ако ти покажи кво връзване е .....нещо страшноInna написа: ↑13 Юни 2023, 10:16Може да се топира, може да не се, зависи на вас каква форма и височина ви трябва, преценката е на градинаря. Но топирането не се започва в къщи от разсада, защото формата и размера се променят сто пъти до преди да цъфне и след като цъфне и твърде ранно топиране се обезсмисля, не че не може, но твърде късо стъбло навън и разчепени клони може да се получат, а и трябва да се топира няколко пъти така или иначе. Поне аз ако съм ще ги пусна навън без топиране, ще гледам как растат с връх и ще преценя на по късен етап докъде и как да са според мястото и сортовете . Подпирането като попораснат обаче е задължително, защото често падат целите.Prpl606 написа: ↑13 Юни 2023, 08:15И мен ме интересува дали да топирамPrototype046 написа: ↑07 Юни 2023, 16:23 Препоръчително ли е да се топират тея ,които са аутдоор ,ще подобри ли добива или обратно и колко пъти трябва да се топира върха ,защото не съм го прилагал аутдоор ,как мислите ?
.png)