Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

11 Girl Scout Cookies 600W(експериментален гроу)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар
Has thanked: 39 times
Been thanked: 86 times

поразгледах малко за РО, и от това което виждам изглежда, че хората които гледат риби в дома си са по-големи пациенти дори и от нас които гледаме растения. Нямам възможност да монтирам такава система при мен, все пак гледам по 10-20 растения, нито го продавам нито се състезавам за канабис къп, така че тая стъпка ще я пропусна. Осъзнавам колко е важно, особено за сойлес, и колко гадна водна идва до мен, но засега съм пас. Пък кой знае, може някой от тия минерали които идват от мивката да са полезни.

Това което ще направя е да съм по консервативен с базата А и В.

Мерси за твоя schedule дето си дал.

Относно Canna PK 13/14 - имам PDF от тях където го има тоя schedule
canna_sched.PNG
Те го дават само една седмица да се дава.

Аз мисля да мина на Atami Bloombastic заедно с A и B Hydro Flora на Canna. От Блумбастик досега съм получавал най-добри резултати.

Иначе пропуснах да спомена, че имам въздушна помпа в резервоара, но не съм сигурен дали е безсмислено, тя се пуска когато и водната помпа се пуска - за по 15 минути на ден. Много вибрира това нещо и издава странен звук.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Ще следя темата, успешно отглеждане.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1007 times

Хубаво е да имаш водна помпа в резервоара която да циркулира водата 24/7 за да не се отаяват торовете.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

ManuGinobili написа: 27 Юли 2019, 18:00
Медиума е малко странен - отдолу на кофите има камъни за хидро около 5-10 см, след това 100% перлит и най отгоре съвсем малко почва с перлит за да може да задъжа поне малко вода Аз го третирам като микс между water to drain хидро и гродан.

Повечто добавки са синтетични - Canna Hydro Vega A и B, Canna enzymes, Canna Rhizotonic, Calmag. не повече от 1500ppm в резервоара. Флъшвал съм ги под мивката веднъж когато нещо се бях олял и изтичащата вода имаше 3-4000 ппм, но нямаше видим демич по листата. В момента излизащия ппм е горе-долу същия който вкарвам. За цъфтеж ще продължа с Canna Hydro Flower A и B, Canna PK 14/15 за седмица, но ще добавя Atami Bloombastic вместо Canna Boost. Флъшвам на всяка седмица за по един ден.

Не че не вярвам в органична почва, просто не ми се разправяше с почва в апартамент. Ако имах възможност бих си бъркал чайове и т.н. но просто не ми се занимава с тия неща. Ако се получи добре накрая, бих продължил тоя начин в момента но, иначе ще пробвам коко следващия път.
Яко ще наспамя темата, но сред спама ще има и много истина. Както има домашни органични торове, които си бършаш сам, така има и брандирани марки за органика. Дали ще купиш Кана Хидро, така можеш да си купиш и органика за хидро (примерно BetterOrganix), а има и много други фирми.
Едни и същи торове BetterOrganix се ползват за почва, кокос и хидро. (само настройваш растворите с различни съотношения, заради различния медиуми ) Аз BetterOrganix съм ги ползвал само в почва, в кокос и в кокос с почва, но в нета можеш да видиш и много техни хидро резултати. Това се опитвам да обесня на вскички, че бактерии и микоризата (гъбите) действат и при почват, и при кокоса и при хидрото. При кокоса дори се развиват много по-лесно. При хидрото съм сигурен, че още по-брутални ще са резултатите, заради по-високата влага в зоната на корена, влага която ще стимулира още повече развитието на полезни гъби и бактерии. Защото буквално симбиозата между висши растения с гъбите (микориза) и бактериите отприщват растенията в чудовищен режим. Дори вече вярвам, че определени видове (растения различни от коноп) не могат да съществуват без микориза, а други растения без полезни симбиози не могат да развият пълният си потенциал, просто Природата така го е измислила, а смея да твърдя, че Природата е най-съвършеният Творец, защото е свързана със златните сечения. (хората все още не можем да измислим неща, които в Природата се случват спонтанно, натурално и хаотично)

Според вас как се е сътворил Света и Живота? Едни вярват, че са създадени от някаква всевишна сила и различните хора я наричат тази всевишна сила по различен начин (Бог, Алах, Творец и т.н.). Други вярват, че всичко в това творение е чиста случайност. (щом съм на този Свят значи съм голям късметлия :)) )Според мита за Сътворението, предлаган от науката , няма определена сила създаваща Света, нито представа дали ще заработи. Учените вярват, че Вселената няма Съзнание. Появил се е човешкият мозък, осмислил своята еволюция и заявил " Единственно аз мога да имам съзнание. Не съществува осъзнаване извън мен, нито преди мен" . :D Предстяте ли си, че във Вселената има трилиони и трилиони други свето (точната цифра се изписва с 1 и петстотин нули), а аз дори вярвам, че е безгранична (но това е друга тема) и че от всички тези светове точно нашата щастлив вселена е ударила джакпота.
:D

Ако следваме еволюционната теория то симбиозата между гъби и растения е най-старата симбиоза на Земята (над 400 милиона години). Буквално симбиозата с гъбите помага на растенията (алгите) докато нямат обособе корен да преминат на сушата. Да не говорим, че голяма част от почвата на която всички стъпваме е изградени до голяма степен благодарение на гъбите. Така за над 400 милиона години растенията и Земята са се променили много, но за това време еволюцията е изградила една невероятна симбиоза. Микроизата се развива идеално в почва, още по-лесно се развива в кокос или в почва в кокос, при хидро ще се развива още по-лесно заради ред причини, като една от тях е влагата. Много съвременни физици търдят, че квантовите принципи дават възможност да се докаже, че Вселената е възникнала от нищото. Всичко във Вселената създадено от Нищото :) . Вселената се развива на случаен принцип, но тази случайност е създала човешкият мозък, който ражда всички неслучайни неща ( като творбите на " Шепкспир", като картините на Леонардо да Винчи и признанието "Обичам те" ), тогава как нещо безцелно и хаотично поражда нещо смислено?Съществува "поле", което държи всичко, като "мрежа" по същият наичн по които микоризата държи почвата, но това "поле" включва всички видими и невидими творения, което е изпълнено с разум и себепознание. Когато проучвате собственото си съзнание ще достигнете до момент в които ще осъзнаете, че вие сте Вселената (част от Вселената) и че всичко съществува във вас. Буквално, съзнанието съществува навсякъде в Природата. Може да отхвърлите това твърдение, но алтернативата направо изглежда абсурдна, защото тогава съзнанието би трябвало да е инциден на случаен резултат от получената ДНК в химическият коктейл на земните океани преди 2 милиарда години. След серия от също толкова случайни събития възниква човешкият интелект, който поглежда към Космоса и заявява "Изглежда, тук аз съм единственият, който може да мисли. Не съм ли късметлия? ". Това е настоящата научна теория, как от Големият Взрив се е пръкнало случайно Съзнанието. Аз пък вярвам, че Вселената е разумна и че семена на нейната разумност може да се открият във всичко от най-малките до най-големите модели.

Благодарение на изобилието и късмет тука имам една домашна тор от водорасли, изворна вода и рибни благини. Тая "забъркана" тор, ако я пробваш ще зи изхвърлиш Canna Hydro Vega A и B в боклука или мазата. Както има брандирани марки за изкуствени торове, така има и брандирани марки за органични торове. Но много хора си приготвят в домашни условия много по-добри работи в сравнение с тези, които повечето хора си купуват, както изкуствени, така и натурални.

Иначе за всички, които не вярват в органиката ще им кажа, че не вярват в самите себе си. Ние хората сме от органични същества и това не е случайно. Но нека се върнем към отглеждането на растения. Органиката в земеделието означава симбиоза и синхрон с Природата, а това означава повече добив, по-добър профил на вкуса, мириса и смолите и по-голяма концентрация на вещества, а в същото време означава по-издържливи растения и по-малко усилия. Пък за дългосрочните ползи са още повече. За мен органиката се е доказала, а съм гледал и с химия. Всъщност, като почнах да отглеждам с органика се научих на много нови неща и бих казал, че всичко което съм постигнал го дължа на органиката. Органиката ме накара да се замисля за много неща. Първо за отглеждането на конопениете ми растеиня, след това за моето собствено хранене, което пробуди в мен желанието да си отглеждам и храната органично, а не само тревата. Всъщност не само храната, а и мен самият.... Разбирате ли, храната не е просто органично гориво, което поддържат тялото и душата заедно, това е нетрайно изкуство, на което трябва да се наслаждаваме на върха на съвършенството. Всеки е свободен да отглежда растенията си както може и както иска. Така, че щом ви напъва от вътре да си гледате китките с химия, така го правете.
Sofia Cannabis написа: 29 Юли 2019, 04:26 Тук се вижда че тази схема на преминава 1050РРМ - това е за да си добавиш нещо екстра ако искаш. Някакъв друг препарат (за подсладяване и по-силен аромат най-често). Тези препарати са с много ниски показатели (0-0-2, 0-0-4) но покачват РРМ на разтвора.
Тоя препарат за подсладяване и за по-силен аромат, които е беден на основни хранитени вещества, но покачва PPM на разтвора най-често е меласа. Меласата я ползват, както фирмите за органични торове, така и фирмите за изкуствени торове. Защо ли? Всъщност меласата е много полезна за здравето и добра алтернатива на бялата захар или други подсладители. (особено меласата след 3-та преварка) При преваряването на меласата (3 пъти) част от бързите въглехидрати се преобразуват в бавни въглехидрати, също така вода и други неща се изпаряват. Така остават по-малко захари и повече полезни вещества. Просто Blackstrap меласата (3-та варка) има повече ползи за здравето в сравнение с другите видове меласа. Всъщност при 3-та варка меласата е станала много по-лътна и е с много по-голямо съдържание на желязо, витамини и минерали, защото са концентрирани най-много от трите варенета.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

firstcitizen благодаря за пояснението.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар

Няма проблеми за спама, все пак затова сме тука, да си спамим един на друг.

Аз органичното гледане така го разбирам - ти храниш микроорганизми в почвата и те ти хранят корените. Не съм сигурен колко микроорганизма или фунги има в тоя медиум, който аз имам. Но има определено симбиоза между растенията, чел съм някъде че хората си посяват други по малки растения в същата саксия с гангата подправки и други такива.

Проблема ми с Канна и прочие марки е че има прекалено много булшит маркетинг и прекалено малко истински факти относно какво ти продават. Освен това дозировката на опаковката е една, в интернет в официалния им сайт е друга. А пък на Био и Органик сериите изобщо не им вярвам. Пак го продават в същата бутилка, от същата фабрика, като не-органик серията. Колко да е органик ебаси. Използвам Канна, но не се кълна в качеството на продуктите им. Ако листа почват да имат странни цветове ще сменя фирмата веднага. Засега са супер

Иначе основната причина да използвам препарати е удобството. Някой дето разбира е седнал и е изчислил какво и кога му трябва на растението, аз имам дневна работа, не мога като свърша да бачкам да почна да бъркам рибешки трупове и меласа. Някак си съм сигурен че човека от Канна ще се справи по добре от мен. Затова и избягах от пръстта, защото е очевидно че там органичния начин е най-добър а затова се изискват и повече усилия. Коко определено е супер атрактивна опция.

Всеки си има стил на гледане. Моя е основан на прагматизъм и мързел. Ти гледаш да си в синхрон със съзнанието на вселената. Аз съм много далече от тия неща.
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар

След два дни на тъмно се показаха с чашки за цветчетата. Определено 48 часа тъмнина е форсирало растенията към цъфтеж.
Още една седмица ще изкарам на Canna Vega преди да сменя с Canna Flores. Утре сутринта ще махна големите листа така че да има повече слънце към гнездата.
30 Юли:
WIN_20190729_23_20_06_Pro.jpg
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1510 times
Been thanked: 1257 times

:toke: Еее, удобството си има цена!
Точно Canna ползвах и не съм очарован. За в бъдеще ще разчитам на био "чорби" от коприва и пр. щото трябваше да ги давам допълнително, не дърпаха както друг грол. Оборска тор и гнили клони; от батака в някое блато ако може да се загребе...еееееееебаси бустера за цъфтеж! Колкото по-смърди, толкова по-добре! :coke:
completely mad
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Може да си купуваш цели клонинги?!Това не го знаех!A може ли да ми пратиш един линк към тези Flowery Fields ,защото мен ми излизат най-различни сайтове за цветя с това заглавие,но нищо конкретно?Може на лично ако тук не е подходящо.Че ми стана интересно,аз също бих си взела направо клонинги!
Аватар
ManuGinobili
Градинар
Градинар

Inna написа: 30 Юли 2019, 13:33 Може да си купуваш цели клонинги?!Това не го знаех!A може ли да ми пратиш един линк към тези Flowery Fields ,защото мен ми излизат най-различни сайтове за цветя с това заглавие,но нищо конкретно?Може на лично ако тук не е подходящо.Че ми стана интересно,аз също бих си взела направо клонинги!
Здрасти, ето линк към ФФ - https://www.floweryfield.com/produkt-ka ... /pflanzen/

Можеш не само клонинг да си купиш ами и растенийце което е почти готово за цъфтеж от там.

Ето тези също са известни:
https://hanf-hanf.at/index.php?k=332&lang=eng

Има още няколко във Виена и в Австрия като цяло. Закона там позволява да имаш колкото си искаш растения, стига да не са в цъфтеж. Леко абсурдно.
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”