Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Здравейте,
ДЕН 52 вегетация :
След 4 пълни цикъла саксийте улекнаха доста и дойде ден за храна. На 6 цветя съм разделил 5л. Вода със следните добавки :
Ризотоник 2мл/л
КалМаг 1мл/л
Каназим 2мл/л
БиоВега 2мл/л (вдигнал съм го с 0.5мл/л)
Пх на разтвора 6.8 малко високо го оставих,но мисля че е в норма.
След последната храна изглеждат добре. Немога да разбера защо почват да жълтеят от горе а отдолу да седат зелени... И после листата почват да стават по тъмни в средата а по периферията жълти(ще кача снимки да се види по добре) всичките са така...
Температурата е 18-19° на тъмно и 21-22° някой път и 23°
Лампата е на 55-60см от тях и е на 75% мощност
Вентилацията е на 100% мощност нон-стоп.
3 дни след поливане са наперени,а на 4я ден вече клюмнали.
Надявам се след тази храна да са още по добре.
А разтвора в този ред, както си го написал ли го смесваш? Правилният ред, мисля че трябва да е:
1. Cal-Mag
2. Bio Vega
3. Rhizotonic
4. Cannazym
с разбъркване на разтвора между всяко едно.
iKAR написа: ↑12 Яну 2023, 21:34
А разтвора в този ред, както си го написал ли го смесваш? Правилният ред, мисля че трябва да е:
1. Cal-Mag
2. Bio Vega
3. Rhizotonic
4. Cannazym
с разбъркване на разтвора между всяко едно.
Незнаех че има някакво значение. Разбърквам го след всяка съставка хубаво.
Ще те послушам и ще знам за другия път.
Попринцип този ред е универсален и е следния:
1. Силициева добавка (ако ползваш такава)
2. Калций, магнезий (ако ползваш такива)
3. Основна храна, база
4. Добавки (всякакви за корен, витамини, бустери, ензими и т.н.)
5. Регулиране на ПХ
Не съм съвсем сигурен дали е така, но си мисля, че е възможно именно това, че си смесвал в произволен ред нещата досега да ти е правило проблеми, както и разбира се малкото вода, която си давал. Пак се вижда на едната саксия отзад, че отстрани съхне по-бързо отколкото по-средата, а вече със сигурност имаш достатъчно корени да поливаш хубаво целите саксии.
iKAR написа: ↑13 Яну 2023, 14:49
Не съм съвсем сигурен дали е така, но си мисля, че е възможно именно това, че си смесвал в произволен ред нещата досега да ти е правило проблеми, както и разбира се малкото вода, която си давал. Пак се вижда на едната саксия отзад, че отстрани съхне по-бързо отколкото по-средата, а вече със сигурност имаш достатъчно корени да поливаш хубаво целите саксии.
Поливам на всякъде бе брат... Това е Вентилатора вътрешния духа на там и заради това така съхнат. Заради това ги въртя тия саксий през 12 часа вентилатори те да ги сушат равномерно. От другата поливка ще им давам по 1.2л на саксия и ще им вдигна малко КалМаг и Био Вегата.
Днес е последната им поливка за вегетацията.
Поляти са много добре и със леко завишени дози КалМаг и Био Вега. Поляти са 6 цветя със общо 6 литра вода + :
1.1мл/л КалМаг
2.5мл/л БиоВега
2мл/л ризотоник
2мл/л каназим
В този ред съм ги слагал ( по препоръки от Икар)
Пх на разтвора 6.65
Ще ги изчакам 2 дни и ще им угася лампата за 36ч.(цикъл и половина) и ги пускам на 12/12
Мимозата се пооправи и новите листа нямат този проблем. Другите са добре. Тия по жълтите явно са били гладни щото станаха по зелени.
О да, сега са много по-добре! Внимавай и да не стане другата крайност и да преториш. Можеш да ги почистиш отдолу малко, биха могли да се поразтворят клонките настрани малко и може би вече да ги пускаш както си го намислил..... Да не растат пък много нагоре, че те от това положение доста ще нараснат. Да, аз си мисля вече да ги пускаш.
Powered by phpBB™ • Design by PlanetStyles Този сайт и неговите собственици, модератори и администратори не възхваляват употребата, разпространението, продажбата, размяната, притежанието на наркотици, като не се ограничават до избороените, вместо това правят опити да предостави важна и живото спасяваща информация на неговите потребители! Информацията може да бъде представена, като и не се ограничава до развлекателни матеряли, учебни матеряли, снимки, видео, аудио и други електронни носители на информация. Отказ от отговорност: Нракотик е потенциално незаконно вещество и ние не насърчаваме, възхваляваме, подтикваме, склоняваме или оправдаваме употребата на това вещество, когато това е против закона. Ние обаче приемаме, че се случва незаконна употреба на наркотици и вярваме, че предлагането на информация за отговорно намаляване на вредата е наложително за опазване на хората. Поради тази причина съдържанието на този сайт е предназначено да гарантира безопасността на тези, които решат да използват веществото. Всяка информация, която предоставяме, е само за образование и информация. Този сайт не е предназначен да замести професионални медицински съвети, диагноза или лечение. Винаги потърсете съветите на вашия лекар или друг квалифициран доставчик на здравеопазване с въпроси, които може да имате по отношение на медицинско състояние. Този сайт и неговите собственици, модератори и администратори НЕ носят отговорнос за съдържание генерирано от неговите потребители!